Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה? כי (שוב) הוכח שצה"ל לא מבין מהחיים שלו בשום דבר.

שנים, שנים(!), זיינו לנו את השכל בשיעורי תוד"א על האיום הסורי, וכמה שהוא מפחיד, וכמה ש"סורים על הגדרות" זה שם קוד ל"חורבן בית שלישי" וכמה שצריך להיזהר במלחמה מפני פגישה עם הדיוויזיות ה"איכותיות" שלו עם הציוד ה"איכותי" שלהם.

בסופו של דבר, מתגלה צבא מצ'וקמק עם 0 תו"ל, גם במקומות שבהם יש לו יתרון מוחלט.

מה מסתבר מכל זה? שמערך התוד"א והמודיעין בצבא שווה לתחת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הצבא הסורי נבנה למלחמה מול צבא סדיר, והתול"ל והציוד שלו בהתאם.

הוא מפשל מול גרילה שבאה מהאזרחים שלו. אני מבטיח לך שגם צה"ל היה אוכל אותה במתאר כזה.

בלי קשר, צה"ל מתפרנס מהאיומים מולו, ברור שיעצים אותם.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תשמע תראה,

הסרטונים שמגיעים מסוריה, גורמים שבץ לכל מי שאי פעם נשען על מערך התוד"א.

מעבר להיבט של גרילה מול סדיר (ואיפה הקומנדו הסורי שאמרו לנו שיגיע לכאן במסוקים וישחט את כולנו בשנתנו?) ניתן להצביע על כמה דברים:

1) 0 למידה בזמן קרבות

2) 0 יכולת להילחם

3) 0 יכולת להוות איום

עם כל הכבוד, צבא שמכניס טנקים, בודדים, ללא מעטפת חי"ר לתוך ערים - הוא צבא שמהווה 0 סיכון על כל מדינה אחרת. זה כאילו הם חיים בוואקום ולא מודעים בכלל להתפתחויות מינימליות בתחום הזה (התפתחויות שאפשר ללמוד גם מסתם צפיה בפאקינג CNN).

צבא שמכניס נגמ"שים לאיזורים רווי נ"ט, כשהמיגון שלהם הוא במקרה הטוב צמיגים, ובמקרה הפחות טוב שום דבר, הוא צבא שאינו מסוגל להבין איומים מולו.

צבא שאינו מסוגל לתרגם את כל ההפחדות שפמפמו לנו דרך מערכי התוד"א והמודיעין לכדי אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, מוכיח את כשלון כל הנ"ל.

לפי מה שנאמר בהרצאות תוד"א ופורסם בחוברות המצחיקות הללו, כל המרד האזרחי הזה היה אמור להסתיים תוך שעתיים, כאשר כל המורדים נדחסים לתוך קבר אחים אחד גדול וזהו. בהחלט לא להגיע למצב בו המרד נמשך כמעט שנה(?).

אני לא בעד תרבות עריפת הראשים בצה"ל, או בכלל, אבל כאן צריך לתפוס את כל מי שאחראי לתוד"א ולכל הביזיון הזה ולבעוט אותו הבייתה בצורה כמה שיותר משפילה.

למה? כי זה מה שהיה קובע גורלות אילו היינו מגיעים למצב של מלחמה אזורית אי פעם, מבלי שהיה פורץ המרד.

אני לא רוצה הגיע לפינה הזו, אבל זה 1:1 הקונספציה של יום כיפור, רק הפוך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כבר שנים רבות האיום העיקרי מולו ניצב צה"ל הוא בעיקרו איום טילי, מכל הסוגים.

לכן פיתחו את ה"חץ", "כיפת ברזל" ומפתחים את "שרביט קסמים". כל המערכות האלה יקרות מאוד.

בתוכנית העבודה העתידית של צה"ל מדברים על הצטיידות בכמה וכמה כיפות שיפרסו בצפון הארץ בנוסף לדרום.

המשך פיתוח "שרביט קסמים" שאמורה להפוך למבצעית עד סוף שנה זו והמשך פיתוח "חץ 3".

כל זה בא כמענה לאיומים מעזה, לבנון, סוריה ואירן.

פורסם

קייזר, אתה לא יכול להשוות צבא שפועל מול התקוממות אזרחית וסובל מעריקות פנימיות לצבא במדינה יציבה.

גדודים שלמים עורקים עם הציוד לצד השני, שחיטות הדדיות כמיטב המסורת, כל זה לא מגדיל את המוטיבציה.

אני מבטיח לך שאם המלחמה היתה מול ישראל, זה היה נראה אחרת לגמרי.

וזה לא שהצבא שלהם חזק במיוחד. קהלני יכול להסביר לך שלא. אבל זה עדיין יראה אחרת.

