Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרני עובד ברשת מוצרי חשמל ומכיר את תקנות "ביטול עסקה" כמו שהדריכה אותי החברה בה אני עובד.

ברשותי אייפון 3GS. לפני מספר ימים התקשרו אלי בצהריים מטעם סלקום, הציעו שדרוג מכשיר סלולרי ללא תוספת תשלום מצידי.

שאלתי אם אפשר לשדרג לאייפון 4 (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

קבענו פגישה למחרת עם סוכן מטעמם, אצלי בבית (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

טוב, למחרת בצהריים מתקשר הסוכן ותוך כרבע שעה היה אצלי (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

ידע מה אני רוצה, לא ניסה לשכנע כלום - רק שאל למה אני משדרג מאייפון לאייפון ולא לגלקסי לדוגמא, סתם מתוך עיניין.

ואני כמובן עונה "אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?".

כמובן שכל כ-3 דקות שאלתי אותו בכל צורה שהיא אם אצטרך לשלם יותר כסף ממה שאני משלם עד היום כל חודש.

אמר שלא, כל עוד אני מדבר מעל "X" והראה לי שזה בכל מקרה ככה.. טוב אז..

אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?

הביא לי את המכשיר שביקשתי, מסמכים.. חשוב לציין שרק מילאתי פרטים אישיים ולא חתמתי על כלום.

יכול גם להיות שלא שם לב לא או התבלבל, כי גם הביא לי לפתוח את המכשיר (שהיה חדש-חדש) לפני שהסכמתי אפילו מילולית לעסקה.

אממה! - יש לי הרגשה שדפקו אותי ואני הולך להיות מופתע בחשבונית הבאה.

נגיד, אני לא אשלם כלום על האייפון 4 החדש, אבל יחוייב בלי קשר עבור ה-3GS הזקן.

ועוד כל מיני דוגמאות שאני מעדיף לא להעלות על הדעת כלל.

לפני כעשרים דקות ראיתי חלק קצר מתוכנית בערוץ 2 בשם "שאלה משפטית", שם דיברו על תקנות ביטול עסקה.

בקצרה הבנתי שאני יכול לבטל עסקה, אם הגשתי בקשת ביטול בכתב עד 14 יום מיום קבלת הראיה שהטעו אותי - חשבונית!

יש לי עוד זמן עד לחשבונית שלי + 14 יום. הבנתי גם כי אפשר לזכות בעד 10,000 ש"ח בבית משפט במקרה כזה.

בכל אופן, אין לי שום בעיה לשלם אחוז מסויים ממחיר האייפון ולהחזירו, אפילו 50% אם הטעו אותי..

ולנתק 5 מכשירים מסלקום ש-4 מתוכם אינם בהתחייבות כלשהי (מלבד האייפון 4 החדש כמובן)..

מה דעתכם? אשמח לשמוע...

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
יכול גם להיות שלא שם לב לא או התבלבל, כי גם הביא לי לפתוח את המכשיר (שהיה חדש-חדש) לפני שהסכמתי אפילו מילולית לעסקה.

לא שם לב או התבלבל? אוי, כמה שאתה נאיבי. הסיבה שהוא נתן לך לפתוח את המכשיר היא כדי שלא תוכל להחזיר אותו.

סיכוי סביר שתגלה בחשבונית הקרובה ש:

1. אתה ממשיך לשלם את התשלומים על ה 3GS.

2. אתה משלם (בנוסף) גם על ה 4 - אם כי עליו אתה כנראה גם מקבל זיכוי על פי שיטת חיוב-זיכוי

נכון שניתן לבטל עיסקה עד 14 יום (והיום בכלל ניתן לבטל עיסקאות סלולאריות בכל רגע), אבל כיון שפתחת את המכשיר אתה לא יכול להחזיר אותו (אתה יכול להחזיר רק מוצר שלא נעשה בו שימוש כשהוא סגור באריזתו המקורית), אלא רק לבטל את העסקה על הקו.

פורסם

לפי אתר המעוצה הישראלית לצרכנות, ניתן לבטל עסקה גם על מכשר נייד שבוצע בו שימוש, בתנאי שלא נפגם:תנאים מיוחדים:

- זכות הביטול ניתנת גם אם התחילו כבר במתן השירות ( למשל חיבור לכבלים, מסירת תג כניסה למועדון כושר).

- לגבי שירותי סלולר, ניתן לבטל את העסקה גם אם נעשה שימוש בציוד בתנאי שלא נפגם.

