Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיון עם ניצב משנה אלכס פרלמן, שפורש מתפקיד ראש מחלקת תכנון ופיתוח באגף התנועה של המשטרה.

ציטוטים נבחרים:

"דו"חות מחולקים רק כשהרכב עובר את המהירות המותרת ב-20 קמ"ש בתוך העיר וב-25 קמ"ש מחוץ לעיר. אם היינו אכפים מ-5 או 10 קמ"ש מעל המהירות המותרת היינו משלשים את ההכנסות לאוצר המדינה, אבל חשוב לי להבהיר שההכנסות הן לא המטרה."

"יש מקומות שאם נראה בהם כמות גדולה של דו"חות, נגביה עוד יותר את הרף בהם. אני יודע שתהיה ביקורת על ההחלטה שלנו לחשוף את הרף, אבל באמת אין לנו מה להסתיר. אני גם לא מציע לאף נהג לראות בזה אישור לנסוע מהר, כי יכול להיות שמחר בבוקר נחרוג משני הכללים האלה, אז שלא יבואו בטענות. כבר היום יש מקרים, כעשרה אחוז מהדו"חות, שהאכיפה מתבצעת במהירות נמוכה יותר."

"משיא של 1.267 מליון דו"חות בשנת 2010, ידם מספרם (של הדו"חות) ל-646 אלף בלבד ב-2012..."

"...קרה שהן (המצלמות) הוצבו במקום מבלבל והן הוזזו, כמו בכביש 5. גם אם המצלמה ניצבת מאחורי שיח שגדל ומסתיר אותה, אם מישהו נוסע שם 140 קמ"ש ומקבל דו"ח, אין לי שום רחמים כלפיו. מדובר בנהג מסוכן שצריך להיענש."

"כרגע יש שלטי אזהרה כמה עשרות מטרים לפני יותר משליש מהמצלמות (בעיית אישורים ובירוקרטיה)."

"אנחנו מחפשים כיום כלים שיאפשרו לנו לבדוק את זה בצורה מדויקת יותר...אני מעריך שדיבור בסלולרי הוא הסיבה למותו של כל אחד מתוך חמישה הרוגים בכבישים."

אודי עציון, ידיעות אחרונות, המוסף לשבת, 16.8.2013

פורסם

דבר אחד אני מסכים איתו.

לא מדברים בסלולארי בזמן הנהיגה, נקודה.

בהנחה שלא נחרצים גורלות ואף אחד אינו ראש הממשלה או הרמטכ"ל, דחו את השיחה עד סוף הנסיעה.

לא שווה לאבד את החיים בשל שיחות לא חיוניות.

דיבור בסלולארי מסיח את הדעת וגורם לנהג לאבד ריכוז, וחבל שמניעים פוליטיים לא אוסרים כליל דיבור בסלולארי בזמן נהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
גם אם המצלמה ניצבת מאחורי שיח שגדל ומסתיר אותה, אם מישהו נוסע שם 140 קמ"ש ומקבל דו"ח, אין לי שום רחמים כלפיו. מדובר בנהג מסוכן שצריך להיענש.

bsbutton-1.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
דבר אחד אני מסכים איתו.

בהנחה שלא נחרצים גורלות ואף אחד אינו ראש הממשלה או הרמטכ"ל, דחו את השיחה עד סוף הנסיעה.

דיבור בסלולארי מסיח את הדעת וגורם לנהג לאבד ריכוז, וחבל שמניעים פוליטיים לא אוסרים כליל דיבור בסלולארי בזמן נהיגה.

צודק לחלוטין. הצרה היא שמרביתנו משוכנעים שאין שום בעיה בטיחותית בדיבור סלולארי על פי החוק כיוון שזה מותר.

פורסם

אין אפילו ניסיון להגיון בדברים שלו.

מה שהוא בעצם אומר (לפחות בציטוטים, יכול להיות שהכתבה המלאה תציג משהו אחר) זה שהם מחליטים באופן רנדומלי לחלוטין על גובה המהירות החוקית, וזה מספר כלשהו שנזרק בין 90 ל110, כשזה גם יכול להעלות, אם מספיק אנשים יסעו מהר באותה הנקודה, ובכל מקרה מותר לך לנסוע 20 קמש יותר מהר.

בכביש 5 יש מקומות בהם המהירות המותרת היא 110. כלומר רף האכיפה של המשטרה הוא 135+. איך מי שנוסע שם 140 הוא נהג כל כך מסוכן?! מה?!

הקטע המדהים הוא שהוא (וכל חבריו הבכירים במתנ"א) באמת חושבים שיש הגיון בדברים האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
דבר אחד אני מסכים איתו.

