Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בוולוו 121 אמזון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לך הילוך יתר חשמלי/הידראולי, בדוק את החיבור החשמלי שמאפשר להפעיל אותו רק בהילוך רביעי. אם הילוך היתר ישולב (יופעל) בשעת נסיעה לאחור, הוא ינזק.

כמו שאמר עמית, המנוע B20. יכול להיות שאפשר להרכיב מאייד כפול (B20B). כמו כן אפשר להמיר למנוע B21/B23 מדגם 240, בקלות יחסית.

יתכן שבמשרד הרישוי גזרו גזירה שווה מדגמי 240/740 החדשים יותר, ומחקו / אפסו את ספרת הדגם האחרונה, שבשנים הראשונות של 240/740 ייצגה את מספר הדלתות - אבל לא בדגם 121 הישן יותר... בכל אופן, אני לא חושב שזה משנה.

בקיצור - תתחדש!

דני

פורסם

תתחדש, מכונית קלאסית חמודה וקלה לתחזוקה.

הגיר שיש לך במכונית נלקח מוולבו 144 (כנראה) ונקרא M41, עם אוברדרייב חשמלי.

את המנוע לא תוכל להחליף למנוע B19 או B23 ששימשו את ה 240\740, מאחר והם מורכבים בהטייה של 30 מעלות.

והאמת, שאין ממש צורך; גם כך הביצועים שלה לא רעים, יחסית.

ניתן להשיג סעפות יניקה בעלות זוג מאיידי SU, אבל שיפור גדול לא תשיג, מאחר ומנוע ה B20B היה בעל גל זיזים "חם" יותר, מה שהעלה את ההספק המירבי מ 82 כ"ס ל 100 כ"ס, על חשבון המומנט.

מנוע ה B20 נחשב לאמין מאד, ובטיפול מינימאלי פשוט חי לנצח.

גם זמינות החלפים, לפחות המכאניים, טובה למדי ואפשר להשיג כמעט הכל, מאחר ורוב המיכללים המכאניים זהים לאלו של ה 144.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יא סאלם איזה אוטו קנית תתחדש!

אחת הקלאסיקות של וולוו, רכב מאוד יפה! תהנה ממנו! הרכבים האלה באמת מאוד פשוטים לתחזוק.

מצרף תמונה של עוד וולוו כזאת רק ארבע דלתות מהאזור שלי וסרטון מאוד מוכר של הדגם...

http://www.youtube.com/watch?v=Y7MZAnrIFLY

02092011928.jpg

פורסם

לפני מספר שבועות שכן שלי נפטר סוף סוף מרכב כזה,היה בורדו מחליד ומחליא,עשתה לו את המוות בהחלט.

אם שמים את האהבה רגע בצד,אני לא מבין מאיפה אנשים מוצאים את הכוח הנפשי להתמודד עם דברים כאלה.

פורסם
יא סאלם איזה אוטו קנית תתחדש!

אחת הקלאסיקות של וולוו, רכב מאוד יפה! תהנה ממנו! הרכבים האלה באמת מאוד פשוטים לתחזוק.

מצרף תמונה של עוד וולוו כזאת רק ארבע דלתות מהאזור שלי וסרטון מאוד מוכר של הדגם...

http://www.youtube.com/watch?v=Y7MZAnrIFLY

חזק,,,,:lol:

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם

121- קרבורטור אחד. 122 - סעפת יניקה כפולה ושני קרבורטורים - הייתי ממליץ לך לא להסב ולהישאר עם קרבורטור אחד - הרבה הרבה פחות כאב ראש.

יש לי סט ספרות המפעל על כל הרכב - כל המכלולים כל מה שצריך. אפשר לצלם מה שצריך ולשלוח .

פילטר דלק - שום דבר מיוחד - רק שיהיה פילטר דלק.

גיר - אם החמישי (אוברדרייב) לא משתלב - את הבדיקה הפשוטה אתה יכול לעשות לבד - לבדוק אם הסולונואיד מקבל חשמל. אם לא - לבדוק את הריליי שלו ואת החיווט. אם כן - לבדוק אם הוא פועל. אם כל אלה תקינים ועובדים תצטרך עזרה יותר מקצועית.

ו - תתחדש. קנית אוטו נפלא.

ו - אל תחשוב אפילו על כל הקאסטומייזינג המפלצתי שהוצג פה... תשאיר אותו ככה, יפה כמו שהוא יצא משבדיה.

בהצלחה.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם
121- קרבורטור אחד. 122 - סעפת יניקה כפולה ושני קרבורטורים - הייתי ממליץ לך לא להסב ולהישאר עם קרבורטור אחד - הרבה הרבה פחות כאב ראש.

