Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם הוא צודק?

הוא מוכר את שניהם,שניהם באותו מחיר..+- והוא טוען שאין לי סיבה לפחד מתוצרת ישראלית והוא אישית משתמש בהם ללא שום בעיה/תקלה/תלונות.

מכיוון שאני חשדן החלטתי להתייעץ אתכם. :wink:

פורסם

תראה תמיד עדיף מקורי

ולגבי ההמלצה שלו.... הוא אולי מוחר לך אותם באותו מחיר אבל הוא בטוח לא קונה אותם באותו מחיר ובטוח יש לו יותר רווח על החליפי.

אני בעיקרון תמיד שם חליפי (יותר זול) אבל זה רק אני.

פורסם

הפילטרים של חברת א.ל שווים באיכותם לפילטרים המקורים של ייצרן הרכב.

אני אישית החלפתי פילטר מזגן+אוויר תוצרת א.ל בטויוטה ראנקס שנת 2006 והפילטרים זהים.

איזה כייף לי :)

פורסם

א.ל. מסננים מייצר בארץ, אבל גם בחו"ל בבתי חרשת השייכים לו.

הוא מספק מסננים למספר יצרני רכב באירופה - מסננים מקוריים עם שם ומק"ט יצרן הרכב.

מעבדת הפיתוח והבדיקה בבית החרושת בשדרות עומדת בשורה הראשונה עם מעבדות של היצרנים המובילים בעולם - תנאי להיות ספק ליצרן רכב.

אני משתמש במסננים מתוצרת א.ל. בשימושים שונים, בהם מסננים לתא נוסעים המשלבים מסנן פחם פעיל.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ולמרות כל זאת שהוא ספק מסננים מקורים של כמה יצרנים, הוא מיצר מסננים ליצרנים אחרים ואז מדובר בחלק חליפי לכל דבר, שלא בהכרח מתאים טכנית לדרישות אותו יצרן.

תמיד אמרתי ותמיד אומר, במסנני אויר, שמן ודלק - רק מקורי ואז אין דילמות ושיכנועים עצמיים.

פורסם

דניאל, יש כמה בעלי מקצוע מומחים בפורום שהינם בעלי מוסכים לתפארת מדינת ישראל והם במפורש רמזו לי שהפילטרים של א.ל. שווים באיכותם לפילטרים המקורים של VAG וגם טויוטה.

פורסם

א.ל חברה ותיקה (היתה ברמת החייל איפה שמ"ר בניני הייטק עולה היום ....) , נקנתה ע"י זוקו שילובים, ייבואנית קטרפילר ואינטרנש ועוד. אם הפילטרים מאושרים ע"י משהב"ט ל- D-9 ששיפוץ מנוע שלו עולה מאות אלפי ש"ח - הוא מספיק טוב לכולם.

פורסם

אפשר לכתוב הכל, החברה וותיקה ומכובדת, עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם יצרני רכב ויבואני רכב, אבל יש עובדה ברורה, יש לכל יצרן דרישות שונות ומשונות למסננים אותם הוא רוכש לרכביו ולא בטוח ב 100% שמסנן מתוצרת חליפית (לא תואם) יהיה מתאים תאימות מלאה למסנן המקורי ואני יכול להעיד באופן אישי שראיתי מסנן אויר שלא היה שווה בגודלו הפיזי, של המסנן המקורי ולא ממש ישב בבית מסנן ברכב, למרות שעל האריזה של המוצר היה רשום דגם רכב הנכון "כביכול"..

בהתקנת מסנן מקורי אין מקריות בעניין של תאימות.

פורסם
אפשר לכתוב הכל, החברה וותיקה ומכובדת, עובדת בשיתוף פעולה הדוק עם יצרני רכב ויבואני רכב, אבל יש עובדה ברורה, יש לכל יצרן דרישות שונות ומשונות למסננים אותם הוא רוכש לרכביו ולא בטוח ב 100% שמסנן מתוצרת חליפית (לא תואם) יהיה מתאים תאימות מלאה למסנן המקורי ואני יכול להעיד באופן אישי שראיתי מסנן אויר שלא היה שווה בגודלו הפיזי, של המסנן המקורי ולא ממש ישב בבית מסנן ברכב, למרות שעל האריזה של המוצר היה רשום דגם רכב הנכון "כביכול"..

בהתקנת מסנן מקורי אין מקריות בעניין של תאימות.

