Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת שמן ברכב חדש יחסית - כל כמה זמן?

מיכלק
שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

יש לי רכב אופל קורסה 2010, שעשה עד כה כ-10,000 ק"מ ועבר טיפול שנתי במוסך מורשה לפני כחודשיים.

אני חסרת ניסיון ואינני מבינה כלל בכל הנוגע לאחזקה וטיפולים.

אדם קרוב אמר לי שאין לי צורך לבדוק שמן ומספיק הטיפול השנתי ואילו אדם קרוב אחר אמר שחשוב לבדוק כל 3 חודשים ושכדאי לי לעשות זאת בתחנת דלק. חזרתי ושאלתי את זה שאמר לי שאין צורך לבדוק והוא אמר לי שבתחנות הדלק סתם יעבדו עליי ושהשמן שהם שמים שם הוא מאיכות לא טובה.

השאלה שלי היא, מי מהם צודק? האם יש צורך לבדוק את השמן ברכב כזה ואם כן אז היכן מומלץ וכל כמה זמן?

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

יש לי רכב אופל קורסה 2010, שעשה עד כה כ-10,000 ק"מ ועבר טיפול שנתי במוסך מורשה לפני כחודשיים.

אני חסרת ניסיון ואינני מבינה כלל בכל הנוגע לאחזקה וטיפולים.

אדם קרוב אמר לי שאין לי צורך לבדוק שמן ומספיק הטיפול השנתי ואילו אדם קרוב אחר אמר שחשוב לבדוק כל 3 חודשים ושכדאי לי לעשות זאת בתחנת דלק. חזרתי ושאלתי את זה שאמר לי שאין צורך לבדוק והוא אמר לי שבתחנות הדלק סתם יעבדו עליי ושהשמן שהם שמים שם הוא מאיכות לא טובה.

השאלה שלי היא, מי מהם צודק? האם יש צורך לבדוק את השמן ברכב כזה ואם כן אז היכן מומלץ וכל כמה זמן?

תודה מראש.

שלום

רצוי לבדוק שמן לעיתים, כדאי לבדוק אחת לחודש, אם תראי שמפלס השמן לא יורד, בידקי פעם בחודשיים וכו. את הבדיקה רצוי לעשות בבית לפני שמניעים בבוקר.

אם תראי שיש צורך להוסיף שמן לעיתים, החזיקי ברכב גלון שמן משובח ומלאי בעצמך, אם את יכולה.

השמן צריך להיות מתאים לפי הוראות היצרן.

בברכת הנותן מקבל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה חשובה מאוד ויפה ששאלת לפני שביצעת.ראשית, לעולם לא מומלץ לבצע את הבדיקה בתחנות דלק וזאת מהסיבה ששם מנסים למכור בעיקר ולא משנה מה וסיבה שניה היא שכאשר את מגיעה לתחנה המנוע חם כך שהאינדיקציה על מפלס השמן לא נכונה והמדיד יראה חוסר. שמן בודקים על מנוע קר על מפלס ישר. בנוגע לזה שמדובר ברכב חדש בהחלט חשוב לבדוק שמן ומיים כל כמה זמן בערך אחת לשבועיים כאשר את נוסעת יחסית הרבה. בקשי ממשהו שיראה לך איך עושים זאת פעם אחת ומשם את כבר תראי כמה זה פשוט. חשוב להיצמד לשמן שעליו ממליץ היצרן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הטיפולים התקופתיים (שמאוד חשוב לבצע אותם!) לא פותרים את הנהג מבדיקות שוטפות: שמן, נוזל קירור, שמן הגה, נוזל בלמים, צמיגים ולחץ אוויר. אני אישית בודק הכל אחת לשבוע, אבל עד אחת לחודש נחשב סביר. חשוב להקפיד כי יש לכך חשיבות גבוהה מאוד לתפקוד היעיל של המנוע ואף אחד לא רוצה למצוא את עצמו תקוע בצד הדרך (בסיכון עצום) עם מנוע שאיבד את עצמו לדעת מחוסר שמן...

את הבדיקה - כל הבדיקות - צריך לעשות כשהרכב קר בבוקר לפני הנסיעה ולא בתחנת הדלק כשהכל כבר חם. גם לתת לאנשים בתחנה למלא לך שמן מאוד לא כדאי, כי הם פשוט לא יודעים מה הם עושים: הם יכולים לערבב מיני שמנים, להוסיף שמן לא מתאים ובעיקר - להוסיף יותר מידי שמן שגורם לנזק!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...