Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכל התחיל שהמזגן הפסיק לחמם לגמרי, גם אחרי נסיעה יחסית ארוכה הוא הוציא רק קור.

אח"כ במהלך נסיעה בגשם עם 7 וחצי מעלות בחוץ (!!) שמתי לב במקרה לחום מנוע שהוא על 100+ !!

כמובן שישר כיביתי את הרכב ונתתי לו להתקרר קצת.

כשפתחתי את מכסה המנוע שמתי לב שאין לי בכלל מים ברדיאטור למרות שלפני חודש - פלוס מינוס

מילאתי מים ורודים עד הסוף.

נתתי לאוטו קצת להתקרר והמשכתי בלית ברירה בנסיעה (צריך להגיע הביתה..)

ובמהלך כל הנסיעה שארכה 10 דק' ונסעתי על 60 קמ"ש החום מנוע נע בין קצת מעל לחצי.

הרכב כמו שרשמתי בכותרת הוא אופל קורסה 2002 גיר רובוטי.

ֿ

יתכן שיש חור או נזילה ממקום מסוים ולכן המים של הרדיאטור לא נשמרים שם ?

מה יכולה להיות הסיבה לחום מנוע הגבוה במיוחד הזה?

אני ממש לא בקיא בתחום ואין לי מושג מעבר למה שרשמתי שגם זאת השערה.

אשמח אם תוכלו לעזור ולכוון אותי בבעיה.

תודה מראש.

• ספונסר פורום
פורסם

קודם כל, אם הרכב מתחמם אני מציע לך להפסיק לעשות ניסיונות כיוון שכל ניסיון כזה שנגמר בהתחממות עלול לגרום לנזק יקר מאוד למנוע של הרכב שלך, וחבל.

אובדן נוזל הקירור יכול לנבוע מנזילה באחד מרכיבי מערכת הקירור (צינורות, רדיאטור וכו'). במקרה הזה המפלס של הנוזל ירד, המנוע לא יצליח להתקרר וחום המנוע יעלה. אופציה נוספת היא תקלה במערכת הקירור שגורמת לנוזל לרתוח ואז העודפים נשפכים החוצה דרך צינור העודפים.

בשני המקרים לא כדאי להמשיך לנסוע עם הרכב עד לפיתרון התקלה כדי למנוע נזק יקר למנוע.

פורסם

אז פשוט לקחת למוסך?

כמה זה עלול לעלות כל התענוג הזה?

עריכה:

עכשיו דיברתי עם מוסכניק והוא אמר שהחומר הורוד הזול לרדיאטור שנמכר ב-20 ש"ח עלול ליצור נזילות ובעיות מהסוג הזה.

מה הקשר בין סוג החומר לנזילות ולמה לעזאזל החומר הזה נמכר אם זה כ"כ ידוע?

• ספונסר פורום
פורסם
אז פשוט לקחת למוסך?

כמה זה עלול לעלות כל התענוג הזה?

הרושם שלי הוא שאין לך ידע במכונאות ואפשרות לאבחן את התקלה לבדך ולכן אני מציע לך לקחת את הרכב למוסך. אם תציין מהיכן אתה בארץ ננסה לכוון אותך למוסך מקצועי והוגן שיפתור לך את התקלה במחיר סביר.

קשה לדעת מה יהיה מחיר התיקון על סמך הפרטים שנתת. יתכן שמדובר בתיקון קטן של כמה עשרות שקלים ויתכן שמדובר בתיקון גדול שעלותו כמה אלפים. רק לאחר בדיקה יהיה ניתן לדעת.

היום שוב בדקתי ושוב המיכל של המים של הרדיאטור ריק לאחר שמילאתי אותו אתמול עד הסוף

מישהו ??

האם נסעת עם הרכב בזמן הזה?

פורסם

אכן אין לי ידע במכונאות.

לא נסעתי ברכב בזמן הזה.

בסופו של דבר לקחתי את הרכב למוסך והייתה נזילה ממשאבת המים.

הוחלפה המשאבה למשאבה מקורית של אופל והנזק הכולל יצא 600 ש"ח.

רציתי לדעת, איך אני יכול לדעת שבאמת הוחלפה המשאבה ואם כן האם היא מקורית?

והאם כשיש נזילה ממשאבת המים חייב להחליף אותה או שיש דרך אחרת לסדר את הבעיה?

מצטער על הבורות, אני באמת רוצה לדעת ולא מסתפק במה שהמוסכניק אומר..

תודה לכולם על העזרה!

• תוכן חדש...