Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית מצלמה..

veight
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4965 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.. בזמן האחרון התחלתי להתעניין בצלום אז החלטתי לקנות מצלמה טובה עד 3000 ש"ח

יש שתי מצלמות שהתעניינתי בהן הראשונה היא Nikon D3200 והשנייה אותה חברה דגם אחר D90

אם מישהו יכול לתת לי חות דעת על שתיהן ומה ההבדלים בין השתיים אשמח מאוד

ואם יש הצעות אחרות למצלמות באותו המחיר

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכללי מאוד - D3200 תפיק לך איכות תמונה עדיפה ואיכות וידאו עדיפה. D90 עדיפה מבחינת נושא של תמיכה בעבודה עם עדשות ישנות יותר, עבודה נוחה יותר למתקדמים בתחום הצילום (ריבוי כפתורים וריבוי אופציות, מה שמאפשר שליטה מאוד נוחה, בעיקר למי שמצלם במצבים חצי אוטומטיים או ידני), עבודה אלחוטית עם פלאש חיצוני במצב CLS ללא צורך במתאמים, תחושה מאסיבית יותר, מסך עילי וכו'.

בתכלס - אם אתה מתחיל בתחום, יכול להיות שהייתי ממליץ לך לשקול את הD5100 או הD5200.

מבחינת רמת המשתמש היא עולה על הD3200, אך נופלת מהD90 כמובן.

הD90 מצלמה טובה מאוד לזמנה, וגם היום היא מפיקה תמונות טובות, אך לD3200 יש חיישן מתקדם יותר ומעבד תמונה מתקדם יותר, וגם שיפור באיכות הוידאו. D90 הייתה מצלמת הרפלקס הראשונה שהציעה צילום וידאו. היא לא מפיקה תוצאות מרהיבות בזה.

(כל זה כמובן מניסיון, מדבר בתור בעלים של D90 מזה כשנתיים וחצי).

אם שוקלים להתקדם בעולם הצילום, יכול להיות מאוד שכדאי לעשות מאמץ כספי ולרכוש את הD7000, שהיא בעלת איכות תמונה טובה מהD90, אבל גם חצי רמה מעל - רמת בניה גבוהה עוד יותר, תמיכה בעוד כמה עדשות ישנות.

אפשר גם להתחיל עם D3200 או D5100, לרכוש סט עדשות טוב, ואחר כך להתקדם עם הגופים השונים.

אגב, לא יודע כי לא ציינת - האם אתה מודע לכך שרוב המצלמות שמפורסמות בזאפ או באתרים אחרים, במחירים הנמוכים, לא כוללות עדשה כלשהי?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
האם אתה מודע לכך שרוב המצלמות שמפורסמות בזאפ או באתרים אחרים, במחירים הנמוכים, לא כוללות עדשה כלשהי?

זה פשוט מאד, את ההבדל מוצאים בכותרת- מצלמה שתגיע בלי עדשה מצויין עליה שהיא body ומצלמה עם עדשה הרבה פעמים מצוין עליה קיט (או כל עדשה אחרת שהחנות החליטה לשווק ברכישת המצלמה).

הD90 מעולה, אבל יש לי בעיה איתה. אחרי שימוש לא קצר בקנון EOS 550D, ההרגשה היא שהD90 מאד איטית ושמהירות צילום ועיבוד התמונה לא מספיקה לסטנדרטים של היום. מאד איטי. אני אשווה את זה לסיטואציה של בן אדם שביום יום משתמש בwindows 8 במחשב חזק ואז יוצא לו להתנסות בXP במחשב ישן וחלש. התוצאה, טירוף ועצבים. זאת בנוסף לעובדת היותה כבדה ומסורבלת יותר, והרי לך קנייה לא משתלמת. היא כבר 5 או 6 שנים בשוק ועבר זמנה.

פורסם

מצטרף להמלצה על ה D7000.

