Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיות איזון דריבשפט מופיעות בטווחי מהירות מסויימות

מה שאמרו לך זה נכון אבל כדאי לתת לבעל מקצוע מנוסה לשחק קצת עם חיבורי הדרייבשפט לפני ששולחים לאיזון

פורסם

יש טכניקה מסויימת למשחק עם הברגים? אמרו לי לשחרר רבע סיבוב את כולם ולחזק בחזרה במעגל.

ומה יכולה להיות הבעיה בחיבורים? בפעם שעברה שפירקתי את הדרייבשאפט (כשהחזרתי את הקופלונג הבלוי) המצב היה זהה לחלוטין. בגדול יש רק את החיבור של הדרייבשאפט עצמו ליוק והקופלונג, וארבעה ברגים לפלאנג' של הדיפרנציאל. אגב זה, הברגים האלה היו מצופים במשהו כחול (זה לא גריז, עכשיו זה יבש לגמרי ופשוט נראה כמו צבע), ואני זוכר שראיתי באיזשהי מכירה באיביי שהיה כתוב שהם חד פעמיים. האם זה יכול להיות המקור לבעיה?

פורסם

בוקר טוב.

לא יכול לומר שיש לי ניסיון עם גלי הנע ברכב, אבל אני מומחה ועתיר ניסיון בניתוח רעידות לציוד סובב למינהו, כולל בניטור גלי הנע בתעשייה, וכמובן תוך שימוש בציוד מדידה מהליגה הראשונה - אנלייזר למדידת רעידות.

אופיינית חופש בצלבים יבוא לידי ביטוי ברעידות מוגברות בהרמונייה שנייה של מהירות הגל כלומר ישנה רעידה בפעמיים מהירות הגל הסובב.

אם בודקים את יחס ההפחתה בדיפרנציאל (או מהספרות או ע"י ספירת שיניים בהפחתה הקונית בדיפרנציאל או שפשוט מסובבים את גל ההנעה וסופרים כמה סיבובים וחלקי סיבוב עד להשלמת סיבוב אחד בגלגלים האחוריים. אם משאירים גלגל אחורי אחד נוגע בקרקע אז צריך להכפיל בשניים את סיבובי הגל עד להשלמת סיבוב אחד בגלגל) אז חישוב מקורב של סיבובי הגלגל (בעזרת הספידומטר) כפול יחס ההפחתה יתנו את סיבובי הגל. לא צריך לדייק כי באנלייזר רואים מיד את התדר של הרעידה/דות וניתן ליחס אותן למהירות הסיבוב של כל חלק במערכת. אפשר כמובן לבדוק על ליפט כשהרכב באוויר ותוך שימוש בסטרובוסקופ עם מקור אור בעל תדר עצמאי למדידת מהירות הגל והגלגל, או ע"י טכומטר אופטי והדבקת מדבקות רפלקטיביות על הגל והגלגל, כמקובל באיזון דינמי.

ניתן לראות מיד אם מקור הרעידה בגלגל או במשהו בסרן האחורי, בדיפרנציאל עצמו, בחוסר איזון של גל ההנעה או בבעיה בצלב (כאמור כפולה שנייה של מהירות הגל).

לא ניסיתי אבל לדעתי חופש בתומך הגל כלומר במיסב שיש שם יבוא לידי ביטוי באוסף הרמוניות של מהירות הגל, במיוחד עם רגש הרעידות המגנטי יוצמד לתושבת עצמה. אם יש בלאי של המיסב עצמו ניתן לגלות בקלות תדרי כשל , הן כחתימת רעידות כללית אופיינית ובוודאי אם יודעים איזה מיסב זה ויודעים את מהירות הגל.

בעית שילוב בדיפרנציאל תתבטא ברעידות בכפולה מדויקת של מהירות הגלגל (בנסיעה ישרה) או בכפולה מדויקת של מהירות גל ההנעה (זה אותו תדר בדיוק, כמובן). אם נניח שבפיניון בדיפרנציאל יש 13 שיניים, תדר הרעידה במידה ושילוב השיניים לא תקין יהיה בדיוק 13 פעמים מהירות גל ההנעה.

