Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה - תמיד רציתי להתחיל לצייר ב airbrush ( אני מצייר "קונבנציונלית" ותמיד רציתי להתנסות בזה ), אך -

א. הייתי בטוח שזה מאותם תחומי hobby שעושקים בארץ

ב. לא רציתי לעשות את ההשקעה הראשונית ולקנות את כל הציוד, שהייתי בטוח שעולה דיי יקר, לפני שהתאהבתי בזה ואני יודע דבר או שניים מבחינת טכניקה.

אתמול, הייתי אצל חבר, שפתאום משום מקום התברר לי שמצייר באיר-בראש.

במקרה, היה לו גם סט נוסף של מכחול ומחטים שוכב שהוא יותר משמח להשאיל לי :-D8)

צבעי אקריל יש לי בשפע, יריעות canvas ושלל משטחי עבודה אחרים זו גם לא בעיה.

כעת, עלי למצוא קומפרסור "בהזדמנות", שוב, כך שאוכל באמת לבדוק את יחסי ההתאמה ביני לבין התחום :wink:

חבל לי להשקיע מאות שקלים, קרוב לאלפייה, על קומפרסור שייתכן וישכב אחרי שבוע במידה ואקבל מזה כאבי ראש ( למרות שממש לא נראה לי שזה יקרה ).

לכן אשמח, ואודה מאוד, במידה ויש לאחד מחברי הפורום כאן קומפרסור שהוא אינו צריך יותר, משהו בסביבות 1.5 עד 2 כ"ס, והוא מוכן לתרום לי אותו למען האומנות. please?:-P

(עם עדיפות לאיזור הדרום... גם מאיזור המרכז ומירושלים אני יכול לאסוף את זה -

לא מתוך התפנקות וחוצפנות חו"ח, אלא גילוי נאות אני חולה קרוהן וכרגע נמצא בתקופה קצת עדינה,

לכן מבחינה פיזית יהיה קשה לי להתנייד במיוחד לשם כך לאורך מרחקים גדולים.

בדרום אני מתגורר, ובמרכז ובירושלים אני גם כך מבקר תדיר אז משם זו לא תהיה משימה גדולה מדי גם כן)

(במידה ובאמת התחביב יזנח אהיה הגון מספיק להחזיר אותו במידה והאדם יהיה מעוניין \ להעביר אותו אחר כבוד לחבר פורום אחר שיחשוק בו),

או להבדיל למכור לי אותו במחיר סמלי...

כרגע אני בתקופת הקמה של העסק ברוך השם, ולכן הייתי מעדיף להימנע מהוצאות גדולות יחסית על דברים שאינם נצרכים לי.

אמנם, חייב את האומנות בשביל הנפש.

ולכן - אהיה ממש אסיר תודה, וזה ממש ישמח אותי, אם מכאן כמו תמיד -

תבוא באופן לא צפוי הישועה :)

כבר למדתי פעמים רבות שזה אחלה פורום עם אחלה אנשים, מקווה שגם הפעם יהיה מישהו שיוכל לעזור ע"י שיעשה מצווה וישמח חבר כי כרגע במצב בו אני צריך לקנות קומפרסור חדש מהחנות, נראה לי שהתחביב הזה יחכה כמה חודשים עד שאוכל להרשות לעצמי לקנות ציוד משלי.

לצערי, כמו שאני מכיר את עצמי, זה אומר שהוא יחזור לבחינת חלום כי אצטרך להחזיר את הקיט לחבר ואפספס את חלון ההתאהבות :wink: שנוצר כאן.

תודה רבה לכל העוזרים \ המעוניינים לעזור :) אוהב אתכם ואת הפורום הזה, בן.

(בהקשר הזה, תקשיבו השרשורים האחרונים של sronis על הדת ועל המדינה גרמו לי להתאהב מחדש בפורום הזה :lol::-Dעם הדיונים שרצו שם)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

בתל אביב יש חנות בשם פאואר קומפרסורים. אתה יכול לקנות שם אחלה קומפרסור לאיירראש.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

גם בזאפ יש המון, הבעייה שאם זה גולש מתקרה של 300 ש"ח אני לא כ"כ יכול להרשות את זה לעצמי החודש... אולי בסוף חודש הבא...

ואני בספק כמה איכותי יהיה הקומפרסור שאקנה, חדש, ב 300 ש"ח, עם 2 כ"ס כשכל המתחרים שלו נושקים ל 1000...

