Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כיוון שאני לא מתנשאת אגיד רק שחוסר הניסיון מדבר כנראה גם מגרונך, ואם לא הבנת מדוע - אתה מוזמן לעיין בשרשורים קודמים, כשמיטב מומחי הפורום אמרו שאכן ברכבים מסוימים, בעיקר ישנים, בדיקות המאמץ שמעבירים את הרכבים (העלאת הטורים וכדומה) עשויות לגרום לנזק. אם יש רכב שמעולם לא עבר את ה-3000 סל"ד ופתאום בבדיקה קורעים לו את הצורה עד לקצה של הקו האדום (ועושים זאת, רואים בדוח הבדיקה את הגרף) - עלולים לגרום נזק למנוע. על אחת כמה וכמה אם המנוע קר.

לא נתווכח על למי יש יותר ניסיון, אבל להגיד שאני חסר ניסיון בתחום הרכב זה :lol:.

הדגשתי בהודעה שלך את הקטעים הרלוונטיים: אני מוכן לקבל את זה שברכבים מסויימים, ישנים מאוד, שמעולם לא עברו את קו ה 3000 סל"ד, עלול בסיכוי נמוך להיגרם נזק למנוע אם "קורעים להם את הצורה" על מנוע קר. אבל ברוב המוחלט של הרכבים לא נגרם שום נזק מהבדיקה, גם אם מביאים את הרכב לקו האדום, ואפילו אם הבוחן עושה את זה על מנוע קר. כמו שאני אומר תמיד: אפשר לזכות בלוטו, אבל סיכוי סביר שלא.

יותר מזה - תועלת של בדיקה לפני קניה גדולה עשרות מונים מהנזק הפוטנציאלי. אני לא מכיר אפילו לא אחד מ"מיטב מומחי הפורום" שיקנה רכב במחיר הגיוני (כלומר רכב שיקר מספיק כדי להצדיק בדיקה) בלי לבדוק אותו במכון. באופן אישי, כל הרכבים שנרכשו במשפחתי (ועל ידי חברים) עברו אצל עמית בקומפיוטסט, ולאף אחד מהם לא נגרם נזק מהבדיקה.

את כמובן מוזמנת לבדוק או לא לבדוק רכבים שתקני, אבל לזלזל בצורך בבדיקה לפני קניה, ויותר מזה להטיל רפש בכל מכוני הבדיקה באשר הם, זו שטות גמורה. את מוזמנת לחפש בפורומים (פה, בתפוז, במוטוריקה, ב PSI - איפה שאת רוצה) ולראות כמה שרשורי "קניתי רכב בלי בדיקה ועכשיו גיליתי שהאוטו הורכב משתי מכוניות והמנוע גמור" קיימים.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ובכל זאת, נניח יש ברשותי רכב בן 10 שמעולם לא עברו איתו את ה-3,500 סל"ד. גם לא בעליות קשות. אף אחד לא יכול לצפות מה יקרה אם בהזדמנות יחידה פתאום יגיעו איתו לסלד קרוב לקו האדום. אולי הוא ימות בו במקום מהמאמץ שמעולם לא הופעל עליו בעבר קודם לכן.

אם המנוע ברכב שלך לא מסוגל להתקרב לקו האדום - זה אומר שהמנוע לא טוב .

אם המנוע לא מסוגל להחזיק מאמץ של 2 דקות , אז הוא גרוטאה (גם אם נדמה לך שהוא מטופל טוב ),

את רוצה לקנות רכב עם מנוע ש'רגיל' להסתובב 3500 סל"ד ?

ואם בבדיקה הבוחן היה שובר את הדוושה של הברקס ?

מה היית אומרת למכון ? אני רגילה 'ללטף' את הדוושה בכל עצירה ?!

את משלמת על בדיקה כדי שיבדקו לך את הרכב במאמץ .

גם בטסט שנתי צריך ללחוץ על הברקסים בלי לפחד שהדוושה תידבק לתא מנוע ,

כי אם יש לך תקלה נסתרת במנוע או בברקסים , אז עדיף למצוא אותה במכון , ולא בכביש מהיר .

פורסם
חן חן לך על ההסבר המפורט. ובכל זאת, נניח יש ברשותי רכב בן 10 שמעולם לא עברו איתו את ה-3,500 סל"ד. גם לא בעליות קשות. אף אחד לא יכול לצפות מה יקרה אם בהזדמנות יחידה פתאום יגיעו איתו לסלד קרוב לקו האדום. אולי הוא ימות בו במקום מהמאמץ שמעולם לא הופעל עליו בעבר קודם לכן.

