Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור פשוט:

מכרתי רכב, ובטעות השארתי לקונה את התעודה המקורית.

הקונה מסנן אותי, והביטוח טוען שבלי תעודה מקורית לא ניתן לבטל.

איך עלי לפעול?

לקונה אין כתובת מדוייקת(בדואי). ולטלפון כאמור הוא לא עונה.

פורסם

סתם לידיעה על פי חוק במפקח על הביטוח אתה חייב להחזיר את התעודת חובה המקורית לצורך ביטול והחזר כספי .

במידה ולא מסתדר לך מול המוכר אין בעיה צור קשר עם החברה המבטחת ותבקש שישלחו לך הצהרה על אובדן החובה תחתום ואז יבטלו לך את הביטוח מיום העברת הבעלות .

אגב איפה אתה מבוטח ?

הכול יהיה בסדר

פורסם

אני מבוטח דרך סוכן בביטוח כלל, הטענה של הסוכן זה שהתני של כלל לבטל את החובה זה או להביא תעודה מקורית או להביא צילום של הביטוח החדש של הקונה, דברים שאין ביכולתי להשיג.

היום שוב נדבר עם הסוכן הזה שמתחיל לעצבן אותי.

פורסם

אין לי אפשרות עריכה.

דיברתי עם הביטוח ישירות והם אמרו לי שאני צריך לזפק תעודה מקורית או צילום של הביטוח החדש של הקונה ואין לי אפשרות לתת להם את הדברים האלה.

מה עושים? :evil:

פורסם

תוציא לסוכן ולחברת הביטוח הודעה בכתב (בפקס ובדואר רשום) בנוסח בסגנון:

הודעה על ביטול ביטוח חובה לרכב.

שלום,

אבקש לבטל את פוליסת החובה עבור רכב שמספר הרישוי שלו XXXXXXX שהיה ברשותי.

הרכב הנ"ל נמכר בתאריך X.

מצ"ב העתק אישור העברת הבעלות.

תעודת החובה המקורית אבדה.

נא לזכותי בחלק היחסי המתאים של הפרמיה לחשבון בנק BBBBB או לשלוח לי המחאה.

אם יסרבו אז לפנות למפקח על הביטוח.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שלחת להם הודעה בכתב?

דרוש את הסירוב בכתב.

למפקח על הביטוח ניתן להתלונן כאן:

https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx

אני מציע לך לצרף את ההודעה ששלחת לחברת הביטוח ואת התגובה שלהם, כדי שתלונתך תיראה רצינית.

פורסם
שלחת להם הודעה בכתב?

דרוש את הסירוב בכתב.

למפקח על הביטוח ניתן להתלונן כאן:

https://pe.mof.gov.il/SubmitComplaint.aspx

אני מציע לך לצרף את ההודעה ששלחת לחברת הביטוח ואת התגובה שלהם, כדי שתלונתך תיראה רצינית.

לביטוח שלחתי את ההודעה בפקס, את הסירוב קיבלתי טלפונית, הסיבה לטענתם היא שהממונה על הביטוח לא מאפשר לבטל ביטוח חובה בלי תעודת הביטוח המקורית כאשר הרכב נמכר.

רק אם הם יקבלו מכתב מהממונה על הביטוח אז הם יוכלו לבטל.

הסוכן הבלאי שלי אפילו לא יודע איך מגיעים לממונה על הביטוח ומכאן אשמח להמלצות על סוכנים טובים, מעדיף לשלם יותר ולא לקבל עצבים כאלה.

פורסם

איך להגיע למפקח על הביטוח רשמתי לך.

דרוש מחברת הביטוח את הסירוב בכתב.

יכול מאוד להיות שכדי להוציא את זה בכתב הם יפנו למישהו עם טיפה יותר סמכות בחברה והוא יעדיף לבטל לך את הפוליסה מאשר לתת לך מסמך שיגרום למפקח על הביטוח להתעצבן עליהם.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

לפני כשלושה שבועות התקשר אלי נציג מהמפקח על הביטוח ואמר הוא דיבר עם מישהו מכלל ושהם אמורים ליצור איתי קשר על מנת לשלוח לי תצהיר לחצימה וביטול הביטוח, עברו כשבועיים וכלום, אז יצרתי איתם קשר בעצמי.

נתקלתי באטימות ואף אחד לא רצה לשלוח לי שום הצהרה למרות שטענתי בלי קץ שהמפקח על הביטוח התקשרו אלי ואמרו לי שביטוח כלל ישלחו לי תצהיר על אובדן שאחתום עליו.

רשמו את המספר שלי, הבטיחו להעביר לגבוה, וכלום. שבוע שתיקה.

שלחתי שוב פקס למפקח על הביטוח.

מישהו יכול לייעץ לי מה לעשות על מנת לבטל את הביטוח חובה שלי ב״כלל״?

שיגעו אותי כבר שם.

תודה מראש ושבוע טוב.

• תוכן חדש...