Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

raptor

לא הכל נמדד בכסף.

אחרי שנתיים שכירות ומעברים אני צפוי לקבל דירה שלא מתאימה לי.

ואז צריך למכור, אם המחיר שלה עלה, צריך לשלם מס שבח, צריך להוריד את המחיר כדי למכור (אני צריך להתחרות מול הקבלן שמוכר דירות באותו הבניין).

טוב לי בדירה שלי, אני שיפצתי וסידרתי אותה איך שאני אוהב, וההרפתקה הזאת לא מתאימה לי.

Oshri

אשמח שתפנה אותי לפסק דין שאתה מדבר עליו, אבל לא הפסיקה של פינוי בינוי, אלא בפירוש תמ"א 38 ב.

בכל מקרה, הכיוון של הדיירים לא תביעה כספית נגדי, אלא נגד השכן שלא מוכן לשום הסדר. ולא כספית אלא פנייה למפקח ולחץ להסכים לפרויקט.

אני בינתיים לא חלק מהבעיה, כי הגעתי לסיכום עם הקבלן על מכירת הדירה הנוכחית שלי (הקבלן לא מפסיד ואני מרוויח).

ושוב RAPTOR, אני לא מאמין שאוכל למכור את הדירה בעוד שנתיים- שלוש ביותר ממה שהקבלן מציע לי במועד קבלת היתרי הבנייה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה קישור לכתבה שהיתה על אותו פסק דין. אני לא מוצא אותו כרגע, אבל כל עורך דין שמתעסק בתחום מכיר אותו,

ואני יודע שהוא הסב הרבה נחת לכל מי שעוסק בנושא.

התקדים העיקרי בו הוא החלת החוק של דייר סרבן שהיה קיים רק בפינוי בינוי, גם על מתחמים שלא מוכרזים

רשמית כפינוי בינוי, אלא בעלי אופי זהה, כמו תמא 38/2.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4241584,00.html

פורסם
לפי הנתונים שנתת השכנים שלך הם פראיירים ברמה הגבוהה ביותר .

ההכנסות מהפרוייקט מעל 44 מיליון ש"ח 22 יחידות כפול 2 מיליון ליחידה

אם ניקח עלות בנייה 7000 ש"ח למטר שהיא עלות גבוהה ביותר = 28 מיליון לכל השטח הבנוי 4000 מ"ר

שכ"ד לשנתיים והוצאות העברה 2 מיליון ש"ח ל12 הדיירים הנוכחיים

בלתי צפוי 4 מיליון

רווח 12 מיליון . לא רע!!

ישה צודק. עבור סכום כזה שווה להתפטר מהעבודה ולארגן בניה עצמית של כל הדיירים.

אתם יכולים להיות היזם. תקחו קבלן מבצע שיעשה את הבניה עצמה במחיר קבוע מראש . קחו יועץ מנוסה (אדריכל בעל נסיון), תקימו חברה ותמכרו חלק מהדירות על הניר בזול.

כדי להיות זהירים, תחליטו מראש שאם תוך (נניח) חצי שנה לא תצליחו למכור בזול X דירות על הניר, אתם מפרקים את היוזמה.

בהצלחה

יהודה

פורסם

אתה וישה לא מכירים את השכנים שלי, לכן כותבים את מה שכותבים.

אין לי שום קשר איתם חוץ מ"שלום", ולא יהיה.

בטח לא עסק משותף...

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה, ישה.

קראתי כבר מזמן על המקרה, שלא דומה בשום דבר למקרה בבניין שלי.

בפסק דין מדובר בקבלן שרכש חנות בבניין בכוונה תחילה לבצע פינוי-בינוי כקבלן ולהתעשר.

אבל הדיירים בחרו בקבלן אחר.

לאחר 6 שנים של הסאגה המשפטית הוחלט ע"י השופט שהסרבנית (לצורך העניין) פעלה לא בתום לב, שזכות הקניין של הנתבעת לא נפגע (לא מדובר בדירת מגורים), לא היו הוכחות של ההשקעה בנכס (חנות) ולא סיבות סבירות להתנגדותה לעסקה.

פורסם

ידידי, אתה מפספס כאן את העיקר, וזה לא נסיבות המקרה, אלא התקדים שיכולים לתבוע פיצויים מדייר סרבן,

גם אם לפי החוק היבש זה לא פינוי בינוי(24 דירות ומעלה).