אומנם היא כבדה, אבל נהדרת.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לפני שבוחרים כלי, צריך להגדיר מטרות ושימוש...

מה הכוונה ב-"להתעניין בצילום"?

אני מתעניין בצילום, יש לי DSLR בת 4 עם שתי עדשות (אחת עתיקה), קומפקטית בת 2.5 (איתה אני מצלם הרבה יותר) ואני לא מצלם שומדבר בטלה ("עדשת זום").

המצלמה הבאה שלי היא Mirrorless עם שתיים-שלוש עדשות פריים.

מישהו אחר מצלם ציפורים, ויש לו לו לא רק עדשות מפלצתיות, אלא גם חצובה וקיט שלם להסוואה בשטח... וזו רק ההתחלה.

אחר מצלם חיפושיות על פרחים.

בוא נתחיל - מה מושך אותך לצלם?

נ.ב. בסופו של דבר, האיכות של המצלמות היום, בייחוד ה-DSLR (כולל "הפשוטות") היא פשוט יוצאת מן הכלל. המגבלה היא לרב הצלם, ואין מה לעשות, כדי להוציא תמונות טובות צריך לדעת לצלם. המצלמות נותנות היום מגוון אפשרויות בלתי נגמר, והבעיה היא לדעת איך להשתמש נכון, יותר מאשר איזו מצלמה לבחור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה פשוט מאד, את ההבדל מוצאים בכותרת- מצלמה שתגיע בלי עדשה מצויין עליה שהיא body ומצלמה עם עדשה הרבה פעמים מצוין עליה קיט (או כל עדשה אחרת שהחנות החליטה לשווק ברכישת המצלמה).

הD90 מעולה, אבל יש לי בעיה איתה. אחרי שימוש לא קצר בקנון EOS 550D, ההרגשה היא שהD90 מאד איטית ושמהירות צילום ועיבוד התמונה לא מספיקה לסטנדרטים של היום. מאד איטי. אני אשווה את זה לסיטואציה של בן אדם שביום יום משתמש בwindows 8 במחשב חזק ואז יוצא לו להתנסות בXP במחשב ישן וחלש. התוצאה, טירוף ועצבים. זאת בנוסף לעובדת היותה כבדה ומסורבלת יותר, והרי לך קנייה לא משתלמת. היא כבר 5 או 6 שנים בשוק ועבר זמנה.

הD90 בסך הכול בת 3 וחצי, ממש לא 5 או 6 שנים.

אז כן, מבחינת איכות תמונה היא לא הכי עומדת עם המצלמות של היום, אבל בינינו כבר - כמה פעמים ייצא לכם לצלם בISO 3200?

(את זה הD90 גם יודעת לעשות, אבל פחות טוב מהD7000 למשל).

כל עוד אתה לא מעמיד אותה באתגרים מטורפים, ועובדים בטווחי ISO של עד 1600, היא מפיקה יופי של תמונות.

חשוב גם לזכור שלעיתים עדיף להשקיע באופטיקה ו/או פלאש חיצוני מאשר גוף.

בינינו, יכולתי להחזיק היום גם D700 או D600. אבל הייתי נשאר בלי כסף לעדשות. ובמקום סט של 4 עדשות נחמדות ופלאש חיצוני, הייתי מצלם עם איזו עדשה בסיסית. מה זה שווה לי בדיוק? אז יש לי מצלמה ברמה מאוד גבוהה, אבל בלי עדשות טובות - היא לא שווה הרבה.

חוץ מזה, הD90 מגיבה מהר אצלי. מרביצה גם 4.5 פריימים לשניה בכיף בלי למצמץ. לא נתקעת ולא שום דבר. יכול להיות שהמצלמה שניסית הייתה ישנה, פגומה או עם כרטיס זכרון איטי. אני מקפיד על עבודה עם כרטיסים מהירים.

