Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יכול להיות שהכותרת לא מובנת לכן אסביר שוב.

נניח ואני רוצה להגביר MOREL ULTIMO שכפי שראיתי באתר מצריך 1000RMS.

המגבר שאיתו אני רוצה להגביר הוא HD750/1 של JL AUDIO שמפיק 750RMS בכל התנגדות.

האם הסאב פשוט לא ינוצל ?

סליחה על הבורות פשוט ברמות מחיר האלה זה פשוט לא נראה לי הגיוני שספינת הדגל (חוץ מה-1200) של JL לא תגביר כל סאב אפשרי בשוק.

פורסם

אתה יודע, אולי אני אמצא לך קישור למישהו עם אולטימו 12" שהיה לו את ה 750HD והוא החליף ל- 1200. ההבדל גדול.

הרחבה:

קרא כאן: http://www.diymobileaudio.com/forum/member-reviews-product-comparisons/60469-morel-ultimo-12-review.html

יש פה את הביקורת של הבחור עם שני המגברים שדיברנו עליהם.

מעבר לכך:

זה לא שהוא לא יגביר, ברור שהוא יגביר, אבל כמו שדייקת קודם- הוא לא ינצל אותו כמו שצריך.

במקרה היה לי אולטימו כזה בגרסת 2 אוהם לפני כמה שנים, והיה לי מגבר של 800RMS קלאס D והרגשתי שאני לא מנצל את הסאב, אז הבאתי עוד שני מגברים לצורך השוואה. האחד מגבר קלאס AB איכותי מאוד לכל הדעות, בהספק שומה של 760RMS. והשני, קלאס D חזק יותר, בהספק של 1200 או 1300RMS.

כשהייתי על עוצמה נמוכה מאוד וגרמתי לסאב רק להשתלב עם המוזיקה בעדינות, היה קשה להבחין בהבדלים בין המגברים, ואילו בעוצמה גבוהה יותר,המגבר החזק נתן את התוצאה הכי איכותית על הסאב. הדיוק והשליטה באלמנט היו טובים באופן ניכר משני המגברים האחרים.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
אתה יודע, אולי אני אמצא לך קישור למישהו עם אולטימו 12" שהיה לו את ה 750HD והוא החליף ל- 1200. ההבדל גדול.

וואלה, החכמתי :)

מסתבר שגם בשוק של הגדולים יש צורך בהעלאות תקציב אך ורק לשם התאמה למוצר.

יש לי עוד 2 שאלות, ברמות האלה של 1200 על אולטימו ונניח hd600/4 על קומפוננט מסויים, האם יש צורך כבר במצבר פריקה עמוקה ובגדול שיפור במערכת חשמל או שהמערכת חשמל שמגיעה עם האוטו מספיקה בשלב הזה ?

השאלה השנייה, האם אחרי קנייה של שני המגברים להלן (1200 לא 750), אפשר לשים וי על "מגברים לטווח הארוך" ברמה של 10 שנה ?

פורסם

א. קרא את מה שהוספתי.

ב. שיפור מע' חשמל זה משהו שתלוי בך. מצבר פריקה עמוקה ושלושת הגדולים הם צעד מומלץ גם למערכת בהספק נמוך מזה שאתה מתכנן, זו תשתית טובה וגיבוי טוב לצריכת חשמל גבוהה או אפילו בינונית, יכולות דינאמיות טובות יותר של אספקת הזרם למגבר, ובקיצור- תשתית שתשאיר לך ראש שקט מהבחינה הזו. האם זה הכרחי? לא. האם בלי זה יכולות המערכת שלו יירדו בעשרות אחוזים? לא בטוח.

ג. בתחום הזה למדתי על בשרי שאין דבר כזה "וי ברמה של 10 שנים". ה JL אומנם איכותי, אבל לא חסרים מגברים הרבה ציותר איכותיים, או הרבה יותר חזקים שיוכלו להשביע את רעבונם לאיכות או לעוצמה של מבקשי הדבר, אשר ה JL הוא רק עוד אבן דרך בשבילם, בדרך לפסגה.

פורסם

אה! מצאתי את זה!

I finally got around to adding more power to my Ultimo 12 / 2ohm and it has improved my system in more ways than one!

Previous amp was a JL HD 750/1 powering the Ultimo in a 1.5cu.ft enclosure with poly fill added to increase the volume to approx 2.0 cu ft. This set up satisfied me for since Nov 10' but being cognizant of Morel's spec's and Buzzman' glowing review of the Ultimo in this thread for at least 1000 watts I had to step up give it a shot.

I recently bought a JL HD 1200/1 and put it on the Ultimo, and after a couple of MS8 calibrations and some EQ, I finally see where Morel, Buzzman and other Forum members recommendations stand. The difference is quite amazing in that I have a much more pronounced sub stage. The notes that are reproduced with the added power are much more articulate and detailed. There is a full completion of every bass line from beginning to end now that was not as apparent with the 750/1. The low-notes are also much more pronounced and blends much nicer with my front stage, not in the disappearing / no bass kind of way...But with a full bass that is strong but does not over-hang at all. I'm hearing bass notes that are reproducing practically dead center of the dash in my Lincoln LS and that applies to Stand up bass, Kick Drum, Synthesized and even the 808 Bass used on a lot of Hip-Hop tracks. It's all on the Dash. That would occur intermittently with the 750/1, but not with the presence and authority that I have now.

The last unexpected caveat to this experience is that some how my Midbass is more defined and powerful as well. Many MS8 owners have had issues with the Midbass reproduction with this DSP and some not...I am not saying buy an ultimo etc etc...but somehow adding the recommended power to this Sub has cleaned up one of the most finicky areas of my system which was moderate to thin midbass. ( if anyone can tell me something about how that works I would appreciate it because I was ready to buy some larger mids to compensate; but this latest modification has that idea on pending status now LOL.)

Overall, I just wanted to share this experience with those of you who have this Sub but may be on the fence about power requirements. If you can get 1000 watts(+) for this Sub, I doubt you will be disappointed. After almost 9 months I am finally hearing the output that this Sub has been touted to generate. And speaking of out-put it is much better as well...I dont have any DB measurements etc...All I can say that it's is louder but very very controlled, it's just great!

Thanks to Buzzman for his detailed reviews and recommendations and all the other contributors to this forum. Your input, experiences and even arguments (at times) are indispensable! Yep.

מצטער על הסאבל פוסט.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי, תודה רבה :)

עזרת לי רבות.

שאלה מציקה, שאלת עלות.

יש לך מושג כמה עולה מצבר פריקה עמוקה וכמה יעלה לי לעשות 3 הגדולים אצל חשמלאי רכב ?

פורסם

מצבר פריקה עמוקה בגודל סטנדרטי אשר נועד להחליף את המצבר הקדמי ולשמש כמצבר יחיד ברכב עולה כ 2000 ש"ח.

אני לא יודע מה המחיר שלוקח חשמלאי רכב, אך אני יודע שמתקיני אודיו עם ניסיון בתחום לוקחים 250-650 ש"ח, תלוי במיקום האלטרנטור ברכב שלך וברמת הכבל שתבחר לבצע איתו את העבודה. בד"כ זה נגמר באזור ה 300-500.

• תוכן חדש...