Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי (פורד סיירה 1.6, 1987, גיר 5 הילוכים type 9) רועד במהירויות גבוהות. הכוונה היא לא רק להגה, אלא באופן כללי, מרגישים שהרכב רועד. נאמר לי על ידי מספר מוסכים (ועל ידי פנצ'ריה שבדקה איזון גלגלים) שהבעיה יכולה להיות תושבת דרייבשאפט בלויה. בהתייעצות עם חברי פורום, נאמר לי שיכול להיות שמדובר גם בקופלונג דרייבשאפט בלוי או בדרייבשאפט שדורש איזון.

היום נכנסתי מתחת לרכב כדי להסתכל ולראות מה קורה (אם טעיתי בזיהוי החלקים תגידו לי).

attachment.php?attachmentid=356769&stc=1&d=1381587166

attachment.php?attachmentid=356770&stc=1&d=1381587166

הקופלונג - כמו שאפשר לראות בתמונות - נראה די בסדר, חוץ מסדק ארוך (אבל לא עמוק) בחלקו השמאלי - לא כל כך רואים בתמונה. בואו נגיד שביחס לתמונות שראיתי באינטרנט של קופלונגים כאלה שחוקים, הוא נראה חדש לגמרי (ובאמת קשה לי להאמין שזה המקורי).

attachment.php?attachmentid=356768&stc=1&d=1381587166

התושבת - נראית שלמה ולא קרועה, אבל די יבשה, ויש בה סדקים. אם אני מנענע את הדרייבשאפט קרוב אליה, אני מרגיש חופש מסויים, וצליל של גומי של חיכוך עם התושבת (כלומר לא נשמע שהיא קרועה לגמרי במקום שאי אפשר לראות). זה בסדר שיש חופש כזה או שעם תושבת תקינה הוא לא אמור להיות? יש לציין שהצלב שנמצא מאחורי התושבת נראה במצב לא משהו. יכול להיות שהחופש מגיע ממנו והוא בעצם המקור לרעידות?

חוץ מהתמונות האלה, יש מאחור עוד משהו שנראה כמו קופלונג שמתחבר לדיפרנציאל (די דומה לקופלונג של תיבת ההילוכים). הוא גם נראה במצב בסדר גמור.

אז בהנחה שהאבחנות שלי לגבי מצבן הסביר של התושבות והקופלונגים הרלוונטיים נכונות - האם סביר להניח שהבעיה היא באיזון הדרייבשאפט? (או באחד הצלבים השחוקים?) בנוסף, האם אפשר לפרק את הדרייבשאפט בתנאים ביתיים (ללא ליפט), כדי למסור אותו לשיפוץ? עקרונית זה נראה כאילו צריך רק לשחרר את התושבת ואת שני הקופלונגים, אבל אולי אני טועה.

תודה מראש :-D

driveshaft-rubber-mounting.jpg

transmission-coupling-1.jpg

transmission-coupling-2.jpg

פורסם

שלום רב !

הקופלונג נראה ממבט חזותי, עד כמה שאפשר תקין, יש להתמקד חופש בצלבים ובאיזון.

לא ניתן לאזן בתנאים ביתיים.

גש למוסך דרך השטח בשפים.

ניר בן ארי יבדוק יטפל יאבחן וסדר במידת הצורך, לשביעות רצונך המלאה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

האמת שאני גם ככה הולך אליהם בקרוב לטיפול, אז מסתדר לי מצויין.

אבל אולי אם יהיה לי זמן אולי אני אקפוץ לאחד המכונים היעודיים לשיפוצי דרייבשאפטים, כמה זה מסובך להוריד ולהחזיר אותו? צריך כלים מיוחדים?

פורסם

קודם בדוק אם יש חופש בצלבים. אחוז בדרייבשאפט משני צידי הצלב ונסה לסובב את שני החלקים בכיוונים הנגדיים. אם יש חופש ולו הקטן ביותר רוב הסיכויים שיהיו רעידות. שים לב שלפעמים החופש לא מורגש ועדיין יש רעידות. אני החלפתי צלב בטנדר מאזדה bt50 לא מזמן לאחר שהתגלה בו חופש והרכב רעד. לאחר ההחלפה הרעידות נחלשו אך לא נעלמו. בהחלפת עוד צלב- שלא הורגש בו חופש בבדיקה ידנית- פסקו הרעידות לגמרי. דרך אגב- לא היה צורך באיזון הדרייבשאפט לאחר ההחלפה, הרכב נוסע חלק לגמרי. אך קח בחשבון שלעיתים החלפה כזו מוציאה אותו מאיזון. בהצלחה!

פורסם

יש רעש בנסיעה?

היתה לי בעיה בדריישפט כתוצאה מהקופלונג שהיה גמור, בנסיעה הייתי שומע רעש מאוד חזק.

המצב אצלך נראה בסדר לעומת מה שהיה לי.

