Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התחלתי את טיפול 180K ק"מ למונדיאו.

באחד מתופי הגלגלים האחוריים, ישנה נזילה מהפיסטון (או איך-שלא-קוראים-לו, החלק שנמצא למעלה ואחראי על דחיפת ה"נעליים"). כמובן שאני לוקח את האוטו למוסך ביום ראשון, השאלה היא מה אמורים לעשות במקרה כזה:

משפצים או מחליפים?

צריך לעשות זאת בשני הצדדים, או רק בצד הבעייתי?

אגב, זו ה"תגלית" השניה שלי לשבוע זה. ביום ראשון גיליתי שאחת מגומיות הצירייה בתמא קרועה (מה שהסביר נקישה קלה בעת נסיעה לאחור ששמעתי כמה ימים לפני כן). במוסך המרכזי טענו שגם הגומיה השניה פגומה והחליפו גם אותה. הנזק: אלפייה :mad: (כולל החלפת ממסר מאוורר, שלא לצורך). לציריות שלום.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
היום התחלתי את טיפול 180K ק"מ למונדיאו.

באחד מתופי הגלגלים האחוריים, ישנה נזילה מהפיסטון (או איך-שלא-קוראים-לו, החלק שנמצא למעלה ואחראי על דחיפת ה"נעליים"). כמובן שאני לוקח את האוטו למוסך ביום ראשון, השאלה היא מה אמורים לעשות במקרה כזה:

משפצים או מחליפים?

צריך לעשות זאת בשני הצדדים, או רק בצד הבעייתי?

אגב, זו ה"תגלית" השניה שלי לשבוע זה. ביום ראשון גיליתי שאחת מגומיות הצירייה בתמא קרועה (מה שהסביר נקישה קלה בעת נסיעה לאחור ששמעתי כמה ימים לפני כן). במוסך המרכזי טענו שגם הגומיה השניה פגומה והחליפו גם אותה. הנזק: אלפייה :mad: (כולל החלפת ממסר מאוורר, שלא לצורך). לציריות שלום.

שי

בנוגע למשאבות בלם אחוריות: שמעתי ונתקלתי בכאלה שמחליפים בודד / זוג...הצעתי: להחליף בזוג (מכמה סיבות: 1. עוצמת בלימה --- 2. אמינות - לך תדע, ייתכן מאוד וזמנה של השניה קרב...).

עכשיו תסביר לי איך לכל ה )($%*$)*% החלפת 2 גומיות לציריות וממסר עלוב עולים 1000 ש"ח :?::?::?::shock:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בנוגע למשאבות בלם אחוריות: שמעתי ונתקלתי בכאלה שמחליפים בודד / זוג...הצעתי: להחליף בזוג (מכמה סיבות: 1. עוצמת בלימה --- 2. אמינות - לך תדע, ייתכן מאוד וזמנה של השניה קרב...).

חובה להחליף או שקיימת ערכת שיפוץ כמו לקאלפירים? מה סדר גודל של עלות התענוג?

עכשיו תסביר לי איך לכל ה )($%*$)*% החלפת 2 גומיות לציריות וממסר עלוב עולים 1000 ש"ח

פשוט:

עבודה כ-250 ש"ח לציריה

חלקים כ-100 ש"ח לציריה (כולל בנד פלסטיק חד-פעמי ב-69 אגורות :lol: )

תכפיל בשתיים, תוסיף מע"מ, תוסיף שעת עבודה על האבחנה והחלפת הריליי, תוסיף 50 ש"ח על הריליי עצמו והגענו לאלפייה...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אתה אומר לי שלקחו לך 500 ש"ח עבודה על החלפת ציריות

חאאא.... :lol:

זה לא :) , זה :( מאד ...

זה בהחלט יותר מדי !!!!....

החלפת ציריות זה לא כזה סיבוך .... ובהחלט לא סיבוך של 500 ש"ח ... לדעתי מקסימום 200 - 250 ש"ח עבודה על שנייהם .

