Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום חמישי נסענו חברים לכנרת וממש לקראת שהגענו ליעד הפיאט עצרה כי החום מנוע הראה כמעט עד הסוף :shock:

נתנו לה להתקרר וכל המיכל עיבוי ביעבע והצינור שמוביל את המים רקד , ואחרי כמה דקות התחילו לטפטף מים בקצב מהיר מאזור מיכל העיבוי .

בהתחלה חשבנו זה הצינור שמתחבר למיכל עיבוי אז קנינו בחנות חלפים בטבריה צינור בקוטר גדול יותר וחתכתי את הצינור המקורי איפה שחשבנו שיש את החור , וחיברנו את המקורי לזה שקנינו והידקנו עם בנדים והכל ישב מעולה , אחרי זה הנענו ונתנו למנוע לעבוד , וכעבור 5 דקות החום עלה מעל המותר (המאוורר נכנס לפעולה והפסיק משום מה) ובקיצור המים המשיכו לזרום גם אחרי החלפת הצינור מאזור המיכל (כנראה יש בו סדקים)

כרגע הרכב נגרר למרכז טבריה וביום ראשון חוזרים לשם לטפל ברכב , אשמח לקבל המלצה על מוסך שמתמחה בפיאט על מנת להחזיר אותה הביתה .

ומה הנזק הצפוי ? פשוט בעל הרכב הוא חייל והוא צריך לדעת כמה להכין

פורסם

צריך לבדוק אם אין סדק במיכל עודפים , בד"כ הבעיה שם .

בנוסף מאוורר הרדיאטור עובד על שתי מהיריות , איטית באמצע , וגבוהה כאשר המנוע חם מאוד .

לבקש כי המוסך יבדוק אם המאוורר עובד בשתי המהיריות .

למלא נוזל קרור מתאים , לא מים.

אם מולאו מים , בהזדמנות הראשונה לרוקן ולמלא נוזל קרור .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות , אשמח רק לקבל המלצה לאיזה מוסך אמין בטבריה שיודע לטפל בפיאט ומחר מחרותיים אני נוסע איתו לתקן את הרכב

פורסם

עדכון .

הגענו לטבריה בסביבות השעה 10:30 והגענו לחשמלאי רכב בשם בארי , בקיצור נרשמנו לעוד 2 וחצי שעותכי היה ממש לחץ והם אמרו שהם יתקשרו , אז המשכנו בינתיים למוסך אחר (פיוז) שהוא בכלל לא היה מוכן לקבל עקב עומס .

לא הייתה ברירה ולא היו שום מוסכים אחרים שיכלו לטפל אז נאלצנו לחכות 2 וחצי שעות וכשראינו שהם לא הולכים להתקשר באנו לשם ופשוט עמדנו להם על הראש כי רצינו לחזור הביתה ברכב ולא באוטבוס , אז הוא נשמע לבעיות שאמרתי לו וישר בדק מתח במאורר רדיאטור ונמצא תקין (המזגן נכנס לפעולה ועובד מצויין גם כן) .

הוא אמר שיש לחץ במערכת קירור ויש אוויר במערכת (שנכנס מנזילה) מה שגורם לכך שהמאורר לא נכנס לפעולה , אבל הוא תקין , אז אמרתי לו שיחליף יוניט חום כיוון שהוא מכניס את המאורר לפעולה רק כשהחום מגיע ל3/4 בזמן שכבר הנוזל קירור מתחיל לנזול מהפקק .

הוא אמר שזה לא קשור ליוניט חום וככל הנראה מדובר בראש מנוע (והתעקשתי שלא) .

הוא הפנה אותנו למכונאי רכב שנראה דווקא אדם ישר ולא היה לו הרבה זמן לתקן אז הוא ישר ניגש לבדיקת קומפרסיה וניפח מאזור הפקק של המיכל עיבוי כדי לבדוק מאיפה יש נזילות .

הוא מצא נזילה אחת באחד הצינורות ופשוט חתך חלק ושם צינור "חדש" .

בלי לבדוק את היעילות התחיל להרכיב חזרה את החלקים עקב זה שהם כבר רצו לסגור ,הוספנו מים מהברז ,ואז אחרי שהוא הרכיב את הכל חיממנו את הרכב למעל החצי ואכן המאורר נכנס לפעולה (איזה כיף אפשר לנסוע הביתה) נסענו בחיוך שמנו מוזיקה נסענו מבסוטים .

אחרי חצי שעה עצרנו בתחנת דלק לקנות מים ולתדלק , ולפי שיצאנו לדרך גילינו שוב שלולית מתחת לרכב , שוב החום מנוע עלה והמאוור לא נכנס לפעולה מה שגרם ליציאת המים מהפקק של המיכל עיבוי .