איזון דינמי ניתן לבצע בבית מלאכה מתמחה באיזונים דינמיים (צריך מכונת איזון יעודית), למשל אצל 'גל תעשיות' (לשעבר 'המאזן' בראשון לציון) אצל אלי רוזן. בעל מקצוע מעולה. גם בקרית ביאליק יש בית מלאכה דומה - אפי רוזנברג 'איזון דינמי לתעשייה'. גם אפי איש מקצוע מהשורה הראשונה.

ברור שתופעות של חוסר איזון או חופשים בצלבים יושפעו מהמהירות כי למערכת ברכב (תלוי במסה, בגיאומטריה, בשיכוך וכך הלאה) יש תדרים עצמיים הגורמים להגבר של הרעידות. כשעוברים את המהירות הזו הרעידות מורגשות פחות, גם אם הכוחות שנוצרים גבוהים יותר.

לדעתי (שוב, לא מניסיון ברכב) המשחק בברגי מצמד הגומי מיועד להשיג אחת משתי מטרות ואולי את שתיהן - מירכוז טוב יותר של הציר ביציאה מול הציר בכניסה או הצמדה מדויקת יותר של שטח לשטח להשגת מקבילות. הידוק של משטחים מטונפים בטח לא תורם למינימום עיוותים בחלקי הגומי. העיוות בהצמדה גורם לרעידות. עדיף ללטש את שטחי החלק שלא הוחלף (אותו משולש יצוק/מחושל המהודק למצמד הגומי) עם בד שמיר לפני ההרכבה.

למה שכתבתי אין בהכרח שימוש לפתרון הבעיה שלך כי אף בעל רכב שפוי לא יוציא אלפי שקלים לבדיקה שבסופה יקבל המלצה מילולית בלבד ללא תיקון ממשי, אבל רציתי להרחיב מעט את התובנה.

בהצלחה, יוסי

פורסם

שני החברה שהזכרתי לגבי איזון דינמי אינם שפצים של חלקי/אביזרי רכב. בבעלות כל אחד מהם כמה מכונות איזון מקצועיות, והם עושים איזונים בתעשיה. גלי הנע קטנים עליהם. הם מאזנים הכל, כולל מאיצי ענק ואפילו חלקי טורבינות, כל עוד לא נדרש איזון מעבר לקריטי הראשון (זה דורש איזון בוואקום).

זה כלל לא דומה למישהו שברשותו מכונת איזון בת השד יודע כמה ושלא בהכרח עונה לתקנים, אולי עובד עם ציוד לא מכוייל וכדומה.

מאמין שהרבה בעלי מקצוע מכירים שפצים של חלקי רכב ויודעים שעבודתם סטנדרטית במקרה הכי טוב.

אם מישהו רוצה להחשף לתהליך האיזון ולקבל רמת איזון משופרת עד לרמה של גרמים בודדים ופחות, צריך מכונה המאפשרת זאת, ובעל מיקצוע מומחה. יש גם צורך לסובב את הגל במהירויות שונות כדי לכסות את כל הטווח האפשרי.

רק היום דיסקסתי את הנושא עם חבר פורום מכובד וציינתי שאצל אנשי איזון מיתמחים ניתן להצמיד משקולות גם לגלים מחומר מרוכב וכדומה - ההבדל בין קונפקציה לחייט עילית. ניתן להשתמש לא בהדבקה פשוטה אלא באותו שרף הבונה את הגל עצמו לקבלת מיזוג מושלם ולאורך זמן של משקולות האיזון.

לגלי הנע ארוכים לא הייתי מתפשר, אבל היות ואני מהברנז'ה, מין הסתם גם לא הייתי משלם את העלות של איזון אצל מומחה אם בכלל, אז קל לי לדבר.

אם כל שנדרש הוא שיפוץ פשוט לרכב ישן, כנראה שגם מחדשי החלקים לרכב מספיק טובים. כמובן שפה בטח ניתן לקבל בעסקת החבילה גם החלפה של מיסבי המחטים בצלבים וכדומה. נוח, זול ואיכותי בהתאם.