על סמך הנסיון שלי, חברות הסלולר לא ששות לבטל עסקאות, ואני וחבר נמצאים עכשיו בהליכים נגד סלקום עקב כך שהם סרבו

לקבל מכשיר נייד פחות משבוע אחר שנחתם איתם חוזה.

No worries 8)

פורסם
לא שם לב או התבלבל? אוי, כמה שאתה נאיבי. הסיבה שהוא נתן לך לפתוח את המכשיר היא כדי שלא תוכל להחזיר אותו.

למה שלא אוכל להחזיר אותו? רק פתחתי קופסא שהוא נתן לי, לא אמרתי שאני מסכים עדיין.

Just daily

פורסם

לגבי אייפון ספציפי העניין שונה

כאשר אתה לוקח אייפון אתה חותם שאתה לא יכול לבטל עיסקה גם דקה אחרי שהמכשיר נפתח

מכיוון שחברות הסלולר בעצם פורצות את המכשיר עבורך ברגע שהם פרצו את המכשיר כבר אין להם מה לעושת איתו.

לכן אם תשים לב אייפון הוא המכשיר היחיד שהנציג עובר איתך סעיףסעיף בחוזה מסביר ושואל האם הבנתה מכיוון שלא ניתן לבטל את העיסה על המכשיר.

עדיין אתה יכול לבטל את העיסקה עם חברת הסלולר (כלומר החבילה עצמה) אח עדיין תמשיך לשלם על האייפון את יתרת התשלומים.

פורסם
לגבי אייפון ספציפי העניין שונה

כאשר אתה לוקח אייפון אתה חותם שאתה לא יכול לבטל עיסקה גם דקה אחרי שהמכשיר נפתח

מכיוון שחברות הסלולר בעצם פורצות את המכשיר עבורך ברגע שהם פרצו את המכשיר כבר אין להם מה לעושת איתו.

לכן אם תשים לב אייפון הוא המכשיר היחיד שהנציג עובר איתך סעיףסעיף בחוזה מסביר ושואל האם הבנתה מכיוון שלא ניתן לבטל את העיסה על המכשיר.

עדיין אתה יכול לבטל את העיסקה עם חברת הסלולר (כלומר החבילה עצמה) אח עדיין תמשיך לשלם על האייפון את יתרת התשלומים.

ידוע (אני עובד ברשת מוצרי חשמל).. אבל לא חתמתי על כלום, זה העיניין.

Just daily

פורסם
מכיוון שחברות הסלולר בעצם פורצות את המכשיר עבורך

אההמממ אההמממ... (או במילים אחרות: לא פורצות ולא נעליים.)

אייפון כפוף לאותם חוקים בדיוק כמו שאר המכשירים, למרות הילת המסתורין, וכת המאמינים הגדלה והולכת, מבחינת החוק אייפון הוא סתם עוד טלפון סטאנדרטי.

פורסם
לגבי אייפון ספציפי העניין שונה.

הא?

איפון זה כולה טלפון סלולארי. לא פורצים כלום, לא משגרים כלום ויותר מזה, יש לי מישהו שעובד איתי (נותן שירות חיצוני) שהתעצבן על אורנג' כי רימו אותו בחבילה (כרגיל) והחזיר להם את האייפון פתוח, ללא קופסא ואחרי שבוע של שימוש ללא שום בעיה מיוחדת.

עושים איפוס. זה הכל.

אגב, אחרי זה הוא קנה גלקסי S2 :-)

פורסם

לפני כמה ימים הבאתי עוד אייפון מאורנג',

והנציג אמר לי בפירוש שע"פ חוק, אם לא עברו 14 יום מביצוע העיסקה, ולא דיברתי מעל 20 דקות במכשיר, אני יכול להחזיר אותו.

מה מונע ממך להתקשר כבר היום בבוקר לסלקום, להקליט את השיחה ולהודיע להם שהכל מוקלט, ולשאול על מה בדיוק אתה מחויב.

במידה ואתה מחויב על משהו לא נכון- תתלונן. או שהם יתקנו את החיובים מראש, או שתחזיר את אחד המכשירים.

polo_classic - שום נציג לא עבר שורה שורה בסעיף, ועם כל הכבוד את רכישת האייפון השני ביצעתי דרך מנהלת קשרי לקוחות ברשת אורנג', היא הייתה נחמדה, אבל ממש לא התייחסה או גרמה לי להתייחס למעמד הזה כאליו אני רוכש דירה. לפני כמה חודשים קניתי בלאקברי באורנג' ופרוצידורת הרכישה הייתה זהה.