אחרי שנתנו לרכב קצת להתקרר פתחו את המכסה של המיכל עיבוי ויצא אוויר (שוב יש לחץ!!) אז פתחנו את שני הפקקים שממוקמים:

1- בפינת הרדיאטור על מנת לנקז את המים ולשחרר את הלחץ אוויר שנוצר

2- פקק מסמוך לתא נוסעים

ופשוט מילינו שוב מים רגילים והמשכנו בנסיעה , בשלב כלשהו הבנו שאסור לעצור בדרך כי כל עצירה הרכב מתחמם והוא מתקרר מהקור של הרוח (נסענו כבר בערב) ואפשר לשכוח מהמאורר רדיאטור שיקרר.

אז כל איזה כמה רמזורים היינו עוצרים ומחליפים שוב ושוב מים על מנת לקרר את המערכת .

בקיצור מפה זאת כבר היסטוריה רבת סבל , אני רק זוכר שבכביש 2 איפה שאין רמזורים נסענו כל הדרך על 120 ואפילו הרשנו לעצמנו לטפס ל170 והמד חום לא ירד או עלה מהחצי , וכשפנינו כבר במורשה היו פקקים אז כל 10 דקות עצרנו .

בקיצור נסיעה של שעתיים לקחה 5 , אבל העיקר הרכב בבית

השאלה שלי היא עכשיו : דבר ראשון מה לבקש מהמוסכניק שיחליף ? יוניט חום קבוע או יוניט חום קצר יותר שלא יתן לחום לעלות מעל החצי ?

רציתי גם לעשות על הדרך ניקוי יסודי למערכת קירור ולהחליף את כל הצינורות שקשורים עליו כי אחרי "חוויה" מבינים שחייבים לטפל כמה שיותר העיקר לא להיתקע בשום מקום .

בקיצור כתבתי מספיק , ועוד ניסיתי לחסוך בפרטים .

אני אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי , ותמיד אני שמח לקבל המלצה למכונאי שכן יודע לטפל בפיאט באזור ראשל"צ והסביבה על מנת לטפל אצלו ברכב .

פורסם

כדאי מאוד לבדוק שאירועי ההתחממות האלה לא גרמו לטראומה לראש המנוע...

בכל מקרה הייתי ממליץ על טיפול עצבני - בדוק את משאבת המים, תרמוסטט, צינורות, רדיאטור - לא שווה להתקע בטיול כיפי בגלל שטויות כאלה, שהן רק הזנחה פרופר.

סדר את כל מה שצריך סידור, נקה את מה שצריך ניקוי ותמלא פראפלו שמתאים לרכב ואתה תראה שהוא לא יתחמם אף פעם.

פורסם

חברים, בפעם ה1000! תחליפו יוניט הפעלת מאוורר. (תקשיבו למישהו שמכיר את הרכב הזה כמי כף ידו :))

משאבה הוחלפה פברואר 2010,

טרמוסטט הוחלף בנובמבר 2009,

יוניט הפעלת מאוורר הוחלף ביוני 2010,

(הרכב הזה היה בבעלותי עד יוני 2010)

מומלץ גם לבצע ניקוי לרדיאטור.

פורסם

עדכון נוסף :

הבראבה חזרה על הכביש !!

הרכב ביקר בבוקר אצל מוסך רדיאטורים והתגלתה סתימה בצינור מי קירור שמתחבר לרדיאטור עצמו וההמוסכניק ניקה שם הכל , כשהתבקש לנקות בנוסף רדיאטור התגלה שאי אפשר לבצע את זה כי על פי תענתו מדובר ברדיאטור סיני זול שמלא בקורוזיה ואי אפשר לפרק ולנקותו .

הוחלפו צינורות יבשים ורקובים של המי קירור ולא היה צורך להחליף יוניט חום והרכב מאז הטיפול נוסע יופי והחום קבוע על חצי ברוך השם , בעתיד אני מקווה שבעל הרכב יחליף רדיאטור .

פורסם
עדכון נוסף :

הבראבה חזרה על הכביש !!

הרכב ביקר בבוקר אצל מוסך רדיאטורים והתגלתה סתימה בצינור מי קירור שמתחבר לרדיאטור עצמו וההמוסכניק ניקה שם הכל , כשהתבקש לנקות בנוסף רדיאטור התגלה שאי אפשר לבצע את זה כי על פי תענתו מדובר ברדיאטור סיני זול שמלא בקורוזיה ואי אפשר לפרק ולנקותו .

הוחלפו צינורות יבשים ורקובים של המי קירור ולא היה צורך להחליף יוניט חום והרכב מאז הטיפול נוסע יופי והחום קבוע על חצי ברוך השם , בעתיד אני מקווה שבעל הרכב יחליף רדיאטור .

גם אני מקווה מאוד שבעל הרכב יחליף את הרדיאטור....

• תוכן חדש...