Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול נאלצתי לעבור עם הרכב בשלולית ממש עמוקה,

אחרי כ 100 מטר אחרי שיצאתי מהשלולית הרגשתי שהקלאץ' מחליק

בצורה של רעידות בתחילת נסיעה בהילוך ראשון, כלומר קלאץ' מחליק לסרוגין.

התופעה פסקה אחרי כמה דקות. לשם הבהרה- אני בטוח שזה לא היה פרפור של הגלגלים.

תמיד הייתי משוכנע שאין מצב לחדירת מים למכלול כלשהו ברכב.

השאלה- האם יש למים אפשרות לחדור לחלל של הקלאץ'? ואם כבר חדרו האם יש להם דרך לצאת?

אגב הרכב שרייד קלאסיק ידנית שנת 97.

תודה!

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

בהחלט כן, קורה שנכנסים לשלולית עמוקה. תשתדל לעבור עם קלאצ' לחוץ. שים לב שאתה חוזר לאוטו ולוחץ על קלאצ' אבל לא נכנסים לך הילוכים אז זה גם בסדר הקלאצ' פשוט נדבק לפלטה. תשאר מונע שיתחמם הקלאצ' קצת.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אני בספק שמים נכנסו לקלאצ'.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בהחלט כן, קורה שנכנסים לשלולית עמוקה. תשתדל לעבור עם קלאצ' לחוץ. שים לב שאתה חוזר לאוטו ולוחץ על קלאצ' אבל לא נכנסים לך הילוכים אז זה גם בסדר הקלאצ' פשוט נדבק לפלטה. תשאר מונע שיתחמם הקלאצ' קצת.

אתה יכול להסביר לי בבקשה איך מים יכולים לחדור לחלל בו נמצא הקלאץ? אני יודע שזה חלל אטום ואפילו מופרד בעזרת אטם. איך בדיוק חודרים מים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מים בהחלט יכולים להכנס לבית המצמד כי אין שום אטם (אטימה אמיתית קיימת בדרך כלל ברכבי שטח) ומים בהחלט גורמים להחלקה של המצמד.

למרות זאת, שווה לבדוק האם הגומיה של המלגז תקינה ואינה קרועה או אינה מותקנת כראוי.

פורסם
זה אומר שצריך להחליף שמן גיר?

לא, זה כבר מכלול נפרד ואטום (אני ממש מקווה :-D )

תודה לכולם על התגובות! טוב ללמוד.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
אתה יכול להסביר לי בבקשה איך מים יכולים לחדור לחלל בו נמצא הקלאץ? אני יודע שזה חלל אטום ואפילו מופרד בעזרת אטם. איך בדיוק חודרים מים?

תשים לב , ברכב ידני שאתה פותח מכסה מנוע, תסתכל על הגיר, אתה תראה חורים ותראה את הקלאצ'. אני מאמין שזה נועד לפיזור חום .

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

אני זוכר הסתכלתי מתחת לכמה רכבים ידניים ויש כמה פתחים קטנים שאפשר דרכם לראות את הקלאץ או את גלגל התנופה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני יודע שהפיאסטות שלי הן ישנות ולא מקור להסתמך עליו אבל בכל זאת, שעשו לי החלפת קלאץ במוסך ראיתי איך מפרידים את הגיר מהמנוע ובינהם יש גם אטם או ששמו חומר אטימה. לפיכך לא הבנתי איך מים יכולים לחדור לחלל הקלאץ וגלגל התנופה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...