Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כל פעם ממלא מים ואחרי יום יומיים אני רואה שהמיכל כמעט ריק לחלוטין. טיפה מים בתחתית המיכל.

אין נזילות שנראות לעין.

מה זה יכול להיות?

אגב אני שם מי ברז כי המליצו לי לא לשים אנטי פריז רגיל שכן זה יכול לגרום לי לנזילות במערכת, כי יש סממני חלודה.

אודה מאוד למי שיכול לעזור, אין לי מושג מה קורה שם.

פורסם

כמה ק"מ הרכב?

מנוע 3.4 או 3.8?

יש סימני מים על הרצפה בבוקר נניח?

אני אפילו הייתי קונה אם כבר מים אז מים בצבע אדום כביכול לרדיאטור רק כדי לאתר נזילה....

פורסם

ברכבים האלה יש בעיה ידוע של דליפת נוזל קירור, יכול להיות גם אצלך אותה הבעיה.

חפש בגוגל:

Impala intake manifold gasket leak.

אל תזניח את הנושא ושיהיה בהצלחה.

פורסם

הרכב מנוע 3.4, עשה 152,000 ק"מ. יש סימני צבע של חלודה במיכל מים, במוסך מורשה אמרו לי שזה סיכון לשים מים אדומים כי הם יאכלו את הקורוזיה ויכולים להיות נזילות מכמה מקומות.

בכל מקרה אין שום סימני נזילה לא בפנים הרכב ולא מחוצה לו. לא מבין לאן המים נעלמים...

פורסם

רמי כדאי לך לבדוק את הצינורות. יכול להיות שצינור הברזל שמתחת לצינור "ר" מגומי, שבור\סדוק\מחורר.

חוץ מזה אולי הפקק של הרדיאטור דפוק? קרה לי ברכב קודם ואני זוכר שזה גם שיגע אותי עד שעליתי על זה.

לגבי אטם סעפת גם נכון, את שלי החליפו כשהתקנתי את מערכת הגז, ראיתי אותו והוא היה ממש על סף התפרקות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
הרכב מנוע 3.4, עשה 152,000 ק"מ. יש סימני צבע של חלודה במיכל מים, במוסך מורשה אמרו לי שזה סיכון לשים מים אדומים כי הם יאכלו את הקורוזיה ויכולים להיות נזילות מכמה מקומות.

בכל מקרה אין שום סימני נזילה לא בפנים הרכב ולא מחוצה לו. לא מבין לאן המים נעלמים...

מים אדומים יאכלו את הקורוזיה?

זה נכון בכלל או שזה סתם חרטה? (לא שמעתי את זה בחיים וזה מוזר).

פורסם

דבר ראשון לפרק את מערכת הקירור ולנקות הכל ובמידה מה שלא ניתן לנקות אז להחליף.

דבר שני לבדוק את האט של הסעפת!

לא ממליץ לך לנסוע ברכב חוץ מלמוסך כי לפי מה שאתה כותב פה יש לך פוטנציאל לעשות נזק לא קטן אם תמשיך ככה.

תעשה טובה קח את הרכב למוסך שמתמחה באמריקאיות ומכיר את המחלות האלה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם
אני כל פעם ממלא מים ואחרי יום יומיים אני רואה שהמיכל כמעט ריק לחלוטין. טיפה מים בתחתית המיכל.

אין נזילות שנראות לעין.

מה זה יכול להיות?

אגב אני שם מי ברז כי המליצו לי לא לשים אנטי פריז רגיל שכן זה יכול לגרום לי לנזילות במערכת, כי יש סממני חלודה.

אודה מאוד למי שיכול לעזור, אין לי מושג מה קורה שם.

אני מאוד הייתי נזהר!

א. מי ברז רותחים בטמפרטורה נמוכה יותר מהמים המומלצים ע"י הצרכן - במידה ויש לך חור קטן בצינורות המתכת הוא יכול לברוח בלחץ שנוצר בלי שתדע - בנוסף יש אפשרות לנזילת מים מצינורות הגומי או מהחיבורים בין הצינורות לפרופיל של המנוע / רדיאטור - במידה והיה לך נוזל קירור היה לך סיכויי גבוהה יותר לראות מאיפה נוזל לך המים.

ב. רצוי להחליף את מכסה הרדיאטור (או מכסה הזנת נוזל קירור שלא למיכל העיבוי) עלות של 120 ₪ ממכסן החלפים (אני רכשתי ל-UPLANDER שלי מאחד מהמוסכים של UMI מחיר זה)

ג. במידה והמים לא בורחים מהצינורות יכול להיות שהם נבלעים במערכת אחרת / בורחים דרך האטם של הסעפת (כמו שצויין פה)

- אני הייתי מבקש מהמוסך שיבצע בדיקה לאיתור נזילה במערכת הקירור (בדיקה בלחץ) שלרוב הם יגידו לך אפילו מה החלק הפגום.

- אני הייתי חוזר לנוזל קירור המומלץ ע"י הצרכן - כי במים טמפרטורת הרתיחה נמוכה יותר, ובמי ברז יש הרבה משקעים ולכלוך כגון אבנית שיכולים גם לגרום לנזק.

מה שחשוב זה לטפל ולא להזניח ! ! !

פורסם

אנטי פריז לא "אוכל" את הקורוזיה, הוא רק מונע את ההתפשטות שלה שהמצב לא יחמיר.

מומלץ להחליף את המי ברז בנוזל קירור וכמו שרשמו קודמיי לבצע בדיקת לחץ למערכת המים.

פורסם

אנטי פריז בהחלט כן מנקה חלודה ולכלוך שהצטבר ולפעמים הלכלוך והחלודה זה מה שמחזיק את המערכת בחיים

פורסם
אנטי פריז בהחלט כן מנקה חלודה ולכלוך שהצטבר ולפעמים הלכלוך והחלודה זה מה שמחזיק את המערכת בחיים

עד שהמערכת נסתמת (בגלל הלכלוך), הרכב מתחמם כי אין זרימה של נוזל קירור (במקרה הזה מי ברז), המוסך ממליץ לבצע ניקוי למערכת הקירור, בניקוי הלכלוך והחלודה מוסרים - ואז אומרים ללקוח שצריך להחליף את החלק הפגום, - ובנוסף יגידו לו שמשאבת המים נדפקה בגלל עבודה מאומצת וצריך להחליף גם אותה . . .

לדעתי לך על נוזל קירור, במידה ויש נזילות - גש לתקן. - במוקדם או במאוחר תצטרך לתקן (ואם תלך מאוחר יכול להגרם נזק לרכיבים אחרים).

• תוכן חדש...