ולשאלה המקורית, מי שקובע זה לא אסד ולא אשתו אלא רוסיה.

הרוסים מתעבים אותנו מאז שהפכנו את עורנו ועברנו לאמריקאים.

מאז, מסורתית, התמיכה שלהם היא בארצות ערב ולדעתי האישית אנחנו רק יכולים להצטער על זה.

לפני שהם ירשו לאסד לתקוף הם ידאגו ששאר האינטרסים שלהם במזרח התיכון לא יפגעו.

פורסם

הרוסים תמיד דואגים לאינטרסים שלהם, אבל אני לא חושב שהם היו חברים שלנו אי-פעם.

הם אלו שחימשו את המצרים ואימנו אותם, להזכירך.

התרומה היחידה שלהם - עבורנו - הייתה הכרזה שליהודים מגיעה מדינה וזהו.

העריקות המאסיביות לא התחילו מהיום הראשון למרד.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

היו חברים שלנו עד 1973.

חברים טובים. כמו האמריקאים. (מרגלים, גניבת ידע, מכירת נשק וכו).

בשנות ה50 עסקאות הנשק נעשו מול צ'כיה.

האמריקאים נתנו לנו בעיקר אמברגו עד אז וכשפתאום הבינו שאנחנו הולכים מזרחה,התעשתו ושלחו לנו פנטומים, טנקים ורובים (למעשה רובם היו בוויאטנם והגיעו לארץ צבועים בהסוואת ג'ונגל.)

פורסם
צה"ל מתפרנס מהאיומים מולו, ברור שיעצים אותם.

זה משפט המפתח, שמשום מה הלך לאיבוד בכל הסיפור הזה.

שימו לב שלקראת החודשים יוני-יולי בריטואל קבוע, מתגלה איום חדש וקטלני על מדינת ישראל, איום שההתמודדות איתו עולה ים של כסף.

כמובן שבתקופות האלה באופן עונתי לגמרי יופיעו כותרות מזרות אימה בעתונים והסברים שהבית השלישי בסכנה, הקמצנים מהאוצר נכנעים ומוסיפים לתקציב, סכום שכמובן הולך מייד להוצאה נחוצה של ריפוד תנאי השירות והפרישה של בכירי מערכת הביטחון.

בעניין הזה הגדיל לעשות הדגנרל מופז, שבהיותו רמטכ"ל קיבל תוספת תקציב של כ- 5 מיליארד ש"ח שהתאדו על משכורות ואת התוצאות אכלו מילואימניקים במלחמת לבנון השנייה, כשגילו ימ"חים ריקים, הגיעו ליום פקודה ללא אימונים מספקים וברמת כשירות נמוכה ביותר.

צבא שיש לו מדינה זה כאן, והכוונה היא לא לסדירים שאוכלים חול בשטח או למפקדי יחידות השדה - לאלה מגיע המקסימום.

הכוונה היא לאותם חתולים שמנים שמשרתים בקריה ושאותם ואת דומיהם ניתן למצוא במשך כל שעות היום בקניון עזריאלי שגשר מחבר בינו לבין הבסיס שלהם.

הצבא הזה לא יכול לנצח שום צבא אחר, הוא שמן מידי.

פורסם
זה משפט המפתח, שמשום מה הלך לאיבוד בכל הסיפור הזה.

שימו לב שלקראת החודשים יוני-יולי בריטואל קבוע, מתגלה איום חדש וקטלני על מדינת ישראל, איום שההתמודדות איתו עולה ים של כסף.

+10.

אני מקווה שבממשלה הנוכחית הדברים ישתנו. יש פחות גנרלים ויוצאי צבא בכירים במפלגות.

יש לקצץ 10 מיליארד שקלים מתקציב הביטחון לטובת שיקום הכלכלה.

איזה כייף לי :)

פורסם

עדיין עדיפה הקונספציה של 73' רק הפוך, מאשר הקונספציה של 73' כמות שהיא (ואף אחד לא יכול לדעת באמת אם הקונספציה ההפוכה, היא באמת מה שכל גורמי הבטחון/מודיעין חשבו, או שביודעין פימפמו את זה לכולנו).

alfa 156 2.5.

פורסם
היו חברים שלנו עד 1973.

חברים טובים. כמו האמריקאים. (מרגלים, גניבת ידע, מכירת נשק וכו).

בשנות ה50 עסקאות הנשק נעשו מול צ'כיה.

טעות. העסקאות מול צ'כיה הסתיימו עם תום מלחמת העצמאות.

עסקאות הנשק בהמשך היו קצת עם אנגליה ובהמשך בעיקר עם צרפת.