יש לי סט ספרות המפעל על כל הרכב - כל המכלולים כל מה שצריך. אפשר לצלם מה שצריך ולשלוח .

פילטר דלק - שום דבר מיוחד - רק שיהיה פילטר דלק.

גיר - אם החמישי (אוברדרייב) לא משתלב - את הבדיקה הפשוטה אתה יכול לעשות לבד - לבדוק אם הסולונואיד מקבל חשמל. אם לא - לבדוק את הריליי שלו ואת החיווט. אם כן - לבדוק אם הוא פועל. אם כל אלה תקינים ועובדים תצטרך עזרה יותר מקצועית.

ו - תתחדש. קנית אוטו נפלא.

ו - אל תחשוב אפילו על כל הקאסטומייזינג המפלצתי שהוצג פה... תשאיר אותו ככה, יפה כמו שהוא יצא משבדיה.

בהצלחה.

תודה על העדכון.לגבי ההילוך החמישי,הוא חשמלי.לפי ההסבר שקיבלתי מהמוכר,מגיעים לרביעי,משחררים דוושת גז,לוחצים על כפתור בדשבורד,והוא נכנס לחמישי.וזה עובד.מעניין אותי מיכנית איך זה עובד.לגבי ספרות רכב,הייתי מעדיף לקנות שיהייה לי.עד שאאקנה,יתכן ואזדקק לצילום .תודה בכל מקרה.

צביקה הר-נוי

14119

פורסם
תתחדש, מכונית קלאסית חמודה וקלה לתחזוקה.

הגיר שיש לך במכונית נלקח מוולבו 144 (כנראה) ונקרא M41, עם אוברדרייב חשמלי.

את המנוע לא תוכל להחליף למנוע B19 או B23 ששימשו את ה 240\740, מאחר והם מורכבים בהטייה של 30 מעלות.

והאמת, שאין ממש צורך; גם כך הביצועים שלה לא רעים, יחסית.

ניתן להשיג סעפות יניקה בעלות זוג מאיידי SU, אבל שיפור גדול לא תשיג, מאחר ומנוע ה B20B היה בעל גל זיזים "חם" יותר, מה שהעלה את ההספק המירבי מ 82 כ"ס ל 100 כ"ס, על חשבון המומנט.

מנוע ה B20 נחשב לאמין מאד, ובטיפול מינימאלי פשוט חי לנצח.

גם זמינות החלפים, לפחות המכאניים, טובה למדי ואפשר להשיג כמעט הכל, מאחר ורוב המיכללים המכאניים זהים לאלו של ה 144.

היי חן,איך אני יכול לדעת בוודאות את סוג המנוע?ברישיון כתוב בדגם הרכב 120.זה אומר משהוא על סוג המנוע?ותודה על העדכון.

צביקה הר-נוי

14119

פורסם
לגבי ההילוך החמישי,הוא חשמלי. לפי ההסבר שקיבלתי מהמוכר,מגיעים לרביעי,משחררים דוושת גז,לוחצים על כפתור בדשבורד,והוא נכנס לחמישי.וזה עובד.מעניין אותי מיכנית איך זה עובד.

הילוך היתר הוא גם חשמלי וגם הידראולי. ההפעלה היא חשמלית.

אני מציע לך לשלב ולנתק את הילוך היתר כאשר המצמד משוחרר (דוושת המצמד לחוצה). זה יפחית את העומס עליו.

אם אתה רוצה להבין כיצד הרעיון האדיוטי* הזה עובד, חפש ברשת "laycock overdrive".

דני

*למה אדיוטי? כי הרבה יותר הגיוני פשוט לתכנן תיבת הילוכים עם 5 הילוכים, כפי שבאמת עשו כולם בסופו של דבר. הרעיון להרכיב מאחורי תיבת ההליוכים תיבה נוספת הפועלת בשיטה שונה, רק בשביל הילוך אחד נוסף - פשוט שטות. ולא השטות האחרונה שעשתה חברת VOLVO (מי אמר PRV)...

פורסם
היי חן,איך אני יכול לדעת בוודאות את סוג המנוע?ברישיון כתוב בדגם הרכב 120.זה אומר משהוא על סוג המנוע?ותודה על העדכון.

120 מציין את הסידרה (P120) וסוג מנוע צריך להיות רשום לך B20 או B18

---------------------------------------------------------

אלפארומאו ג'וליה 1973,וולוו 122 66,טנדר בריסקה 66,

אופנוע BMW R50

אליעד.

• תוכן חדש...