Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי אודי A1 חדשה דגם סטייל. בתהליך הרכישה מול אודי, סניף הרצליה נאמר לי שחובה איתוראן פעיל לצרכי ביטוח.

לכן הצעת המחיר כללה איתוראן פעיל בעלות של 2770 ש"ח וקניתי אותו.

אולם הביטוח שלי לא חייב אותי באיתוראן בכלל.

יש לציין שחלק גדול מחברות הביטוח דורשות איתוראן פעיל לרכב הזה, אבל חלק קטן גם לא דורש את זה.

פניתי לאודי בנושא כדי לקבל החזר/זיכוי כי קניתי את האיתוראן רק בגלל שהם אמרו שזה חובה ברכב הזה (אני מדגיש חובה ולא מומלץ) אך הם מסרבים. הגעתי אפילו עד מנהל מכירות ארצי וגם הוא מסרב.

עוד אוסיף כי התשובה הראשונה בעקבות התלונה שלי, של איש המכירות שמכר לי את הרכב הייתה: לא יכול להיות, הביטוח שלך טועה, חייב איתוראן פעיל.

מה דעתכם?

מה אני יכול לעשות?

גם מאוד מאכזבת אותי התשובה של אודי, לא מבין למה הם לא באים לקראתי לפחות בפיצוי של חצי מהעלות.

הרי בטח ברור להם שאם לא יענו לבקשתי אין יותר מצב שאני אקנה רכב מצ'מפיון מוטורס.

פורסם

סע ותהנה.

רכשת מוצר שלא היית צריך. לא עשית סקר שוק לפני ולא בדקת אצל סוכני ביטוח. אז מה עכשיו ? כלום.

לא איימו עליך בסוכנות, ולא הכריחו, פשוט אמרו לך שחייבים.

בפעם הבאה בדוק, השווה ואז תחתום.

תהנה מהרכב.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם

האם כתוב בחוזה כי אתה מחוייב להתקין איתוראן?

האם היבואן עדיין טוען כי יש חובה להתקין איתוראן?

האם הפרמיה של ביטוח הרכב שלך (ללא איתוראן) זהה לפרמיה שמשלם מי שמותקן ברכבו איתוראן?

אם אתה סבור שהייתה כאן הטעיה , אתה יכול לתבוע השבה של כל כספך ופירוק של מערכת איתורן.

השאלה היא האם זה צעד כדאי מבחינה כלכלית.

פורסם
האם כתוב בחוזה כי אתה מחוייב להתקין איתוראן? לא רשום בחוזה, אבל נטען בעל פה ובאימיילים שזו דרישת חובה של הביטוח

האם היבואן עדיין טוען כי יש חובה להתקין איתוראן?טען עד להיום, היום בהתכתבויות כבר זה "תלוי בדרישת ביטוח"

האם הפרמיה של ביטוח הרכב שלך (ללא איתוראן) זהה לפרמיה שמשלם מי שמותקן ברכבו איתוראן?יותר זולה, למרות שזה נשמע לא הגיוני זו עובדה, הביטוח שלא דורש איתוראן זול יותר בקצת מביטוחים שדורשים איתוראן

אם אתה סבור שהייתה כאן הטעיה , אתה יכול לתבוע השבה של כל כספך ופירוק של מערכת איתורן.אתה מתכוון לנקוט צעד משפטי? אני בהחלט שוקל את זה אבל עדיין מאמין שהם יתעשתו ויפצו אותי, אני גם עוסק במכירות וזה נראה לי צעד מאוד לא חכם לא לפצות לקוח בגלל טעות של המוכר, הלקוח הרי לא יחזור אם הוא מרגיש שרומה

השאלה היא האם זה צעד כדאי מבחינה כלכלית.

למה לא כדאי כלכלית?
פורסם
סע ותהנה.

רכשת מוצר שלא היית צריך. לא עשית סקר שוק לפני ולא בדקת אצל סוכני ביטוח. אז מה עכשיו ? כלום.

לא איימו עליך בסוכנות, ולא הכריחו, פשוט אמרו לך שחייבים.

בפעם הבאה בדוק, השווה ואז תחתום.

תהנה מהרכב.

איזה סקר שוק? על מה אתה מדבר קניתי מהסניף המרכזי של אאודי בישראל. זה לא מחשב או טלויזיה שיש המון מוכרים ומגוון אפשרויות.

