Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

רכשתי והתקנתי מערכת חדשה, מסוג Alpine, דגם CDE-100EUB.

אני שמה לב שלא שומעים טוב את הרמקולים הקדמיים.

רגע לפני שאני הולכת לחנות לבקש שיבדקו - רציתי לבוא עם קצת הבנה... האם זה יכול להיות קשור למערכת? להתקנה? ואם יגידו לי שזו בעיה ברמקולים עצמם?

אני לא חושבת שהבעיה היתה קיימת קודם (לפני שהחלפתי מערכת).

תודה!

פורסם

הבהרה בהמשך לשאלתי:

אמרתי "מערכת", אבל התכוונתי לרדיו-דיסק פלייר (עם חיבור AUX, וגם MP3 - לא שזה משנה, רק שיהיה ברור על מה מדובר).

הרמקולים היו קיימים ברכב ושרתו אותי עם הרדיו-דיסקפלייר הקודם שהיה.

כאמור, לא הבחנתי בעבר בבעיה וכעת יש בעיה בסאונד של הרמקולים הקדמיים. כיוון בעזרת פונקציית fader לא עוזר.

האם מישהו מכיר בעיה כזו, ואם כן, מה יכולה להיות הסיבה?

שוב תודה.

פורסם

מה הכוונה לא שומעים טוב?

זה יכול להיות בגלל ההתקנה,כיוונים ועוד. הכי טוב תחזרי למקום שבו התקינו את המערכת שיבדקו את זה.

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

|Audio 250\1 | SUB: DLS Kw10|ALPINE PXE H650

פורסם

באיזה רמקולים מדובר?

תראה הרדיו דיסק שרכשת קצת יותר מורכב מהרדיו הקודם שהיה לך, עכשיו בגלל שהוא מאופס צריך לשבת ולכוון אותו הוא לא רדיו פשוט כמו שיהיה לך בעבר לכן הרמקולים לא נשמעים טוב כי צריך לכייל את הפיצרים שלו.

פורסם
אני שמה לב שלא שומעים טוב את הרמקולים הקדמיים.

יוני זאת בחורה.8)

Leon 2014: HU: OEM | TW: MT23|MID: PROFI PHASE | AMP: Genesis Profile 4 | MONO: JL :

פורסם

כנראה שזה מה שאמרו לך פה.

קחי את הספר הוראות שלו הדיודיסק החדש ותסתכלי. דבר ראשון נסי להפעיל LOUDNESS. תראי אם יותר טוב לך. חפשי הגדרות של BASS וTRE . נסי להוריד את ה BASS זה בדרך כלל גורם לזיופים מרמקולים פשוטים.

תראי גם מה קורה כשאת משנה את הTREBLE אם יותר טוב או פחות טוב.

יכול להיות גם שיש לך הגדרות מוכנות , אם כן תראי שרשום שם ROCK ,POP, VOCAL וכו'. תבדקי אותם. (לדעתי ROCK נשמע הכי טוב).

מקווה שעזרתי :)

פורסם

שלום למגיבים, ותודה על העצות.

ניסיתי לשחק עם BASS ו-TREBLE וזה לא עזר, ניסיתי קצת עם הפיצ'רים של הסאונד האחרים, אבל אולי אני יכולה לעשות עוד נסיון. אפתח את ספר ההוראות ואמצה את האפשרויות.

אם זו בעיה של כיוון - אז המתקין יוכל לסדר לי את זה, אני מניחה.

מה שמטריד יותר - האם זו יכולה להיות בעיה בחיווט, כך שהוא יצרך לפרק הכל ולהתקין שוב, או - מה שאני חוששת - שהוא לא ירצה לעשות את זה... ואז יגיד לי שכנראה הרמקולים שלי לא בסדר...

בכל אופן, נתתם לי כיוון לגבי נושא הכיוון. אני אנסה מתוך ספר ההוראות ואבקש מהמתקין גם שינסה לכוון יותר טוב.

אם זה לא ילך, אני אצטרך לראות מה הוא יגיד לי ולפעול בהתאם.

פורסם
מה הכוונה לא שומעים טוב?

זה יכול להיות בגלל ההתקנה,כיוונים ועוד. הכי טוב תחזרי למקום שבו התקינו את המערכת שיבדקו את זה.

הבנתי. אם זה הכיוון, אני או המתקין נוכל לפתור את זה.

אם זה ההתקנה - יותר מסובך... מקווה שהמתקין יוכל לפתור את הבעיה, ויגלה נכונות.

