Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

כבר הרבה זמן שאני מתלבט איזה רכב לרכוש כרכב ראשון לנהג חדש שמעוניין ללמוד את רזי הנהיגה הספורטיבית.

ובכן, הדבר העיקרי שמגביל אותי הוא איך לא- כסף. ולא, אני לא מדבר על קניית הרכב(שגם היא מוגבלת בתקציב אבל זה לא ממש רלוונטי כי תמיד אפשר לחסוך יותר זמן) אלא על האחזקה החודשית של הרכב.

בגלל שאני תלמיד, אני לא יכול להתפרע ולהחזיק רכב עם הוצאה של 2000 ש"ח בחודש על הרכב אם כי מצד שני אני יודע שברכבים כאלה יכולים להיות חודשים שקטים ופתאום הפתעות לא נעימות...

אז למה הבמוו? כי אני מאוד אוהב הנעות אחוריות ואם לא הייתה לי בעיית האחזקה הייתי רוכש אחת כזו בלי להתייעץ בכלל.

למה סיטרואן? יחס תמורה למחיר והתנהגות מעולה לפי מה שהבנתי מחברי הפורום. מה גם שעוד ניתן פה ושם למצוא אקזמפלרים נורמליים בגרסת ה5 דלתות הפחות נפוצה בקרב צעירים שמחפשים רק להתעלל ברכב.

ניגש לעניין עצמו- איזה רכב בעצם יהיה יותר זול לאחזקה? לפי מה שהבנתי צריכת הדלק די דומה(שימו לב אני מדבר על גרסת ההזרקה של הבמוו) והיא נעה סביב 1:10 ובעיקר תלויה ברגל ימין, תקנו אותי אם אני טועה.

מבחינת חלקים, 2 הרכבים נהנים משפע רב של חלפים אבל "במוו" מעצם היותה כזאת החלפים יותר יקרים, השאלה עד כמה.

טיפולים ועניינים בלתי צפויים- יש לי גישה למגוון רב מאוד של כלים מכל הסוגים, ליפט, וחברים עם הרבה ידע מכני וטכני(לא בהכרך ברכבים האלה ספציפית, אבל ברכבים אחרים כן) ככה שכל מה שאני אוכל לעשות לבד אני אעשה אלא אם כן זה באמת תיקון שצריך כלים שיש רק במוסכים שמתחמים ברכבים האלה או דברים שצריכים התמקצעות כמו כיוונים וכדומה.

אז מבחינת האחזקה החודשית- מי תחנוק אותי פחות ועל אילו סכומים מדובר בדרך כלל? האם מחירי החלפים זולים משמעותית לטובת הצרפתייה או שעקב המבחר שיש לE30 זה יהיה זניח? ולמרות שהאמינות קשורה בידיים שטיפלו עד היום ברכבים כאלה- מי בכל זאת תראה סימנים עקשניים יותר למות?

ד"א- בהתחלה שקלתי גם קניית פורד סיירה שאחזקתה(מלבד דלק) אמורה להיות יותר זולה משתיהן, אבל לא ניתן למצוא גרסאות 1.8/2.0 ככה שאני לא יודע אם כדאי לשקול רכב שהוא עם הספק כלכך נמוך כמו הסיירה 1.6. אולי בכל זאת כדאי לי להתפשר על הכוח ואוכל להנות איתה וללמוד ממנה?

תקציב לאחזקה שנתית של הרכב(לא כולל דלק וביטוח כי זה תלוי בי..): סביבות 8-7 אלף, כמובן שאיפה לכמה שפחות.

תודה רבה למי שהיה סבלני וקרא את כל הפוסט, אשמח לעזרה ובייחוד ממי שהתנסה ברכבים האלה.

פורסם

E30 זה רכב ישן מאוד עם בלאי גבוה - לא בטוח שלאורך זמן יישרוד התגרזנות אליו. אומנם יש לו הנעה אחורית והוא די אמין מכל דגמי הBMW, אבל עם מנוע 1.6 או 1.8 מדובר על רכב חלש למדי.

בתקציב שלך צריך לחפש רכב שנוסע ובמצב טוב.

