Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

>>>פיז'ו 205 CTi, שנת 89' 1600 סמ"ק - סיבוב שני...<<<

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - נתחיל בכך שהכל תאוריה וקשה לאבחן תקלות באמצעות האינטרנט.

ולגופו של עניין - 1. במידה ולחץ השמן תקין (כמובן יש לבדוק עם שעון מדוייק ולא להסתמך על שעון הרכב) והסיבה לבדיקת לחץ השמן נובעת מכך שבמידה ולחץ השמן אינו תקין (ולא מהסיבה שהמשאבה אינה תקינה) לא כדאי ל"פתוח" ראש מנוע בכלל, 2. ובמידה והרכב אומנם אינו צורך שמן דרך טבעות הבוכנה (רינגים) - אזי יתכן והבעיה (מצב בו הקומפרסיה אינה זהה בכל הצילינדרים) נעוצה דווקא בשסתומים לא תקינים וגם/או אטם ראש לא תקין.

מכונאי יכול ,באמצעות מכשירים המיועדים לכך, לבדוק את הסיבה לירידה בקומפרסיה הצילינדרים (ובעצם מהיכן/להיכן "בורחת" הקומפרסיה).

מקווה שההסבר התיאורטי הובן.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
גאון או לא גאון - מה שמתבקש הוא לא להגיב אם אינך יודע!!!!

ולגביהחום שמן מנוע הוא צריך להיות לפחות על 80 בזמן שהמנוע חם.

אולי פשוט במקום לתת ניחושים, בפעם באה שאתה נוסע ברכב תשים לב מה מורה שעון חום שמן מנוע.

חום שמן מנוע כשמנוע חם לגמרי מעל 100 מעלות ותקין עד 130 מעלות. חום מיים עד 92 מעלות תקין לחלוטין ב GTI.

כדי שמנוע יגיע לטמפ' עבודה כאלו יש צורך בנסיעה של מספר דקות טובות במאמץ וביום חם. בכל מצב אחר הטמפ' יהיו נמוכות יותר. תמיד כשהמנוע חם חום השמן יהיה גבוה יותר מהמיים אם לא זה אומר אחד משניים - או שזו התחלת נסיעה (המיים מתחממים מהר יותר מהשמן) או ששעונים מזייפים.

אין מצב שבקיץ חום שמן ב GTI יהיה 80 מעלות לזמן ממושך - אלא אם מדובר בנסיעה קצרה בה השמן עדיין לא טיפס לטמפ' עבודה מקסימאלית שלו.

אלון

פורסם

לעניין חום שמן מנוע - אצלי מעולם לא עבר את ה-100 . גם ל-100 אני מגיע ביום חם ולאחר נסיעה ממשוכת ומאומצת.

בכל מקרה ציינתי שחום השמן צריך להיות בין 80 ל-90 כי עפ"י הספרות המקצועית לחץ השמן המצויין בה כאשר המנוע חם נמדד ב-80 מעלות.

אצלי הטמפרטורה מתייצבת על 90 מעלות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
שוב הלכתי לבקר את הרכב היום...הפעם לבדיקה יותר מעמיקה באור יום. גיליתי צדדים חדשים טובים יחד עם רעים:

+ + +

האינטריור (לא יודע למה, אבל בעברית זה נשמע רע: פנים הרכב?) במצב טוב. טוב מאד אפילו. שוב - זו עין לא מקצועית אשר בוחנת, אבל הדאשבורד, ההגה, מכלול הכפתורים ופתחי האיוורור, יחד עם לוח השעונים - כולם נראים די דנדשים ללא שריטות או צבע דהוי. קשה להאמין שזה רכב בן 15 שנים...

מוט ההילוכים אל אף היותו לא מקורי נראה טוב בקונטקסט של פנים הרכב. הוא בגימור כרום יחד עם שילוב של צבע כהה בצדדים. גם ידית בלם היד לא מקורית ונראית מושקעת מאד (גימור סקאי?) לכל המושבים יש ריפוד חדיש (יחסית) רק עם קרע דק לאורך המושב שליד הנהג. כל שאר המכלולים נראים מקוריים, כולל גימור הקטיפה האדמדם בתחתית הדלתות. בשני צידי הרכב קיימים עדיין ה-plastic plates עם השם של המעצב הנודע פינינפארינה. צינור הפליטה המורחב העוזב את הדוד האחורי נראה רציני ולא משו noname. הבעלים גם התקין פנס תאורה קטן custom made בתוך הרכב כדי לקבל תאורה כאשר הגג מורכב. לפי איך שהפנס מורכב, נראה כי הוא ניתן להסרה מהירה כאשר פותחים את הגג, זאת לפי מיטב אבחנתי. אני עוד מוסיף מתוך הנחה שהרכב כלל לא הגיע עם פנס כי מדובר בגג ארעי עשוי בד קשיח.