לדעתי אתה קצת מרחיק לכת, סך הכל מדובר בטלפון סלולרי, ומהנסיון שלי עם חברות הסלולר, ברגע שהן מנסות לעשות עלייך קומבינה ונתפסות, הן מתקנות את הטעות, או בזיכוי או בדרך אחרת.

פורסם

חברים, מהכרות רבה עם התחום המקרה פה הוא מעט שונה.

במידה והעסקה הייתה מבצעת במרכז שרות אז האפשרות לבטל את העסקה מרגע שהמכשיר נפתח, אינה קיימת או קיימת אך רק בתוך 48 שעות מרגע ביצוע העסקה (וגם זה אחרי התעקשות רצינית מצד הלקוח)

במקרה שלך הגיע נציג D2D לביתך, ע"פ תקנות חוק ביטול העסקה, כל עסקה שנעשת בביתו של הלקוח יש ללקוח ע"פ חוק 14 ימי עסקים לביטול העסקה.

חשוב לציין! ה14 יום נספרים מיום שחתמת/החתימו אותך על העסקה (ביום שהעסקה נסגרה) ולכן אתה יכול לבטל בתוך 14 ימי עסקים מיום החתימה מכל סיבה שהיא (אני לא מרוצה/אשתי לא רוצה את המכשיר/התחלתי לשמור נגיעה מהמכשיר).

במקרה שבו ישנה טעות מהותית בעסקה שסגרת ואתה חש שרימו/הטעו אותך ויכול להוכיח את זה ע"י אמצעים כגון: עותק מההסכם שבו מוכח מה שאתה אומר/הקלטה של נציג המכירות/דף הטיוטה שבה הוא הציע לך את כל החבילה בתנאי שהיא חתומה על ידו, יש לך את האפשרות לבטל גם אחרי 14 ימי העסקים, ובעצם מרגע שאתה מתחיל לראות בחשבונית שהטעו אותך.

אכן כן, חברות התקשורת מאוד מקשות על ביטולי עסקאות, הם יבדקו את המכשיר 3 פעמים לראות שלא גרמת לו נזק ואם יש לו פגם הכי קטן ישללו ממך את הזכות לביטול העסקה (לא תקף במקרה שהלקוח טוען שרימו אותו), מנסיון שלי מול חברת אורנג' לקח לי מעל ל1/2 שנה מאבק איתם עד שהם הסכימו לבטל לי עסקת רכישת מחשב נייד וגם זה היה אחרי שהגעתי לעו"ד הראשי הממונה על פניות הציבור ששלח להם התראה בכתב שהם מחויבים לבטל את העסקה והם בתגובה ענו "אף על פי שאין צדק בדרישת הלקוח לביטול העסקה, החברה החליטה כמחווה שירותית לבטל את העסקה ללקוח".

בקיצור חבר,

תעשה שיחה קצרה לנציגת שירות ותשאל אותה: "מה אני מקבל וכמה אני משלם" עדיף שהשיחה תיהיה מוקלטת ותשאל את הנציגה לשמה ושם המוקד שבו היא עובדת, במידה ואתה רואה שיש אי דיוקים הכי קטנים אני מציע לך לבטל את העסקה אם אתה עדיין נמצא בתחום ה14 ימי עסקים לביטול, לא כדאי לחכות לנציג שיחזור אליך ויטען כי הוא ידאג שתוזכה בחשבונית הבאה כי זה להכניס ראש בריא למיטה חולה, מספיק שאתה מודיע לאותה נציגה "אני רוצה לבטל את העסקה, אני יודע שע"פ חוק מותר לי, אני מבקש שתעבירי את הודעת ביטול העסקה שלי לגורמים הרלוונטים אצלכם" זאת נחשבת הודעה קולית על ביטול העסקה היא תופסת משפטית שהלקוח הודיע על ביטול וחשוב חשוב חשוב שהודעה זו תיהיה מוקלטת (כדאי לבקש/לאמת עם הנציגה את התאריך של מסירת ההודעה כדי שלא יוכלו להתנער מאחריות).

שיהיה בהצלחה חבר.

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם
חברים, מהכרות רבה עם התחום המקרה פה הוא מעט שונה.