לדעתי מה שעושה הכי טוב למנוע זה ריבוי נסיעות בכבישים פתוחים, בסל"ד ממוצע.

חמודה, רכב זה לא חיה. הוא לא יקבל התקף לב ממאמץ של טורים (סל"ד) או מקיק דאון, הוא רק עלול לחוות נזק פסיכולוגי אצלך.

מה שכן, אם הבוחן נוהג בו ברשלנות הוא חייב לבעל הרכב הסברים, אפילו הוא אינו מזמין הבדיקה, לבעל הרכב יש מעמד כתובע פוטנציאלי.

אגב, אני בפעם האחרונה בדקתי רכב בשנת 1991, בקומפיוטסט ת"א, ובטסט שנעשה לאחר הבדיקה התברר שמספר המנוע לא תואם את הרשיון...

אז מאז אני מעדיף רכבים זולים, שאינם שווים יותר מ20 פעמים הבדיקה.

הסיבה העיקרית היא שאיני נוסע נסועה שתצדיק את ירידת הערך - בערך 12-15 אלף ק"מ בשנה.

במחירים האלו אין טעם בבדיקה, מהטעם הפשוט שאם הרכב עושה עלי רושם טוב, הוא ייסע לפחות שנה.

אם יצוץ בעיה ואחליט לזרוק ולהמשיך הלאה, לא יכאב לי הלב. כנ"ל מכות בחניה, שריפות ושאר נזקי חנייה...

אם אני לא בטוח לגבי רכב שעדיין לא היה לי, אני נכנס למוסך ומתייעץ עם המכונאי.

יש כל כך הרבה רכבים איכותיים שניתן לרכוש בין 4-5 אלף ש"ח, ויישור קו של אלפייה שתגרום לקורת רוח רבה. הכלל הוא לחפש רכב שמצוי בתפוצה בשוק, כך שיהיה ניתן להנות ממיומנות מוסך גבוהה ומצאי חלפים.

סוברו, פורדים, מזדות, ל"ר, מיצובישי, וכו, במצב הכלכלי הנוכחי רבים מוותרים על רכבים אלו בגלל עלויות דלק כבדות ובעיות פרנסה, ובשנתונים קטנים מעשרים השנים הדרושות להסדר הגריטה...

אז אין מה לרוץ לחפש אוטו בן 4 שיפסיד רבע מערכו כל שנה, עדיף רכב איכותי בן 10-15 מיד טובה שבמקרה הרע יעלה 2000 שח תיקונים בשנה וירידת ערך זעומה, והשוס, אין מה לבטח מקיף ולסבול מכאבי לב מכל סריטה. כולה אוטו, לא חיית מחמד או אלטר-אגו...

לילה טוב וחג שמח

פורסם

...אז מאז אני מעדיף רכבים זולים, שאינם שווים יותר מ20 פעמים הבדיקה.

...אז אין מה לרוץ לחפש אוטו בן 4 שיפסיד רבע מערכו כל שנה, עדיף רכב איכותי בן 10-15 מיד טובה שבמקרה הרע יעלה 2000 שח תיקונים בשנה וירידת ערך זעומה, והשוס, אין מה לבטח מקיף ולסבול מכאבי לב מכל סריטה. כולה אוטו, לא חיית מחמד או אלטר-אגו...

זה כמו שג'רי סינפלד אמר פעם: "לפעמים, המכנסיים שלך כ"כ בלויים שקל יותר להפוך לליצן מלעשות את התיקונים הדרושים".

:-)

התיאוריה שהעלית כאן, היא נחמתנו, התפרנים.

זה הרי לא אותו הדבר. רכב בן שנתיים עד ארבע הוא משמעותית בטוח יותר. הוא נוח ומפנק הרבה יותר, ויש לך פחות סיכוי להתקע עם כל המשפחה בתוכו על כביש 6 בדרך לארוחת הסדר. (אגב-הצלחת להציל משהו מהגפילטע? אני רעב מת,מהבוקר על המחשב:lol: ).

ולהגיד שרכב זה לא חית מחמד בפורום רכב, נו, זה כבר גובל בחילול הקודש.

תקרא כל הודעה שניה כאן ותראה איך אנשים פה מתייחסים לרכבים שלהם.

לגבי השאלה אם הרכב הוא המשך האישיות של הבעלים, זה כבר פילוסופי לי מידי בשעה כזו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
זה כמו שג'רי סינפלד אמר פעם: "לפעמים, המכנסיים שלך כ"כ בלויים שקל יותר להפוך לליצן מלעשות את התיקונים הדרושים".