- - -

שמתי לב לפגמים קוסמטיים נוספים... הפנסים הקדמיים נראה שהוסרו ולא הורכבו בחזרה כראוי והם לא מיישרים קו (במובן הפשוט של הביטוי) אחד עם השני ועם הגריל הקידמי שגם הוא מוטה מעט. כאילו מישהו סידר לה את הפרצוף מה שנקרא. מעבר לשני סדקים בפגוש הקידמי ופנס ערפל עם שבר קטנטן בקצהו התחתון, יש עוד סדק קטן בפנס האחורי הימני וכן שבר קטן בפלסטיקה האחורית בין הפנסים עליה מתנוסס השם פיג'ו והכיתוב CTi. פה ושם ניצני חלודה היכן שהגג מתחבר למרכב וכן פלסטיקה שבורה. חור מנעול שהטבעת סביבו שרוטה. הגומי שאמור לספק אטימות מוחלטת כשהדלתות סגורות נראה שחוק ועייף ובצד של הנהג יש קטעים שהוא מתפורר ולא קיים כך שבחורף מים יכנסו לשם ללא מפריע ובקיץ זה סתם מקל על הגנבים לפרוץ את הדלת. גלגל אחורי שמאלי נראה שחוק לעומת האחרים והם גם של יצרן שונה מהאחרים. כמו כן המינוס הכי גדול בעיני: חתך בערך מאמצע גובהו של החלון האחורי ועד לתחתיתו, שם בולט צבע מרכב אדום - הצבע המקורי של הרכב. פה ושם בעיות גימור בצביעה האחרונה וכן "אינטרקולר" שיעילותו מוטלת בספק, בו בזמן שהוא מסגיר שמי שהתקין אותו לא עשה עבודה מקצועית לחלוטין.

שימו לב שאני מביא בפניכם את הפגמים הכי קטנים שיכולתי למצוא. באותה נשימה אני מתוודה כי לא היה צורך במישהו עם דקויות אבחנה כשלי כדי למצוא אותן ואני מייחס להן משקל כבד יותר בהתאם לכך.

סלחו לי מראש על השאלות שאולי לדעת כמה מהחברים לא במקום:

האם ראוי שרכב ממוצע (לא CTi, סתם רכב ממוצע) בשנתון כזה ימכר במחיר הנמוך בכמה עשרות אחוזים טובים רק בשל הבעיות הללו או שאלו "סתם" חסרונות עם משמעות שולית כאשר המצב המכני הוא המכריע את הכף?

או במילים אחרות: אני רוצה לדעת אם יש ההצדקה למחיר שהבעלים מבקש היא בעיקר בגלל בעיות קוסמטיות אלו או שמא בשילוב עם בעיה מכאנית קשה גרידא...

אם מסתכלים רק על ה"התרשמות הלא מקצועית מהקנקן" (התרשמות חיצונית, ללא הערכה של המצב המכני והשלדה) ומקזזים את הפלוסים והמינוסים שהצגתי תוך לקיחה בחשבון את המחיר הנדרש (14 אלף רישמית, מחירון 21, ירד גם ל-13) האם העסקה נראית משתלמת נוכח המצב כך ששווה ללכת למכון בדיקה כדי לחתום על גזר-דין רישמי וגורף או שמא כבר בנקודה זו צריכות להידלק נורות אדומות וטוב אם אחסוך לעצמי את הבדיקה במכון רכב ואשכח מזה?

לעזרתכם היעילה והאדיבה אודה...

דבר ראשון ברצוני להתייחס ל בעיית הפנסים והגריל בCTI:

לדעתי הרכב עבר תעונה, בזמנו כשחיפשתי את רכבי אז אחד הדגמים שמשכו אותי היו 205, כך שדי למדתי את הפגיעות ברכב וסיבותם. אם הרכב באמת עבר תאונה חזיתית אז לא יהייה קשה לגלות את זה. ואם בנוסף יש פגיעת שלדה אז מעבר דקדני על השלדה באזור הקדמי של הרכב יכול להניב תוצאות.

הכי טוב כך אותו כבר לבדיקה ותסגור עניין. למרות שידוע לי שיש כמה וכמה מכונים שלא מצליחים לעלות על פגיעות שלדה ותאונות שונות שעברו על הרכב.

שאלה האם למכסה מנוע מבפנים יש כיסוי מעין בד כזה?

עניין המחיר:

המחיר באמת נמוך מאוד מתחת למחירון. העניין מדליק פה מנורה אדומה. למה הרכב נמכר כולכך הרבה מתחת, אני בטוח שזה לא בגלל הרצון של המוכר למכור את הרכב מהר אלא בעייה להפטר ממנה. וכשהוא ציין שהיו שתי עסקעות שהתפוצצו לפניך אז כנראה יש משהו שלא נראה לעין שבאמת לא תקין ברכב זה (אני לא מדבר על תיקונים קוסמטיים).

עניין הצמיגים הלא תואמים ברכב מואיד על הזנחה מצד הבעלים.

עצה שלי לפני שאתה לוקח את הרכב לבדיקה. בדוק את עניין האתימה של הגג. כי לדעתי גם שם תמצא הפתעות לא נעימות. פשוט כך צינור מים ותשפריץ על הגג לדעתי אם המוכר רוצה למכור את הרכב הוא לא יסרב לבדיקה.

ופעם הבאה שאתה עובר ליד הרכב והוא נראה לך הרבה יותר טוב חזור הביתה ועשה מקלחת קרה ואל תקנה את הרכב בגלל שהוא נראה טוב או בגלל מחשבה שלא תמצא אקזמפל דומה במצב טוב בשוק.

עדכן אותנו בביקה לפני קנייה.

יום טוב.

• תוכן חדש...