Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר - פונטו 03

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

רכב - פונטו ספייס 2003 SX , גיר ידני

אני מחר רוצה להחליף שמן גיר ובאמת יש לי את כל הידע , שני המפתחות לבורג ניקוז ומילוי צינור וכו' , ראיתי סירטונים ונעזרתי בהרבה ידע שלכם ,

פתאום היום שאלתי מוסכניק שמתמחה בפיאט , ואז אומר לי לא להחליף , כניראה שתיווצר סתימה של השמן , יהיו שבבים , ואז כשאכניס שמן חדש , תיווצר סתימה !

הגיוני פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה ? ממש הרתיע אותי !

חברה ממש צריך את עזרתכם !

פורסם

מה הוא מבלבל במוח ?? אצלי פונטו ספייס 2002 ELX .גיר ידני .

והחלפתי לא מזמן .

אני סתם מיידע אותך שהצמיגות המקורית היא 75-85 והכמות הנכנסת היא 1.65 .

פורסם

כן אחי , יודע את הפרטים ואת המילוי !

אשמח לעוד דעות ,בנוסף ,ניזכרתי , לגבי הבורג , הוא אמר לי כשתוציא יכול ליהיות שהוא לא יתברג חזרה פנימה , הוא ישבר , הגיוני ? פתאום מלא דברים שלא שמעתי מעולם 1

צריך להחליף את ברגי הניקוז והמילוי ? אני עושה עכשיו החלפה ראשונה , אחרי 10 שנים ו 158000 ק"מ !

וכמובן אני עושה את השיטה של הצינור והמשפך

פורסם

אם אתה כל כך לא בטוח בעצמך, תתן לאיזה מוסכניק לעשות את זה.

סה"כ עבודה פשוטה יחסית.

לא צריך להחליף כלום והברגים יחזרו חזרה אם תפתח ותסגור אותם בעדינות.

דאג יותר בנושא הבטיחות, השתמש בבוקים אם יש או תומכים כאלה ואחרים.

אף פעם אל תשתמש בג'ק יחיד.

פורסם

ברגים מחלפים רק אם אתה רואה מהם נזילה .

והחלפה ראשונה אחרי 10 שנים ? זה יכול לגרום לחופש מסוים בהילוכים .כילו הידית תרגיש לך יותר חופשית ויהיה מרווח. כי כל הצמיגות הדבוקה\בוצה והשחורה שיש שם כבר . זה מה שקרה לי והלכתי בצורה עיוורת על ההחלפה אחרי 180K .נהיה טיפה יותר חופש אבל הכל מעביר חלק .

פורסם
אהלן,

רכב - פונטו ספייס 2003 SX , גיר ידני

אני מחר רוצה להחליף שמן גיר ובאמת יש לי את כל הידע , שני המפתחות לבורג ניקוז ומילוי צינור וכו' , ראיתי סירטונים ונעזרתי בהרבה ידע שלכם ,

פתאום היום שאלתי מוסכניק שמתמחה בפיאט , ואז אומר לי לא להחליף , כניראה שתיווצר סתימה של השמן , יהיו שבבים , ואז כשאכניס שמן חדש , תיווצר סתימה !

הגיוני פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה ? ממש הרתיע אותי !

חברה ממש צריך את עזרתכם !

יש לי הרגשה שהוא חושב שמדובר לא בדגם ידני. בכל מיקרה אין מניעה להחליף שמן גיר והעליתי פרוייקט עם תמונות בעבר של איך לבצע זאת. קל ופשוט מאוד.

פורסם
יש לי הרגשה שהוא חושב שמדובר לא בדגם ידני. בכל מיקרה אין מניעה להחליף שמן גיר והעליתי פרוייקט עם תמונות בעבר של איך לבצע זאת. קל ופשוט מאוד.

תודה חברים ואכן ראיתי את המדריך שלך ולא פעם אחת !

אני בטוח בעצמי ,פשוט הוא ערער אותי קצת !

ואני הבנתי ממאור , מהמדריך שלו , שלא צריך שום בוקים ,הכל נגיש תחת האוטו ובאמת הגעתי לכל הברגים באופן ידני עם המפתחות הלן 8 ו12

פורסם

לא צריך בוקים אם אתה לא צריך להעלות את הרכב.

אם כן - אז חובה.

בוקים זה לא המלצה או עזר, זה אביזר בטיחותי, הג'ק יכול לזוז ולהחליק ואז הרכב יפול עליך. ניסיתי פעם להרים רכב עם 2 ג'קים (אחד כבטחון) ולטפל באזור הגלגל (לא להכנס מתחת לרכב), הרכב כמעט נפל לי ומשם הדרך לקניית בוקים הייתה קצרה.

פורסם

מקפיץ לטובת עידכון !

ככה , הכל עבר בהצלחה , אמנם בורג המילוי היה עקשן אבל אני יותר !

רוקנתי הכל שמתי חדש חדש של BG (ליטר 1.65) עד שנזלו טיפות הידקתי בחזרה את הבורג ושלום על ישראל !

תודה חברים !

שבוע טוב !

• תוכן חדש...