Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שיש פה אחלה הזדמנות לשמלצר לבסס את טיב השירות שלו, אפילו כלפני לקוחות שלא קנו ממנו שום דבר ולא טיפלו אצלו אפילו פעם אחת.

נקווה שמשם תבוא הישועה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אופל ישראל יצרו קשר ושאלו האם החליפו לי את הרדיו בתהליך? (עניתי שלא)

הם הודיעו כי היות ואני לא הכנסתי את הרכב למוסך שלהם בזמן שהוא היה באחריות יצרן, הם לא יכולים לעזור.

(אציין שוב שUMI ביקשו ממני לחכות ולהמתין עוד מלפני תחילת החגים - הרבה לפני)

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם
טל שלום,

פנייתך נבדקת ע"י מחלקת השרות בחברתנו אשר תמשיך לעמוד איתך בקשר בנושא.

עדיין לא קיבלתי תגובה ממחלקת השירות של UMI שהבטיחה לחזור אליי יום אחרי שפיסמתי את הפוסט ומאד לא עשתה כך.

אולי הנציג של UMI יוכל לשפוך אור על השאלה של "למה?"

פורסם
עדיין לא קיבלתי תגובה ממחלקת השירות של UMI שהבטיחה לחזור אליי יום אחרי שפיסמתי את הפוסט ומאד לא עשתה כך.

אולי הנציג של UMI יוכל לשפוך אור על השאלה של "למה?"

היי טל,

זה בטיפול,

אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואמשיך לעדכן אותך פרטנית

פורסם

ציינת בפני מנהל העבודה שהבעיה לא קיימת כאשר מתנגן דיסק אלא רק מהרדיו? לא מבין מה ההגיון בלהחליף רדיו.

פורסם

ציינתי זאת במספר מקרים.

כאשר מי שמכר לי מוצר אומר לי בצורה ברורה שהוא אינו מתאים לשוק שאני נמצא בו אני דורש שיחליפו לי את המוצר לאחד שכן יתאים.

זה עניין של גילוי נאות.

ולפן הטכני,

במיגה והיחידה (טיונר) שאמורה להנעל על שידור מסויים ולעשות לו די מודולציה מגל לצליל לא מתפקדת כראוי דיסקי יושמעו בצורה תקינה.

קליטה של ערוצי רדיו תגיד תופעות כאלו ואחרות.

פורסם

לא ברור לי מה זה רדיו שאינו תואם את התקן בארץ. עד כמה שידוע לי יש 2 תקנים, באמריקאי הערוצים הם בקפיצות של 0.2 מהר"ץ ועשיריות התדר הן אי זוגייות, כלומר 100.1,100.3,100.5 וכדומה באירופאי (וישראל) הערוצים הם בקפיצות של 0.05 מהר"ץ ועשיריות התדר זוגיות.

כלומר אם התדרים תקינים אין קשר בין זה שהוא מקוטע לבין התקן. לדעתי מדובר בחיבור רופף של האנטנה, האם כשהרכב עומד הרדיו מתנגן בצורה תקינה?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

טל היקר,

בסופש האחרון שכרתי רכב מאותו סוג כמו שלך, אופל קורסה 2011 במקרה שלי וגם אצלי במהלך הנסיעה הרדיו ניגן והפסיק בפרקי זמן שונים ואז הסתכלתי על המסך ושמתי לב כשהתופעה קורת הרדיו מנסה כאילו להנעל מחדש על תדר או משהו כזה.. מה שצריך לעשות זה ללחוץ שם על איזה כפתור בנוסף ל RDS כבוי ואז זה פותר את הבעיה :)

פורסם
טל היקר,

בסופש האחרון שכרתי רכב מאותו סוג כמו שלך, אופל קורסה 2011 במקרה שלי וגם אצלי במהלך הנסיעה הרדיו ניגן והפסיק בפרקי זמן שונים ואז הסתכלתי על המסך ושמתי לב כשהתופעה קורת הרדיו מנסה כאילו להנעל מחדש על תדר או משהו כזה.. מה שצריך לעשות זה ללחוץ שם על איזה כפתור בנוסף ל RDS כבוי ואז זה פותר את הבעיה :)

מחזק את דבריו (הקדים אותי בשתי דקות).

גם ברכבי PSA קיימת התופעה הזאת וביטול ה RDS אכן פותר את הבעיה הזאת.

פורסם

שלום חברים יקירים,

כפי שציינתי בהודעתי הראשונה.

את הRDS ביטלתי את הTP ביטלתי גם כן.

באופל מסתבר קיימת גם אפשרות לביטול נעילת RDS אוטומטית, גם אותה ביטלתי (ע"י לחיצה ארוכה על RDS)

בנוגע לשאלה של "האם התופעה קיימת בזמן עמידה של הרכב התשובה היא כן.

בנוגע לתקינות החיבורים, נאמר לי כי במוסך לא פירקו את הרדיו ממקומו ע"מ לבדוק

רק החליפו רמקולים.

