Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, התגייסתי ב22 ליולי לחטיבת גולני, שובצתי בגדוד 13 ולאחר 3 חודשים בטירונות ההורים שלי החליטו לחתום וויתור (אני ילד יחיד) ונפלטתי למפקדת הבא"ח ("תומכ"ל").

נכון לעכשיו אני נמצא בשלישות(אגף כח אדם טירונות + אימון מתקדם אם זה משנה) התפקיד משעמם, רוב הזמן אני לא עושה כלום ואני משתגע משעמום.

ניסיתי לחזור לפלוגה אבל במקרה הכי טוב זה לרדת מחזור, לחתום מחדש, לשכנע את ההורים מחדש וכו' - לא ריאלי.

אני כרגע בתהליכים של בקשת הת"ש בגלל שלאמא שלי יש מחלה שנקראית "שחמת הכבד" - זוהי מחלה בלתי הפיכה ובסופו של דבר אמא שלי תצטרך לקבל תרומת כבד, המש"קית ת"ש ביקרה אצלי בבית והחליטה שאין הילה להת"ש גבוה יותר מ2 או 3 (שזה לא מספיק לי) - לאמי יש תופעות לוואי כגון גירודים, התפוצצות וורידים ועוד, בנוסף לכל זה היא נוטלת תרופות ומטופלת נגד דכאון, אני רוצה להיות איתה כמה שיותר בבית ולעזור לה, היא חתמה על טפסים של וויתור סודיות רפואית בצירוף כל מיני טפסים המעידים על התרופות והמחלות שהיא לוקחת והתחלתי עם התהליך.

ועכשיו לבעיה - קצין השלישות משום מה ממש נגדי, הוא חושב שאני מנסה לעקוץ הת"ש כנראה, אין לי מושג למה, אני עושה את עבודתי על הצד הטוב ביותר אפילו שאני לא נהנה ממנה, אני לא מאחר למסדרים ובקיצור מבצע כל מה שאומרים לי, סה"כ חשבתי שהכל ילך חלק ויאשרו לי בלי בעיות, אבל מה? זמן קצר לאחר בקשת ההת"ש שלי המשקית תש אמרה לי שהיא לא חושבת שיש הילה למעל 2-3 וגם קצין השלישות אמר שהוא לא מוציא אותי מהבא"ח (למרות שהוא יכול לפלוט אותי למז"י - אבל הוא אמר לי, ואני מצטט : "למה שאני יפלוט אותך למז"י? למה שאני יתן להם חיילים?") ומה עוד? הוא התחיל להגיד לי וממש לרמוז לי שבשביל הת"ש יותר גבוה מ2-3 אמא שלי ממש צריכה להגיע למצב שהיא לא יכולה לזוז לבד, פשוט חוצפה, הייתי בהלם כשהוא דיבר איתי על זה ונתן דוגמאות על חיילים שהוא מכיר שההורים שלהם הגיעו למצב יותר גרוע.

אחרי כמה ימים שחשבתי על זה אמרתי שאני ישלים עם זה ואין מה לעשות והחלטתי שאבקש לפחות תפקיד שיעניין אותי, אז הגעתי לשיחה עם קצין השלישות והתפקידים שהוא הציע לי זה או להשאר בשלישות (בתנאי שאראה יותר מוטיבציה) או ללכת לאפסנאות (לקפל שקשים, נשמע להיט לא?) או להיות אופטיקאי כוונות (קורס חודשיים בבה"ד 20 ובעצם להיות תקוע בתפקיד הזה עד סוף השירות) והתפקיד האחרון הוא מחשוב/קשר - או במילים אחרות כל פעם שיש איזה חיילת סתומה ששכחה את הסיסמא לאימייל אני רץ אליה ועושה לה שחזור.

בקשתי להיות מש"ק קליעה - חירטט אותי שזה למאותרים בלבד ובקיצור אמר לי לא.

בקשתי להיות נהג (כי אני אוהב לנהוג, לא סתם אני בפורום הזה הרי) - אמר לי שהקב"א שלי גבוה מדי ואי אפשר.

חוץ מיזה יש תפקידים שלהם יציאות של שבוע בבסיס שבוע בבית כמו חמ"ל, שק"ם, מטבח וגם להם הוא טוען שיש לי קב"א גבוהה מדי (54)

אני לא מכיר אף אחד בדרגה גבוה בצבא, אין לי קומבינות, אני מבואס שאני לא עושה שום דבר ובכל זאת מכריחים אותי לקום ב7 בבוקר לנקות שירותים, אני אוכל חרא בשביל כלום, לפחות כשהייתי קרבי הייתה לי מטרה כלשהי, כרגע אני אובד עצות.

