Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי למה בסופי שבוע וחגים כיוון רמזורים שונה. למרות שעוברים באותם כבישים הרבה פחות רכבים מאשר בשעות עומס של ימי עבודה תמיד יש פקקים ארוכים מהרגיל.

חלק משמעותי מעלות דלק זה מיסים. עמידה ארוכה בפקק מוסיפה המון לצריכת הדלק של רכבים ובמצטבר יוצא שרכבים שרפו יותר ליטרים של דלק והנהגים שילמו הרבה יותר מיסים.

אם היו משאירים כיוון רמזורים כמו שהיה בימי עבודה לא היו כניראה פקקים (בימי עבודה למרות כמות גדולה מאוד של רכבים שעוברת אין פקקים, מקסימום עומסי תנועה). אבל רמזורים מעבירים במקום 20 מכוניות בכל פעם, מעבירים רק 6~10. התוצאה פקק שכל הזמן גודל.

אפשר לחשוב שסיבה לכיוון רמזורים לאפשר לתנועה חוצה לעבור. אבל כבישים מכיוון תנועה חוצה ריקים והכביש הראשי עומד בפקק.

למה לבזבז 15 דקות בפקק במקום לעבור את הקטע ב2 דקות לכל היותר? אני חושד שהסיבה היא מיסים מדלק.

מה אתם חושבים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כיוון הרמזורים ההזוי קיים לא רק בשבת. עם זאת עקרונית אתה יותר מצודק. בדירה הקודמת שלי הייתי חוזר מחדר הכושר בשבת בסביבות 9:30 בוקר, רמזור שבאופן רגיל מעביר עשרות מכוניות (חיפה, פניה מדרך בירם לכיוון האוניברסיטה) מעביר בשעה זו מכונית אחת, וגם היא יוצאת מהצומת בצהוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

למדתי מזמן לא להכנס לכביש הקריות (חיפה-עכו) בשבת. הרמזורים מכוונים ל"גל אדום" (במקום ירוק). כשאתה יוצא בירוק ברמזור, אתה בהכרח מגיע לאור אדום ברמזור הבא ומחכה הרבה זמן. נעשה כנראה כדי למנוע מסיעה פרועה בכבישים ריקים. אבל למה לגרום לחכות הרבה זמן.. לא הגיוני.

si vis pacem, para bellum

פורסם

תאורייה:

נגיד ורמזור מסויים מעביר בפקק ב-10 שניות של ירוק 10 מכוניות, כמה לדעתך יעברו מכוניות ב 20 שניות?20?לא נכון, מעל 20 כי המכוניות שעמדו מאחור כבר הגיעו לצומת במהירות מסויימת ומגדילים את התנועה פר שניות(לעומת ירוק שנדלק והרכבים רק מתחילים לזוז)

עכשיו למה כשיש פחות תנועה הרמזורים קצרים יותר?לדעתי בגלל שאין טעם להחזיק ירוק הרבה זמן כשיש מעט תנועה ועדיף ויהיה קצת עומס בכול צד בשביל לנצל את הירוק כמו שצריך.

יש רמזורים שאחרי 12 בלילה הופכים לצהובים:twisted:

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

wwave - למדתי מזמן שבכביש חיפה עכו נוסעים רק כאשר צריך להגיע ליעד שלצידו וא בכביש המסתעף ממנו. בתקופה שבה בנו את נתיב המטרונית בין לב המפרץ לקרית חיים הייתי מעדיף להוסיף לדרך עוד 10 ק"מ ולנסוע דרך 70. עכשיו יש כביש 22 והנהיגה זורמת.

minkin - אני לא בטוח שאתה צודק כיון שיש עוד הרבה גורמים המשפיעים על קצב מעבר המכוניות - הן לפני הצומת (פתיחת מרווח בין כל רכב לרכב שאחריו) והן אחרי הצומת (התמזגות נתיבים והצמתים הבאים, אם הם קרובים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

yossiaviel, זה קורה בכל הפקקים של החגים. מוודאים שיהיה פקק. :lol:

sperial, גם באיזור שאני גר יש כמה צמתים כאלה. אני עומד ראשון בקו עצירה, הרמזור מתחלף לירוק ובעוד מטר כשאני בתוך הפנייה כבר מהבהב ומתחלף לצהוב. רכב הבא עובר בצהוב או עוצר. וזה רמזור שעומדים בו 3 דקות. פשוט תענוג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...