הרוסים תמכו בישראל בשלב שבו הם חשבו שההנהגה הסוציאליסטית בישראל הצעירה תצטרף אליהם. כשהתברר להם שההנהגה דמוקרטית ונוטה למערב הם הפכו את עורם ועברו לצד הערבים, כולל מניעת עליה מיהודי ברה"מ.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עם כל הכבוד, צבא שמכניס טנקים, בודדים, ללא מעטפת חי"ר לתוך ערים - הוא צבא שמהווה 0 סיכון על כל מדינה אחרת. זה כאילו הם חיים בוואקום ולא מודעים בכלל להתפתחויות מינימליות בתחום הזה (התפתחויות שאפשר ללמוד גם מסתם צפיה בפאקינג CNN).

בחומת מגן ומבצעים אחרים מצאנו את עצמנו לא מעט פעמים בדיוק באותה סיטואציה שאתה מתאר, לעיתים זה לא היה אפילו טנקים אלא ברדלסים.

צבא שמכניס נגמ"שים לאיזורים רווי נ"ט, כשהמיגון שלהם הוא במקרה הטוב צמיגים, ובמקרה הפחות טוב שום דבר, הוא צבא שאינו מסוגל להבין איומים מולו.

שים לב למה שכתבתי קודם, זה קרה וזה עדיין קורה בפעילויות מבצעיות, תולדה של אילוצים מבצעיים.

צבא שאינו מסוגל לתרגם את כל ההפחדות שפמפמו לנו דרך מערכי התוד"א והמודיעין לכדי אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, מוכיח את כשלון כל הנ"ל.

אנחנו יודעים המון על חיזבאללה וכבר המון שנים לא מצליחים למחוק את הארגון הזה מרשימת ארגוני הטרור.

למה?

כי דברים לא עובדים שחור לבן כמו שאתה חושב.

לפי מה שנאמר בהרצאות תוד"א ופורסם בחוברות המצחיקות הללו, כל המרד האזרחי הזה היה אמור להסתיים תוך שעתיים, כאשר כל המורדים נדחסים לתוך קבר אחים אחד גדול וזהו. בהחלט לא להגיע למצב בו המרד נמשך כמעט שנה(?).

המרד נמשך כבר כ-22 חודשים אבל זה לא העניין, קשה לצבא סדיר להלחם מול אירגון גרילה (והמורדים נלחמים לוחמת גרילה) בתוך שטח בנוי, בדיוק מהסיבות שציינת קודם- קשה ליצור אבטחה, יש ניתוקים בכח, יש סכנת חטיפה גדולה מאוד וכו׳).

.

למה? כי זה מה שהיה קובע גורלות אילו היינו מגיעים למצב של מלחמה אזורית אי פעם, מבלי שהיה פורץ המרד.

אני לא רוצה הגיע לפינה הזו, אבל זה 1:1 הקונספציה של יום כיפור, רק הפוך.

עדיף שבשעורי תוד״א תפחד כחייל רק כדי להגיע למערכה ולגלות שהולך לך חלק יותר.

זה חלק ממה שעומד מאחורי המשפט ״קשה באימונים קל בקרב״.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מנחש שמשהו מתרחש מתחת לאף שלנו, באיזור שבו אני גר לא מפסיקים לחוג באוויר מסוקים החל משעות הצהריים לכיוון צפון-מערב (אני גר במרכז).

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
עדיין עדיפה הקונספציה של 73' רק הפוך, מאשר הקונספציה של 73' כמות שהיא (ואף אחד לא יכול לדעת באמת אם הקונספציה ההפוכה, היא באמת מה שכל גורמי הבטחון/מודיעין חשבו, או שביודעין פימפמו את זה לכולנו).

אני אסביר לך למה אתה טועה.

כי בטוחים שהסורים הם *ה*אויב של צה"ל ושל העם היושב בציון, ברמה כזו שכל תרחיש, של כל אימון, של כל חטיבה אי פעם מבוסס על כך שהסורים השתגעו ופרצו דרך הגולן בסיוע קומנדו. זהו. תקרא כל חוברת תוד"א שאי-פעם נכתבה בצה"ל וזה כל מה שכתוב.

מצרים? פחחחח. איראן? אל תצחיק אותי. לבנון? מה אתה מעשן? ארגוני טרור? נו די, אתה קורע אותי.

