Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתי המתנת יותר משעתיים.

והיכן זה קרה?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

לא רק שהייתי מחכה שעתיים, אם היה צורך הייתי מחכה גם 20 שעות בפקק הנ"ל.

הצלת חיים ותפיסת השיכורים המרשים לעצמם לשתות ולעלות על הכביש היא תופעה מבורכת ולי אין שום בעיה לעמוד בפקק כמה זמן שנדרש בשביל מטרה זו.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
"עושים ,מציבים,דואגים"

ומה, אם מותר לשאול , כישוריך, השכלתך ונסיונך בכגון אלה , שאתה בטוח שמישהו, ואפילו שוטרים, יחכימו מלשמוע את דעתך , חוץ מכך שאתה, כמו רבים כאן, חושב שכל אחד ויהיה גם דחוי קורס עוזרי טבחים,יותר חכם מהמשטרה ? שנאה לשוטרים לא עושה אותך משהו. אתה נשאר מה שאתה.

צריך השכלה מיוחדת בשביל לחשוב שלחסום כביש ראשי בישראל, באופן המתואר כאן, זה לא דבר חכם, בעיקר לאור העובדה שכל מי שנעצר שם כבר נסע לפחות במשך רבע שעה בכבישים אחרים?

איפה ראית כאן "שנאת שוטרים"? כל ביקורת על התנהלותה של המשטרה היא "שנאה"? אני לא שונא שוטרים, רק מתאכזב כל פעם מחדש מכמות עבירות התנועה שנציגי המשטרה, ובפרט משטרת התנועה מבצעים על כבישי ישראל. נכון, הם לא נוהגים שיכורים למשמרת, אבל הזלזול בכל המתרחש על הכבישים ובחוקי התעבורה ומתחיל הרבה לפני, בדברים הקטנים. המבצעים הגרנדיוזים האלו אולי יורידו כמה נהגים מסוכנים מהכביש, אבל קונספט ה-"חוק לא באמת קיים, אם ממש בא לי לעבור עליו" ימשיך להתקיים באין מפריע, כל עוד אפילו שוטרי מתנ"א לא מאמינים בצורך לאותת בפניות או מעבר בין נתיבים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מתי המתנת יותר משעתיים.

והיכן זה קרה?

ל'

כביש י-ם ת"א, החסימה באיזור שואבה.

לי לקח יותר משעתיים לעבור את הקטע הזה.

לא רק שהייתי מחכה שעתיים, אם היה צורך הייתי מחכה גם 20 שעות בפקק הנ"ל.

אין מילים, אתה גדול.

אני מקווה שאתה מבין שאחרי כמה שעות המתנה בפקק השפעת האלכוהול מתפוגגת וגם מי שהתחיל את נסיעתו כשיכור גמור יגיע אל הבדיקה המשטרתית כשהוא צח כשלג?

פורסם

חברים, הבעיה היא ממש לא השוטרים שרק מבצעים את העבודה שהוטלה עליהם, ובטח ובטח שלא בדיקת השכרות שהיא כעקרון מבורכת ונדרשת.

הבעיה היא, כמו שאמרו כאן כבר, אופן הביצוע. על כל ארבעת הנתיבים שנחסמו, הוצב שוטר אחד לבצע את בדיקות הנשיפה. אחד. אם היו ארבעה שוטרים, הפקק היה מתקצר לפחות פי ארבע. בכלל, עצם חסימת כביש כל כך ראשי היא מסוכנת, כי בראות לא אידיאלית (למשל לפני עיקול), נהגים עלולים לראות את הפקק מאוחר מדי. השעה המאוחרת היא גם פקטור כאן, כי עיכוב של חצי שעה בדרך הביתה הוא אולי רק מעצבן בשעה 5 בערב, אבל בשעה 3 בלילה עיכוב של חצי שעה עבור מישהו שיש לו עוד נהיגה של שעה עלול להיות קטלני. וכמו שכבר אמרתי (ואחרים חיזקו), נהגים שיכורים מבינים שזה מחסום מהסוג הזה, עוצרים בצד והולכים לישון. ובפקק שמשתרך לאורך 2 ק"מ, אין סיכוי ששוטר ילך לאורך השוליים ויבדוק את הנהגים העוצרים בצד.

לעיתים המשטרה מציבה מחסומים כאלה ביציאה ממוקדי בילוי - למשל ביציאה מהרצליה פיתוח - ושם הם קצרים מאוד בגלל שהחסימה היא רק של נתיב אחד, ולשיכורים אין זמן או שוליים להמלט. כמובן שלוגיסטית יותר מסובך לפרוס את השוטרים בין כל מוקדי הבילוי מאשר פשוט לחסום עורק תנועה ראשי עם אותו השוטר שהיה עומד ביציאה מהנמל...

פורסם

אתה מבין שגם עם היו עוד 10,000 שוטרים, עדיין היו מקרים של רצח ואונס.

גם אם נתפסו רק 20% זה מצויין.