ה550D שלך נחותה משמעותית מהD90 מבחינת רמת משתמש, ומבחינת איכות תמונה הן די דומות. יש לך יתרון של רזולוציה ושל וידאו, וזה הכול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אני חושב שגוף המצלמה פחות חשוב מעצמית ("עדשה"). אני מכיר מישהו שקנה מצלמה מאוד טובה אבל לא נישאר לו כסף לעצמית ואיכות התמונות בהתאם. איכות תמונה הרבה יותר מושפעת מאיכות העצמית מאשר גוף.

למשל אני הייתי ממליץ ללכת על פריים (עצמית PRIME זו עצמית עם אורך מוקד קבוע לאומת זום שהיא בעלת אורך מוקד משתנה) 30~35ממ או לכל היותר 40ממ (יש עצמית לא יקרה ומאוד טובה לקנון באורך מוקד הזה) ובכסף שנישאר גוף שנכנס בתקציב. חדות וצבעים יהיו טובים בהרבה מאשר מצלמה טובה אבל עצמית גרועה.

אני הפסקתי להשתמש בזום על DSLR. אני משתמש בעיקר ב50ממ ולפעמים 200ממ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המרכיב החשוב ביותר במילום הוא הצלם - וצלם טוב יםיק תמונות טובולת גם ממצלמה בינונית.

מעבר לכך - לפני הרבה נשים למדתי משפט נכון: Invest in Glass.

בקיצור - בחר את המערכת שאתה תרצה להתקדם, מחר בגוף בסיסי המתאים לאותה מערכת ובהדרגה החל לרכוש עדשות (צביפר - בשבילך עצמיות) איכותיות לפי צרכיך. בעתיד תוכל להסתפק בהחלפת הגוף למשוכלל יותר ותוכל להמשיך להשתמש באותן עדשות, שאיכותן לא תפגע עם השנים.

רק הערה קטנה - שים לב שמצלמות ה-DSLR ברמות המבוא והביניים משתמשות בחישנים קטנים ("crop") והמצלמות בדרגגות הגבוהות משתמשות בחיישנים בגודל מלא ("full frame", כלומר תואמות לגודל של נגטיב 35 מ"מ). הדבר לא פוסל את המצלמות היותר פשוטות, רק צריך לשים לב שאתה רוכש מצלמה עדכנית עם מערכת שתתמך גם בעתיד כאשר תרצה להחליף את הגוף ביותר מתקדם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל מצלמה חדשה שפותח השרשור יקנה בתקציב כזה תהיה CROP. מצלמות FF חדשות עולות לפחות פי 3 יותר, כמובן לא כולל עצמית. COP יספק את פותח השרשור, מקסימום בעתיד הוא יתקדם לFF.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ללא ספק - אלא אם הוא פונה לשוק היד השניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסחפת איש. :shock:

הD90 בסך הכול בת 3 וחצי, ממש לא 5 או 6 שנים.

אז כן, מבחינת איכות תמונה היא לא הכי עומדת עם המצלמות של היום, אבל בינינו כבר - כמה פעמים ייצא לכם לצלם בISO 3200?

(את זה הD90 גם יודעת לעשות, אבל פחות טוב מהD7000 למשל).

כל עוד אתה לא מעמיד אותה באתגרים מטורפים, ועובדים בטווחי ISO של עד 1600, היא מפיקה יופי של תמונות.

חשוב גם לזכור שלעיתים עדיף להשקיע באופטיקה ו/או פלאש חיצוני מאשר גוף.

חוץ מזה, הD90 מגיבה מהר אצלי. מרביצה גם 4.5 פריימים לשניה בכיף בלי למצמץ. לא נתקעת ולא שום דבר. יכול להיות שהמצלמה שניסית הייתה ישנה, פגומה או עם כרטיס זכרון איטי. אני מקפיד על עבודה עם כרטיסים מהירים.

ה550D שלך נחותה משמעותית מהD90 מבחינת רמת משתמש, ומבחינת איכות תמונה הן די דומות. יש לך יתרון של רזולוציה ושל וידאו, וזה הכול.

