Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חח צביקה, ארבעה חודשים של שקט לרגע התחיל לרוץ לי בראש הפרסומת רנו לא נכנסת למוסך :lol:

רמי יש מקרי קיצון כמו שלי וכמו של אבי זה אמור להיות איפשהו באמצע, תראה הרכב שלי הוא לא בדיוק שה תמים הצרפתיה שלי עברה 206K שזה לא מעט, והיא עדיין חיה ובועטת (לא אפרט על כמה היא נוסעת כשאני רוצה שתעשה כן מדובר על 120 וצפונה - גילוי נאות כבר הפסקתי עם זה כשהבנתי שזה לא כלכלי לכיס כשהדלק עולה 6.41) ללא קשר לאיזה רכב תבחר לא פחות חשוב מאמינות זה סחר עתידי ז"א לא לקבל ירידת ערך גבוהה (לראיה הקליאו נקנתה ב14 וחצי אחרי מיקוח גדול כשהמחירון של לוי יצחק היה על 21 אלף!!!) והכי חשוב שתהיה לך גם נוחה שיהיה לך כיף לשבת על כיסא הנהג ותנהג בכיף ובניחותא על כיסא קשה כמו אבן ומתלים שתרגיש בהם כל מהמורה וכל חור בכבישי ארצינו המושקעים.

וכן מירב הסיכויים שהרכב שתקנה עבר אי אילו אירועים, ותצטר איזה אלפיה בצד למקרים כמו שלי (הלוואי ולא תשתמש בהם והם ישארו לך בבנק עם ריבית דריבית עד שתמכור את הרכב אבל בוא נהיה ריאלים).

אבי הלוואי ולא תצטרך להכנס למוסכים כל ימי חייך מלבד טיפולים שוטפים, אבל אמרתי כבר בהודעה הראשונה שלי עדיף סמ של מזל על קמ של שכל. ובאיזשהו מקום אני טעיתי בבחירת הרכב וכנראה שהבחירה שלך היתה מוצלחת יותר משלי ולאו דווקא כי שלך זה פונטו ושלי זה קליאו, פשוט האקסמפל שקניתי אני בטוח שעבר יותר משלך על כבישי ישראל.

קליאו - הרכב שקניתי היה מטונף מבפנים אבל מטופל לפי הספר וכל דבר שהיה דורש החלפה הוחלף למעשה קניתי את הרכב ללא שום צורך בהחלפה של שום חלק, הבלאי קרה לי בהמשך. אין הקנקן מעיד על תוכנו, לעיתים רכב מלוקק יתר על המידה יכול להדליק נורה אדומה.

מכוני בדיקה כבר מזמן אינם פאקטור, חבר בעל מגרשים טוען שיש לו יד בכל מכוני הבדיקה אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל אני לא אתפלא אם זה נכון באמת.

והסיבוב הקצרצר הזה יכול לעזור לך רק בדבר אחד לפסול רכבים לפני שאתה זורק כסף למכון או למוסך שיבדוק תרכב, למעשה זה השלב החשוב ביותר שבו צריך לבדוק כל דבר קטן לפני הבדיקה והאם בכלל הרכב שווה בדיקה.

בשורה התחתונה שלא תטעה לרגע אני לא אומר לך לפסול לגמרי את הקליאו נהפוך הוא כשהקליאו נטולת בעיות הוא רכב אחד המפנקים מבחינת מושבים והנדסת אנוש

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

תודה על האיחולים החמים :wink:

גם לדעתי ברכבים משנתונים כאלה, ריבוי כניסות למוסך לא נגזר מדגם כזה או אחר (פונטו/קליאו ואחרים) אלא בעיקר מרמת האחזקה של בעליו הקודמים. הרכב שלי טופל במורשה, ננהג ע"י אישה ועבר רק 88k ק"מ ומאז עשיתי איתו עוד 10k.

ולפותח השירשור, תנסה למצוא רכב שטופל במורשה עם ק"מ ויד נמוכים ותקווה לטוב.

פורסם

שיטה טובה ולא הכי ידועה לסינון של רכבים מטופלים, היא הגדרה של דגם מסוים, טווח שנים ותוספת של המילה "מורשה" או "חברה" או שם החברה בחיפוש חופשי.