:-)

התיאוריה שהעלית כאן, היא נחמתנו, התפרנים.

זה הרי לא אותו הדבר. רכב בן שנתיים עד ארבע הוא משמעותית בטוח יותר. הוא נוח ומפנק הרבה יותר, ויש לך פחות סיכוי להתקע עם כל המשפחה בתוכו על כביש 6 בדרך לארוחת הסדר. (אגב-הצלחת להציל משהו מהגפילטע? אני רעב מת,מהבוקר על המחשב:lol: ).

ולהגיד שרכב זה לא חית מחמד בפורום רכב, נו, זה כבר גובל בחילול הקודש.

תקרא כל הודעה שניה כאן ותראה איך אנשים פה מתייחסים לרכבים שלהם.

לגבי השאלה אם הרכב הוא המשך האישיות של הבעלים, זה כבר פילוסופי לי מידי בשעה כזו.

זה לא קשור לתפרנות, סתם הגיון בריא. גם כשלא היה מחסור העדפתי לנדרובר בן 13 על פג'רו בן 2...

מצאנו פיאסטה נהדרת בת 16, צעירה ביום מבתי, ב4000 שח...

היום עשינו טיפול 10000, כולל בדיקה מקיפה ומעמיקה, יישור הקו הסתכם ב300 שח...

את הגפילטע פיש טרם הוצאתי מהבגאז'... צריך לעשות זאת על בטן ריקה...

נשאר רק להתקין מחדש את הרדיו ולהתקין מחדש את הדיבורית...

ונתקענו במוצאי פסח, בעיקר בגלל הלחץ של הילדה להגיע למסיבה, אם לא הייתי נחפז הייתי מוצא זמן, עוצר למלא ברהט, אבל הייתי מחמיץ את ההזדמנות להנות מרכב חסכוני ב50%

פורסם

סיפרתי כבר כמה פעמים פה שמכרתי בזמנו אסקורט 95.

כל האוטו עם צבע מקורי עליו, אין שום תיקון פח, אין שום כיפוף פח ואין שום תיקון צבע.

הגיע הקונה, בדק את הרכב, היה מבסוט, לקחנו אותו לבדיקה, יושבים עם הבוחן ואיך שמתיישבים הוא פותח ב "לפני הכל, חשוב לדעת שלרכב יש קצה שילדה".

אני מיד שאלתי אותו, "תגיד, יש לכם פה את היכולת לקבוע אם צבע על הרכב מקורי?"

הוא בגאווה אמר, "אין שום צורך בטכנולוגיה, כל בוחן פה רואה את זה בקלות."

"אז אתה לא רואה שכל הצבע על האוטו מקורי?"

"כן, אפילו ציינתי את זה בדו"ח"

אז איך לעזאזל קצה שילדה בלי שום תיקון פח? :evil::x:evil:

תוך 5 שניות התחילו שם צעקות אימים, הקונה התחיל לצעוק מול כל הלקוחות שהם גנבים, רמאים, שרלטנים ועוד כמה מחמאות.

בסיכומו של דבר הוא קיבל את דו"ח הבדיקה, קיבל את הכסף בחזרה ואפילו בסוף קנה את האוטו :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש כל כך הרבה רכבים איכותיים שניתן לרכוש בין 4-5 אלף ש"ח, ויישור קו של אלפייה שתגרום לקורת רוח רבה. הכלל הוא לחפש רכב שמצוי בתפוצה בשוק, כך שיהיה ניתן להנות ממיומנות מוסך גבוהה ומצאי חלפים.

רכבים איכותיים ב 4-5 א"ש? אם כך נראה שאיכותי זה עניין של נקודת השקפה, או שלא..

נראה לי לפחות, שהמשפט הזה נרשם מפיו של הכיס שלך, או מהשקפה שלי בכל אופן, אינה ברורה, ובכל מקרה אינה מקובלת.

......

אז אין מה לרוץ לחפש אוטו בן 4 שיפסיד רבע מערכו כל שנה, עדיף רכב איכותי בן 10-15 מיד טובה שבמקרה הרע יעלה 2000 שח תיקונים בשנה וירידת ערך זעומה, והשוס, אין מה לבטח מקיף ולסבול מכאבי לב מכל סריטה. כולה אוטו, לא חיית מחמד או אלטר-אגו...

מילא היית רושם שאין מה לרוץ לקנות רכב חדש בסוכנות, ויש מקום לשקול לרכוש רכב צעיר יחסית שכבר איבד סכום ניכר מערכו, ועדיין מספק מענה ראוי ביחס לשנה שבה אנו נמצאים וחיים.

