Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ברשותי הונדה סיויק 2005 מטופלת כראוי במוסך מורשה כל חייה.

הרכב עשה עד היום 208,000 ק"מ.

כשרכשתי את הרכב לפני שנתיים הייתי מגיע איתו בצריכה משולבת שכמעט כולה בינעירוני ל 1/14 1/15,

לאחר הטיפול הראשון שביצעתי ברכב (במוסך מורשה המרכזי - לפני כן הרכב טופל במורשה אך לא המרכזי) הרגשתי שינוי קל לרעה משהו באיזור 1/13 1/13.5,

כיום הרכב עושה 1/12.5, אמנם המסלול שאני נוסע בו הוא קצת שונה אך לדעתי לא בצורה משמעותית.

אלו דברים אני יכול לעשות ע"מ לשפר את הצריכה?

האם אפשר לאבחן מה בדיוק גורם לצריכה המוגברת יותר? (אני חושש מניסוי וטעייה - וגרימת נזקים)

יש לציין כי איני חש שינוי בהתנהגות הרכב, וכן שמתי לו תוסף לדלק לפני שלשה חדשים אך לא ראיתי שינוי.

תודה.

פורסם
קשה להגיד שהצריכה הנוכחית מעידה בוודאות על תקלה.

בקישור בחתימה שלי, מיטב מומחי הפורום ריכזו עצות לחסכון בדלק.

תודה,

קראתי את זה כבר מזמן.

אשמח להתייחסות לפסקה הבאה "הצטברות של פיח בתוך המנוע ובמערכת ההזרקה",

איך אני בודק אם זה המצב אצלי בלי להרוס שום דבר?

פורסם

^

גם באותו מסלול, גם אם הוא פנוי, יש שינויים. הצריכה תלויה מאוד בנהג, והנהג לא יכול לשמור על מהירות קבועה ואותה רמת רוגע כל הזמן. אני מניח שאין ברכב בקרת שיוט. הצריכה תלויה גם בטמפרטורה.

פות"ש, כבר שמת תוסף לדלק, לא רשמת איזה תוסף. התוסף אמור לשפר את מצב הפיח במערכת ההזרקה. לפעמים מומלץ להחליף את מסנן הדלק לאחר שנגמר הטנק עם התוסף.

טכניקה נוספת לפינוי הפיח: כשהמנוע (והשמן) חם (אחרי נסיעה רצופה של 20 ד' נניח) לנהוג כמה דקות בסל"ד גבוה עם מצערת פתוחה, אפשר להוריד להילוך שלישי או שני, כדי לשמור על המהירות החוקית.

החסרון: הפעולה הזאת מבזבזת דלק בעצמה, אז לא צריך לבצע אותה יותר מדי (פעם במכל דלק או שניים).

לחץ אוויר - אני מניח שאתה כבר בודק (כשהצמיגים קרים!).

ברכב הבא, אם תוכל לעבור לרכב ידני, וקטן יותר, תשפר את המצב. אם אתה נוסע הרבה: אז גז או דיזל.

הצריכה השתנתה, כנראה בעקבות שינוי במסלול. אני מניח ש 1/15 היתה מדידה אופטימית או נסיעה ביעירונית נטו.

הרכב מתוחזר לפי הוראות יצרן, אי אפשר להגיד שהצריכה מעידה על תקלה כלשהי, לא הייתי משקיע יותר ממסנן דלק אם לא החלפת אחרי התוסף.

• תוכן חדש...