אני מאמין שזול עולה ביוקר, ולכן אני מעדיף (ומקווה מאוד) למצוא מכאן אחד ישן שיש למישהו למסירה, או במחיר ממש זול, אחרת כמו שאמרתי אצטרך לחכות עם זה ואז איני יודע מה יצא מזה וממני, יש לי היסטוריה לא כ"כ טובה עם להמשיך מאותה נקודה אחרי שזנחתי משהו ודעכה ההתלהבות :?

רעיון טוב שעלה לי כרגע הוא לפשפש ביד2, אבדוק עכשיו אולי מסתתרת שם איזו מציאה :-P

עריכה -

תודה רבה על ההמלצה, מצאתי את האתר שלהם בגוגל והם נראים כמו אחלה חנות לקנות ממנה.

כשיהיה לי את הכסף אפנה אליהם בעזרת ה'...

DOESN'T WORK HARD

פורסם

שמע,

אני לא חושב שאתה צריך את הקומפרסורים המטורפים.

אני משתמש בהצלחה באחד יחסית פשוט. אין לו מכל קיבול. כל פעם שאתה מרסס, הקומפרסור עובד ונותן לך את הלחץ הדרוש. כאשר אתה עוצר, גם הקומפרסור עוצר, כדי לא להתחמם יותר מדי. אני מצליח להגיע איתו ל-20psi. אם הלחץ הזה מתאים לך (אני בד"כ עובד בטווח של 5-10) אתה לא צריך יותר מזה. החסרון היחידי הוא, שאם אתה מרסס המון בפעם אחת, אז הוא מתחמם ואז אולי כדאי לך לשקול מעבר לאחד עם טנק (שוב, אני לא הצטרכתי נכון להיום).

הקומפרסורים בחנות שהמלצתי עליה סבבה, והבעלים נחמד ויוכל לעזור לך למצוא בדיוק מה שאתה צריך. אמנם זול זה ביוקר, אבל חבל סתם ללכת ולקנות קומפרסור מטורף, כאשר אחד פשוט יעשה לך את העבודה. אני לא רוצה לומר סתם, אבל מהזיכרון, הקומפרסור שלי עלה 400 שקל בערך, ומחזיק יפה מאוד מאז 2009 :)

נ.ב: חשוב מאוד שכאשר תקנה (אם תקנה) את הקומפרסור, תקנה גם לוכד לחות, אחרת יהיו לך מים במברשת (מוביל ל'יריקות' של צבע ולזוועות אחרות).

נ.ב 2: קומפרסור 2 כ"ס עם מכל, עולה באיזור ה500-600 שקל. בסופו של יום, אתה צובע עם מברשת, לא מחליף גלגלים.

עריכה: מה שאתה כן צריך לשים אליו לב זה המברשת. זו דווקא ההשקעה היקרה כאן, ואחת שאני ממליץ לך בחום לא(!!!) לעשות בפזיזות. עדיף לחכות חודש-חודשיים ולקנות מברשת טובה, מאשר לקנות זבל סיני, ולהתעצבן בגלל איכות חלקים ירודה שמובילה לצביעות מחורבנות (pardon my french).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תודה רבה על הטיפים!

בקשר לקומפרסור, נראה לי שאצטרך אחד עם מיכל כי אני אוהב לצייר נופים בין השאר = לצבוע שטחים גדולים יחסית באותו צבע...

עדיין לא יצא לי לעבוד עם איירבראש בפועל, אבל מההגיון ניתן להניח כי זה בוודאות אומר ריסוסי צבע ארוכים, לא? :-D

תודה רבה גם על הטיפ למווסת הלחות.

אצור איתם קשר ביום ראשון כדי לברר כמה עולה הקומפרסור הכי זול שיש להם, אחד שמחזיק מיכל קיבול...

אם אתה אומר שגם הפשוטים יחסית, מהסחורות באיכות שהם מחזיקים במלאי לפחות, נשארים תקופה ולא מתקלקלים אחרי שלושה \ ארבעה חודשים זה טוב לי.

בכל מקרה אני אוכל להרשות לעצמי לקנות אחד משלי רק בחודש הבא בעזרת השם, אני מקווה שאמצא פתרון ביניים \ להבדיל כמו שאמרתי אולי ותבוא מכאן הישועה בכל זאת 8)

כבר ממש בא לי להתאמן ולצייר :-D

עריכה שמתייחסת לעריכה שלך :-P -

בדיוק בגלל זה אני נזהר לא למהר ולקנות ציוד לפני שצברתי טיפונת נסיון ציור וידע לגבי הכלים שקיימים בשוק.