20130910_154958.jpg

20130910_155401.jpg

פורסם

אם כך הייתי מחליף את כולם. בעיקרון כל מוסך יכול להחליף אך יש סיכוי קטן שתצטרך איזון לאחר ההחלפה (המוסכניק שלי אמר שבכל ימיו כמכונאי לא הצטרך לאיזון לאחר החלפה כזו). אם אתה מחליט ללכת על בטוח עדיף כבר ללכת מראש למקום שזו ההתמחות שלו ויכול לאזן במקום, הגיוני שכך זה ייצא יותר זול. בהצלחה!

פורסם

יש רעש במהירויות גבוהות, קצת כמו של מטוס ממריא. אבל לפי אבחון של אחד המוסכניקים שטיפל ברכב הוא מגיע מהדיפרנציאל האחורי. מקריאה שעשיתי עכשיו יתכן שהרעש בחלקו או בכולו הוא בכלל מהצלבים הגמורים. ובאמת אפשר לראות שהקופלונג שלי במצב טוב מאוד. אני חושב שאפילו ה"סדק" שיש שם הוא לא באמת סדק אלא סתם הגימור של הגומי.

פורסם

האמת שאצלי בטנדר הצלבים הגמורים באו לידי ביטוי רק על ידי רעידות ברכב, אבל הכול יכול להיות...

פורסם

עדכון למי שמתעניין. היום הורדתי את הדרייבשאפט מהרכב. ניסיתי לשחק קצת עם הצלבים והכל דווקא נראה בסדר (חוץ מזה שהם חלודים ומג'וייפים...). מהסתכלות מקרוב יותר על הקופלונג, נראה שהוא כן קצת שחוק, ויש עליו סדקים עמוקים שאני מצליח להרחיב אם אני מושך אותו משני הצדדים. נראה שמדובר בחלק תחליפי ושהבעלים הקודמים החליף אותו בשלב מסויים. אני אנסה להזמין אחד (בהצלחה לי עם למצוא אחד...), אבל מכיוון שאני לא 100% בטוח שזאת הבעיה - בסך הכל זה לא שהוא קרוע לגמרי - אקח את הדרייבשאפט מחר לבדיקת צלבים ואיזון.

attachment.php?attachmentid=357732&stc=1&d=1382129777

coupling.jpg

פורסם

מניסיון שלי החלפת הקופלונג עלולה להחמיר את העניין למרות שיש להחליפה, היא קרועה כי הדריישפט יצא מאיזון\קיבל מכה...וכו...

להחליף אותה ובייחד עם זה לעשות איזון דריישפט (עושים את זה במכון פרונטים).

הרעידות מגיעות מכיוון הדריישפט.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

הבעיה עם הקופלונג הזה היא שהוא מגיע בחתיכה אחת. גם החלק של הגומי וגם מוט הברזל שנכנס לתיבה עצמה, אין הברגה שמקשרת ביניהם. ככה זה נראה:

attachment.php?attachmentid=357742&stc=1&d=1382172527

רוב הקופלונגים שאני רואה באיביי הם בעצם רק חלק הגומי, כאשר מוט הברזל הוא חלק נפרד. אני לא יודע אם זה העיצוב המקורי, או שספציפית החלק הזה (שהוא תחליפי ולא מקורי, כנראה שהחליפו אותו כבר מתישהו) ככה. אם מישהו יודע אם אפשר להשיג את המוט הזה בנפרד כך שאפשר יהיה להבריג אותו לאחד מדיסקי הגומי שנמכרים בכל מקום, אשמח.

coupling2.jpg

פורסם
מניסיון שלי החלפת הקופלונג עלולה להחמיר את העניין למרות שיש להחליפה, היא קרועה כי הדריישפט יצא מאיזון\קיבל מכה...וכו...

להחליף אותה ובייחד עם זה לעשות איזון דריישפט (עושים את זה במכון פרונטים).

הרעידות מגיעות מכיוון הדריישפט.

מחליפים קודם קופלונג דרייבשפט ואז בודקים ולא עושים עבודות שלא צריך

בדרך כלל קופלונג קורע זה עניין של בלאי טבעי וזהו

פורסם

החלפתי את הקופלונג היום, רכשתי אצל ראמפ (מאירמן) בפ"ת. מתברר שהקופלונג שהיה מותקן היה של סיירה אוטומטית והוא מגיע בחתיכה אחת עם היוק. הקופלונג של הסיירה הידנית מגיע עם היוק בנפרד, אז כזה מצאתי.

תוצאה: הרעידות נחלשו, כולל רעידות שהיו בתחילת נסיעה הרבה פעמים, אבל לא לגמרי. בנוסף, בין 40 ל-60 קמ"ש בערך, יש רעידה בתדר מאוד גבוה של כל הרכב (לא רק ההגה) עם רעש באותו תדר שנלווה אליו.

על פניו, נשמע שצריך ללכת לאיזון, אבל כשקניתי את הקופלונג אמרו לי בחנות שזה עלול לקרות, ואז אני צריך לשחק עם הברגים - כלומר לשחרר ולחזק, עד שזה מסתדר. יכול להיות שזאת הבעיה או שפשוט ללכת ישר לבדיקת איזון? אני מאמין שאם היה מדובר בבורג לא מחוזק כמו שצריך, הרעידות היו קבועות ומתחזקות עם המהירות, מה שלא קורה.

newandold.jpg

• תוכן חדש...