Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ושנה טובה לכולם.

יש לי גרנדה פונטו רובוטית2007 1.4L עם 49K ק"מ והטיפול 60K מעבר לפינה+טיימינג.

היום רציתי ליבדוק את מצב הפלאגים שלי עם דורשים החלפה (הם לא- ממש יפים ללא טינופת או בלאי מיתקדם)ובדרך שפירקתי את בית הפילטר שמתי לב שהמצערת רטובה מהשמן וגם הגומיות של בית הפילטר- מדוע ניכנס כל כך הרבה שמן ליניקה? גובה השמן במדיד הוא כ3 מ"מ מיתחת למקס וחשבתי שהמנוע אכל את הכמות הקטנה הזו בשנה האחרונה אך לא חשבתי שהוא פשוט נשם אותו.

מה יכולה ליהית הסיבה? והאם זה טבעי וסביר?.

בנוסף ביגלל כשל תיכנוני של פיאט בדגם הישן של מגן החום על צנרת הפליטה, בית הפילטר שלי רותח בנסיעות וגורם לטמפ' יניקה של כ50~60 מעלות בפקקים. כעת ראיתי שלחום הזה יש מחיר והחלק התחתון שממש מעל החור במגן החום מיתפורר מיובש.

מה לעשות והאם פיאט יהיו אחראים להחלפה בעתיד של כל בית הפילטר+מגן החום התקול?

attachment.php?attachmentid=291819&d=1339404097

מצרף תמונות של בית הפילטר והמצערת לשיפוטכם,

תודה ושנה מבורכת וגמר חתימה טובה לכולם!

נ.ב - לכל אלה שזורקים כסף על פילטר פתוח או אינבוטקס מכותנה כי זה משפר זרימה בהשוואה לפילטר נייר-בולשיט!

לקחתי פן ביתי רגיל והצמדתי את צד היניקה שלו לפתח היניקה של בית הפילטר שהוא מורכב עם פילטר נייר מקורי שכבר דיי מלוכלך ליראות האם הפן הפשוט שהיניקה שלו לא חזקה יחנק ויתקשה לינוק דרך הפילטר ונידהמתי לגלות שזה ביכלל לא השפיעה על היניקה של הפן והוא שאב בקלות אוויר דרך בית הפילטר והפילטר המקורי- אז שלא ימכרו לכם סיפורים שפילטר מקורי חונק מנוע ופוגע בביצועים.

DSC_1866.jpg

DSC_1860.jpg

DSC_1861.jpg

DSC_1862.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

עידכון קטן: בניתי אבטיפוס של מגן חום לבית הפילטר וצינור היניקה מתבנית אפיה בשכבה כפולה + פסים של שקעים להגדלת מומנט האנרציה.

הוא יצא דיי קשיח ועמיד, אנסה מחר את הפרשי הטמפ' ואם זה אכן מועיל אבנה אחד חדש מרדיד אכותי ועבה יותר שיראה מקצועי יותר.

מה דעתכם?

DSC_1868.jpg

DSC_1869.jpg

DSC_1870.jpg

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

במקרים מסויימים יש שמן בפילטר אוויר ובית מצערת כתוצאה מלחץ עוקה במנוע.

אם אתה פותח פקק מילוי שמן כשהרכב עובד יוצא משם עשן? מהפתח איפה שהמדיד של השמן יוצא עשן?

פורסם

מהפתח המדיד הקטן לא (קוטר 10מ"מ)

מהפתח מילוי שמן יוצא לפעמים קצת עשן לבן (אדים?)(בקושי רואים) שהרכב הגיעה לחום העבודה.

אין שום עשן בפליטה והרכב כמו חדש מכנית.

פורסם

כן לכן זה לא סביר אצלי- המנוע בקושי נסע :-).

במוסך אני אהיה בשבוע הבא בשביל הטיימינג ואני אשאל אותם, בינתיים אני אנקה מסביב וארכיב את קופסת הפילטרעם מגן החום שיצרתי, מעניין מה תיהיה התוצאה!

עד עכשיו טמפ' היניקה הייתה בכ10 מעלות יותר מהסביבה בנהיגה בינעירונית ועד ל30 מעלות הפרש במצבי פקק-קופסת הפילטר הייתה רותחת ולא ניתנת למגע יד!.

