Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אכן, אני מתכנן לבצע נסיעות מבחן.

מה ידוע לך על בעיות השרות של סקודה ?

האם יש למשהו מידע על כך?

האם זו סיבה מספקת לפסול את סקודה ?

בפירוש לא.

אמנם זה לא מדד מספיק טוב, אך בתקופה של שנה וחצי שהרכב היה ברשותי, הוא הפגין אמינות מוחלטת.

שוב, זה לא מדד, זה רכב שהוצאתי חדש מהניילונים ואת האמינות שלו יהיה אפשר למדוד רק בעוד כמה שנים, אבל כן אפשר להגיד על הגיר (dsg7) שהוא מראה אמינות מצויינת ברכבים מהקונצרן עליהם הוא מותקן זמן ארוך יותר.

המנוע גם הוא מותקן על רכבים מהקונצרן זמן רב ומראה אמינות מצויינת, נחשב לאחד המנועים הטובים בקטגוריה.

אין פה איפה ליפול. רק להנות מרכב מדהים.

מחשבה בוראת מציאות.

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שי,תנהג עליהם,תזמין נסיעת מבחן מפורד וסקודה,זה יעזור לך מאד לקבל החלטה.

עוד נקודה חשובה זה האחריות,של פורד-3שנים,לעומת זאת של סקודה-שנתיים,מיבואן בעייתי בתחום השירות.

קשה מאוד להתרשם לעומק מ-10 דקות של נסיעה ברכב, שבד"כ מישורית ללא עליות ובמסלול עם רמזורים.חשוב מאוד לקבל פידבק מכמה שיותר משתשמים ובעלי רכבים מסוגים אלו ורק אז לקבל החלטה.

לכן אני מנסה לקבל התרשמות של כמה שיותר אנשים על סוגי רכב אלו.

פורסם
אם מונדאו אז תחכה למנוע החדש! תבדוק אופציה ל-C5 רכב מצויין ולמה לא לבדוק את האינסגיה סטיישן.

http://www.citroen.co.il/C5new/

הגודל של הספסל האחורי לא שונה מזה של הסדאן. גם בסטיישן 3 מבוגרים לא יכולים לשבת (מהשוואה של המידות על הנייר).

פורסם
בפירוש לא.

אמנם זה לא מדד מספיק טוב, אך בתקופה של שנה וחצי שהרכב היה ברשותי, הוא הפגין אמינות מוחלטת.

שוב, זה לא מדד, זה רכב שהוצאתי חדש מהניילונים ואת האמינות שלו יהיה אפשר למדוד רק בעוד כמה שנים, אבל כן אפשר להגיד על הגיר (dsg7) שהוא מראה אמינות מצויינת ברכבים מהקונצרן עליהם הוא מותקן זמן ארוך יותר.

המנוע גם הוא מותקן על רכבים מהקונצרן זמן רב ומראה אמינות מצויינת, נחשב לאחד המנועים הטובים בקטגוריה.

אין פה איפה ליפול. רק להנות מרכב מדהים.

האם רכב זה עדיין בבעלותך ?

האם היתה קונה סופרב שוב ?

פורסם
קשה מאוד להתרשם לעומק מ-10 דקות של נסיעה ברכב, שבד"כ מישורית ללא עליות ובמסלול עם רמזורים.חשוב מאוד לקבל פידבק מכמה שיותר משתשמים ובעלי רכבים מסוגים אלו ורק אז לקבל החלטה.

לכן אני מנסה לקבל התרשמות של כמה שיותר אנשים על סוגי רכב אלו.

העניין הוא שרשמים על הרכב הם אישיים,כי לכל אחד דרישות אחרות ונסיון אחר,חוץ מזה שיש כל מיני בעלי אינטרסים בפורום!.

לא תקבל מדד טוב יותר מנסיעת מבחן של 20דקות על הרכב.

אני הייתי בודק גם את האופציה של הC5,רכב מעולה.

פורסם
האם רכב זה עדיין בבעלותך ?

האם היתה קונה סופרב שוב ?

הסופרב כבר לא בבעלותי.

בלב שלם כן, בתקציב הזה אין רכב טוב ממנו בקטגוריה.

אם היית יכול לעלות את התקציב שלך, בעוד 20K ש"ח, לך על המנוע 2.0 TSI.

כשאני קניתי לפני שנה וחצי, המנוע הזה לא היה בארסנל.

