Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום יש לי פונטו ספייס גיר רציף וכל יום אני נוסע נסיעה שמתי שאני חוזר יש ירידה של 10 קילומטר בערך ורציתי לשאול אם אני מעביר לניוטראל זה הורס את הגיר או הקלאץ ? בבקשה מי שיודע לענות לי בכן ולא

אני מבקש לא לענות לי על הבטיחות בעניין כי אני כבר יודע

פורסם

היי שלום רב...

יש לי את הרכב כמו שלך אצל אישתי.

אזי לשאלתך - לא זה לא הורס כלום ברכב לא קלאץ ולא גיר , אבל... יש תמיד אבל...:)

שאלתי למה הינך רוצה בכך?

הרי מה שאני מבין הנך רוצה לחסוך אולי בדלק? אם כן אזי הנך עושה פעולה הפוכה שגורמת לך לתצרוכת דלק הגבוה ביותר, ובוא אני אסביר לך למה....!?

כולנו יודעים כשהרכב עומד ולא קשור כרגע מהו סוגו, פיאט, פורד, מאזדה סיטרואן וכו', אזי המנוע עובד בטורים של 750 סל"ד וצריכת דלק על מנת שהמנוע לא יתכבה הינה בקירוב 1.5 ליטר לשעה - נתונים אלו נלקחו ע"י מחשב דרך של רכב מסוג פורד פוקוס 2008, 1,600 סמ"ק.

כשהנך מעביר רכב להילוך סרק זהו( 1.5 ליטר) הביזבוז דלק שהנך מבזבז פחוט או יותר

אתה אומר שיש לך ירידה, אז שאלתי למה הנך לא משעיר ב-DRIVE הרי כשרכב נוסע "לבד" בירידה, אזי הינך לא לוחץ על דוושת הגז והטורים הם מעל 1000 סל"ד אז המנוע לא מקבל טיפת דלק יזומית (אם הטורים מתחת ל1000 סל"ד אזי כן יש העברת דלק לתאי השריפה - מצב עמידה של הרכב ), ומהשקורה הגלגלים מסתובבים והפעולה הפוכה מסיבוב הגלגלים מסתובבים הבוחנות דרך טיימינג ושסתומים וכו'... ולכן המנוע לא נכבה - ואם תסים לב צריכת דלק שלך מאוד תקטן עד 0 ליטר ל- 100 ק"מ בהנחה שהנך בירידה!!!(מה זה דרך מאריאל לתל אביב - כביש 5 או אולי כביש סרגל ליד עפולה?) ברגע שהנך מעביר להילוך NUTRAL אז יזומית אתה אומר למנוע שהנך עומד כביכול, המנוע נכנס לאופן עבודה "עמידה" המחשב שולח למשאבת דלק פקודה שתשאב דלק יזומית על מנת שהמנוע לא יתכבה ויש צריכת דלק שהזכרתי מקודם כ- ליטר וחצי בשעה בממוצע (תלוי גם עם מזגן דולק או לא ועוד כמה פרמטרים קטנים אחרים )

שאלתי שוב למה לך לעשות דבר שכזה - במיוחד שהנך בירידה?

חוץ מזה זה לא בריא לרכב - הרי לאחר מכן כשהנך מחזיר את ההילוך מהולך סרק ל-נסיעה ובמידה והנך נמצא במהירות גבוה , אז הגיר אמור להתחיל לעבוד מהילוך גבוה ולא הילוך ראשון,!!! ז"א יש סבירות גבוה שיקרה תקלה בגיר - מה שכולנו יודעים שברכב מסוג שלך זה רוב האוטו ועלות תיקון גיר רציף שכזה בארץ - לא פשוטה , אם בכלל.

מקווה שעזרתי לך

נסיעה טובה ובטוחה :)

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

אז לסיכום: לא חוסך בדלק, עלול לגרום בעיות בגיר, מסוכן בטיחותית.

או במילים אחרות - מיותר.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...