Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח חובה- תופס עלי?

שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לחברה יש לי רכב שמבוטח במקיף, היא עשתה את הביטוח לה בלבד כדי לחסוך בהוצאה.

האם הביטוח חובה תופס גם עלי וההגבלה של הנהג יחיד תופסת רק למקיף?

שנינו באותו גיל ומעל 24 אם זה משנה משהוץ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי החובה - צריך לבדוק מול המבטח. אם מדובר בביטוח על שמה בלבד מובן שאינך מכוסה.

לגבי המקיף - לפי תאורך אינך מכוסה. כל נזק שיגם לרכבה או לצד שלישי יהיה על חשבונך. סיכון עצום שלא כדאי לקחת על עצמך.

בקיצור - או שתרחיבו את הביטוח כך שיכסה גם אותך (אני מניח שאם יהיה מדובר על כיסוי לפי שמך ול ,כל נהג מעל 24" התוספת לא תהיה גדולה מדי, אם כי רק סוכן הביטוח יתן הצעה מדוייקת) או שתוותר על תענוג הנהיגה ברכבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברה - מי שלא מבין שלא יענה סתם. אנשים קוראים ופועלים ואחר כך אם קורה משהו התשובה "אמרו בפורום" לא תתפוס בבית משפט.

לגבי ביטוח חובה - ביטוח חובה לא יכול להיות מותנה לפי ס' 15 לפקודת ביטוח רכב מנועי בגיל הנהג ולכן אם יש תנאי כזה בפוליסה הוא לא חוקי ויש פסקי דין בנושא זה. אותו דבר נכון גם לגבי מצב הרכב ולכן למשל גם רכב ללא רישוי שיש לו חובה מכוסה.

לא כך לגבי ביטוח הרכוש שם ניתן להתנות כיסוי בגיל הנהג. לכן יש סוכני ביטוח שנוהגים לפצל ולעשות את החובה בזול בחברה אחת עם הגבלת גיל ואת המקיף בחברה אחרת בלי הגבלת גיל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברה - מי שלא מבין שלא יענה סתם. אנשים קוראים ופועלים ואחר כך אם קורה משהו התשובה "אמרו בפורום" לא תתפוס בבית משפט.

לגבי ביטוח חובה - ביטוח חובה לא יכול להיות מותנה לפי ס' 15 לפקודת ביטוח רכב מנועי בגיל הנהג ולכן אם יש תנאי כזה בפוליסה הוא לא חוקי ויש פסקי דין בנושא זה. אותו דבר נכון גם לגבי מצב הרכב ולכן למשל גם רכב ללא רישוי שיש לו חובה מכוסה.

לא כך לגבי ביטוח הרכוש שם ניתן להתנות כיסוי בגיל הנהג. לכן יש סוכני ביטוח שנוהגים לפצל ולעשות את החובה בזול בחברה אחת עם הגבלת גיל ואת המקיף בחברה אחרת בלי הגבלת גיל.

אם הביטוח רק על שמה אתה לא יכול לנהוג ברכב עד שתעשה ביטוח גם עם השם שלך

במידה ותנהג וחס וחלילה תהיה תאונה הביטוח לא יכיר בנזק שיגרם לך או לכל צד אחר כולל נזק גופני

וכמו כן לעניין החוק תחשב כנהג שנוהג ללא ביטוח בכלל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ביטוח חובה - אין הגבלה לנהגים נקובים בשם, ולגבי נהגים מזדמנים אין שום הגבלה (כולל גיל וותק)

אישית לא הייתי נוהג ברכב שאין לי לפחות כיסוי של ביטוח צד ג' עליו.

(בא נניח שאתה מוכן לקחת על עצמך את הסיכון של נזק עצמי עד גובה ערך הרכב - אבל לא בטוח שאתה יכול לקחת על עצמך את הסיכון שתעשה תאונה עם רכב ששווה כמה מאות אלפי שקלים)

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה, אם הרשיון רכב שלי כבר לא בתוקף ועדיין לא עשיתי טסט חדש אבל הביטוח חובה כן בתוקף, האם זה אומר שיש לי ביטוח חובה?
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...