בהצלחה.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
קשה מאוד להתרשם לעומק מ-10 דקות של נסיעה ברכב.

נהפוך הוא, זה דווקא קל מאד. השאלה היא מה אתה מחפש ללמוד מהנסיעה הזאת.

אני יכול לתת לך דוגמה פשוטה: במסגרת העבודה יוצא לי לנסוע אלפי קילומטרים על מכוניות שכורות, כל פעם דגם אחר

(ההזמנה היא לפי קטגוריה). על הנייר, האופל קורסה נראית לא פחות מוצלחת מאשר חברותיה לקבוצה - פורד פיאסטה

ופולקסוואגן פולו. המספרים מדברים על הספק, נפח מנוע ומומנט כמעט זהים. במבחנים השוואתיים שנערכים בחו"ל, יש

מקרים רבים בהם העיתונות פוסקת לטובת הקורסה, וכך גם דעת הקהל באתרי רייטינג צרכני למיניהם. על פניו, ההחלטה

ברורה - הקורסה היא מובילת הקטגוריה ו"הקניה הכדאית", נכון?

אז לא, לא במקרה שלי. נסעתי גם עליה (יש לי אחת כרגע) וגם על המתחרות, ובאמת שאין הרבה הבדל. רק מה, אני

לא מצליח לתפוס תנוחת נהיגה נורמלית בתוך הקורסה, כזאת שבה הראש שלי לא נמוך מדי, או ההגה לא רחוק מדי, או

המושב לא נמצא בזווית מוזרה. לא יודע למה, פשוט לא מצליח. אז אני יודע שגם עם כל הביקורות הטובות, זה דגם אחד

שאני כבר לא "אקנה", ולא משנה כמה הנחה יתנו לי. כנ"ל לגבי מכוניות מסויימות בהן נהגתי ולא אהבתי את מיקום ההגה,

זווית הדוושות, התחושה של ידית ההילוכים או התמיכה של המושב. גם רעשי רוח זה משהו שיש להתחשב בו. גם מערכת

הסטריאו, הארגונומיקה של לוח המחוונים, התחושה של הכפתורים והמתגים השונים... את כל אלה ועוד תוכל לקלוט בקלות

בנסיעת מבחן של 10 דקות, שד"א לא חייבת להיות על שטחים מישוריים.

בשורה התחתונה - מומלץ בחום לא לוותר על נסיעת מבחן בכל המועמדות, בין אם כבר החלטת איזו מהן אתה קונה או לא.

בסופו של דבר, אתה זה שתחיה עם הרכב בשנים הבאות, לא אנשים אחרים, לא נציגי היבואן ולא המגיבים בפורום. לא חבל

לפספס את ההזדמנות לבחור את מה שהכי מתאים לך?

פורסם

אני יכול לתת לך דוגמה פשוטה: במסגרת העבודה יוצא לי לנסוע אלפי קילומטרים על מכוניות שכורות, כל פעם דגם אחר

(ההזמנה היא לפי קטגוריה). על הנייר, האופל קורסה נראית לא פחות מוצלחת מאשר חברותיה לקבוצה - פורד פיאסטה

ופולקסוואגן פולו. המספרים מדברים על הספק, נפח מנוע ומומנט כמעט זהים. במבחנים השוואתיים שנערכים בחו"ל, יש

מקרים רבים בהם העיתונות פוסקת לטובת הקורסה, וכך גם דעת הקהל באתרי רייטינג צרכני למיניהם. על פניו, ההחלטה

אז לא, לא במקרה שלי. נסעתי גם עליה (יש לי אחת כרגע) וגם על המתחרות, ובאמת שאין הרבה הבדל. רק מה, אני

לא מצליח לתפוס תנוחת נהיגה נורמלית בתוך הקורסה, כזאת שבה הראש שלי לא נמוך מדי, או ההגה לא רחוק מדי, או

המושב לא נמצא בזווית מוזרה. לא יודע למה, פשוט לא מצליח. אז אני יודע שגם עם כל הביקורות הטובות, זה דגם אחד

שאני כבר לא "אקנה", ולא משנה כמה הנחה יתנו לי. כנ"ל לגבי מכוניות מסויימות בהן נהגתי ולא אהבתי את מיקום ההגה,

זווית הדוושות, התחושה של ידית ההילוכים או התמיכה של המושב. גם רעשי רוח זה משהו שיש להתחשב בו. גם מערכת

הסטריאו, הארגונומיקה של לוח המחוונים, התחושה של הכפתורים והמתגים השונים... את כל אלה ועוד תוכל לקלוט בקלות

בשורה התחתונה - מומלץ בחום לא לוותר על נסיעת מבחן בכל המועמדות, בין אם כבר החלטת איזו מהן אתה קונה או לא.