פורסם

חובה להחליף או שקיימת ערכת שיפוץ כמו לקאלפירים? מה סדר גודל של עלות התענוג?

שי

חובה להחליף. מדובר בחלק פשוט וי-ח-ס-י-ת זול...

למכונית סטנדרטית משאבה אחת עולה בין 70 ל 150 שח....במקרה שלך אני מקווה שאולי החלק משותף למכונית אחרת ואז העלויות צריכות להיות נמוכות (לפחות של החלפים).

בנוגע להחלפת הגומיות לציריות - המחיר פשוט שערורייתי...לא הייתי מהסס לומר גניבה. בחיים שלי לא שילמתי יותר מ 150-170 שח (כולל מעמ) להחלפת גומיה לציריה שכללה פירוק הציריה, גריז גופריתי חדש, בנדים ממתכת חדשים וגומיה חדשה (וכל זה עוד במוסך מורשה).

יש משהו כל כך מיוחד ברכב הזה שדורש עבודה מרובה ? חלקים מיוחדים (לא נראה לי) ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

למכונית סטנדרטית משאבה אחת עולה בין 70 ל 150 שח....במקרה שלך אני מקווה שאולי החלק משותף למכונית אחרת ואז העלויות צריכות להיות נמוכות (לפחות של החלפים).

משום מה, ב"היינס" יש הוראות שיפוץ של המשאבה ומצויין שם שקיים קיט שיפוץ (אטמים). אם מדובר בהחלפה בלבד, העבודה לא מי יודע מה מסובכת. שווה לנסות להחליף לבד בבית?

בנוגע להחלפת הגומיות לציריות - המחיר פשוט שערורייתי...לא הייתי מהסס לומר גניבה. בחיים שלי לא שילמתי יותר מ 150-170 שח (כולל מעמ) להחלפת גומיה לציריה שכללה פירוק הציריה, גריז גופריתי חדש, בנדים ממתכת חדשים וגומיה חדשה (וכל זה עוד במוסך מורשה).

יש משהו כל כך מיוחד ברכב הזה שדורש עבודה מרובה ? חלקים מיוחדים (לא נראה לי) ?

פירוט מחירים מלא (לפני מע"מ-עבור ציריה אחת):

פ"ה אקס 144.50 ש"ח

הח' גומיה לציריה כולל גירוז 85 ש"ח

מגן גומי לציריה 49.23 ש"ח

בנד פלסטיק חד-פעמי 0.69 ש"ח

טבעת עצר לצירייה 2.54 ש"ח

אום לציריה 45.80 ש"ח

התיקון בוצע במוסך המרכזי של אלפא-לנצ'יה ברמת-החייל.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

משום מה, ב"היינס" יש הוראות שיפוץ של המשאבה ומצויין שם שקיים קיט שיפוץ (אטמים). אם מדובר בהחלפה בלבד, העבודה לא מי יודע מה מסובכת. שווה לנסות להחליף לבד בבית?

שי

אני לא ראיתי שבארץ "משפצים במקום" (אני מניח שיש מקומות שמתמחים בשיפוץ של הדברים האלו, כמו "המדביק") - אבל אם אתה רוצה וסומך על שיפוץ של המכונאי שלך (והוא יכול להשיג חלקים) אז בבקשה. החלק עצמו זול ולא קשה במיוחד להחליף אותו - בגלל זה מחליפים אותו ולא מתעסקים עם שיפוץ, זה לא שווה את זמן העבודה על החלק...

בנוגע להחלפה לבד - שווה לנסות (תעיף מבט ב"היינס" ותראה מהי רמת הקושי ואיזה כלים צריך).

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק,

כמנהל פורום לטיפול ברכב, לא הייתי מצפה שתמליץ לאנשים לא מיקצועיים, לנסות לתקן מערכות בטיחותיות ברכב ככלל ובלמים בפרט.

שי - אל תיגע! פנה למוסך.