טעויות קורות גם במק"טים של ייצרן הרכב. קופצים למחסן/מוכר ומחליפים את החלק שאינו מתאים.

כמו שכתבתי כבר בעבר גם במחסני צ'מפיון מוכרים פילטרים של MANN כפילטרים מקוריים של VAG והמק"ט דומה וגם המחיר.

פורסם

מה חשבת ? שהמסנן המקורי שקונים במחירים מופקעים לא מיוצר בסין ? מלזיה ? ויאטנם וכדומה.

השוק כבר הרבה שנים הוא שוק גלובאלי.

א.ל מבית זוקו שילובים מייצרת ומוכרת ליצרנים תחת סטנדרטים מחמירים ובדיקות איכות.

דרך אגב זוקו שילובים מייצרת מסננים חלופיים במחירים זולים מאוד תחת המותג IP ..

פורסם
טעויות קורות גם במק"טים של ייצרן הרכב. קופצים למחסן/מוכר ומחליפים את החלק שאינו מתאים.

כמו שכתבתי כבר בעבר גם במחסני צ'מפיון מוכרים פילטרים של MANN כפילטרים מקוריים של VAG והמק"ט דומה וגם המחיר.

לא הייתה שום טעות במק"ט רק חוסר התאמה בולט במבנה המסנן מול המקורי.

אולי היו עוד חוסרי התאמה כמו שטח פנים הנייר, משקל המסנן ועוד, דברי שנלקחים בחשבון ע"י היצרן ולא דווקא ע"י ספק החלקים החליפי, אך לא נראים לעין או בבדיקה שטחית של צרכן החלף, בין אם הוא בעל מקצוע מומחה או האדם מהשורה.

פורסם
א.ל. מסננים מייצר בארץ, אבל גם בחו"ל בבתי חרשת השייכים לו.

הוא מספק מסננים למספר יצרני רכב באירופה - מסננים מקוריים עם שם ומק"ט יצרן הרכב.

מעבדת הפיתוח והבדיקה בבית החרושת בשדרות עומדת בשורה הראשונה עם מעבדות של היצרנים המובילים בעולם - תנאי להיות ספק ליצרן רכב.

אני משתמש במסננים מתוצרת א.ל. בשימושים שונים, בהם מסננים לתא נוסעים המשלבים מסנן פחם פעיל.

אורן

מנצל"ש,

מישהו יודע אם הם מייצרים מסנני תא נוסעים משולבי פחם פעיל למזדה 3 הדור החדש?

פורסם

אצלי כמובן מדובר במסנן דלק, הקטע המעניין הוא שב UMI כבר לא מוכרים את המקורי אלא של א.ל - וגם שם המחסנאי טוען,שהוא "חושד" שהמסנן של א.ל הרבה יותר טוב משל AC DELCO .

פורסם

ברצוני להגיב לדניאל ושאר החברים.

כאשר אתה רוכש מסנן מקורי, דעו לכם (ואתם בוודאי יודעים) שלא יצרן הרכב ייצר אותו, אלא קבלן משנה שלו (סתם לדוגמא - א.ל.). אם במיקרה יש נציגות בארץ גם של היצרן המקורי (כאמור - א.ל.) הרי שאם אין טעות במערכת המספרים המתחלפים - אתה רוכש את אותו המסנן בדיוק. כל ההבדל הוא שב"מקורי" הוא ארוז בקרטון של יצרן הרכב והמסנן עצמו צבוע בצבעים אחרים, וגם זה לא תמיד. מצד שני, לרכוש מסנן סתם כך מתוצרת עלומה - טעות גדולה.

בטיפול האחרון של הרכב שלי קיבלתי הצעת מחיר מוגזמת בלשון המעטה, עבור מסנן מזגן של תא הנוסעים. ראיתי על הישן שהיצרן הוא Hengst, שלו יש נציגות בארץ. טלפון או שניים, וקיבלתי מסנן זהה לחלוטין, מקורי כאמור, בכמעט חצי מחיר.

עוד הערה: עקב התחרות הגדולה בארץ ובעולם, כאשר כל אדם שלישי עוסק במסננים, הבינו גם היבואנים של החלפים המקוריים שיש להוריד מחירים ולכן כדאי לבדוק היטב אם פער המחירים עדיין מצדיק לרכוש תחליפי.

• תוכן חדש...