Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי יונדאי אקסנט 97 (הרכב הראשון שלי) היא 3 חודשים אצלי וכבר יצא לי להחליף , כוהל, תרמוסטט, ופלגים.

משראיתי את צורת העבודה של המוסכניק שלי הבנתי שתיקונים קטנים לא דורשים יותר מאשר ידע טכני ( ויש לי המון) , לכן רציתי לשאול את השאלה הבאה :

כיצד ניתן למנוע סתימות ברדיאטור? הבנתי שאם מנקים היטב את מיכל המים שלעיתים מתמלא בחלודה אז ניתן למנוע, רציתי לדעת אם יש דרכים נוספות.

קודנית מטרידה - רציתי לדעת אם לדעתכם כדי לי לנסות לנתק את הקודנית לבד, האם זה עניין מסובך? אולי ישנם מדריכים בעניין?.

תודה רבה לכולם, וחג שמח.

פורסם

שלום לך.

דבר ראשון, קנית רכב מעולה! תתחדש!

לעניינינו...

כדי למנוע "סתימות" במערכת הקירור אתה צריך לבצע את הדברים הבאים:

1. לפרק את הרדיאטור ושלוח אותו לניקוי יסודי.

2. לנקות את מיכל המים שלך ביסודיות ולהחליף את נוזל הקירור ברכב לנוזל אחד איכותי (לא לחסוך כמה שקלים על נוזל "פשוט")

3. בהזדמנות זו כדאי כמובן להחליף טרמוסטט לכל מקרה.

רק כך ישמרו מעברי המים במנוע נקיים וכמובן גם הרידאטור וכל מה שיוצא בזה שקשור למערכת הקירור. :mm_yeah:

אימג'ן אול דה פיפל

ליבינג דייר לייבס אין פיס

היהי

פורסם

החלפת נוזל קרור מנוע בצורה המקצועית והנכונה ביותר מתבצעת ע"י מכונה שבאמצעותה מרוקנים את כל נוזל הקרור הישן גם ממקומות שבהם הנוזל הישן נשאר בדרך כלל, כמשאבת המיים, בגוף המנוע (בלוק), רדיאטור החימום והצנרת.

מעטים המוסכים שמשתמשים במכונה כזאת, לצערי הרב.

75683-68416.bmp

בברכה - רפי לין

פורסם

ניקונ בסיסי בתור התחלה שאתה יכול לבצע לבד לרדיאטור ללא הוצאה כספית כלל זה פתיחת צינור רדיאטור תחתון והוצאת נוזל הקירור משם. לאחר מכן הכנסת צינור גינה דרך פתח הרדיאטור העליון והפעלת מים בלחץ קל. מיים ייגלשו דרך הפתח התחתון שפתחת ויוציאו את הליכלוך המינימאלי הקיים ברדיאטור. לאחר מכן החזר צינור תחתון למקומו, מלא מיי קירור מתאימים, נקז אויר, המתן לעבודת מאוורר הרדיאטור וסע לשלום. אם אין בעייה של היתחממות הרכב אל תנסה לחפש הרפתקאות ולהוציא סתם כסף. גם בטרמוסטט אין לך טעם סתם לגעת כל עוד הרכב עובד כמו שצריך.

מבחינת קודנית אם אתה רוצה לנתקה עשה זאת במקום מקצועי לכך ולא לבד כי היא מחוברת בדר"כ למשאבת הדלק ולמערכת ההצתה ולא יהיה נעים במיוחד אם אחד מאלה ייפגעו.

:)
פורסם

בקשר לקודנית, בפונטו שלי פשוט היה על אחד מהחוטים של המשאבת דלק ניתוק באמצע וחיבור איזולירבנד מגעיל של איזה משהו מוזר.

ניתקתי את זה, חיברתי את 2 קצוות החוט, כמו שפיאט התכוונו, וזהו האוטו מניע כמו גדול בלי קוד, עבודה של 2 דקות (ממש מגן על האוטו מגנבים).

עכשיו רק היה צריך לשבת איזה שעה או 2 ולהעיף את כל הבלאגן ששמו באוטו בשביל הקודנית הזאת.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אם ב"קודנית מטרידה" אתה מתכוון שאין לך חשק להקיש את הקוד כל פעם, אז לרוב הקודניות יש מה שנקרא מצב מוסך. שזה אומר בעצם שע"י הקשת הכפתורים הנכונים והקוד שלך אתה מפסיק את הדרישה לקוד עד שתחליט אחרת. אם יש לך את ספרון ההוראות של הקודנית אז תסתכל שם. אחרת, אם תרצה אוכל לבדוק איך מפעילים את המצב מוסך אצלי אבל לא בטוח שזה יהיה אותו דבר אצלך.

• תוכן חדש...