דעתי בגוף הציטוט.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

והשוס, אין מה לבטח מקיף (באמת? ראית את הסרט Run Lola Run?) ולסבול מכאבי לב מכל סריטה. כולה אוטו, לא חיית מחמד או אלטר-אגו...(כולה אוטו? חית מחמד? אישה ורעיה!)

לילה טוב וחג שמח

אין מה לבטח אם אתה לא מתכוון לעשות תאונות...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לחלופין, אם באמת מראים לך את מקום הפגיעה, אתה קצת בבעיה כי האחריות על הבדיקה הקודמת נגמרה ואין לך למי לבוא בטענות...

טעות גדולה חבר

האחריות היא על חלקים מכניים

שילדה תיפגע רק בתאונה

ואם הרכב לא עבר שום תאונה מאז הבדיקה בהחלט הייתה טעות של המכון והוא יצטרך לפצות את הלקוח!

פורסם

וואי כמה תגובות :shock: אצטער מראש שלא אוכל להתייחס לכולן, משהו שהייתי חייב להתייחס אליו;

bagira, את הסיפור הזה כבר קראתי בעבר ולא האמנתי למראה עיני. עד יום שישי לפני שבוע.

מכוני בדיקה? בתחת שלי. מכוני כסתח ולא יותר מזה.

מעבר לזה, יש גם חדשות טובות ורעות;

הממש רעות - אין מה לעשות, את הפאביה שהזמנתי הפסדתי. אפילו שזה היה מבצע מדהים של פעם בשנה - ההזמנה בוטלה.

קצת פחות רעות - למכון בהרצליה אין בדיקות שמורות "מה פתאום אנחנו שומרים אותם שבוע וזהו", אם אין לי את הבדיקה זה אבוד (מה גם שלהתווכח איתם על תוצאה מלפני שנה זה לא יותר מדי רלוונטי. בין אם יש תאונת "בננה סקוטית" ובין אם לא, אין מה להתדיין יותר מדי.)

ונעבור לקצת יותר טובות; מגיע היום סחבק. רואה האוטו. מחליט לקחת לאיזה מוסך של חבר "רק שים עין", נסענו.

המוסכניק ביקש שאתניע, הקשיב למנוע בסלד סרק וגבוהה. נגע בכמה גומיות ואמר "קח בלי לחשוב פעמיים"

את הדרך בחזרה לעיר כבר עשינו תוך כדי ספירת שטרות של מקדמה.

את הרכב אני אמסור בעוד כשבועיים ~ שלושה עד שהקונה יסדיר את העניין עם הבנק שלו. אבל זיכרון דברים כבר יש. (שום דבר לא קבוע באבן אך בואו נהיה אופטימיים)

יש כאלו שהולכים למכוני בדיקה שירשמו להם שהאוטו חרא וכולו לא תקין גם אם יצא מהסוכנות לפני דקה, ויש כאלו שלוקחים בהתבסס על בדיקה במשך דקה של מכונאי שקר-כלשהו. כל אחד ותורתו שלו.

אני את הלקח שלי למדתי - מכוני בדיקה לא בשבילי, ומהיום רק רכב חדש.

זהו בגדול. עכשיו רק נשאר לי לחזור לתוכנית המקורית של לקנות פיג'ו 107 (שדאז התחלפה לפאביה, בגלל המבצע שהפסדתי). נוסע מחר לסוכנות להזמין. רק צריך לבחור צבע ולהתפלל שמישהו יבטל כדי שאקבל אותה לפני "אמצע יולי" (פאקינג שיט מזה הזמני אספקה האלה ?!)

שוב תודה לכולם על התמיכה :-) :-)

נ.ב.

סקרנים?

האוטו נמכר ב2K מתחת למחירון. וציטוט מהקונה: "יש קצה שלדה ויש שלדה. שני דברים שונים"

ערב נעים

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
דעתי בגוף הציטוט.

אתה מוזמן לסיבוב...

תהליך הגריטה מהיר וקל, ב9 הייתי אצל הפקידה במשרד הרישוי, ב10 כבר יצאתי ממגרש הגריטה, ב11 כבר הייתי בעבודה.

פורסם
אין מה לבטח אם אתה לא מתכוון לעשות תאונות...

אף אחד לא עושה תאונה בכוונה, אבל לא כדאי לבטח מקיף כאשר הרכב עולה כמו פרמיה למקיף והשתתפות עצמית.

פורסם

זה ממש מצחיק אבל זה הדוח השלישי שאני שם לב אצל חפר שהם רושמים כמעט אותו דבר על כל רכב שמגיע אליהם לבדיקה.

• תוכן חדש...