Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי לישאול מדוע יצרני הרכב שמשקיעים כסף רב בהחלפת חלקים לקארבון בשביל להוריד קצת משקל, עדיין משתמשים במצבר LEAD ACID כבד ומגושם?

למשל מצבר LIFEPO4 בעל אותו הקיבולת שוקל כמחצית ממצבר רגיל!

המחיר הוא כפול ממצבר רגיל אך מחזיק אפילו פי 5, אז אני שואל מדוע?

http://en.winston-battery.com/index.php/products/power-battery/category/lp-battery

לדוגמא במצבר 12V60A כבר חוסכים בכמעט50% מהמשקל -מה העלות של החלפת חלקים לקארבון בכדי לקבל הבדל שכזה?

אצלי ברכב זה יחסוך כ5 ק"ג.

(הורדת משקל=שיפור רכב :-) )

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצבר ליפו בעל אורך חיים של מעל 2000 טעינות ופריקות ומחזיק עד 10 שנים- האם כבר לא קיזזנו את הפרש המחיר?

ואני מדבר על מכוניות שמשתמשים בהם בחלקי קארבון לשם חיסכון במשקל- אז מדוע לא לחסוך בקלות מעל 5KG בשינוי פשוט זה? מה עלות הקרבון שתחסוך משקל זהה?

ושוב חוזרים לשאלה

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
המצבר הרגיל הוא זול, פשוט ואמין. זה שווה קצת יותר משקל.

דני

עידכון קטן-חזרתי עכשיו מאוטודיפו ונידהמתי לגלות שמצבר 60AH של ה"מותג" שנפ עולה מעל 1000 שקל!

בהשוואה לליפו של 60AH שעולה כ330$ ויחזיק פי 2 לפחות אני לא רואה סיבה ליזרוק כסף על מצבר עופרת עם המישקל הנוסף (5~6 קילו)

פורסם

נכון המצבר נקרא מצבר 60A גם במצבר LEAD ACID וגם במצבר LIFEPO4.

60A האלה הם קיבול הזרם ל-20 שעות.

זרם התנעה (PEAK DISCHARGE) במצבר LEAD ACID מגיע ל-580A בעוד במצבר LIFEPO4 מגיע רק ל-100A.

עכשיו בוא נחשוב כמה זמן המצבר הזה יחזיק...

פורסם

חבל שאתה לא בודק עובדות לפני שליחת תגובה, אחד ההיתרונות של סוללת LIFEPO4 היא זרם הטעינה והפריקה שהוא טוב הרבה יותר במצבר המדובר- במיוחד בטעינה- 3C בטעינה רגילה ועד 10C בפיק.

בדוק מידע על המצבר שהבאתי- הוא נועד לרכב ובעל פריקה מקסימלית של 10C שזה 600A!

עכשיו חוזרים לשאלה- וקצת תגובות ענייניות שיתרמו לדיון בבקשה ולא תגובות ללא בדיקה מקדימה.

פורסם

יכול להיות שמצברי LIFE הם פשוט חדשים מדי, ותעשית הרכב היא שמרנית מאד. ראה כמה זמן יש מחשבים, ועדיין הם משתמשים במעגלים חשמליים רגילים ברוב חלקי המכונית.

במערכות ההזרקה הממוחשבות (!) המוקדמות, היה גם מזרק חמישי שהזריק רק בשעת התנעה קרה (מתחת לאפס). בסופו של דבר הם הבינו שבמקום מזרק נוסף, חיישן חום מיוחד ומעגל חשמלי מיוחד שמפעיל אותו, אפשר להוסיף 4 שורות תוכנה.

אבל זה לקח להם כמה שנים.

דני

פורסם
עידכון קטן-חזרתי עכשיו מאוטודיפו ונידהמתי לגלות שמצבר 60AH של ה"מותג" שנפ עולה מעל 1000 שקל!

בהשוואה לליפו של 60AH שעולה כ330$ ויחזיק פי 2 לפחות אני לא רואה סיבה ליזרוק כסף על מצבר עופרת עם המישקל הנוסף (5~6 קילו)

מי בודק מחירים באוטודיפו?! :roll:

"שנפ" ב-499 ש"ח: http://shalev-batteries.co.il/%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D_%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

60AH ב-399 ש"ח: http://www.mazberim.co.il/page1-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%99_%D7%90%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%A7_%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D.html

מצברי וולטה ובוש נמכרים סביב 600-700 ש"ח

פורסם

פותח השירשור צודק.

בעולם האופנועים כבר גילו את העתיד - כנראה הכל עניין של עלות תועלת.