המחירים שרכבים האלו נמכרים נמוכים, אנשים שמתקעים עם רכב כזה בתקלה רצינית פשוט מעבירים את הרכב הלאה לקונה הבא. מערכת קירור בטח כבר לא במיטבה, הרדיאטור סתום ועבודת המנוע במאמץ תגרום להתחממות.

לעיתים קרובות אני רואה איך נהגים צעירים שורפים קלאצ'ים ומצמיגים של הרכבים שלהם, כל מיני תעלולי ארמברקס בלילות כדי לקחת סיבובים במהירות.

לדעתי וולקן עדיפה כי חדשה יותר מE30.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה רבה על התגובה...

אשמח לשמוע גם קצת מספרים מבעלי וולקן וE30 כדי לעמוד על ההבדלים בנוסף לשאר השאלות שהעלתי בהתחלה.

פורסם

מנסיון רב עם וולקן, ומנסיון רב עם E30, שעדיין ברשותי, ובמגבלות תקציבך והמלאי בשוק - הוולקן עדיפה.

הוולקן מהנה מאוד, מסתובבות מכוניות שמורות, מהנה בנהיגה ספורטיבית, ונעימה בנהיגה רגועה.

ה-E30 גם מהנה מאוד, אבל חלשה מידי עם גיר אוטומטי, או בגרסת 1.6/1.8, כמעט תמיד עברה חיים "קשים יותר", ותהיה מהנה מהוולקן רק בכבישים רטובים, עקב העדר כח בגרסאות החלשות / אוטומטיות.

על כל אחת מהן יש מידע רב במנוע החיפוש של הפורום, ואם תהיינה עוד שאלות, אשמח לענות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תקראו לי גזען, אך אני תמיד אעדיף רכב גרמני/בלגי (בימר/סיירה) על פני רכב צרפתי, ובמיוחד למטרה שאתה מחפש.

אם לא תמצא E30 טובה במחיר שאתה מחפש.

חפש סיירה 1600, עם עדיפות מעל לשנתון 90, עם מנוע מאוד בריא, ומתלים טובים, תוכל להנות ממנה לא מעט בתחילת הדרך.

מניסיון רב.

JEP.

פורסם

אם אתה רוצה קצת מספרים, אני יכול לספר לך מהנסיון הרחוק שלי עם וולקן.

הייתה לי לפני כ-9 שנים וולקן 1.9 שנת 92. החזקתי אותה במשך שנתיים, וכמה שאהבתי לנהוג בה ככה שנאתי אותה.

כל יום שנסעתי לעבודה לא ידעתי אם אני אגיע או שזה יהיה עוד יום טיול למוסך, עצמאי או על גרר..

היא עלתה לי 20K בערך, וזה הסכום שהוצאתי עליה בשנתיים על תיקונים, כולל פעמיים ראש מנוע, והחלפת מנוע קומפלט..

אז יש כאלה שיספרו לך שהיא אמינה וזולה לאחזקה, זה רק מקרה אחד, לא סטטיסטיקה.

טיפלתי בה ביד אוהבת, כל דבר קטן רצתי למוסך, תמיד הייתי קשוב לרעשים/חום מנוע וכו'.

מצד שני - גם קרעתי לה את התחת, אבל בשביל זה קניתי אותה :) עשיתי איתה 80K בערך בשנתיים, חלק גדול בנסיעה 'לא רגועה'.

אם אתה קונה אחת - ממליץ לך להחליף בולמי זעזועים אם לא הוחלפו, זה עושה את האוטו חדש מבחינת התנהגות.

נקודת תורפה זה הבלמים שלא מחזיקים הרבה זמן בעומס ומתחילים להתחמם. שמעתי שיש כאלה שהחליפו לדיסקים של ברלינגו וזה משפר מאד את המצב.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

חבר'ה תודה רבה על התגובות..

הסיירה היא כרגע מוצא אחרון בגלל ההבדל הגדול בכוח.

misterb, לפי מה שהבנתי ה1.9 נחשב מנוע יותר רגיש מה2.0(אך יותר חזק) וכמובן שתמיד יש את המקרה הטוב והמקרה הגרוע. בהחלט אקח את זה בחשבון ואבחר אחת שהיא במצב מכני טוב.