לגבי שיפוץ, היום כמעט לא מתעסקים עם שיפוץ משאבות בלם אחוריות,

אלא עם מדובר בבלמי דיסק.

המחירים יכולים לנוע מ30 ש"ח ליח' עד 800 ש"ח! ליח' תלוי בסוג הרכב.

גש לחנות חלפים ותתעניין.

פורסם

אז ככה-

חמש דקות לאחר שכתבתי את התגובה האחרונה ביום ו', קפצתי לחנות החלפים.

אחרי שחטפתי בראש על המחיר ששילמתי על החלפת הגומיות בלנצ'יה (לדבריו, במחיר הזה היה אפשר להחליף גם את הפעמונים ולהשאר עם עודף...). בדיקה העלתה שמחיר משאבת בלם אחורית תחליפית (תוצרת איטליה) למונדיאו הוא כ-90 ש"ח. עשיתי כמה פרצופים לגבי ההתקנה העצמית וסיכמנו שנעשה את זה ביחד.

החלפת המשאבה היא ממש שטויות: שני ברגים שמחזיקים אותה מאחור, חיבור צינור הבלם וזהו. הבעיה האמיתית היתה שיחרור מנגנון המתיחה האוטומטית של הנעליים. היינס אומרים לשחרר ע"י הכנסת מברג לחור שנמצא בצידו האחורי של התוף. תודה רבה באמת. למזלנו, אחרי שעה של נסיונות כושלים, הגיע מנהל מוסך לקחת כמה חלקים מהחנות. רק אחרי חצי שעה עבודה, הוא הצליח להבין מה קורה שם. :evil:

אני מאמין שחסכתי לא מעט כסף: אם הייתי הולך למוסך מורשה פורד, משאבה מקורית היתה ודאי עולה כ-250 ש"ח (וצריך להחליף שתיים) ועוד כשעה-שעתיים עבודה. כך כל הסיפור עלה כ-200 ש"ח בלבד.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
אז ככה-

חמש דקות לאחר שכתבתי את התגובה האחרונה ביום ו', קפצתי לחנות החלפים.

אחרי שחטפתי בראש על המחיר ששילמתי על החלפת הגומיות בלנצ'יה (לדבריו, במחיר הזה היה אפשר להחליף גם את הפעמונים ולהשאר עם עודף...). בדיקה העלתה שמחיר משאבת בלם אחורית תחליפית (תוצרת איטליה) למונדיאו הוא כ-90 ש"ח. עשיתי כמה פרצופים לגבי ההתקנה העצמית וסיכמנו שנעשה את זה ביחד.

החלפת המשאבה היא ממש שטויות: שני ברגים שמחזיקים אותה מאחור, חיבור צינור הבלם וזהו. הבעיה האמיתית היתה שיחרור מנגנון המתיחה האוטומטית של הנעליים. היינס אומרים לשחרר ע"י הכנסת מברג לחור שנמצא בצידו האחורי של התוף. תודה רבה באמת. למזלנו, אחרי שעה של נסיונות כושלים, הגיע מנהל מוסך לקחת כמה חלקים מהחנות. רק אחרי חצי שעה עבודה, הוא הצליח להבין מה קורה שם. :evil:

אני מאמין שחסכתי לא מעט כסף: אם הייתי הולך למוסך מורשה פורד, משאבה מקורית היתה ודאי עולה כ-250 ש"ח (וצריך להחליף שתיים) ועוד כשעה-שעתיים עבודה. כך כל הסיפור עלה כ-200 ש"ח בלבד.

שי

אכן, בחלק גדול מהמקרים מדובר בבורג 1 וחיבור הצינור בלם...עבודה דיי פשוטה.

גם לי יצא לפרק תופים עם מותחן אוטומטי מאחור - אין ברירה, צריך להשתמש קצת בכח :D בסה"כ לא מדובר במשהו קשה בכלל ברגע שתופסים את הפרנציפ - יותר חשוב לזכור, כשמחליפים רפידות אחוריות, לסגור את המותחן עד הסוף (בצורה סיבובית), להתקין את הרפידות החדשות - וכאשר התוף כבר מותקן חזרה צריך לחיצה או שניים על הברקס בשביל "להפעיל" את המותחן האוטומטי .

