Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן ומים מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אתמול בדקתי שמן ומים ברכב (מאזדה 3 2005)

אחרי שלא בדקתי איזה חודש...

במיכל של המים היה קצת פחות מהמינימום אז מילאתי (בערך איזה חצי ליטר)

היה במיכל מים ירוקים והוספתי מי רגילים קצת (זה עדיין נראה שהירוק שולט שם ) זה מזיק?

ושמן היה בערך ככה [ =======] זה ככה היה בין קו של המינימום לקו של המקסימום.

השאלה שלי כזאת, למה לדעתכם הרכב איבד מים? ולגבי השמן לא מלאתי מה אתם מציעים....

בכל מקרה נראה לי שביום שישי אני יקח את הרכב לטיפול בחברה

פורסם

מה שאתה אומר שלא חייב שיהיה נזילה , אלה סתם ככה הרכב יכול לאבד מים ושמן?

לגבי המדיד של השמן

FULL ---------------------- EMPTY

[ --- ===================]

משהו כזה, בערב בין הEMPTY זה הקו התחתון במדיד והFULL זה העליון

זה פחות או יותר הקנה מדיה

פורסם
שמן ומים אלה נוזלים שהאוטו צורך, ודורשים מילוי מידיי פעם.

לגבי מדיד השמן לא הבנתי אם אם ה"-" מסמל את השמן או ה"=".

אם ה"=" מסמל את השמן, אז לא חסר.

= זה מסמל שמן חחח

פורסם

שום רכב שבעולם לא צורך מים, בגדול ברכב שלך לא צריך להיות בכלל איבוד של נוזל קירור בטח שלא חצי ליטר.

דבר נפוץ ברכב שלך זה סדק במיכל עיבוי שמצריך החלפה אז שים לב אם הוא נוזל, במידה ולא תעקב אחרי גובה הנוזל כמה ימים.

בקשר לשמן זה לא חוסר גדול, פשוט תוסיף שמן 5w30 כל פעם קצת ותבדוק.

פורסם
שום רכב שבעולם לא צורך מים, בגדול ברכב שלך לא צריך להיות בכלל איבוד של נוזל קירור בטח שלא חצי ליטר.

דבר נפוץ ברכב שלך זה סדק במיכל עיבוי שמצריך החלפה אז שים לב אם הוא נוזל, במידה ולא תעקב אחרי גובה הנוזל כמה ימים.

אתה לא הראשון שאני שומע ממנו את זה , אם זה אכן התקלה כמה עולה להחליף?

פורסם

בקשר לשמן תוסיף ותעקוב

לגבי המים בדוק ביסודיות את מ״ע הקירור לא צריך להיות חוסר מים

אויב מספר 1 של המנוע זה חוסר מים והתחממות

פורסם

לא יודע איזה רכבים יש לחלק ממי שהגיב פה, ומה מצבם, אבל מים רכב לא אמור לאבד אף פעם, אולי ממש ממש מעט ולאחר תקופה דיי ארוכה ולא כול שבוע או חודש וגם לא חודשיים (תלוי בכמות קילומטרים) רכב עם מערכת קירור תקינה לא מאבד מים, לפחות זה ככה בכול רכב שאני אישית מכיר, שמן יכול מידיי פעם להיות חוסר, זה גם מצויין בספר הרכב, גם זה כול עוד החוסר הגיוני ולא ליטר בשבוע.

אצלי יש לאנטיס, לא מאבד טיפת שמן ולא נוזל קירור, ומהניסיון שלי במאזדה 3 שנהגתי כחודשיים מהעבודה, לא מאבדת כלום, ואני עוד מקפיד לבדוק אפילו שזה רכב מושכר.

צריך לבצע אצלך את המערכת קירור לנזילות או סדק במכל כמו שכבר אמרו.

פורסם
שמן ומים אלה נוזלים שהאוטו צורך, ודורשים מילוי מידיי פעם.

מים לא נוזלים ולא נגמרים - אין להם לאן במערכת קירור תקינה לברוח. אם יש ירידה במפלס נוזל קירור יש תקלה במערכת קירור. זה לא אמור לרדת מילימטר לא בחודש, לא בחודשיים ולא בשנתיים.

ממליץ לפותח השרשור לגשת לבדיקה למוסך, עדיף לסדר את זה לפני הקיץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שלום לכולם, לי יש מאזדה cx-5 וגם אני רוצה לשאול שאלה על המים.

דבר ראשון איזה מים למלא, לא מצאתי בספר רכב איזה צריך מספיק נוזל מאוטודיפו או שללכת למוסך ולקנות שם גלון ?

דבר שני שמתי לב שלפקק של המיכל עיבוי מגיעים שני צינורות, אחד שבא מהרדיאטור אני חושב (מגיע מהצד) והשני לא מוביל לכולם, הוא הולך קדימה (לכיוון נסיעת הרכב) ומתקפל למטה למעיין שקע במיכל ולא מחובר לכלום. איך זה הגיוני ? המים (אדים??) לא יכולים לצאת משם (מצורפות תמונות)

דבר שלישי מתי הכי טוב לבדוק מים ? כשמנוע קר בבוקר או כשמנוע חם ?

דבר אחרון איפה ממלאים מים חדשים (אם צריך) במיכל עיבוי או בפקק שלידו ? (ניתן לראות בתמונות)

מקווה שמתאים פה לא רציתי לפתוח שרשור חדש סתם

תודה אורי

IMG_0059.jpg

IMG_0060[1].jpg

IMG_0061[1].jpg

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...