לגבי הבלמים של הברלינגו, אכן זהו שיפור זול יחסית וטוב ששקלתי ואכן אבצע אותו אם לא יהיו הפתועת.

אשמח לשמוע עוד על עלויות האחזקה של 2 הרכבים.

פורסם

אין נתון כזה.

אמינות של רכב כלכך ישן נמדד בצורה בה הוא נישמר וטופל לאורך השנים.

אחרי 15-20 שנה, זה כבר לא משנה כמה הוא היה אמין בהתחלה.

אם באמת נהיגה ספורטיבית היא בראש מעיינך לדעתי 106 תיתן לך לא פחות מאשר הוולקן ותראה אמינות סבירה יותר.

מסתובבות פה לאחרונה מס' 106 ספורטיביות שנראה שהבעלים שלהם דיי השקיעו בהם לאורך השנים וגם אם זה אומר לשלם הרבה מעל המחירון זה לדעתי שווה.

פורסם

שלומי, ברור לי שהאמינות היא לא גורפת ותלויה בידיים שהרכב עבר(כמו שרשמתי בפוסט הראשון) ובדיוק בגלל זה אני מנסה להגיע לכמה שיותר נתונים מכמה שיותר בעלי רכב כדי שאוכל להבין מה הסדר גודל או לעשות איזשהו ממוצע.

כמובן שזה לא יהיה גורף, אבל צריך איזושהי אינדיקציה, לא?

לגבי 106, אני מאוד אוהב את הראלי אך לצערי מחירן יותר גבוה בכמה אלפים מוולקן (כמה אלפים שיקח לי כמה חודשים לאסוף אותם, לכן אני מתמקד ב2 הרכבים שציינתי בשרשור).

פורסם

לא קונים רכב בכסף האחרון. אתה צריך לפחות 5000 ליישור קו. תחשוב על זה שתקנה רכב ישן עם מצבר גמור. מצבר עולה בסביבות 800ש"ח. צמיגים? עוד 1200~1500ש"ח+. טסט? 1000ש"ח + תיקנוים כדי לעבור. טיפול, טיימינג, בקרסים וכד' עוד כסף.

תתעזר בסבלנות, תאסוף כסף ואז תקנה. אני חושש ממצב שתקנה רכב מכספך האחרון, יהיו בו תקלות בטיחות שמסכנות את הסובבים ומכיוון שלא יהיה לך כסף לסדר את זה, אתה תמשיך לנסוע.

צריך להבין משהו: רכב נעשה ישן ומחיר שלו יורד, זה לא אומר שמחיר האזקה יורדת, אם כבר זה להיפך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין ספק, אני לא התכוונתי לקנות רכב כשאני לחוץ בכסף אך אם תיהיה מציאה במחיר המתאים ובמצב הנכון אני לא מהסס לקנות ולחכות גם עוד חודשיים עד שאאסוף מספיק כסף להגיע איתה למצב שאני רוצה.

בנוסף, אני מחפש רכב שכבר בוצע בו היישור קו הזה וכבר יש 2 על הכוונת. כמובן שזה לא אומר שכשאני אקנה לא אצטרך לתקן כמה דברים, אבל אם היישור קו יהיה בעלות 2000 ש"ח במקום 5000, מה טוב.

פורסם

בתקציב שלך לא שווה להינעל על דגם אלא לחפש את הרכב השמור ביותר. יש עוד הרבה אופציות מעבר למה שציינת, כגון: פג'ו קטנות (106, 205, 306), פולו 16V ועוד.

אני אישית חושב שנהג חדש ייהנה וילמד מכל רכב, גם ממזדה לאנטיס. קודם תלמד את רזי הנהיגה הרגילה ולאחר מכן, כשתצבור איזה שנת נהיגה אחת או שתיים תתקדם הלאה כדי ללמוד את "רזי הנהיגה הספורטיבית". לדעתי נהג חדש שמיד מתיימר ללמוד נהיגה ספורטיבית (תוך שהוא למעשה רומז שהוא יודע לנהוג נהיגה רגילה, מה שוודאי אינו נכון) רק מסכן את עצמו ואת הסובבים אותו.

פורסם

עם גישה כזאת אפשר לקנות רכב. רק נישאר למצוא אחד שמור. :-)

• תוכן חדש...