במידה והעסקה הייתה מבצעת במרכז שרות אז האפשרות לבטל את העסקה מרגע שהמכשיר נפתח, אינה קיימת או קיימת אך רק בתוך 48 שעות מרגע ביצוע העסקה (וגם זה אחרי התעקשות רצינית מצד הלקוח)

מה שרשמת כאן פשוט לא נכון, וחבל שיום אחד אנשים יקראו את זה ויסתמכו על זה.

עיסקה שבוצעה במרכז שירות יכולה להיות מבוטלת תוך 14 יום מיום הרכישה בתנאי שלא נעשו במכשיר מעל 14 דקות שיחה.

נציגי השירות אומרים את זה בעצמם, אין להם בעיה שתקליט אותם, והם בעצמם אומרים שיש חוק שמכריח אותם לנהוג כך.

מעבר לזה, אתה לא מקבל שום דף כשאתה חותם על תוכנית.

הדבר היחיד שיכולים לתת לך זה דף נייר שרשום עליו בכתב יד מה מגיע לך.

בלי לוגו של החברה, בלי חתימה, בלי שמות, בלי כלום, ממש דף נייר שבכל סיטואציה אחרת יכולת גם אתה לרשום.

אסור להם להדפיס לך שום דבר ושום הוכחה שאתה אכן משלם על X ומקבל Y.

ההוכחה היחידה היא להקליט את מה שמבטיחים לך, ואני בספק אם זה עוזר במשהו.

פורסם

ברשותי אייפון 3GS. לפני מספר ימים התקשרו אלי בצהריים מטעם סלקום, הציעו שדרוג מכשיר סלולרי ללא תוספת תשלום מצידי.

שאלתי אם אפשר לשדרג לאייפון 4 (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

קבענו פגישה למחרת עם סוכן מטעמם, אצלי בבית (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

טוב, למחרת בצהריים מתקשר הסוכן ותוך כרבע שעה היה אצלי (אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?).

ידע מה אני רוצה, לא ניסה לשכנע כלום - רק שאל למה אני משדרג מאייפון לאייפון ולא לגלקסי לדוגמא, סתם מתוך עיניין.

ואני כמובן עונה "אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?".

כמובן שכל כ-3 דקות שאלתי אותו בכל צורה שהיא אם אצטרך לשלם יותר כסף ממה שאני משלם עד היום כל חודש.

אמר שלא, כל עוד אני מדבר מעל "X" והראה לי שזה בכל מקרה ככה.. טוב אז..

אם לא צריך לשלם מעבר לסכום אותו הייתי משלם כל חודש עד היום, אז למה לא?

הביא לי את המכשיר שביקשתי, מסמכים.. חשוב לציין שרק מילאתי פרטים אישיים ולא חתמתי על כלום.

...

לפי מה שאני מבין מדברייך, אתה בעצם קיבלת חבילה , כלומר אתה בערך משלם כל חודש נגיד 250 שקל, ומקבל X הודעות Xאסאמאים, החבילה עולה סכום מסויים נגיד 200 שקל, ואתה צריך לדבר מעל 200 שקל כל חודש כדי לקבל זיכוי על המכשיר,

אז למעשה כששילמת על החבילה אתה כבר מקבל זיכוי על המכשיר, ולמעשה אתה לא משלם על המכשיר אם סכום הכסף שאתה צריך לשלם לסלקום הוא מעל 200 שקל, שזה מחיר החבילה שלך,

אז בערך הוא הציע לך חבילה שעולה בסביבות הסכום החודשי שאתה משלם לסלקום,

עכשיו יותר מעניין אם קיבלת גם שירות תיקונים למכשיר, בחבילה שלך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לפי מה שאני מבין מדברייך, אתה בעצם קיבלת חבילה , כלומר אתה בערך משלם כל חודש נגיד 250 שקל, ומקבל X הודעות Xאסאמאים, החבילה עולה סכום מסויים נגיד 200 שקל, ואתה צריך לדבר מעל 200 שקל כל חודש כדי לקבל זיכוי על המכשיר,

אז למעשה כששילמת על החבילה אתה כבר מקבל זיכוי על המכשיר, ולמעשה אתה לא משלם על המכשיר אם סכום הכסף שאתה צריך לשלם לסלקום הוא מעל 200 שקל, שזה מחיר החבילה שלך,

אז בערך הוא הציע לך חבילה שעולה בסביבות הסכום החודשי שאתה משלם לסלקום,

עכשיו יותר מעניין אם קיבלת גם שירות תיקונים למכשיר, בחבילה שלך.

בדיוק ככה, העיניין הוא שאני כבר מזוכה כל חודש על האייפון 3GS.

Just daily

• תוכן חדש...