Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להתקין אטמור חד פאזי בהספק 5KW.

בהוראות התקנה רשום שיש לסלול כבל נפרד מלוח חשמל, עם מוליכי 4 מ"מ.

מחשבונים שונים באינטרנט מראים שלהספק זה מספיק מוליך 2.5 מ"מ.

מה דעתכם ?

שאלה נוספת :

יש לי תשתית חשמל למזגן, עם סלילה נפרדת מלוח חשמל, עם מוליכי 2.5 ומספק חצי אוטומטי 25A

האם הלבשת אטמור על התשתית הזו והתקנת מפסק מחליף שיאפשר להפעיל רק מכשיר אחד מהם ולא את שניהם ביחד תיהיה בטוחה מספיק ושוות ערך לסלילת קו נפרד ?

תודה.

פורסם

אני אינני חשמלאי מדופלם.

על חוטים של 2.5 מ"מ אסור להגן עם נתיך של 25 אמפר - הנתיך התקני הוא 16 אמפר, ואני יודע שלפעמים חורגים באופן גבולי (ולא תקני) ל-20 אמפר במקרה של מזגן. 25 זה גבוה מדי וגורם לסכנת שריפה!

http://www.electricil.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=149764

האטמור צורך כ-22 אמפר קבוע (להבדיל מזרם התנעה של מזגן שהוא גבוה באופן רגעי) - 2.5 מ"מ זה קוטר לא מספיק לזרם זה.

:turn-l:
פורסם

דווקא בטבלה שבקישור שנתת כתוב שהנתיך לכבל רב גידי 2.5 הוא 25 אמפר.

התשתית שאני מדבר אליה היא עם כבל רב גידי, כלומר הנתיך שישנו תקני לגמרי.

תודה על הקישור.

פורסם

הוראות היצרן קובעות, על מעל כל טבלה אחרת, כי הם למעשה בנו את המכשיר הם יודעים בידיוק מה הוא צריך.

ולגבי חיבור של המזגן והאטמור על אותו קו, בעיקרון לא מומלץ בכלל(אבל אפשרי), כדי לקבל יעוץ מקצועי יותר תוכל לפנות לפורום החשמלאים: http://www.electricil.com/site/detail/forum/forum.asp?forum_id=1047&depart_id=20484

הצרפתיות לא מסתדרות עם הקוריאנית, לכן אני מחנה אותן רחוק אחת מהשניה:-D

לעבוד עם כובע, בגד ים וכפכפים, נראה לי שאני בגן עדן.8)

פורסם

כשמשחילים כבל, הוא מתפתל ומופעל עליו כח משיכה, לפעמים כח רב. כבל חד גידי עלול להשבר/להתנתק אבל אז הבעייה תתגלה מייד. בכבל רב גידי, אם חלק מהגידים נשבר, מתקבל איזור עם מוליכות נמוכה, מבלי שהדבר ידוע. איזור זה יכול להיות אחר כך מקום להתחממות וסכנת שריפה.

בנוסף, שמעתי איפשהו שהבידוד שמשמש לכבלים רב גידיים הוא שונה ופחות טוב, אבל אני לא בטוח אם זה נכון.

:turn-l:
פורסם

ההסבר על קריעה של חלק מהגידים נשמע איך שהוא עם בשר, בידוד פחות טוב נשמע לי לא הגיוני.

אני חושב שצריך משיכה כל כך חזקה כדי לגרום למצב הזה שאני עדין חושב שהסיבה העיקרית לא לעשות את זה זה עלויות נטו.

יובל, הסתכלתי על הטבלאות שצרפת

יש שם "מוליכים מנחושת" ו "כבלים מנחושת", מי מהם הרב גידי ומי מהם החד ?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

הטבלה הזו די מעניינת

רב גידי יכול להעביר הרבה יותר זרם מחד גידי, מעולם לא ידעתי את זה.

הנה למדתי משהו חדש היום, תודה. :-)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
רב גידי יכול להעביר הרבה יותר זרם מחד גידי.

נדמה לי שזה נובע מנטיית המטען (נושאי הזרם) לזרום על פני המוליך ולא בתוך החתך הפנימי שלו. אם החתך המצטבר שווה, לכבל השזור מכמה תיילים דקים יהיה הקף מצטבר גדול בהרבה מההקף של מוליך יחיד.

אם למישהו יש תובנה אחרת, אשמח להשכיל.

יוסי

פורסם

יכול להיות שמה שאני אכתוב הוא שטות גמורה כי לימודי החשמל רחוקים ממני כבר מספר דו ספרתי של שנים אבל אני חושב שאני זוכר משהו על זה שבמוליכים דקים יותר התנועה מסודרת יותר ובמוליכים עבים יש אלקטרונים סוררים שרצים בכיוונים שהם לא בהכרח רק ישר "עם הזרם" וזה יצור חימום מסויים של הקו לעומת שימוש בהרבה מוליכים דקים בשטח חתך כולל זהה.

יכול להיות שזה יסביר את ההפרשים בטבלה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שניכם צודקים.

התופעה שתיאר יוסי נקראית Skin Effect והתופעה שתיאר דרור נקראית זרמי מערבולת. שניהם מקטינים את היעילות של מוליך עם זרם חילופין ואת שניהם ניתן להקטין ע"י שימוש במוליכים בקוטר קטן יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני חושב שצריך משיכה כל כך חזקה כדי לגרום למצב הזה שאני עדין חושב שהסיבה העיקרית לא לעשות את זה זה עלויות נטו.

לעיתים נדרשת משיכה מאוד מאוד חזקה (עם כל משקל הגוף) + שימוש בחומר "מחליק" דמוי סבון.

• תוכן חדש...