אני חושב ומקווה שיש פה כמה אנשים שאולי יוכלו לעזור לי, אם צריך עוד פרטים על מה שקורה אני אשמח לפרט עוד למרות שנראה לי שפתחתי בפניכם הכל.

כמה עצות שקיבלתי מאנשים לא הכי חכמים זה פשוט לסרב פקודות/נפקדות לו"ז ( כאילו להשאר בחדר כל היום ולשים ז*ן על כולם) או נפקדות רגילה, אבל ממש לא בא לי להיות בכלא ואז שיהיה לי דפוק, גם ככה בג'וב ה3 שנים צבא האלו נראים מגעיל, יש לי שביזות מטורפת לכל אורך השבוע.

אז זהו.. תודה מראש לעוזרים או מנסים לעזור.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מאחל לך שיסתדר לך.

מנסיון מר אני אגיד לך שכל עוד תהיה בסדר ותעשה הכל כמו ילד טוב לא תקבל כלום אלא אם הקצינים האחראיים עליך מאוד אוהבים אותך.

בצבא משיגים דברים בבעיות, רק אז השם שלך מתחיל לצוץ והם עושים איתך משהו.

נשמע שטותי, אבל זה נכון.

פורסם

אני חייב לומר שיש איזו סתירה פנימית בדבריך - מחד אתה רוצה לשרת בגדוד לוחם, מאידך קרוב לבית. משהו ולא מסתדר לי כאן.

לעומת מילר אני מציע דווקא אופציה הפוכה - להגדיל ראש, לחפש עבודה.

אני לא מכיר את היחידה שבה אתה משרת, אבל הכרות מהצד עם עבודת שלישות מראה שדווקא מדובר בעבודה שיכולה להיות מעניינת ובעיקר מחייבת קפדנות ודייקנות, ודווקא בבסיס טירונים שבו מתעוררות כל כך הרבה בעיות אישיות (בחולם, לא בשורוק) של חיילים ושיש בו הרבה מאוד תנועה של כח אדם יש לאנשי השלישות הרבה מה לעשות.

לגבי נהיגה בצבא - רד מזה מהר. העבודה משעממת, והנהגים הם עם לא קל ולפי הקב"א שלך אני חושש שלא תסתדר אתם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שלא תעיז להגדיל ראש. לא סתם הוא לא מוותר עליך.

בצבא מזיינים אנשים כמוך.

אם אתה רוצה הטבות ולא נותנים לך בדרך הטובה אז זה רק להיות בעייתי.

פעם מילואמיניק אמר לי משפט נכון: "עדיף שירות עם קצת דפוק מאשר שרות דפוק"

תמיר.

פורסם

שמע , אני הייתי באותו המצב שלך בדיוק בבאי גולני , גם אני בהתחלה הייתי ילד טוב שעושה הכול וראיתי איך סוחבים ומחרטטים אותי.

אם אתה רוצה לצאת משם זה או קבן או בעיות , אני יצאתי משם עם חצי שנה דפוק , העבירו אותי לקריה איכשהו במזל ומשם הכול הסתדר.

פורסם

אוקי אז אתם יכולים להגדיר לי איך לעשות "בעיות"?

לגבי השירות בגדוד לוחם - בהתחלה שכנעתי את ההורים שלי והייתי נורא מורעל, המצב של אמא שלי התדרדר וזו אחת הסיבות שהם חתמו וויתור, אני אישית כעסתי כמה ימים על ההורים אבל אז הבנתי שהמצב הבריאותי של אמא שלי לא יציב ואני חייב לעשות מה שהיא אומרת לי.

אגב המשפט עם הדפוק מאוד יפה :-D

פורסם

הגדלת ראש - כוונתי היא למצא עניין בתפקיד. הבחור מתלונן על שעמום.