פורסם

עידכון:

הרכבתי לפני כשעה את בית הפילטר לאחר שניקיתי ביסודיות את פתח סעפת היניקה (החלק החיצוני- ללא הזזת הפרפר כי זה דורש כיול מחדש), ניקוי צינור הנשם משאריות שמן וב"ה הכל מעל המצופה!! טמפי היניקה בקושי רק הצליחה להגיעה ל39~40 מעלות (טמפ' סביבה -27 מעלות) לאחר חצי שעה שהרכב מונע ואני משחק עם הגז ונותן קיקים, אי אפשר היה לעבור את הטמפ' הזו גם שמיכסה המנוע היה סגור והאוויר נישאב ישירות לבית הפילטר ללא צינור היניקה שאמור עוד יותר לעזור בהורדת הטמפ' בשאיבת אוויר מאזור קר יותר.

וניקוי סעפת היניקה גם פתר את הרעידות של מח"ט הסל"ד שלא היה יציב (תזוזות של מ"מ מעלה ומטה)

כעת הסלד יציב מאוד (מחשב הרכב מציג תזוזות של כ10 סל"ד מקס') והמנוע עובד חלק ובית הפילטר ביכלל לא מיתחמם!!

בנוסף סגרתי גם את ה"חור" במגן החום של הפליטה שלא יחמם את בית הפילטר.

וגם חתכתי את החלק הצר מצינור היניקה שניכנס לבית הפילטר- הגעתי למסקנה שהתפקיד העיקרי שלו זה להוריד את רעש היניקה(ממש לא רצוי :-) )

attachment.php?attachmentid=306859&stc=1&d=1348232011

ביום ראשון נעשה נסיעת מיבחן לבדיקת התוצאות בנהיגה בינעירונית שברקע תוכנת הטורק עובדת.

פורסם

ככל הנראה,הנשם מנוע המחובר אל בית פילטר האוויר היה סתום.

ב 60,000 ק"מ מקוריים (אם לא שיחקו עם הספידומטר),הרכב לא עבר שום התחממות וטופל כראוי ,אין סיבה שילך מנוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אכן לא שיחקו עם המנוע- נירכש כמו חדש עם 22K ק"מ.

הקטע הוא שגיליתי שהמנוע שלי 1.4L 8V הוא VVT- תזמון שסתומים משתנה- כן כן, ניבדק ואושר.

אבל פיאט קוראים לזה אחרת והמטרה שלו אינו תוספת ביצועים אלא הקטנת פליטת מזהמים לקבל EURO4/5 ומיחזור של עד 25% מגזי הפליטה.

לבית הפילטר מיתחברים 2 צינורות:

1- צינור עבה היוצא מהחלק העליון של המנוע - הפולט הרבה גז(תמיד היה ככה -ממש קצת לבן) - אולי זה קשור למיחזור גזי הפליטה?

2- צינור דק המגיעה מהחלק התחתון של המנוע ששואב אוויר(צינור ואקום?)

את הצינור העבה ניקתי כולל הפתח היציאה מהמנוע- היה קצת גיפה שחורה של השמן.

הצינור הדק ניבדק שלא סתום והוא שואב אוויר.

המנוע עובד כעת מצויין-סל"ד יציב על(+-10) 700, מזריק כ-9 מ"ל לדקה והעומס של המנוע עומד על 2% בסרק.

הדבר המוזר : במדיד השמן היה חסר כ-3 מ"מ(קבוע כבר כמה חודשים), הוספתי כ200 מ"ל שמן, גובה המדיד עלה בכ1 מ"מ.

אבל לאחר הנעה של החצי שעה, בדקתי את גובה השמן לאחר שהמנוע היה מכובה כ20 דקות ולהפתעתי במדיד השמן היה חסר כ4 מ"מ:roll:, כמה זמן לוקח לשמן לרדת? אבדוק מחר מה המחצב- לא יכול ליהיות שנעלם לי סתם ככה השמן :-D .

לאחר כל זה בדקתי שוב את בית המצערת והכל היה מצוחצח ללא סימנים לשמן .

שבוע מבורך!

• תוכן חדש...