בדקתי אצל סוכני ביטוח ועימתתי את המוכר עם ההצעה שלא דרשה איתוראן, התשובה שלו הייתה שהסוכן טועה, זו דרישת חובה בכל ביטוח ושאני אבדוק את זה שוב.

פורסם
איזה סקר שוק? על מה אתה מדבר קניתי מהסניף המרכזי של אאודי בישראל. זה לא מחשב או טלויזיה שיש המון מוכרים ומגוון אפשרויות.

בדקתי אצל סוכני ביטוח ועימתתי את המוכר עם ההצעה שלא דרשה איתוראן, התשובה שלו הייתה שהסוכן טועה, זו דרישת חובה בכל ביטוח ושאני אבדוק את זה שוב.

הכוונה הייתה לסוכני הביטוח. אם סוכן הביטוח שאתה מתכוון לעבוד איתו לא דורש מערכת מיגון ספציפית אז לא רוכשים...

מוכר הרכב לא יכול להכריח אותך לקנות רכיב כזה שהוא תוספת לרכב.

לפני כחודשיים רכשתי רכב חדש וגם שם נאמר לי "שעד כמה שידוע להם כולם דורשים מערכת שקטה ועלוקה" אבל זו נשארה האופציה שלי להחליט אם אני רוצה או לא.

ד.א. אתה לא מקבל הנחה בביטוח אם יש לך איתורן ?

פורסם
הכוונה הייתה לסוכני הביטוח. אם סוכן הביטוח שאתה מתכוון לעבוד איתו לא דורש מערכת מיגון ספציפית אז לא רוכשים...

מוכר הרכב לא יכול להכריח אותך לקנות רכיב כזה שהוא תוספת לרכב.

לפני כחודשיים רכשתי רכב חדש וגם שם נאמר לי "שעד כמה שידוע להם כולם דורשים מערכת שקטה ועלוקה" אבל זו נשארה האופציה שלי להחליט אם אני רוצה או לא.

ד.א. אתה לא מקבל הנחה בביטוח אם יש לך איתורן ?

יש הבדל גדול בין "עד כמה שידוע" ובין "זו דרישת חובה של הביטוח". למעשה הוא כן הכריח אותי, כי כשרציתי להוריד את האיתוראן הוא אמר אי אפשר, זו דרישת חובה של הביטוח.

כמו שכתבתי כבר גם אחרי שאמרתי לאודי שיש לי הצעה שלא דורשת איתוראן אמרו לי שהסוכן שלי טועה...

דווקא ההצעה שלא מחייבת איתוראן יותר זולה מאחרות.

פורסם
למעשה הוא כן הכריח אותי, כי כשרציתי להוריד את האיתוראן הוא אמר אי אפשר, זו דרישת חובה של הביטוח.

זה משמע כבר כמו הטעיה מכוונת.

השאלה אם יש לך כח ורצון והוכחות כתובות או מוקלטות כדי להמשיך עם זה הלאה?

פורסם

אין ספק שזה מקרה מעצבן ומיותר שמוציא את כל הכיף מהקנייה.

עד כמה שאני יודע, סוכני המכירות כבר לא ממליצים ולא מחייבים על שום אמצעי מיגון

אלא מציינים שזה תלוי לבחירתך לפי דרישות חברת הביטוח.

אני גם בתהליכי רכישה של רכב חדש מצ'מפיון ומשיחות עם הסוכן הוא ציין בפירוש

שבגלל בעיות בדיוק מהסוג הזה הם כבר לא ממליצים ולא מחייבים על שום אמצעי מיגון.

פורסם
למה לא כדאי כלכלית?

עלות שכ"ט עו"ד ולחליפין ביטול זמנך והסיכון שתיקח אם תתבע בתביעות קטנות ותביעתך לא תתקבל

למרות זאת אני מציע שתתיעץ עם המחלקה המשפטית של המועצה לצרכנות אם לא נעשתה כאן עבירה על החוק שכן עיסקה שבוצעה עקב טעות (של סוכנות אאודי) יכולה להתבטל על פי רצונו של הצד הנפגע (אתה).

הכלל המגדיר את יסודיות הטעות הוא "וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה". על פניו נראה שאלמלא היו מטעים אותך לחשוב כי התקנת האיתוראן היא חובה - לא היית רוכש אותו.