בסופו של דבר, אתה זה שתחיה עם הרכב בשנים הבאות, לא אנשים אחרים, לא נציגי היבואן ולא המגיבים בפורום. לא חבל

אני מסכים עם כל מילה שכתבת.

אין תחליף לחוויה אישית. אך אני מציין שקשה מאוד לחוש את כל הדברים שציינת ב- 10 דקות בנסיעת מבחן.

ציינת שאתה נוסע קילומטרים רבים. רק בצורה כזו אפשר לחוש באמת את הרכב.

שאלותיי מכוונות לאנשים כמוך, שיש להם ניסיון של קילומטרים רבים על סוגי הרכב הללו.

אני מודע גם שיש אנשים בעלי אינטרסים שמגיבים גם הם הפורום. לצערי אין לי אפשרות לדעת זאת. אך אני מנסה לחבר את ההתרשמות האישית שלי עם החוויות של האחרים ולהחליט, כאשר יש מספיק מידע הכולל את: ההתרשמות שלי, הדרישות שלי וההתרשמות של אנשים נוספים.

פורסם

אני נוטה להסכים עם דריש.

בשנים האחרונות הזדמן לי לנהוג על המון רכבים ואני מתכוון המון.

יש דברים שאי אפשר לדעת מנהיגה של 10 דקות אבל יש כל כך הרבה דברים אחרים שכן אפשר לדעת מנהיגה של 10 דקות ובין הדברים האלו יש דברים שאם לא היתה עושה אותם - אז הסיכוי שלך להתאכזב לאחר בחירת רכב הוא הרבה יותר גדול.

לדוגמא - לפני שרכשתי את הרכב הנוכחי (האוונסיס) בכלל חיפשתי סונטה וזה לאחר שנהגתי באחת ומאוד התחברתי לרכב.

נכנסתי לסובארו אימפרזה GX - 2 ליטר - אחרי נהיגה של 4 שנים בקורולה 2007 - תוך דקה מיציאת הרכב מהמגרש הרגשתי שהקורולה 2007 שלי הרגישה טובה יותר מהרכב הזה כמעט בכל פרמטר אפשרי בין אם זה תאוצה מהמקום, בין אם זה נוחות ישיבה, מרווח פנים, אבזור וכל השאר - יכול להיות שזה היה לא נכון, אבל הרגשה זה הכל בסופו של דבר, לא התחברתי לרכב.

נכנסתי לפורד מונדאו 2006 - הרכב יפה, הישיבה בפנים היתה נוחה מאוד הכל מצא חן בעיניי ואמרתי לעצמי נעשה סיבוב ונסגור על הרכב - הגעתי לרמזור הראשון מהרגע שיצאתי מהמגרש - פרסה, מגרש, דימום מנוע - שלום ולא להתראות!

לא התחברתי לכבדות של הרכב בגרוש.

--- ארה"ב --- נחיתה ראשונה שלי מטעם העבודה

לקחתי PT קרוזר בעוד מנהל המגרש מביט בי מוכה הלם - אחרי יומיים החזרתי את הרכב היות ומחוסר נוחות חזרה לי דלקת עתיקה בכתף שמאל והעובדה שלא יכלתי לראות רמזורים בלי להתכופף קדימה, מאוד לא מצאה חן בעיניי...

סתם דוגמא למה היה יכול לקרות אם לא מנסים רכב לכמה דקות לפני שנוהגים עליו.

-- כשרכשתי את האוונסיס, היה לי קליק מטורף לרכב הזה מהרגע הראשון שירדתי איתו לכביש - זה קרה אחרי שגם ניסיתי רכבים אחרים שכבר שקלתי לסגור עליהם עסקה אבל מה לעשות, הרכב הזה המיס אותי מהרגע הראשון שהוא זז.

אז - אל תוותר בשום פנים ואופן על נסיעת מבחן על כל שלושת הרכבים האלה אם אתה שוקל אותם ברצינות.