מסכים!

לראש הממשלה או לרמטכ"ל בדיוק בשביל דברים כאלה יש נהג אישי

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

א. הוא "מעריך" שבתרגום לעברית זה - אין לי שום נתונים שיגבו את השטויות שאני אומר אבל זאת תהיה כותרת יפה ומפוצצת.

ב. לגבי המהירות כבר נאמרו כאן הדברים וזה בהחלט בולשיט.

ג. סלולרי עם דיבורית בלוטות הרבה יותר בטוח מאשר להחזיק ביד, וכל מי שנוהג בכבישי ישראל יכול להעיד, לא עובר יום שאני לא רואה כמה גאונים עסוקים בהכל חוץ מנהיגה והסלולרי ביד זה במקום הראשון. הם גם לא שמים לב שהם נתקעים בנתיב השמאלי, שהם סוטים מהנתיב שלהם, שהם צריכים בעוד 200 מטר לצאת ימינה אבל זה הם בשמאלי ויש עוד 3 נתיבים בדרך ועוד כמה פנינים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אתה באמת מאמין לדברים שקצינים במשטרת ישראל אומרים?

New study finds talking on mobile phones while driving doesn't increase crash rates

נכון אבל כמר "יוצלח" מנסה להסתיר את הטלפון כדי לא לקבל דוח הוא מרוכז בלהסתיר את הטלפון ולא בלנהוג.

אני נוסע ארגזים של קילומטרים ורוב הנהגים פשוט מטומטמים, אגואיסטים, לחוצים וחסרי הבנה בסיסית של "זרימה".

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

השבוע, כביש מהיר (90 קמ"ש) מכונית נוסעת 70 קמ"ש . שתי נתיבים פקקים אני עוקף את המכונית וקולט שהוא מסמס בטלפון.....:shock: אם זה לא מסוכן אני לא יודע :evil:

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
דבר אחד אני מסכים איתו. לא מדברים בסלולארי בזמן הנהיגה, נקודה.

בהנחה שלא נחרצים גורלות ואף אחד אינו ראש הממשלה או הרמטכ"ל, דחו את השיחה עד סוף הנסיעה. לא שווה לאבד את החיים בשל שיחות לא חיוניות. דיבור בסלולארי מסיח את הדעת וגורם לנהג לאבד ריכוז, וחבל שמניעים פוליטיים לא אוסרים כליל דיבור בסלולארי בזמן נהיגה.

לא מסכים במאת האחוזים. דיבור בסלולרי (בדיבורית) הוא לא דבר שניתן להימנע ממנו לחלוטין. בהחלט אפשר לנקוט בצעדים הבאים:

לצמצם שיחות למינימום הנדרש

כשעונים - לעצור בצד במקום בטוח ושקט או לתת לנוסע לנהל את השיחה

אם חייבים להמשיך לנסוע:

א. מודיעים למי שמעבר לקו שאנו בנהיגה

ב. מקצרים את השיחה ככל הניתן

ג. מאטים ומגדילים רווח מהרכב ממול

ד. שומרים על הריכוז בכביש על ידי בדיקות חוזרות ונשנות של המראות והרווח מהרכב ממול

ה. במקומות בעייתיים: להפסיק את שטף השיחה לרגע ("רק שניה").

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

גם אני בעד איסור מוחלט של שיחה בזמן נהיגה. חיו עם זה בעבר, יוכלו להאריך חיים עם זה בהווה. מי שמוכרח או שייקח נהג או מלוווה שיענה במקומו. זה יגיע, רק צריך לחכות לעוד כמה מאות הרוגים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

הדוגמה של צומת זיו בחיפה שהיא עמוסה מאד, לעיריה נשבר מחניה על הנתיבים בקרבת הצומת (קיוסקים ותחנת מוניות שפולשת לכביש), הוצבו מצלמות אוטומטיות ושלטים גדולים. דו"חות נשלחים בלי שאלות מיותרות, עובד כמו קסם.

באותה דרך אפשר להציב מצלמות שמצלמות שמתעדות בפריים אחד נהג עם טלפון צמוד לאוזן ואת לוחית הרישוי. קנס כפול למי שמצולם מקליד (מתועד מסתכל על מסך המכשיר במקום על הכביש).

si vis pacem, para bellum

פורסם

אהבתי את זה: "אני מעריך שדיבור בטלפון גורם...". מעריך

מאוד מדויק. מאוד מדעי. מאוד מבוסס.

אבל זה כותרת שקופצת לעיין. וקליטה. ומחר זה עובדה שכולם יצוטטו.

• תוכן חדש...