גם אם אנשים למדו שיש ביקורות של משטרה ונותנים לנהג שלא שתה את המפתחות כבר ביציאה גם זה מצויין.

וגם אם נהגים יודעים שיש ביקורות בדרך ומעדיפים כבר לישון באוטו כמה שעות עוד באזור הבילוי גם זה מצויין (וזה קורה!!!)

וגם השירשור הזה הוא חלק מהמודעות לעניין וגם זה מצויין.

וגם מי שעצר בפקק עד שהאלכוהל יתפוגג גם זה בסדר ביתחשב שיש לו עוד חצי שעה שעה של נהיגה עד בבית שללא הפקק היה עושה את זה שיכור, אולי או לא קיבל את השלילה\דו"ח הפעם, אבל יכול להיות שגם פה נמנע אסון.

כך שכניראה שיש לי זה השלכות נוספות מלבד התפיסה עצמה, שיש להם לא פחות חשיבות.

שאתה נכנס לקניון ברגל בודקים לך את התיק, שאתה נכנס ברכב אתה רק פותח את הבאג'ז.

ומה עם התיק?

אז מה לא נבדוק אף אחד וזהו?

אין 100% בשום דבר, אבל זה לא אומר שאם כך אז לא עושים דבר.

פורסם

פלג, שכחת פרט קטן הבדיקות האלה לא מתבצעות כל יום, אתה באמת מאמין ששיכור ימתין שהאלכוהול יתפוגג בשוליים גם ללא בדיקה משטרתית? כי אני לא.

פורסם

לי לקח יותר משעתיים לעבור את הקטע הזה. - בשיא העדינות :- לא אמת, להד"ם, חלומות,מצוץ מהאצבע. מעולם לא היה שם מחסום נשיפון שגרם לכזה פקק של שעתיים . תאונות כן. מחסומים במחלף שואבה נעשים ע"י תנועה מבשרת רק בנתיב ימין,נדיר מאד שגם בשמאל וזה בהודעות ממוקדות חמורות.לא לנשיפונים. מוכר היטב. דווקא לבור הזה נפלת עם הסיפורים ? היית מספר על מקום פחות מוכר ואולי עובר עם הבבל"ת.שעתיים לנשיפון.

אין מילים, אתה גדול.

אני מקווה שאתה מבין שאחרי כמה שעות המתנה בפקק השפעת האלכוהול מתפוגגת וגם מי שהתחיל את נסיעתו כשיכור גמור יגיע אל הבדיקה המשטרתית כשהוא צח כשלג?

.....
פורסם

חיימי, למיטב זכרוני אתה מתנדב במשטרה, נכון? אז דע לך שישנם שוטרים שלקחו יוזמה ובניגוד להוראותיך המפורשות חסמו את כביש י-ם ת"א בדיוק כמו שכתבתי.

ראה כאן וראה גם כאן.

אבל עזוב, אתה יודע הכל (כמו אישתי) והרבה יותר טוב מאיתנו.

פורסם

לי לקח יותר משעתיים לעבור את הקטע הזה.

אין מילים, אתה גדול.

זה היה לשם ההדגמה, לא כדי שתתפוס אותי בכמה שעות אני מוכן לעמוד בפקק למען המטרה.

למיטב זכרוני אתה לא בסין ואין לך פקקי ענק של 20 שעות.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

מחסום משטרתי בכביש ראשי באמצע כביש 4 הינו רק על מנת לקחת כספים מהציבור.

הנה רעיון לפיתרון הדבר:

ראשית יש לזכור כי מטרת המשטרה קודם כל ובפרט על שיכרות במנהיגה היא הרתעה ומניעת הדבר, המשטרה קיימת או צריכה להיות גוף ששומר על האזרח ונותן פתרונות, מטרתה אינה לקחת כספי ציבור ואם כן אז לפחות להשקיעם נכון למטרת הציבור.

1. להציב בכל יציאה/כניסה של אזורי בילוי ניידות בודדות. מטרתם לא לתפוס נהגים אלא להתריע אותם. נהג חכם ייקח זאת לתשומת ליבו ויחכה עד יעבור הזעם, הסטארט אפ של נהג לא שיכור מסיע עד ליציאת אזור הבילוי יצומצם כי המשטרה תחכה בדיוק אחרי היציאות, שכן אותו נהג נשכר צריך לחזור ברגל למקום שממנו אספו אותו גם ככה, הרי הוא לא ייתקע איתם בדרך.

2. הצבת ניידות משטרה בהמשך הדרך הראשית, אך הפעם לא בודדות אלא רבות על כל נתיב. זאת כבר תהיה הצבה על מנת לתפוס נהגים שכן לא קיבלו את ההתרעה בחכמה מהניידות הקודמות. הפעם על כל נתיב יהיה פיקוח של שוטר במקום חסימת כל הנתיבים ופתיחת נתיב אחד בלבד, כך נהג שראוי לנהיגה יסבול רק רבע שעה של תור.