ואז, מה שקורה זה שיש לך צבא שמוכן לתרחיש אחד בלבד, שמקדיש כל שקל שנותנים לו לצורך התרחיש הזה. צבא שמסוגל ל-0 גמישות מחשבתית ול-0 תמרון ברגע האמת. למה? כי כל מה שהוא יודע זה שבשעת ה-ש' נלחמים מול קומנדו שחיסל את כל תושבי הצפון, ב-ש+2 נלחמים מול דיוויזית שריון טיז-נאמו חמושה בטנקי T34, ב-ש+3 מגיעים לרצועת ההגנה ה-מי-יודע-כמה ונתקלים בT72 שמחסלים את כולנו ואז ב-ש+10 מגיעים לדמשק ששם יש דיוויזית שריון חמושה בטנקים היברידיים שהם שילוב של אברמס, מרכבה ו-T80 שיורים לייזרים ומשפריצים אש. זה כל מה שהחיילים יודעים, זה כל מה שהקצונה הזוטרה יודעת, זה כל מה שהדרג הבינוני יודע, עד למטכ"ל ששם כבר בטח מעשנים סמים חופשי, כי אחרת אי אפשר להסביר את כל זה.

ואז באים ושואלים "שיו איך תפסו אותנו עם התחתונים למטה המצרים האלה כשעשו לנו יום-כיפור 2". תוקם וועדת חקירה ממלכתית!!!11111111

דחילאק, מספיק לראות את כל מדינות האוייב מסביב משקיעות במערכי ארטילריה ורקטות + נ"מ, כדי להבין שצה"ל לא מתכונן לאיום של אתמול, הוא מתכונן לאיום של לפני שנתיים. אז כן, לקנות מטוסים חדשים זה חשוב וזה אחלה, אבל כמה יעזרו לנו המטוסים האלה כשיפלו פה מטחי רקטות שלעומתם קאסמים זה כמו לזרוק טופי בבר-מצווה? כמה יעזרו לנו כל המטוסים האלה, שלא יכולים לעשות שום דבר, כי מטרה XYZ מוגנת עד השיניים במערכי נ"מ? לו היה למישהו שם למעלה קצת שכל, היו לוקחים את חיל התותחנים והופכים אותו מהביזיון שהוא היום, למשהו שקצת יותר מתאים לצבא בשנת 2013. במקום להצטייד בתומ"תים מהשורה השנייה (אני לא מטפח ציפיות לכל מיני דברים מטורפים), מקפידים לזיין לכולם את השכל על איך שנה הבאה מצטיידים באיזה רכש חדש של תע"ש (פעם שעברה זה היה ATMOS אאל"ט) שלעולם לא מגיע. ואז מגיע החכמולוג התורן וממציא לנו חימוש-מונחה-מדוייק שיכול להוריד לאחמד את הסתימה בשן הטוחנת הרביעית מימין, אלא שכל חימוש כזה עולה מליון דולר לפחות, ואנחנו צריכים לירות במערכה קצרה אולי מאה כאלה. ברור, מה - זה הפתרון החכם. הרי לקנות סטוקים של רקטות "טיפשות" בגרושים, שיהוו מכפיל כוח אמיתי לצבא זה פתרון של "ערבים מפגרים" ואנחנו הרי לא ערבים ולא מפגרים - אנחנו הכי חכמים שיש!!11111 אנחנו נוציא כל שקל שיש לנו על F35I גרסא ב דור ז עם משגרי לייזר וחלליות מונחות, במקום לצאת קצת מהקופסא ולראות שאולי כדאי לקנות מטוס אחד פחות, אבל להקפיץ את הצבא בכמה דורות קדימה.

נו, העיקר שדואגים להשוויץ פעם ב.. כמה אנחנו מקוריים שהמצאנו את יחידת "איפכא מסתברא". כן אחי, כי אין אחידות מחשבתית בצה"ל בכלל. אם הגענו למצב הזה, או שסגרו את היחידה ולא סיפרו לאף אחד, או שהם יצאו להדממה באיזה פסח לפני כמה שנים ומעולם לא חזרו.

ובשביל הפיקנטיות אני אספר סיפור מצחיק (או לא מצחיק, תלוי איך מסתכלים על זה):

אחרי מלחמת לבנון 2 (עדיין הייתי בצמ"פ) כשכל הסיפור על איך המדינה התקמצנה על מערכות מעיל-רוח לשריון פרץ ואנשים באמת היו בשוק מזה שהמדינה חוסכת על חיי אדם, שאלתי קצין כזה-או-אחר, איך אני, אחרי דברים כאלו יכול שלא לחשוב שהמדינה שמה זין על החיים שלי, ולמעשה היחס שלה הוא כמו אל בשר תותחים. התשובה שהגיעה הייתה אפילו יותר מביכה: נאמר לי שזה לא נכון כי על הג'נטקסים כתוב "מיגון גבוה" מה שמראה שיש להם (כמובן) מיגון גבוה וזה סותר לחלוטין את מה שאני אומר. חיפשתי, אבל אין פה סמיילי של facepalm.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...