Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני לקראת טיפול גדול לסיאט איביזה 1.4 שנת 2010 ידנית, שברשותי.

הרכב שנתיים על הכביש, אך גמע 19K KM בלבד.

להלן הצעת מחיר שקיבלתי ממוסך מורשה, לטיפול הבא:

נוזל בלמים

מסנן שמן

מסנן אוויר

פקק לאגן

שמן מנוע

המחיר שקיבלתי כולל מע"מ הוא 1350 ש"ח (!) לאחר מיקוח, הצלחתי להשיג הנחה של 100 ש"ח בלבד.

המחיר נשמע לי מוגזם לחלוטין, בלשון המעטה.

מה דעתכם, האם בכל זאת כדאי לעשוק את עצמי, ולעשות את הטיפול במוסך מורשה, רק בשביל לשמור על האחריות שנה שלישית של "רצון טוב" של צ'מפיון?

או שעדיף כבר ללכת למוסך לא מורשה?

כל העסק של השנה נוספת של האחריות רצון טוב נראה לי כמו קומבינה אחת גדולה, שנועדה לגרום לי להמשיך לטפל במוסך מורשה שנה נוספת.

אשמח לדעתכם.

תודה רבה.

פורסם
שלום לכולם,

אני לקראת טיפול גדול לסיאט איביזה 1.4 שנת 2010 ידנית, שברשותי.

הרכב שנתיים על הכביש, אך גמע 19K KM בלבד.

להלן הצעת מחיר שקיבלתי ממוסך מורשה, לטיפול הבא:

נוזל בלמים

מסנן שמן

מסנן אוויר

פקק לאגן

שמן מנוע

המחיר שקיבלתי כולל מע"מ הוא 1350 ש"ח (!) לאחר מיקוח, הצלחתי להשיג הנחה של 100 ש"ח בלבד.

המחיר נשמע לי מוגזם לחלוטין, בלשון המעטה.

מה דעתכם, האם בכל זאת כדאי לעשוק את עצמי, ולעשות את הטיפול במוסך מורשה, רק בשביל לשמור על האחריות שנה שלישית של "רצון טוב" של צ'מפיון?

או שעדיף כבר ללכת למוסך לא מורשה?

כל העסק של השנה נוספת של האחריות רצון טוב נראה לי כמו קומבינה אחת גדולה, שנועדה לגרום לי להמשיך לטפל במוסך מורשה שנה נוספת.

אשמח לדעתכם.

תודה רבה.

קיבלת מסמך רשום לגבי האחריות שנה שלישית של "רצון טוב"?

פורסם

לא קיבלתי שום מסמך רשום על הרצון טוב

כי האחריות רצון טוב זה לא באמת אחריות שתקפה לפי חוק. לדעתי זה סתם עבודה בעיניים, כדי לגרום לנו לשלם את הסכום המטורף הזה.

אגב, האם צריכה להיות איזשהי הנחה אם הרכב עדיין באחריות, או שאין קשר?

פורסם

נוזל בלמים מקורי - 180 שקל

מסנן שמן מאן - 60 שקל

שמן מנוע ליקווי מולי 5W40 סיננטי מלא 180 שקל

פקק לאגן - 2.50 שקל

מסנן אויר מקורי - 80 שקל

עבודה (אם אני ממש רוצה להיות נחמד כלפי המוסך) - 300 שקל

כמה יצא?

502.5 שקל לפני מע"מ.

סה"כ: 583 שקל.

תעשה את החשבון לבד אם ההצעה שקיבלת מופרזת לכל הדעות

פורסם

OK תודה,

ברור לי שהיא מופרזת.

השאלה אם שווה כלכלית לשלם את המחיר הזה, בשביל השנת אחריות נוספת של "רצון טוב", האם מישהו פה השתמש באחריות הזאת ?