לך תדע אולי האופל היא החזקה מבין השלושה, הסופרב הרכישה הכי נבונה מבין השלושה - אבל דווקא המונדאיו תדגדג לך איפשהו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הכי טוב שתבצע נסיעת מבחן בכל 4 הרכבים(הייתי מוסיף לרשימה את ה-C5 ) אבל לדעתי האופל מציעה את הדיל הטוב ביותר! אני מניח שזה מעל לתקציב אבל הביואיק לה קרוס בנוייה על פלטפורמה מאורכת של האינסגיה ,ככה שמקום איכות ופאר לא יהיו חסרים.

http://motocar.ifeel.co.il/article/11883.aspx

:fadein:
פורסם

הדגם היה ספורט טורר, (סטיישן באופלית) 220 כ"ס 6 הילוכים ידני.

לדעתי נסיעה לאילת או לצפון בדגם כזה נוחה ביותר (טיול האחרון במזדה 5 נאלצתי לחבר צ'מידן על הגג בגלל חוסר מקום בתא מטען) בטורר לא רק שאתה יכול לדחוף עולם ומלאו, גם הגישה להעמסה נוחה מאוד לא רק לטיולים גם לקניות. בקיפול המושבים האחורים אתה יכול להעביר דירה בלי להזעיק מובילים, בפיקניקים אתה יכול לפרוש סדין ולישון עם האשה באוטו במקום להקים אוהל, כמו-כן עוד יתרון לטורר > מאוד מרווח לנוסעים מאחור (דגם הקופה שונה בעיצובו, הגג מאחור בקופה מצמצם את מרחב מחייה, מה שכן הוא מאפשר לקופה תא מטען בין -520-530 ליטר שזה מאוד נדיר למכוניות קופה).

בנהיגה רגילה ושקטה מדובר ברכב נוח מאוד, מאוד נעים מאוד שקט כמעט ולא שומעים כלום גם במהירויות של 150 וצפונה, שיחקתי קצת בלחצנים בדשבורד יש לך שם אפשרות לכייל את נוחות הנסיעה ע"י ריכוך או הקשחה של בולמי הזעזועים לפי טעמך, כמו כן יש שם גם מצבי ספורט שגם אותם ניתן לכוון ע"י תפרטים, זה דורש הרבה לימוד, לא נכנסתי לזה יותר מידי.

המנוע חזק מאוד והרכב מאיץ קדימה מכל הילוך (ידני) לכל הילוך ובכל מצב, המנוע הגמיש נותן תחושה שזה לא משנה באיזה הילוך תהיה תמיד יהיה לך כח.

הרכב עצמו נותן תחושת אקלוסיביות שמזכיר מכוניות יוקרה, היא בפירוש רמה מעל הפאסט (שאותה שכרתי בפעם הקודמת), היא מזכירה לי יותר את הA4.

אני הייתי הולך על האינסנגינה טורר, אבל בשום אופן לא פוסל נהיגת מבחן על המתחרות במיוחד לא הסקודה שיש עליה גם הרבה מחמאות.

זה הכל,

מקווה שעזרתי.

פורסם
הדגם היה ספורט טורר, (סטיישן באופלית) 220 כ"ס 6 הילוכים ידני.

לדעתי נסיעה לאילת או לצפון בדגם כזה נוחה ביותר (טיול האחרון במזדה 5 נאלצתי לחבר צ'מידן על הגג בגלל חוסר מקום בתא מטען) בטורר לא רק שאתה יכול לדחוף עולם ומלאו, גם הגישה להעמסה נוחה מאוד לא רק לטיולים גם לקניות. בקיפול המושבים האחורים אתה יכול להעביר דירה בלי להזעיק מובילים, בפיקניקים אתה יכול לפרוש סדין ולישון עם האשה באוטו במקום להקים אוהל, כמו-כן עוד יתרון לטורר > מאוד מרווח לנוסעים מאחור (דגם הקופה שונה בעיצובו, הגג מאחור בקופה מצמצם את מרחב מחייה, מה שכן הוא מאפשר לקופה תא מטען בין -520-530 ליטר שזה מאוד נדיר למכוניות קופה).

בנהיגה רגילה ושקטה מדובר ברכב נוח מאוד, מאוד נעים מאוד שקט כמעט ולא שומעים כלום גם במהירויות של 150 וצפונה, שיחקתי קצת בלחצנים בדשבורד יש לך שם אפשרות לכייל את נוחות הנסיעה ע"י ריכוך או הקשחה של בולמי הזעזועים לפי טעמך, כמו כן יש שם גם מצבי ספורט שגם אותם ניתן לכוון ע"י תפרטים, זה דורש הרבה לימוד, לא נכנסתי לזה יותר מידי.