הבאתי לחבר שלי עבור האופנוע שלו מצבר ליטיום יפני מארה"ב. עלה $220, שוקל חמישית ממצבר מקביל מעופרת, ואורך החיים הצפוי ארוך מאוד. אין פריקה עצמית כמעט. http://www.shoraipower.com/

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה באמת היה ניראה לי מוזר שמשקיעים הון תועפות בחלקי קארבון ואת החלק המשמעותי ביותר שנותן לחסוך ק"ג רבים בעלות סימלית לא מחליפים. אפילו ראיתי שמוציעים פוקוס חדשה עם מכסה מנוע מקארבון לם חיסכון בדלק- איזה מצבר הם משתמשים?

דבר נוסף- אתמול התחברתי למחשב הרבה דרק טורק ובדקתי את תוספת הדלק לשעה בזמן הפעלת צרכני חשמל- הייתי בסרק לאחר חימום הרכב והפעלתי אורות+מפוח פנימי על מקס, ראיתי שלפני המאמץ המתח עמד על 13.4V ובעת ה מאמץ הוא היה נופל עד 11.9V והאלטרנטור היה ניכנס לפעולה, כל כמה שניות נידלק וניכבה (רואים מתח עולה מ12V ל13V והאלטרנטור ניכבה, אחרי 5 שניות שוב המתח נופל והאלטרנטור נידלק)

תוספת הדלק להפעלת אורות דרך+מפוח של המזגן בלבד(ללא מדחס דולק) כ250ML דלק לשעה.

כלמור 2 שקל לשעת נסיעה(כ4 שקל בממוצא ליום-כ100 ש"ח לחודש)

עכשיו מה שמעניין אותי זה הזמנת המצבר הזה כי הוא שומר על מתח טעינה המקסימלי של ה14V+ גם בעומס ולדעתי לא ידליק כל שניה את האלטרנטור- כי המצבר במצב טעון עומד על 12.3V אצלי והדלקת צרכנים מיד גורמת לנפילת מתח ל12V ולהדלקת אלטרנטור לטעינה. (אני יודע שאין אנרגיה יש מעי והסופו של דבר החשמל יבוא מהדלק- אבל לפחות זה ימנע את טירטור האלטרנטור כל 5 שניות הדלקה/כיבוי)

נ.ב- גיליתי שגם הגרנדה שלי חכמה והיא מכבה את המדחס בקיקדאון לקבלת הספק מקסימלי:-)

פורסם

בדיקה בסרק היא לא רלוונטית מאחר ורכב הוא דבר שנוסע בד"כ, לכן עוצמת המנוע בסלד גבוה מסל"ד סרק מפצה על אובדן הכח המוחשי.

תהיה בטוח שבזמן נסיעה כאשר הסלד נמצא בתחום ביניים, ההפרש הוא מזערי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לדעתי זה מפר את חוקי הפיזיקה, אם האלטרנטור שלי הוא בעל הספק של 75*12=900W אז במקסימום העומס הוא יצרוך את אותו כמות האנרגיה מהדלק, ומכיוון שהערך הקלורי של הדלק הוא כ8.6KW אזה לאחר נצילות של 30% מקבלים כ350ML דלק.

אולי בשיא הנצילות של המנוע ההפרש יורד- אבל עדיין זו צריכה.

לכן הערך של ה250ML נישמע לי הגיוני.

ודבר אחרון- לצערי סל"ד הסרק הוא עיקר הסל"ד בו הרכב נימצא במדינה הפקוקה שלנו(אני חובה זאת על בשרי כל יום :-( )

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

תכלס hwgeek צודק .

הסיבה נראה לי שהם יקרים ולא מוקרים תן לזה כמה שנים שהמוצר יחדור לשוק ויהיה יותר זול כרגע הרוב גם לא שמעו על המצברים האלה.

פורסם

עוד נקודה למחשבה

ממצבר עופרת לא ניתן לרוקן יותר מ 20-30% מבלי לפגוע באורך החיים שלו.

נפח המצבר גם משפיע על הזרם שהוא יכול לספק.

תאי LIFE יכולים לספק 20C דיי בקלות ויכולים לפרוק מעבר ל 90% מהקיבולת שלהם מהפעלה שגרתית, ולכן ניתן יהיה להספק גם בסוללות LIFE קטנים יותר מה שיוריד את המשקל עוד יותר וגם את המחיר.

פורסם

למה אתה אומר שלא נותנים את זה?

בפורשה זו אופציה

Some of the options available for the 911 GT3 RS 4.0 include carbon-ceramic brakes, lighter headlamps, clear cornering lights, a lightweight lithium-ion battery and a front axle lifting system to help make sure the front lip doesn't scrape on curbs and speed bumps. To cut weight, interested buyers can nix the air-conditioning unit and stereo setup. Prices range from just $690 for the cornering lights to $8,840 for the ceramic composite braking system.

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

• תוכן חדש...