פורסם

אפשרות נוספת: כיוון שכבר הותקן איתוראן ברכבך, בצדק או שלא, ייתכן ותוכל להוזיל את עלות הביטוח עקב קיומו של האיתוראן. בדוק הצעות ביטוח מקיף במקומות אחרים, לא רק אצל הסוכן שלך.

נ.ב. תמיד כדאי לבדוק לעומק האם באמת נדרש איתוראן. במידה ויש אפשרות לבטח ללא איתוראן, גם חוסכים את עלות המכשיר, את דמי המנוי החודשיים ובנוסף הרכב לא יסבול את ההתעללות של החאפריה התורנית (בשבילי זה אפילו יותר חשוב משני היתרונות הראשונים).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אפשרות נוספת: כיוון שכבר הותקן איתוראן ברכבך, בצדק או שלא, ייתכן ותוכל להוזיל את עלות הביטוח עקב קיומו של האיתוראן. בדוק הצעות ביטוח מקיף במקומות אחרים, לא רק אצל הסוכן שלך.

נ.ב. תמיד כדאי לבדוק לעומק האם באמת נדרש איתוראן. במידה ויש אפשרות לבטח ללא איתוראן, גם חוסכים את עלות המכשיר, את דמי המנוי החודשיים ובנוסף הרכב לא יסבול את ההתעללות של החאפריה התורנית (בשבילי זה אפילו יותר חשוב משני היתרונות הראשונים).

כתבתי כבר שדווקא הביטוח שלא דורש איתוראן הוא הזול ביותר ועשיתי סקר שוק לא קטן בנושא הביטוח.

איתוראן אגב הציעו לי מנוי בעלות מוזלת כי אני לא חייב את זה לביטוח וסה"כ יש להם ערך מוסף יפה- מוקד 24, שירות הכוונה GPS וכו' אבל בגלל הסיבה שרכב שעבר התעללות של גנבי רכב- עדיף כבר שיגנב, אז לא נרשמתי למנוי שלהם.

פורסם
כתבתי כבר שדווקא הביטוח שלא דורש איתוראן הוא הזול ביותר ועשיתי סקר שוק לא קטן בנושא הביטוח.

איתוראן אגב הציעו לי מנוי בעלות מוזלת כי אני לא חייב את זה לביטוח וסה"כ יש להם ערך מוסף יפה- מוקד 24, שירות הכוונה GPS וכו' אבל בגלל הסיבה שרכב שעבר התעללות של גנבי רכב- עדיף כבר שיגנב, אז לא נרשמתי למנוי שלהם.

בדקת בכל חברות הביטוח דרך סוכנים שונים?

במידה ואין שום אפשרות להוזיל את הביטוח, פנה לאודי. ממליץ לך לעשות זאת בעזרת מכתב תקיף ומנוסח היטב ולצרף כל הוכחה שיש ברשותך: מכתב מהביטוח שאין צורך באיתוראן, תצלום של ההזמנה עם האיתוראן וכו'.

שלח המכתב לשירות הלקוחות של צ'מפיון ודרוש פיצוי קונקרטי.

אגב, גם טיפול או שניים חינם שווים כסף, קח זאת בחשבון.

נ.ב. הייתי מתקשר כלקוח מתעניין לאותה סוכנות בא ביצעת את ההזמנה ומקליט את הסוכן הרלוונטי בהתעקשותו על התקנת איתוראן, לצורכי הוכחה.

בהצלחה!

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

תעזוב אותך, אם כבר קניתה ושילמתה אז סע ברכב ותהנה,

כי גם ככה האיתוראן לא יזיק, הוא רק לטובה ותאמין לי שאתה תרגיש מוגן ברגע שיש לך איתוראן,

אם זה היה דבר באמת מיותר או פוגע באיכות הרכב אז כן היתי אומר לך לך תתבע אותם או תבטל את העסקה, אבל זה לא,

עכשיו רק תהנה מהרכב ותכנס לרכב תמיד עם חיוך ולא לבכות על 2000 ש"ח.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

אני מאמין שבתביעות קטנות תוכל לקבל לפחות חלק מכספך חזרה.

תתחיל קודם לנסות לפנות אליהם דרך תלונות הציבור/עיתונאי רכב כלשהם כמו מדור רכב או צרכנות של YNET.

• תוכן חדש...