Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

בשעה טובה נפלה ההחלטה להחליף את השרייד במשהו קצת יותר נורמלי .:-).

אני מעוניין בטויטה אוונסיס אוטמטית בשנים 2005-2006 .אז כל מידע רלוונטי יעזור החל מצריכת דלק (אמיתית -לבעלי הרכב) ,המשך במחירי טיפולים וכלה באגרות לטסט.כל מידע יעזור לי ,אז תרשמו בכיף.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

בעלים גאה של אוונסיס 2006

בהחלט רכב מפנק וגולת הכותרת שלו היא דווקא "נוחות".

תראה - זה יכול להיות רכב פצצה למישהו אחד ורכב משעמם ומת למישהו אחר - זה הכל עניין של מה אתה מחפש ברכב.

היתרונות

---------

1. מאוד מרווח! -> זה רכב בגודל תואם לVW פאסאט (אאודי A6 וכו' וכו'), נכנסים לרכב חמישה מבוגרים ויושבים שם בנוחות רבה.

2. תא מטען ענק - 570 ליטר עד כמה שזכור לי - פתח העמסה נוח מאוד, תיכנס גם עגלת תאומים ועוד ישאר לך מקום לעגלת קניות מלאה.

3. רכב נוח - וואו כמה הרכב הזה נוח - נהגתי על המון רכבים, באמת, המון. האוונסיס לא נופלת בנוחות שלה מהרבה רכבים יקרים יותר שיצא לי לנהוג עליהם, יחד עם זאת לא מדובר ברכב סלון אמריקאי אבל הדבר הראשון שאתה תרגיש כשאתה תתיישב ברכב הזה הוא שהמושב מאוד נוח ואתה גם תרגיש ברגע הראשון שתלחץ על דוושת הגז עד כמה שהרכב הזה רך ומפנק על הכביש.

4. חסכוני (יחסית לקטגוריה ולשנתון) - בנסיעה רגועה היא עושה לי באופן קבוע 1:11.5 במשולבת, בנסיעה רגילה שבה אתה גם לוחץ בכדי להנות מהרכב (והוא בהחלט זריז - תיכף אפרט) 1:10, במקרה הכי גרוע של נסיעת פקקים ללא הפסקה 1:9

5. רכב זריז מאוד - 9.5 שניות מאפס למאה - נתון אמיתי, בלחיצה על דוושת הגז אתה תרגיש שהרכב הזה בהחלט מאיץ יפה מאוד.

6. עלות אחזקה שפויה ביותר - טסט 1700 שקלים (כן כן, לא מתבלבל, 2 ליטר) ביטוח 4300 שקלים אם אני זוכר נכון, טיפול כל 15,000 כאשר טיפול קטן עלה לי 400 שקלים סה"כ במוסך מורשה.

7. חלקים מכאניים זולים יחסית והרכב הזה חולק גם את אותם המכלולים עם דגמים אחרים של טויוטה כמו הRAV4.

8. אמינות מופלגת כיאה לטויוטה.

9. שמירת ערך.

10. מזגן מפוצל - טוב מאוד אם האשה סובלת מקור :-D

11. מוסכים מצויינים עם שירות נהדר.

12. בעיניי העיצוב משדר אלגנטיות רבה ויוקרה.

החסרונות

--------

1. הגה כבד ולא ממש מתקשר (תיכנס לסובארו B4 ותיקח סיבוב במקום, אתה מיד תבין על מה אני מדבר).

2. יקר לרכישה ביחס למתחרות.

3. גיר 4 הילוכים - אחרי שאתה עובר 120 קמ"ש הרכב מתחיל לזלול, להיות רועש ולא נעים.

4. בגלל שהרכב מיוצר רק באנגליה - אתה לא תמצא לו חלפים באתרים מארה"ב, אולי רק מאוסטרליה והפלסטיקה יקרה ר-צ-ח אז אם אתה רואה חלק פלסטי שבור באוונסיס תדע שזה יעלה הון להחליף את החלק וגם הסבירות שתמצא בפירוקית הוא אפסי כי הרכב נדיר בארץ באופן יחסי. -> כמה יקר? תריס מזגן שמאלי 400 שקלים, תריס מזגן ימני 500 שקלים, תריס מזגן מרכזי? בגלל שאתה צריך לקנות אותו ביחד עם תא האחסון - תחזיק חזק 4500 שקלים! (לא, אני לא צוחק) פלסטיקה לרכב הזה זה משהו פשוט הזוי. עדיף לקחת רכב כזה עם גיר דפוק מאשר סלון דפוק :-D (ולא, אני לא צוחק).

מעבר לכך אני פשוט חולה על הרכב ולא מפסיק לחייך כל פעם שאני מתניע את המנוע, ממליץ בחום רב!!! הרכב אצלי כבר שנתיים וקצת ואני חושב להמשיך איתו במינימום עוד שלוש שנים אם לא יותר.

אני חושב שזה הדגם הכי מוצלח של אוונסיס עד היום -

הכי זריז זה בטוח.