כרגע אני בור מוחלט, אתמול החזקתי מברשת איירבראש בפעם הראשונה בחיי :lol::-)

לבינתיים יש לי קיט פשוט יחסית שחבר שלי השאיל לי, אז זה מכסה אותי באותם חודש חודשיים ראשונים עד שאתמקצע מספיק כדי לקנות לעצמי משהו רציני יותר... (וגם אוכל להרשות זאת לעצמי כי אני מניח שמשהו טוב לא עולה פחות מ 1000 או 1500 שקלים)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

אם אתה צובע משטחים גדולים אז כן, כנראה תצטרך אחד עם מכל. אירבראש לא מחייב צביעה של משטחים גדולים. יש אנשים שמתמשים בזה לקליגרפיה, ציורי דיוקן וצביעות של דגמים (אני). לפעמים מדובר על צביעות בעובי של מילמטרים ספורים (ואפילו פחות). כאן כבר נכנס למשחק מה בדיוק אתה רוצה לעשות עם המברשת - כי יש המון סוגים של מברשות בתצורות שונות, כאשר כל תצורה וכל מברשת מתאימות לשימוש שונה. אמנם יש חפיפה, אבל בשביל זה אתה צריך להגדיר בדיוק מה אתה רוצה להשיג.

אם לדוגמא אתה מרסס משטחים גדולים בצבע אחיד, יכול להיות שתתאים לך מברשת פשוטה יחסית, ובנוסף אליה תוכל לקנות מברשת נוספת, פשוטה, לציור פרטים קטנים. שים לב שאתה מבלבל אקדח ריסוס (מה שצובעים איתו רכבים) לבין מברשת, שהיא יותר קטנה, ומכילה פחות צבע.

אני אתן לך דוגמא. לי יש שתי מברשות. האחת, פשוטה יחסית, עובדת בתצורה שנקראת double action gravity feed, עם נחיר (קוטר ריסוס מינימלי) של 0.5 מ"מ. המברשת הזו מצויינת ומחברה מצויינת. אני משתמש בה לצביעות הכבדות שלי (ריסוס פריימר). עקרון הפעולה שלה הוא כזה: מכל הצבע מורכב מעל המברשת, כך שהצבע יורד אל הנחיר מכוח הכבידה. הdouble action מתייחס לכך שניתן לשלוט על כמות הצבע / אוויר ע"י שליטה בהדק הריסוס, בניגוד למברשות single action שמספקות כמות צבע / אוויר אחידה לאורך כל משיכת ההדק.

המברשת השניה שאני משתמש בה, עובדת על עקרון זהה, אך גודל הנחיר שלה הוא 0.3 מ"מ. בנוסף, הדרך שבה היא מערבבת צבע עם אוויר היא קצת שונה מהקודמת, ומאפשרת צביעת פרטים קטנים בצורה יותר נוחה (אני מניח שזה פחות רלוונטי אליך).

יש גם מברשות מטורפות ממש, שבהן אתה מכניס צבע בטיפות, ומרסס קווים דקים בצורה שלא תאמן.

רק כדי שתקבל מושג, זה מה שאני עושה (במציאות הדגם קטן יותר):

DSCF0515.JPG

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תודה רבה על כל המידע!

המברשת שהשאילו לי היא כזו -

passche.talon.jpg

בקשר לטנק - ממש אהבתי ! יצירת אמנות, קבל ח"ח 8)

DOESN'T WORK HARD

פורסם

:)

הטאלון היא מברשת מצויינת. אם תאהב אותה, ישנה חנות בשם chicagoairbrushsupply.com שמשם אתה יכול לקנות אותה (ורבות אחרות) במחירים מצויינים. שלא תעז לקנות מברשת אוויר בארץ. הזולות הן בד"כ סיניות ומאיכות ירודה, ואלו שהן טובות (כמו הטאלון) נמכרות במחירים הזויים לחלוטין. המברשת הזו עולה באותה חנות 72$ (מבצע, שבד"כ נמשך לאורך המווווווווווווון זמן).בארץ? צפונה מ-1000 שקלים:roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייסר, עבודה יפה מאוד!

תעלה עוד תמונות, בתור חובב דגמי מטוסים לשעבר זה נחמד לראות דגמים שכאלה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אחלה דגמים, קייזר, תענוג לעיניים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...