אם אני לא טועה, המתחרה הישירה של הD90 אצל הקנון, זו ה50D. ושתיהן הרבה יותר מתקדמות מה550D.

אני חושב שגוף המצלמה פחות חשוב מעצמית ("עדשה"). אני מכיר מישהו שקנה מצלמה מאוד טובה אבל לא נישאר לו כסף לעצמית ואיכות התמונות בהתאם. איכות תמונה הרבה יותר מושפעת מאיכות העצמית מאשר גוף.

נכון לגמרי!

אני מכיר מישהו מאוד מוכשר שמצלם עם ניקון D60 (הנחשבת מאוד מיושנת), אבל הוא מצלם עם ניקון 17-55 2.8 (שהיא הטופ של עדשות הDX).

מעבר לעובדה שהוא צלם מצויין עם עין מדהימה, התמונות יוצאות חדות, נקיות ומלאות צבעים.

אני התחלתי עם ניקון D3000 וכעבור שנה וקצת השתדרגתי לD90.

תמיד אפשר להתקדם.

קנה מצלמה יחסית בסיסית (מה שנקרא אצל היצרניות "מצלמת כניסה"), עם עדשת קיט (אצל הניקון זה או 18-55- הבסיסית מאוד הפחות מומלצת, או ה18-105 המומלצת יותר).

שחק איתה, תכיר אותה, צלם איתה ותתגלח עליה.

אם תידבר בחיידק, תמיד תוכל למכור את הסט ולהשתדרג.

ואם לא, אז יש לך בבית אחלה מצלמת חובבים.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
נסחפת איש. :shock:

הD90 שהתנסיתי בה הייתה חדשה (באמת מהניילונים), והיא בשום פנים ואופן לא הייתה מסוגלת בשום מצב לצלם 4.5 תמונות לשנייה. יכול להיות שהבעיה הייתה בכרטיס זכרון איטי אבל זוהי החוויה שלי ממנה.

פורסם

אם אני לא טועה, המתחרה הישירה של הD90 אצל הקנון, זו ה50D. ושתיהן הרבה יותר מתקדמות מה550D.

50D היא יותר בכיוון של D300, מצלמה מעולה של פורמט APS-C עם גוף סגסוגת מגנזיום. D90 של ניקון כבר מאט מיושנת, היא בקטגורייה של 600D\550D קנון. ה60D ירדה מאט ברמה והיא מפלסטיק ומקומה בסגמנט קצת יותר גבוה תפסה 7D.

פורסם

בוודאות זה הכרטיס זיכרון!

אין לי דרך לבדוק אם היא עושה במדוייק 4.5 פריימים לשניה, אבל היא מאוד מהירה!

ואין לה בעיה לצלם גם 25-30 פריימים ברצף! מנסיון. (לא בRAW כמובן!)

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם
הD90 שהתנסיתי בה הייתה חדשה (באמת מהניילונים), והיא בשום פנים ואופן לא הייתה מסוגלת בשום מצב לצלם 4.5 תמונות לשנייה. יכול להיות שהבעיה הייתה בכרטיס זכרון איטי אבל זוהי החוויה שלי ממנה.

זה נתוני יצרן וזה גם מה שאני מצליח לעשות עם כרטיס מהיר ובאפר ריק.

50D היא יותר בכיוון של D300, מצלמה מעולה של פורמט APS-C עם גוף סגסוגת מגנזיום. D90 של ניקון כבר מאט מיושנת, היא בקטגורייה של 600D\550D קנון. ה60D ירדה מאט ברמה והיא מפלסטיק ומקומה בסגמנט קצת יותר גבוה תפסה 7D.

הD300 יותר טובה, היא תופסת מקום בעייתי קצת, איפשהו בין הD90 לבין הD300 מבחינת רמת המשתמש.

הD90 היא יותר מה600D וה550D מבחינת רמת משתמש. אי אפשר להשוות בכלל.

• תוכן חדש...