גם הציפייה כמו שקורא היום אחרי שעברת ניידת משטרה לא תזכה לפגוש ניידת שנייה באותו נסיעה אחרי הבילוי תתוודה על טעות שכן המבצע האמיתי עוד לפני הנהג.

רוב הנהגים ששתו (רובם אינם שיכורים אך על פי החוק חלקם חוששים ששתו יותר ממה שהחוק מאפשר או חלק ששתו לערך ואינם יודעים את הדיוק של הדבר) יקבלו את ההתרעה בהבנה. הכבדים יותר כנראה יצליחו לקמבן את ההתרעה אך ייתקלו בהמשך הדרך במבצע.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
זה היה לשם ההדגמה, לא כדי שתתפוס אותי בכמה שעות אני מוכן לעמוד בפקק למען המטרה.

למיטב זכרוני אתה לא בסין ואין לך פקקי ענק של 20 שעות.

אז אולי במקום להיות מוכן להתקע בפקק ענק למשך מספר שעות, תהיה מוכן להתנדב למשמרת שבועית במשטרה שמטרתה מלחמה (בתקווה שאפקטיבית) בשכרות?

פורסם
חיימי, למיטב זכרוני אתה מתנדב במשטרה, נכון? אז דע לך שישנם שוטרים שלקחו יוזמה ובניגוד להוראותיך המפורשות חסמו את כביש י-ם ת"א בדיוק כמו שכתבתי.

ראה כאן וראה גם כאן.

אבל עזוב, אתה יודע הכל (כמו אישתי) והרבה יותר טוב מאיתנו.

אמת, אני מתנדב לסירוגין בתנועה מבשרת ובמתנ"א י-ם - בית שמש כבר הרבה שנים, ובדיוק בגלל זה אני יודע שאתה מקשקש לגבי מחסום נשיפונים של שעתיים בשואבה.

tough luck .לא הצליח לך.

ועדיין, אני מעודד מאד מהתגובות היותר אנושיות כאן. עדיין דם שווה לכמה יותר מזמן, עצבים, ו"התנכלות המשטרה" כאן במדינת המשטרה.טוב שלא כולם כמוך.

פורסם

עזוב, חלק מהתדמית הירודה של המשטרה היא בדיוק בשל התנהגות שוטרים כמוך, שמסרבים לקבל ביקורת להפנים ולהשתפר.

במיוחד בעבורך צירפתי את תגובת אגף התנועה.

תגובת לשכת אגף התנועה-בית דגן

"אכן בתאריך הנ"ל בוצע מבצע שיכרות ונבדקו נהגים שחזרו מבילוי בשעות הלילה המאוחרות על כביש מס' 1.

בבדיקות שביצעו השוטרים נתפסו עשרות נהגים שיכורים. כתוצאה מהבדיקות נוצרו עומסים על כביש 1 בגלל נהגים סקרנים שהאטו את מהירותם.

באגף התנועה רואים בחומרה נהיגה תחת השפעת סמים ואלכוהול וימשיכו לאכוף את העבירה הזו ביתר שאת.

יחד עם זאת, מאחר והמדובר בכביש מרכזי, הונחו שוטרי התנועה לבצע את הפעילות והבדיקות בעתיד בכבישים סמוכים".

האמן לי שיכולת להתנצל ולהודות בטעות, זה היה נתפס בעיני כמכובד יותר.

פורסם
תלך תעשה סיבוב בבית לוינשטיין ותבין את גודל התיסכול, זה נישמע כמו פרובוקציה מה שאמרתי אבל זה ככה.

גם לי קרה שניתקעתי בפקקים מהסוג הזה, לא קרע כלום.

אנשים יכולים לשבת בבילוי עוד שעתיים שלוש מבלי להרגיש, לא יקרה כלום בעוד חצי שעה בפקק.

תאמין לי שגם השוטר היה מעדיף להיות בבית לישון ולקום בשבת בבוקר מוקדם ולבלות עם הילדים שלו.

אבל זאת העבודה שלו, וכל הכבוד לו.

אני בטוח שכל אחד שחס וחלילה אחד מבני המשפחה שלו היה נפגע מנהג שיכור היה פותח את הפה על המשטרה ולמה היא לא עושה מחסומים כאלו כל בוקר בשעה 8 בכניסה לאיילון.

הכי קל זה לומר איך לא לעשות.

איך כן לעשות זה כבר יותר קשה.

יש לי חבר טוב שנתפס נוהג שיכור (בכלל נתפס על עצור, אבל לא היה אפשר שלו להריח את הריח, הוא היה לבד באוטו)

את האוטו לקחו לחודש והוא היה בשלילה כמעט שלוש שנים.

היום אחרי המקרה הוא פשוט מברך את השוטר שתפס אותו, אל זה שזה יכול היה להסתיים אחרת.

היום הוא לא מכניס טיפה אחת לפה אם הוא עם רכב.

מסכים עם כל מילה. אם לעמוד בפקק יעזור בהצלת חיים של אנשים אני מוכן גם לעמוד שעתיים במחסום.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...