ביחידות שבהן אני שירתתי - במיוחד בגדוד חת"מ מסויים - ידעו להעריך ראש גדול. השיא היה כאשר היה צורך לבחור בחייל מצטיין שיופיע במשכן הנשיא ביום העצמאות, והמג"ד התלבט מאוד בין שני מגדילי ראש - פקיד שלישות וחוג"ד. לא תותחן או מפקד צוות. נכון שבאותה יחידה השירות היה לא קל, אבל המפקדים ידעו גם לתת מילה טובה וגם יותר - כאשר היה צורך. מצד שני תחמנים צברו הרבה דפוק, ואני מתכוון לכך שמחבוש של 21-28 יום היה די סטנדרטי, ולא פעם הצטבר ל-56 שיום במכה אחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב למה אין עבודה? כי תאכלס, קצינת השלישות עושה את הרוב, לא כי ככה צריך, פשוט יש דברים שהם רק בסמכותה.

מעבר לכך, אנחנו 4 מש"קי שלישות על עבודה שבמקרה הכי חריג הייתה צורכת אולי 2.

פורסם

אתה לא צריך להתבייש שאתה רוצה יומיות , לא לכל אחד מתאים בסיס סגור.

בכל מקרה צריך לבעיות אופי חזק וממש לרצות את זה , גם אם תכנס לכלא ויאימו עליך כל היום , אתה בשלך ולא מפחד .

פשוט תשאר בחדר ואל תצא כל מה שאומרים לך אל תעשה או תעשה ממש גרוע , תיהיה טמבל ובסוף יוותרו עליך , לגבי נפקדות זה רק מוצא אחרון .

פורסם

אבל אם אני ישאר בחדר ולא יצא, ישפטו אותי ואני יקבל כלא לא?

בלי קשר שאני מעדיף יומיות בבסיס קל"ב, אני צריך את זה בשביל לעזור לאמא שלי, אבל הם לא רוצים.

ואני חייב לציין שאני די מפחד מכל החרטא הזה, אין לי בעיה לעמוד על שלי אבל כשמתחילים לאיים עלי זה לא נעים.

פורסם

בעיקר תהיה חייל טמבל מארץ הטמבלים, כל מה שאומרים לך אל תבין.

תהיה אידיוט.

שהייתי רל"ש של אלוף משנה בצבא, אני יכול להגיד לך שזה הכי טוב.

כל הפקידות שהגיעו עם קב"א 54 פתאום נהיו דפוקות ועפו מהבסיס.

בטח אתה עכשיו חושב שכבר ראו שאתה בחור על רמה ואתה לא יכול לעשות את זה, אבל תתפלא, אף פעם לא מאוחר.

קצת כלא קצת דפוק ובסוף תסתדר בחיים.

מדבר מניסיון של 3 שנים במערכת הדפוקה הזאת.

תמיר.

פורסם
בעיקר תהיה חייל טמבל מארץ הטמבלים, כל מה שאומרים לך אל תבין.

תהיה אידיוט.

שהייתי רל"ש של אלוף משנה בצבא, אני יכול להגיד לך שזה הכי טוב.

כל הפקידות שהגיעו עם קב"א 54 פתאום נהיו דפוקות ועפו מהבסיס.

בטח אתה עכשיו חושב שכבר ראו שאתה בחור על רמה ואתה לא יכול לעשות את זה, אבל תתפלא, אף פעם לא מאוחר.

קצת כלא קצת דפוק ובסוף תסתדר בחיים.

מדבר מניסיון של 3 שנים במערכת הדפוקה הזאת.

כן זה באמת בעיה כי עד עכשיו עשיתי כל מה שאמרו לי (אפילו ש95% מהיום אני יושב ולא עושה כלום, אבל מחר יש גיוס גולני של נוב', הזדמנות טובה להוכיח כמה אני גרוע, אבל אז ישבצו אותי באיזה אפסנאות או משהו, מה לעשות הלאה?)

פורסם

שמע אם מאיימים עליך אין מה לעשות זה חלק מהמשחק ,תיהיה חזק ותספוג ואל תפחד.

גם אם תלך לכלא או תקבל ריתוק זה בלתי נמנע , לא בקלות מקבלים מה שרוצים ואתה צריך להלחם ולעמוד על שלך.

פורסם

בלי קשר לבעיות הפרטיות של פותח השרשור..

אבל זה נראה לי מאד סימלי (עד מגוכח) הקטע של "לעשות בעיות בצבא" בזמן שאנשים מגוייסים בצו 8 לצבא..

שאגב (כמו שזה נראה בחדשות) יש הרבה מאד תומחי לחימה.

[CENTER] [/CENTER]

• תוכן חדש...