לדוגמא:

נניח וחיפשת פונטו, תוכל למצוא רכבים בטווח השנים שהגדרת - שבמודעה שלהם נכתב: "מטופל רק בחברה", "מטופל במורשה בכרמיאל" או "ספר טיפולים מסודר במוסך פיאט".

נכון שלא תמיד הם יהיו עם ק"מ נמוך במיוחד או ללא פגיעות פחחות - אבל לדעתי ספר טיפולים מסודר שווה המון ושווה להתפשר על רכב עם יותר ק"מ שיש לו טיפולים מסודרים עם חלפים מקוריים.

לדעתי גם הסיכוי למצוא ככה רכב טוב באופן כללי - הוא גבוה יותר.

חיסרון - אתה יכול למצוא רכב מדהים באשדוד כשאתה גר בראש פינה. כאן צריך לחשוב האם הרכב כדאי או לא - זה כבר עניין שלך!!

פורסם

ודאי שיתרון.

אישה בד"כ יותר שומרת על הרכב, פחות קורעת בו ומטפלת על פי הספר. אני לא מדבר על איזה סטודנטית תפרנית אלא אישה מבוגרת יותר

פורסם
זה יתרון או חסרון?!

ודאי שיתרון.

אישה בד"כ יותר שומרת על הרכב, פחות קורעת בו ומטפלת על פי הספר. אני לא מדבר על איזה סטודנטית תפרנית אלא אישה מבוגרת יותר

אני לא חושב שהבנת את השאלה שלו נכון. טיפול לפי הספר זה סבבה, השאלה באיזה דברים היא נתקעה.

דוגמא טובה זאת חברה של אמי, יש לה יאריס שנת 2003 אם אני לא טועה, לא נשאר מקום חי על הרכב. אם זאת לא הייתה יאריס, הרכב כבר מזמן היה מושבת לדעתי.

אני לא מדבר על איזה סטודנטית תפרנית אלא אישה מבוגרת יותר בסוף שנות ה-50 לחייה.

Bimmer

פורסם

אולי זה לא הכי קשור, אבל במקרה ואתה חושב על זה, אז תשמע:

לחבר שלי גם היה תקציב כמו שלך לקניית רכב, הוא רצה גם לקנות פיאט או סיטרואן זולה משנתון 98-00, כולם כולל כולם אמרו לו שהוא לא צריך לקנות זבל צרפתי או איטלקי, יתקע אצלו על הכביש ויכנס למוסך כול יומיים, שיקח יפנית משנתון נמוך יותר, והיא תהיה בובה שחבל על הזמן. הוא אכל את הסיפורים, ובסוף קנה יפנית שנת 93 שמוגדרת בתור אחד הרכבים האמינים ביותר.

להלן הממצאים אחרי 3 חודשים:

הרכב נתקע 5 פעמים על הכביש(זה רק מה שאני הייתי עד אליו, יכול להיות יותר)

הרכב נכנס 4 פעמים למוסך, תקלות קרבורטור לרוב, וגם היה טיפול אחד גדול שהוא בכה לי הרבה שהוא רושש אותו.

נכון לרגע זה הרכב עומד בחנייה, ומוצע למכירה, הבנאדם מעדיף לנסוע באוטובוס למכללה, מאשר לגעת ברכב הזה.

בקיצור, אני לא בא להתחיל מלחמת יפניות/צרפתיות מחדש, הנקודה היא שכול רכב שאתה קונה, כול עוד טיפלו בו כמו שצריך, הוא יהיה טוב, אל תאמין לשום סטיגמה מפגרת של יפני/צרפתי/איטלקי.

פורסם

בקיצור, אני לא בא להתחיל מלחמת יפניות/צרפתיות מחדש, הנקודה היא שכול רכב שאתה קונה, כול עוד טיפלו בו כמו שצריך, הוא יהיה טוב, אל תאמין לשום סטיגמה מפגרת של יפני/צרפתי/איטלקי.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אגב במקרה הנל הייתי מעדיף עדיין צרפתיה צעירה מאשר יפנית מילפית :lol:

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• תוכן חדש...