זה הנושא המרכזי, שעד עכשיו לא הגיע לבית המשפט, וכרגע יש תקדים רציני בנושא.

עכשיו תעבור על מקרים של דיירים סרבנים מפינוי בינוי, ותשליך את כל אותם מקרים על התמא 38/2.

פורסם

האמת שרק רפרפתי על פסק הדין

לו אני הקבלן מערער על פסק הדין.

בכל אופן פסק דין של בית משפט השלום הוא תקדים שלא מחייב אף אחד אפילו לא את השופטת שנתנה אותו לגבי מסכת עובדתתי שונה.

אבל עצתי לולאד , מקסם את האפשרות לקבל כסף וחפש לך דירת חלומות אחרת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מסכים עם העצה לולאד.

אל תשכח שברגע שתובעים אותך, אתה צריך עו"ד, יש לך הוצאות, ואתה חשוף לתביעה גדולה מאוד,

מה שלאדם הפשוט יכול להיות קשה מסובך, וגם מסוכן.

נכון שזה לפעמים מעצבן שאדם נאלץ לצאת מביתו ששיפץ ובנה באהבה, ובהתאמה מלאה לצרכים שלו.

אבל לדעתי ששופט רואה את התועלת שצומחת מפרויקט כזה, בדמות חיזוק מבנה או בניית מבנה

בטוח יותר וחדש יותר, וכמו כן עליית הערך הכלכלי לדיירים, הוא נוטה לחייב את הדייר להסכים.

פורסם

הגיעה חברה גדולה מאוד ורצינית, אשר גם כן מוכנה לשלם לי עבור הדירה שלי סכום זהה,

....

נציג החברה עשה שטות באסיפה - כדי להפעיל לחץ חברתי על השכן, הוא סיפר לכולם על התנאים שסיכם איתי, וזה שהשכן לא מסכים.

הדיירים החליטו שבגללי ובגללו הם מקבלים תנאים פחות טובים (הם חושבים בתמימותם שהקבלן נכנס להוצאות נוספות), והם רוצים לסכם רק עם החברה שלא מוכנה לשלם למתנגדים.

בקיצור, הם רוצים ששנינו לא נקבל את מה שסוכם, גם אם הם נתקעים איתנו .

....אגב, סכום הפיצוי שסוכם עם הקבלן הוא יותר נמוך משווי הדירה החדשה, אבל יותר גבוה משווי הדירה הנוכחית.

נראה לי שמצבך בכלל לא דומה לפסק הדין שצוטט פה.

הרי הסכמת להצעה סבירה, אלא ששאר הדירים טרפדו זאת.

אין להם סיבה לתבוע אותך, אלא את עצמם. הם הזיקו לעצמם והרבה כדי שאתה לא תהנה קצת.

אם הם ילכו לעו"ד להגשת תביעה, הוא יצטרך להסביר להם שאין להם סיכוי ( לדעתי, ואני לא משפטן).

יהודה

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

עבר יותר משנתיים. כללי המשחק השתנו מזמן - עכשיו צריכים 80 אחוזים הסכמה כדי להוציא פרויקט כזה לפועל. מכרתי את הדירה לאדם פרטי שמעוניין בסיפור הזה, קניתי דירה אחרת שמתאימה לכל הדרישות שלי וסיימתי עם כאב ראש.

כל הדיירים האחרים חתמו מול היזם וממתינים להמשך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

היה מרוויח יותר, אבל רק בסיום הבנייה.

יש לי תחושה שייקח עוד זמן רב עד שיוציאו לפועל את הבנייה

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם (נערך)

הרווח בין הדירה שמכרתי לבין דירה חדשה בסביבות 150-200 אלף (מבוסס על המחירים בבניינים שבונים באותו הרחוב), בתנאי שלא משדרגים שום דבר ממה שהקבלן נותן. ייקח לפחות שנתיים עד תחילת הבנייה ועוד 5 שנים עד לאכלוס (במידה וזה ייצא לפועל בכלל). בינתיים כל הרחוב כבר הפך לאתר בנייה והחיים הפכו לבלתי נסבלים בגלל רעשים, אבק ומשאיות שחוסמת לגמרי את הרחוב.

שוב - לא הכל נמדד בכסף ) לפחות מבחינתי).

לאחרונה קניתי דירה ענקית ושיפצתי אותה קומפלט איך שרציתי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

• תוכן חדש...