המנוע חזק מאוד והרכב מאיץ קדימה מכל הילוך (ידני) לכל הילוך ובכל מצב, המנוע הגמיש נותן תחושה שזה לא משנה באיזה הילוך תהיה תמיד יהיה לך כח.

הרכב עצמו נותן תחושת אקלוסיביות שמזכיר מכוניות יוקרה, היא בפירוש רמה מעל הפאסט (שאותה שכרתי בפעם הקודמת), היא מזכירה לי יותר את הA4.

אני הייתי הולך על האינסנגינה טורר, אבל בשום אופן לא פוסל נהיגת מבחן על המתחרות במיוחד לא הסקודה שיש עליה גם הרבה מחמאות.

זה הכל,

מקווה שעזרתי.

ראשית, ממש תודה,

שנית, האם היו לך נוסעים שישבו מאחור ?

כמה נוסעים? ילדים מבוגרים ?

היתי רוכש מייד את האופל אבל הבעייה שלי שאני מסיע בד"כ גם את ילדי מאחור ואני צריך מקוםפ ל-3 ילדים גדולים.

פורסם

אני כל-כך מסכים עם הטקסט הזה ! פשוט כל-כך נכון.

אחת הסיבות הבולטות ביותר שבגללה מכרתי את האיביזה קופרה שהייתה לי, זו תנוחת השיבה הנוראית.

גובהי הוינו 1.90מ', מרווח הראש דווקא היה מצויין, אפילו מקום לרגליים היה, הבעייה הייתה שמיקום ההגה, ביחס למושב, היה פשוט לא טוב בשבילי, ולא משנה כמה משחקי כיווני גובה ועומק הגה עשיתי, ולא משנה כמה שיחקתי עם הכיסא, תנוחת ישיבה טובה, לא קיבלתי ממנה.

אפילו ברמה שיום אחד חשבתי אולי להחליף לריקליינר (כיסא ספורט מתכוונן), משהו איכותי, של ריקארו וכדומה, עד שיום אחד, עליתי על סובארו, B4 2009, בשנייה ש"נפלתי" למושב, התמלאתי פליאה, הכל נפל לי לידיים בצורה מושלמת, הכסא היה נמוך אך הראות החוצא הייתה מצויינת, ההגה היה נמוך אך תנועת הידיים הייתה מצויינת ולוח המכוונים לא הוסתר ע"י ההגה, לא הייתי צריך לשחק עם כיוונים של הגה-כיסא אפילו פעם אחת, זה גרם לי להבין שהנדסת האנוש בקופרה אולי טובה, אבל ממש לא בשבילי.

אוכל להגיד את אותו דבר (תנוחת ישיבה מצויינת) על מאזדה מיאטה NC, גם שם, הכל פשוט מושלם.

ומנגד, הייתה לי מרצדס CLK350 לתקופה של שבוע שלם, רכב שעולה בערך פי 3 ממאזדה מיאטה NC, ושם תנוחת הישיבה הייתה נוראית.

לכן, מנסיעת מבחן של כמה דקות (אם תגדיר מראש תוכל לקבל יותר מ 10 דקות, יותר לכיוון החצי שעה, 40 דקות.) בהחלט תוכל להפיק המון.

בהצלחה.

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

לא יודע לגביי הסקודה, אבל הפורד הוא לבטח לא רכב אמין. לי יש אותו בליסינג אמנם כך שאני מוגן, אבל בשנה האחרונה הוא בילה לפחות 3 פעמים במוסך. אני נכנס לרכב ופתאום ההגה מסרב להסתובב, פתאום המנוע מנגן לי מוזיקת מטאל כאילו הוא עוד רגע מתפוצץ...

הוא בהחלט רכב מצויין.

אני הייתי מוסיף את ה-C5 לרשימה שלך.

מה שלא תבחר מבין השלוש יהיה החלטה טובה, אין לך מה לחשוש. כולן גדולות ומרווחות מאוד למשפחה גדולה. אגב, זה לא כל כך להתנייד עם רכב גדול שכזה. עם המונדיאו אני מתקשה לחנות לפעמים.

עכשיו נותר לך להזמין נסיעת מבחן לכולן ולבחור את זאת שהכי עושה לך את זה.

אגב, למה פסלת את המאליבו מראש ? לא שאני ממליץ עלייה, אבל בדוק גם אותה.

• תוכן חדש...