Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו מוזיאון אגד בחולון, האם ידוע לכם על מוזיאון שיש או שיש תכנון להקים אחד כזה של חברת דן?

יש לא מעט כלים מאוד מיוחדים של החברה שזה פשוט חטא למכור או לגרוט.

שלומי.

פורסם

לא ידוע לי על מוזאון אבל יש להם כמה אוטובוסים בשימור

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אוטובוסים בשימור? כי אוטובוס שמשמש מחסן משרד או ניידת חלקי חלוף זה לא ממש שימור... חבל באמת שכל השנים לא טרחו לעשות מאומה בנידון . למעט 2 רכבים משנות ה 30 שעומדים לקישוט בבית הדר דפנה בתל אביב. וחבל מאד שאוטובוס הקומותיים הבריטי שהיה שייך לדן אי שם בשנות ה 50 נמכר בזמנו לתושב ראשון לציון שהפך אותו לחדר שינה והרס אותו לגמרי.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

יש לפחות 2 אוטובוסים שמשמרים אותם, הוא צודק.

לדוגמא מאן SL מס' פנימי 4081 שעדיין בשירות בניגוד לכל האוטובוסים מהדגם הזה שיצאו משירות

שלומי.

פורסם
יש לפחות 2 אוטובוסים שמשמרים אותם, הוא צודק.

לדוגמא מאן SL מס' פנימי 4081 שעדיין בשירות בניגוד לכל האוטובוסים מהדגם הזה שיצאו משירות

אוטובוס שנמצא בשירות עדיין זה ממש לא שימור. כמו שציינת (אבל לא דייקת) יש man sl לפחות 3-4 שנמצאים עדיין בעבודה . אחד עובד על קו 4 (צבוע באדום מזעזע וחבל.. צבעו המקורי היה כחול) ויש עוד 2-3 שעובדים כסדנא ניידת . במוזיאון אגד יש עוד 1 של דן יש עוד man גרמני מוגמר משנות ה 80 שעובד כניידת צמיגים עוד su שעובד כסדנא ניידת ועוד מידיבוס שעובד כסדנא ניידת . בקיצור אין פה שום שימור ורכב שנמצא בעבודה (שלא לדבר שלא במצבו המקורי אפילו) זה לא שימור .וזהו בעצם כך שלא שימור ולא יער. חברת דן פשוט כנראה לא ממש אכפת מהעבר שלה .

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
צודק לחלוטין !

גם אתה צודק :-P

אבל אולי לא צריך להתרגש. יש עוד גופים גדולים בארץ שאין להם מוזיאון, כי לא מעונינים לשמר את העבר. בתחום התחבורה הציבורית לפחות יש את אגד ונדמה לי שגם לרכבת יש איזה מוזיאון.

פורסם

נגעת לי בנקודה כואבת !!!

לקראת סיום הקמתו של מוזיאון אגד, וכחבר דן לשעבר, נקראתי לשיחה בהנהלת דן על מנת להעלות רעיונות להקמת מוזיאון.

הצגתי בפניהם תוכניות שכנראה רמתם היתה גבוהה מדי. רציתי להקים באותו מוזיאון גם פינת זיכרון לחברי דן שנפלו וכן תיעוד של שירות האוטובוסים בעת מלחמות ישראל... היתה לי כוונה להפוך אותו לאתר תיירותי.

כנראה שרמת התוכניות היתה גבוהה מדי ....

גם ההוצאות הכספיות הפחידו את הנוגעים בדבר.

חבל !!!

פורסם

אפרופו חברת דן-יש ברשותי אופנוע ב.מ.וו עם סירה משנת 1950 שבעליו הראשונים היה חברת דן.הוא שירת בחברה כ 10 שנים ונימכר.ניסיתי בזמנו לאתר אנשים שהכירו את האופנוע או למצוא צילומים אותנטיים מאותה תקופה אך כל מאמצי העלו חרס,אשמח לקבל קצה חוט.

חן.

פורסם
אפרופו חברת דן-יש ברשותי אופנוע ב.מ.וו עם סירה משנת 1950 שבעליו הראשונים היה חברת דן.הוא שירת בחברה כ 10 שנים ונימכר.ניסיתי בזמנו לאתר אנשים שהכירו את האופנוע או למצוא צילומים אותנטיים מאותה תקופה אך כל מאמצי העלו חרס,אשמח לקבל קצה חוט.

חן.

הופתעתי לשמוע שלחברת דן היה אופנוע . אבי היה חבר דן בתחילת שנות ה 50 . אני זוכר שלמנהלים היה פליימוט, ויליס סטיישן. למפקחי התנועה היה ג'יפ 42 מרכב סגור. אברר עם אבי את הנושא.אולי אצליח למצוא אצלו תמונה.

פורסם

עד שחברת דן תתעורר.. אי שם בדרום .. יש בחור חביב שרכש לו 2 אוטובוסים של דן משנות ה90 ושיפץ אותם למצב תצוגה. (הוא רכש לאחרונה גם אחד של אגד שגם ישופץ בקרוב) והם נחים להם בשלווה בגינה שלו אי שם בדרום. (כולל עמודי תחנה מקוריים של דן שגם אותם רכש)

קבלו הצצה בשרשור המצורף:

http://www.tapuz.co.il/communa/ViewmsgCommuna.asp?Communaid=20658&msgid=50891591

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם
הופתעתי לשמוע שלחברת דן היה אופנוע . אבי היה חבר דן בתחילת שנות ה 50 . אני זוכר שלמנהלים היה פליימוט, ויליס סטיישן. למפקחי התנועה היה ג'יפ 42 מרכב סגור. אברר עם אבי את הנושא.אולי אצליח למצוא אצלו תמונה.

יורם שלום

תודה על העזרה,האם יש חדשות בעניין?

חן.

פורסם

הייתי מאד שמח לראות לדוגמה מפרקיות משנות ב-80' של דן נשמרות- אך זה די נראה כאילו הלכו כולן...:roll::-(:cry:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...