איכות החומרים הכי גבוהה ואיכות הבניה הכי גבוהה - הדגם החדש נופל ממנו בזה, למען האמת הדגם החדש יותר טוב במרווח הפנים, בגיר עם יותר הילוכים ומהירות שיוט גבוהה יותר (אתה תקבל כנס אבל) וצריכת דלק אבל נופלת באיכות הנסיעה ובאיכות הבניה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מחזק את הבחור מעליי,אני נוהג על 2008,הרכב מאוד מאוד מרווח ונוח,אחזקה שפויה(יחסית,כן?),אמין מאוד.

קח בחשבון שהדגם הפשוט הוא באמת פשוט,ומגיע עם טאסות וזה די מצחיק לרכב ״מנהלים״.

פורסם

הדגם שלי הוא בעקרון הדגם הפשוט אבל כנראה שהיד הראשונה שידרג לו את החישוקים לסגסוגת (מקוריים של טויוטה) ואני כבר איבזרתי את הרכב מכף רגל ועד ראש.

אין לי מה לאמר - רכב שמיועד לשיוט ונוחות + מערכת סאונד טובה + תאוצה מספקת מ0-100 -> דבש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה למגיבים .מישהו יודע מה המחירון לכזה שנת 2005 ו2006 ואת ההבדל בדגמים?.

מישהו יכול לפרט את הדגמים ואת האיבזור שלהם?

לפי מה שתיארו פה זה הרכב בשבילנו ...(למהירות 120 אני מגיע פעם בשנה..:wink:) .4300 שקל זה כולל חובה ,נכון?.

מה לשים לב בבדיקה חוץ מפלסטיקה? ,מחלות מיוחדות של הדגם?.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

פשוט תיכנס ליד 2 ותריץ בדיקה ותראה באיזה סביבות מחירים הן נמכרות.

המחירון של ה2006 לפני שנתיים וחצי בערך כשרכשתי אותה היה 81K שקלים אבל בגלל שהיא היתה שייכת לבעלים של חברת ליסינג היא גם נרשמה על שם החברה שלו ולכן המחירון ירד באופן אוטומטי ל71K

האוונסיס שלי היתה לאחר החלפת מנוע והחלפת דלת בצד ימין - (מנוע חדש מהניילונים לא ברור מה קרה למנוע הקודם) אז הורדנו את המחיר ל65K ובפועל, חוץ ממצבר חדש, אטם אמצעי לאגזוז, צמיגים חדשים וכוון פרונט (שאני בכל מקרה עושה) הרכב פיקס!

ה"מחלות" של הטויוטות הן:

1. מצערת שנוטה להתלכלך מוקדם מהצפוי -> ניקוי מצערת ושלום שלום.

2. למנוע הזה יש צנרת פליטה מסובכת שבמקום חיישן חמצן תחתון (דוד אחורי) וחיישן חמצן עליון (סעפת פליטה) יש להם שני בנקים של חיישנים וזה אומר - 2 חיישנים עליונים ו2 חיישנים תחתונים.

3. כמו שכבר ציינתי - פלסטיקה יקרה להחריד.

חוץ מזה - טויוטה עם DNA של טויוטה, תשרוד מלחמה גרעינית.

לגבי רמות האבזור - בחו"ל יש גם דגמים גודשים של הטויוטה הזו - גם דיזל וגם בנזין - חבל שאין בארץ!

לאבזור אין יותר מידי מה לצפות, הדגם הבסיסי מספק למעט חישוקים בעצם ואולי עוד קצת תוספות תאורה ובקרת שיוט (את מי זה מעניין).

בשנת 2008 הדגם עבר מתיחת פנים קלה שבעיניי רק מכערת את הרכב בעיניי - אבל הפנסים השחורים מגניבים וקשים מאוד להשגה וגם יקרים מאוד.

Pioneer TS-X150

פורסם

מדובר על שנים 2003 ו2004 בעיקר אבל אני חושד שיתכן וזו הסיבה להחלפת מנוע באוונסיס שהיתה אצלי מלכתחילה.

אני דואג לטפל ברכב פעם בשנה או ב15K

היו לנו לא מעט טויוטות במשפחה - הדבר שהכי הקפדנו עליו זה השמן.

Pioneer TS-X150

פורסם

עד כמה שאני זוכר טויוטה משתמשים בשמן 5W30 רק שאני לא זוכר אם הוא חצי סינטטי או לא.

אני בכל מקרה מטפל במורשה בלבד ולא, לא מרגיש שאני משלם ביוקר על הרכב.

8 שנים עם קורולה 96 וכמעט ולא היו לי שום הוצאות - תושבות מנוע כי רציתי, גרמושקה, אטם רדיאטור ושתי משאבות מים וממיר קטליטי אחד שהוחלף בלא מקורי.

וזהו - זה הכל! כל השאר טיפולים, בלמים החלפתי אולי פעמיים.

משנת 01 אני חושב שאין בטויוטות (לפחות בקורולות) רצועת טיימינג יותר. מהרגע שהם עברו למנועי VVTI ליתר דיוק.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...