אני מניחה שזה לא המכשיר עצמו... מקווה... לא סביר, מכשיר חדש מפירמה טובה.

והרמקולים זה מה שהיה קיים ברכב, מאזדה לאנטיס 2002. אני לא יודעת איזה סוג הם אבל אני לא חושבת שהבעיה היתה קודם.

שוב תודה!

פורסם

בבקשה :wink:,

בכול מקרה אם את חוזרת למתקין כדי שיבדוק למה הרמקולים לא נשמעים טוב ובמידה והוא יגיד לך שיש בעיה ברמקולים עצמם אז את לא חייבת ישר להחליף אותם אלא את יכולה לגשת למתקין אחר שיתן חוות דעת (אל תגידי לו שכבר אמרו שאולי יש בעיה ברמקולים אם את רוצה לבדוק אם הוא אמין), אולי רק חוט היתנתק או משהו.

בכול מקרה בהצלחה8).

פורסם

תשובה מבעל מקצוע ששאלתי בשבילך:

"אם התופעה מורגשת כחוסר בס, יתכן ופאזת הימין שמאל ברמקולים הפוכה, בדיקה פשוטה של העברת הפדר קדימה ובחירת רמקול אחד שינגן, במידה והבס עולה והסאונד נשמע בריא יותר אזי מדובר בהפיכת פאזת אחד הרמקולים"

במידה ויש צורך בהפיכת הפאזה יש לשים לב שההפיכה לא תפגע בפאזות של הבמה הקדמית לאחורית"

או לחילופין חיזרי למתקין ודירשי שיסדר.

(כבר שמענו על מקומות שעושים זאת כתרגיל עלוב לצורך שכנוע רכישת רמקולים

בהצלחה

HU CLARION DXZ786USB-AMP ROCKFORD POWER 400-COMP-ROCKFORD POWER6.5-SUB ROCKFORD P3

פורסם
ובמידה והוא יגיד לך שיש בעיה ברמקולים עצמם אז את לא חייבת ישר להחליף אותם אלא את יכולה לגשת למתקין אחר שיתן חוות דעת

.

תודה, זו עצה שבאמת חשוב לזכור, לקבל קודם חוות דעת נוספת...

פורסם
תשובה מבעל מקצוע ששאלתי בשבילך:

"אם התופעה מורגשת כחוסר בס, יתכן ופאזת הימין שמאל ברמקולים הפוכה, בדיקה פשוטה של העברת הפדר קדימה ובחירת רמקול אחד שינגן, במידה והבס עולה והסאונד נשמע בריא יותר אזי מדובר בהפיכת פאזת אחד הרמקולים"

תודה לך, מעניין מאוד, אנסה לבדוק זאת!

פורסם

היא כתבה שלפני זה לא היתה בעייה.

אני מהמר על בעייה בהתקנה או צירוף מקרים מדהים שזה כשל ברמקולים מייד לאחר התקנת המערכת

HU CLARION DXZ786USB-AMP ROCKFORD POWER 400-COMP-ROCKFORD POWER6.5-SUB ROCKFORD P3

פורסם

אוקיי ----- יש מסקנות.

תודה לכל המומחים. המערכת כנראה בסדר. :-)

בחנתי את ספר ההוראות ואת כל העצות שנתנו כאן. ערכתי את כל הבדיקות בצורה שיטתית.

השתמשתי במודים השונים של הסאונד, וכן באס וטרבל, כדי להשיג את הסאונד האופטימלי.

הפרדתי קדימה מאחורה, שמאל מימין, השוותי כל רמקול ורמקול למקביל לו, ולהערכתי המצב כעת בסדר.

אני לא יודעת למה בהתחלה זה לא היה בסדר.

האם טעיתי בכיווני הרמקולים בהתחלה?

האם היתה בעיה במקור? ההשמעה היתה מאייפוד. האם זה יכול להיות קשור לזה?

האם הרמקול זייף באופן נקודתי?

:?::roll:

אני לא יודעת - אבל שמתי דיסק טוב ופעלתי לפי כל ההוראות, והמצב נראה לי בסדר גמור.

אני מאוד מודה לכולכם שטרחתם וכוונתם את תשומת לבי ואזני לפרמטרים השונים.

אני מאוד שמחה שהרדיו עכשיו בסדר. אני מתרשמת שזהו רדיו ממש טוב. :-D

כעת יש לו אחלה סאונד והוא ממש נעים ונח לתפעול.

אם לא תשמעו ממני יותר - סימן שאני שומעת את המערכת בהנאה ובשביעות רצון.

radio.gif

כל טוב,

צלילית

• תוכן חדש...