תודה לכל המגיבים,

טל

תודה לכם על הרצון לעזור

פורסם

אני רוצה לחדד משהו, אולי זה יעזור.

אומנם אני לא מכיר אופל (הדגמים החדשים, על הישנים עבדתי די הרבה) אבל PSA אני מכיר בעיניים עצומות.

ברכבי PSA, אם אתה מבטל את ה RDS אבל לא שומר את התחנה ללא RDS, כאשר תחזור לתחנה הזאת שוב,

גם ה RDS יחזור. כלומר כל פעם צריך לבטל את ה RDS.

כדי שה RDS לא יחזור יש לבטל את ה RDS ואז לשמור את אותה תחנה בזיכרון כאשר ה RDS מבוטל.

כאשר תחזור לתחנה הזאת, כבר לא יהיה RDS.

משמע שאתה צריך לבטל בכל תחנה שיש לך את הRDS ולשמור, ואז לעבור לתחנה הבאה ששמורה בזיכרון ולעשות

את התהליך שציינתי מקודם.

פעולה שעורכת 2-3 דקות ומסיימת את הבעיה.

אז עוד פעם, יכול להיות שאני לא בכיוון בכלל, אבל הייתי בודק את מה שאמרתי. רוב היצרנים משתמשים עם אותם הרכיבים מאותם יצרני מדף רק בצורה שונה.

לגבי החלפת הרמקולים, כמו שכבר חווית זה לא הכיוון בכלל, ואני לא יודע איך הם הגיעו למסקנה הזאת.

אם כבר הייתי מחליף קודם מקלט רדיו או אנטנה (בעדיפות למקלט רדיו)

תעדכן פה לגבי פתרון.

אסי

פורסם
מחזק את דבריו (הקדים אותי בשתי דקות).

גם ברכבי PSA קיימת התופעה הזאת וביטול ה RDS אכן פותר את הבעיה הזאת.

אגב, זה לא ה RDS שגורם לזה אלא פונקצית AF.

אני רוצה לחדד משהו, אולי זה יעזור.

אומנם אני לא מכיר אופל (הדגמים החדשים, על הישנים עבדתי די הרבה) אבל PSA אני מכיר בעיניים עצומות.

ברכבי PSA, אם אתה מבטל את ה RDS אבל לא שומר את התחנה ללא RDS, כאשר תחזור לתחנה הזאת שוב,

גם ה RDS יחזור. כלומר כל פעם צריך לבטל את ה RDS.

כדי שה RDS לא יחזור יש לבטל את ה RDS ואז לשמור את אותה תחנה בזיכרון כאשר ה RDS מבוטל.

כאשר תחזור לתחנה הזאת, כבר לא יהיה RDS.

משמע שאתה צריך לבטל בכל תחנה שיש לך את הRDS ולשמור, ואז לעבור לתחנה הבאה ששמורה בזיכרון ולעשות

את התהליך שציינתי מקודם.

פעולה שעורכת 2-3 דקות ומסיימת את הבעיה.

אז עוד פעם, יכול להיות שאני לא בכיוון בכלל, אבל הייתי בודק את מה שאמרתי. רוב היצרנים משתמשים עם אותם הרכיבים מאותם יצרני מדף רק בצורה שונה.

לגבי החלפת הרמקולים, כמו שכבר חווית זה לא הכיוון בכלל, ואני לא יודע איך הם הגיעו למסקנה הזאת.

אם כבר הייתי מחליף קודם מקלט רדיו או אנטנה (בעדיפות למקלט רדיו)

תעדכן פה לגבי פתרון.

אסי

פעם ראשונה שאני נתקל בזה.. רוב מערכות המקוריות והלא מקוריות שנתקלתי בהם, ביטול RDS, AF, TP נעשה באופן גורף לכל התחנות ולא חוזר, אלא אם כן מנתקים את הרדיו מאספקת מתח.

פורסם
אגב, זה לא ה RDS שגורם לזה אלא פונקצית AF.

פעם ראשונה שאני נתקל בזה.. רוב מערכות המקוריות והלא מקוריות שנתקלתי בהם, ביטול RDS, AF, TP נעשה באופן גורף לכל התחנות ולא חוזר, אלא אם כן מנתקים את הרדיו מאספקת מתח.

ברכבי PSA ברדיו זה נקרא RDS.

מה שציינתי לגבי הביטול RDS רלוונטי רק ברכבי PSA שיש להם מערכת תקשורת FULL-CAN ולא רכבי PSA עם מערכת תקשורת VAN-CAN.

ברכבים עם VAN-CAN ישנו כפתור יעודי שמבטל את ה RDS באופן גורף לכל התחנות וללא צורך בשמירת התחנה ללא RDS.

בגלל שאני לא מכיר OPEL בעיניים עצומות אני רק נותן השערה. ב PSA אני בטוח.

• תוכן חדש...