מבקש לחדד - בעוונותי נחשפתי פעל לשיפוץ אלטרנטור אצל שפץ מיקצועי. משום מה הוא התאהב בי והכניס אותי לקודש הקודשים. בחר גופים במצב מושלם (נשפץ שניים ונבחר עבורך את המוצלח יותר), הצמיד לנושא את הפועל הכי מוכשר שלו, סיכם כמובן על חריטת העוגן, החלפת מיסבים באיכותיים (SKF, NTN או ליגה דומה, כבר לא זוכר), ווסת מקורי שיעבור תיקון וכיול (פסק שאלה הכי איכותיים ואמינים), ליפוף מתוצרת הארץ (חוט בעל בידוד איכותי ומעט עבה יותר) ובקיצור, קיבלתי אלטרנטור חזק מאד שבטח שרד הרבה אחרי שהגרוטאה כבר נמכרה.

יוסי

פורסם

עדכון: שלחתי את הדרייבשאפט (כולל הקופלונג והמוט) לבדיקת איזון - הכל מושלם, כולל הצלבים.

הרעידות כמובן ממשיכות בינתיים. שמתי לב שמרגישים אותן במהירויות שונות ובתדרים שונים, גם דרך תיבת ההילוכים וגם דרך הפנסים שרועדים. אני קצת אובד עצות. מה זה עוד יכול להיות? אני כנראה אבדוק שוב איזון גלגלים בסוף השבוע, אבל אני בספק גדול שזה מקור הבעיה. אני חושד בתושבת הגיר, הבעיה היא שהחלפתי אותה לפני שנתיים (שזה יוצא סדר גודל 15,000 ק"מ, לא משהו משמעותי), וגם מיד אחרי שסידרתי אותה, הרעידות עדיין זכורות לי (החלפתי כדי לטפל בבעיה אחרת). תושבות מנוע זה לא (הרכב לא רועד משמעותית בעמידה).

שכחתי משהו?

פורסם

ציריות אולי ?

מעבר לדרייבשאפט עצמו, היציאה\כניסה בגיר עצמו ובבק-אקס תקינות ? (אין איזשהם חופשים ביציאות עצמן ?)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בספק שמדובר בציריות, אין דפיקות או רעשים מיוחדים בפניות, והרכב עושה הרבה כיכרות כך שהייתי שם לב.

הכניסות בסדר גמור, אין רעידות לא בפלאנג' של הבקאקס ולא בכניסה של הגיר. אפשר לעשות מתח על הדרייבשאפט הזה.

פורסם
בספק שמדובר בציריות, אין דפיקות או רעשים מיוחדים בפניות, והרכב עושה הרבה כיכרות כך שהייתי שם לב.

דפיקות או רעשים בפניות זה לרוב פעמון ציריה, אבל ברגע שהקרדן נדפק (ה"פעמון" הפנימי) - אתה תרגיש רעידות בקו ישר.

שווה בדיקה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צודק איציק,

ב-306 שהייתה לי נתקלתי בצירייה תקולה שגרמה לויברציות חזקות בזמן האצה ומאמת (עלייות בעיקר). ההרגשה הייתה כאילו מישהו תופס את האוטו ומטלטל אותי במישור האופקי תוך כדי נסיעה. ועדיין, בסיבובים הכל היה שקט.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
עדכון: שלחתי את הדרייבשאפט (כולל הקופלונג והמוט) לבדיקת איזון - הכל מושלם, כולל הצלבים.

הרעידות כמובן ממשיכות בינתיים. שמתי לב שמרגישים אותן במהירויות שונות ובתדרים שונים, גם דרך תיבת ההילוכים וגם דרך הפנסים שרועדים. אני קצת אובד עצות. מה זה עוד יכול להיות? אני כנראה אבדוק שוב איזון גלגלים בסוף השבוע, אבל אני בספק גדול שזה מקור הבעיה. אני חושד בתושבת הגיר, הבעיה היא שהחלפתי אותה לפני שנתיים (שזה יוצא סדר גודל 15,000 ק"מ, לא משהו משמעותי), וגם מיד אחרי שסידרתי אותה, הרעידות עדיין זכורות לי (החלפתי כדי לטפל בבעיה אחרת). תושבות מנוע זה לא (הרכב לא רועד משמעותית בעמידה).

שכחתי משהו?[/quote]

בדוק חופשים במיסבי גלגלים קדמיים, ואחוריים !

נסה לבצע הצלבה לגלגלים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...