פורסם

מוסכים מורשים יקרים יותר וזה ידוע אבל נניח שהחישוב שהעלה כאן עידן נכון (נשמע הגיוני פלוס מינוס) השאלה היא האם שווה בגלל הפרש של כמה מאות שקלים (לא מזלזל בהם חלילה) להפסיד אחריות של שנה?! הבלאי והצורך באחריות גובר בדרך כלל בשנה השלישית על פני השתיים הראשונות ובצ'מפיון נותנים את השנה השלישית אם מקפידים על טיפולים והוראות יצרן. הם לא רוצים לתת אחריות על תיקונים שחאפרים עושים או שמנים וחלקי חילוף זולים שאנשים מתפתים להכניס לרכב שלהם. מי שעומד בתנאים שלהם מקבל את השנה השלישית בלי בעיה. אתה צריך לעשות לעצמך את החשבון וזה למעשה להמר אם להוציא עכשיו עוד כמה מאות שקלים בטיפול ואולי ל"הרוויח" אותם באחריות אם וכאשר תזדקק לה, או לחסוך אותם עכשיו ואולי להצטער בדיעבד.

פורסם

אתה יכול פשוט לגשת לכל מוסך שהוא מורשה מישרד התחבורה וכן מכסה את האחריות של הרכב והמחיר ייצטמצם לו עד פי 2! מורשים ידועים כשוחטים.

פורסם

יש לכם טעות גדולה, זה לא שהטיפול במורשה יקר,

הם מביאים בורקסים ממש טעימים ולכן יקרים משהו כמו 150-200 שקל לק"ג, תשאל כמה יעלה הטיפול אם לא תאכל בורקסים וקוראסונים, תחשב כמה בורקסים/קוראסונים שוקולד/חמאה אתה אוכל כל טיפול,

אני חושב שהמחיר יירד בחצי.:-P

פורסם

כי האחריות רצון טוב זה לא באמת אחריות שתקפה לפי חוק. לדעתי זה סתם עבודה בעיניים, כדי לגרום לנו לשלם את הסכום המטורף הזה.

אגב, האם צריכה להיות איזשהי הנחה אם הרכב עדיין באחריות, או שאין קשר?

הזכאות לאחריות של רצון טוב בשנה השלישית מפורטת בנספח שמצורף לטופס הזמנת הרכב.

פורסם

נפלה טעות בחישוב המחיר.

המחיר כולל מע"מ 930 ש"ח (כולל עבודה).

אם מדובר בעוד שנת אחריות אזי כדאי לטפל במורשה.

פורסם

כי האחריות רצון טוב זה לא באמת אחריות שתקפה לפי חוק.

בוודאי שקיבלת, בספר הרכב, בפרק שעוסק באחריות וטיפולים.

היא לא צריכה להיות תקפה לפי החוק, היא תקפה לפי הרצון הטוב של היצרן/יבואן. אצלי מומשה האחריות בגולף 2001. אז האחריות המלאה הייתה רק שנה אחת, והאחריות של רצון טוב נמשכה עד סוף השנה השלישית. תפנימו שאחריות של שנתיים זו לא גחמה של פולקסווגן/צ'מפיון, זה משהו שנהוג בשוק האירופי, ותקף גם לב.מ.וו, מרצדס, וולוו ועוד.

לגבי מחיר הטיפול שהוצע לך, הוא אכן נשמע קצת יקר. הנה מחיר טיפול זהה לגולף 160 הייליין 2010, במוסך מורשה צ'מפיון בירושלים.

יש יתרון נוסף בטיפול במורשה יבואן: אם יש הנחיה ל-recall או לעדכון גרסה לגיר/מנוע, במוסך מורשה משרד התחבורה אפילו לא תדע על זה.

פורסם

מאז ותמיד צמפיון היו קמצנים בתקופת האחריות,

נכון מאוד פעם נתנו רק שנה ואז יצאה הנחיה של משרד התחבורה שיש חובה לתת שנתיים אחריות ואז נכנסה צמפיון מוטורס לעידן השנתיים אחריות בנוסף לקוראסונים היקרים.

תראו באתר VW בארה"ב טיגואן חדש ב 22000 דולר, 2.0 ליטר TSI עם 3 שנים אחריות או 36000 מייל

מדינת עולם שלישי. :x

פורסם

פליקס - לצערי לא מצאתי בספר הרכב\תעודת האחריות שום דבר בנוגע לאחריות שנה שלישית של רצון טוב.

האם תוכל בבקשה להסביר פחות או יותר במה זה מותנה?

תודה רבה.

• תוכן חדש...