בכל אופן, אני שמח שהצלחת לעשות את זה לבד :mm_yeah: (וכן, המחיר של החלפת הגומיות בלאנצ'יה היה לא פחות משערורייתי... גניבה לאור יום)

שבוע טוב

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
איציק,

כמנהל פורום לטיפול ברכב, לא הייתי מצפה שתמליץ לאנשים לא מיקצועיים, לנסות לתקן מערכות בטיחותיות ברכב ככלל ובלמים בפרט.

שי - אל תיגע! פנה למוסך.

לגבי שיפוץ, היום כמעט לא מתעסקים עם שיפוץ משאבות בלם אחוריות,

אלא עם מדובר בבלמי דיסק.

המחירים יכולים לנוע מ30 ש"ח ליח' עד 800 ש"ח! ליח' תלוי בסוג הרכב.

גש לחנות חלפים ותתעניין.

נכון, ואם תשים לב, אני לא ממליץ לאף אחד להתעסק עם מערכות בטיחותיות כמו זו ברכב - אך במקרה זה, את שי אני "קצת" מכיר והוא מסוג האנשים שאני סומך עליהם בעיניים עצומות בכל מה שקשור לבטיחות הרכב וביצוע עבודות בצורה עצמאית (ויש פה לא מעט כאלה בפורום - שאת חלקם אתה כלל לא מכיר ואני כן).

אני יודע בוודאות שאם היה צל של ספק בביצוע העבודה בצורה עצמאית, שי לא היה מתעסק בזה. אני גם יודע שבמרבית המקרים שי מעדיף לסמוך על יד מקצועית במוסך בדברים שהוא לא מבין בהם. ובקיצור, אני יודע שאם שי היה מגלה שבריר של בעיה או שהוא לא יודע להתמודד עם זה, האוטו היה נגרר למוסך מורשה או מרכזי ומתוקן שם.

בקיצור, סמוך על שיקול הדעת שלי - אני יודע בדיוק מה להמליץ ולמי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכון, ואם תשים לב, אני לא ממליץ לאף אחד להתעסק עם מערכות בטיחותיות כמו זו ברכב - אך במקרה זה, את שי אני "קצת" מכיר והוא מסוג האנשים שאני סומך עליהם בעיניים עצומות בכל מה שקשור לבטיחות הרכב וביצוע עבודות בצורה עצמאית (ויש פה לא מעט כאלה בפורום - שאת חלקם אתה כלל לא מכיר ואני כן).

אני יודע בוודאות שאם היה צל של ספק בביצוע העבודה בצורה עצמאית, שי לא היה מתעסק בזה. אני גם יודע שבמרבית המקרים שי מעדיף לסמוך על יד מקצועית במוסך בדברים שהוא לא מבין בהם. ובקיצור, אני יודע שאם שי היה מגלה שבריר של בעיה או שהוא לא יודע להתמודד עם זה, האוטו היה נגרר למוסך מורשה או מרכזי ומתוקן שם.

בקיצור, סמוך על שיקול הדעת שלי - אני יודע בדיוק מה להמליץ ולמי.

איציק

דניאל, הסיכון היחיד שלקחתי בביצוע העבודה הוא שאאלץ לגרור את האוטו למוסך או להביא מכונאי לשם. לא הייתי מתחיל את העבודה לולא הייתי יודע מה מצפה לי, לול היו לי הוראות מדוייקות (ספר "היינס") ולולא עשיתי עבודות דומות בעבר (הייתה תקופה שבה התנדבתי במוסך).

אם אני לא בטוח בעצמי או חושש מסיכון כלשהו, אני פשוט לא עושה את העבודה.

איציק, תודה על הקומפלימנטים :oops::mm_blush:

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...