Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בואו נסתכל על זה ככה:

אבל לא, עדיף ללכת למקום שבוא הכי קל להביא "פושעים", הרי מה נשמע יותר טוב בחדשות? שהמשטרה תפסה נהג שעבר ברמזור אדום (וסיכן חיים של מספר לא מבוטל של אנשים)? או המשטרה תפסה רוכב אופנוע עבריין שנסע 187 קמ"ש (וסיכן אך ורק את עצמו)?

לאן הגענו, המשטרה פועלת בהשפעת התקשורת.

קצת פיזיקה (אני ממש לא מומחה)- אבל כל עצם שנע במהירות כזאת של 190 קמ"ש שיתקע לך ברכב יגרום לנזק עצום.

אופנוע שביחד עם המשקל של הרוכב יוצא בערך 260 ק"ג מומצע אשר נע במהירות של 190 קמ"ש יחתוך את הרכב כמו איזה סכין, הוא בהחלט יסכן את יושבי הרכב על אחת כמה וכמה בתאונה חזתית כאשר רכב נע בנתיב הנגדי ב-80 קמ"ש המהירות המשקוללת שלהם וסך כל האנרגיות יהיה עצום.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל שוב פעם, זה נותן להם הזדמנות "להילחם", שזה הרבה יותר כיף והרבה יותר קל, וגם נראה יותר טוב בכותרות, מאשכרה לעבוד.

וגם לשרים וחברי כנסת הרבה יותר נוח לתת פטרונות בסגנון QUICK FIX, מאשר לשבת ולבנות תוכנית שתעבוד לטווח ארוך. כי תועלת ממשית לך תדע מתי תבוא, וכותרות צריך לתת כאן ועכשיו.

כאן באה אנלוגיה לסוחר רכב משומש טיפוסי. הרי למה להשקיע בחיפוש, קניית ותיקון רכב נורמלי כדי למכור מעל המחירון, כשאפשר למצוא משהו עם שלדה בצורת הקצפת של מילקי, לעשות לו בחחות במוסך עזתי סוג ז', לשים שמן דבש במנוע, ולהעיף בחצי מהמחירון לפראייר תורן.

העיקר שלדבר יודעים טוב מאוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
זו תגובה של טוקבקיסט טיפוסי (וסליחה מראש זה אפילו לא מכוון ישירות אלייך) והן של בעלי השררה והאכיפה. כמה אופנועים כבדים יש בכביש? כמה מתוכם ממש משתוללים? מצד שני, כמה "שמאלנים" יש בכביש? כמה עוצרים את הרכב ל"שנייה" הייכן שהם רוצים ומפריעים לתנועה ומסכנים אחרים? . סדר העדיפויות במדינה הזו הרי מזמן איבד כל כיוון וכך גם בתחום האכיפה.

מצטער, אבל אותם אופנוענים ממהרים הם גם אלה שנוסעים משמאל לקו ההפרדה, ואשר מרימים גלגל, וחוצים רמזורים אדומים ועוד הרבה עבירות שאתה מונה בין החמורות גם כאשר אתה מסיר את הפיזיקה של מהירות היתר. לכן אני רואה את במבצע כמבורך.

לגבי ה"שמאלנים", המזגזגים, גונבי הנתיבים, העוקפים בשוליים וחבריהם - בהחלט יש צורך בפעילות נגדם, אבל גם כאשר פעילות כזו מתבצעת היא אינה מצטלמת יפה כמו מארב לאופנוענים, במיוחד כאשר האופנועים המהירים מצטלמם מצויין. אז יש כאן סרט על מבצע מיוחד ולא על העבודה האפורה, זה לא אומר שהעבודה האפורה לא מתבצעת (אם כי לטעמי העבודה האפורה אינה מבצעת במספיק אינטנסיביות).

ועניין נוסף - הבעיה המרכזית שלנו היא פריקת עול כללית, וחוסר הציות לחוקי התנועה אינה שונה מהעלמות מס, מהזלזול במורים או בכל סמכות אחרת. זו בעיה בסיסית של חינוך ואולי גם של הגישה המתעדפת היחיד על פני החברה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אותם פושעים על הדו"ג הם בד"כ מסתובבים בערים ומשליטים טרור במעברי חציה ועקיפות מימין/מדרכה/שטוחים

נראה לי שהתבלבלת, אותם רוכבים שנתפסו בסרטון של המשטרה זה לא אותם "משליטי טרור" שמסתובבים בעיר (יש הבדל בין סאן יונג דיוק לבין קוואסקי נינג'ה).

לעניין הכתבה, פשוט עצוב.

מקובל עלי שלנסוע על 190 קמ"ש זו עבירת מהירות, על כך אין לאף אחד פה ספק ומקובל עלי שאם רוכב (או נהג מכונית לצורך העניין) נתפס על מהירות כזאת הוא צריך לעמוד לדין.

עד כאן הכל טוב ויפה.

הדרך לא מקובלת בכלל.

משטרת ישראל (ומשרד האוצר?...) יצאו למלחמת חורמה נגד נהגים מהירים, לא בגלל שזה יתרום לבטיחות הכבישים, פשוט כי זו הדרך הכי קלה להפוך כל כביש במדינה לכביש אגרה, או שמא זו הדרך הכי קלה להטיל מס על התושבים מבלי להגדירו כמס (דבר שכמובן יקומם את הציבור).

ליזום מבצעים כאלה מתוקשרים, עם כזו כמות משאבים (כח אדם, שעות מנוע, אמצעי הסוואה,שעות מסוק וכו') רק כדי לתפוס אופנוען על מהירות מופרזת (שיסלחו לי כל המצתדקים,המהירות שלו לא כזאת מסוכנת בהתאם לתנאי הדרך\שעה וכו') ?

משהו רקוב במערכת.

הסיכון שהם גורמים בכך שהם עוצרים את התנועה בכביש מהיר הרבה יותר גדול מהסיכון שרוכב האופנוע גרם לסביבה (הרי מספיק היה נהג אחד לא עירני שיתרסק על התנועה העומדת כדי שכל המבצע ה"מרשים" הזה יאבד את ערכו ויעורר המון תהיות בקרב הציבור.

הם כתבו בכתבה שבקרוב ייעשה שימוש באמצעי הסוואה חדשים (סלעים,ערימות זבל וכו').

שיזהרו שהזבל לא יתלכלך מהשוטרים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ואני אומר, לכו לקיבינמט, לכו לאלף עזאזל. נמאסתם !

ממש ככה. בכל העולם שיפורי מכוניות חוקיים, בכל העולם מירוצים חוקיים. תראו לי עוד מדינה חוץ מישראל ששוטרים מתחבאים עם חליפות הסוואה בשביל לתפוס אופנוען שרוכב בשבת בבוקר בכביש ריק. מה שקורה פה זה לא חלם. זה שנאה ורוע. זה סיכול ממוקד של תחום הספורט והאהבה המוטורית שמגיע מכיוון כוחות הבטחון, פוליטיקאים אומללים ואב אחד שלא ישקוט עד שכל הציבור יסבול גם.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אופנוע שביחד עם המשקל של הרוכב יוצא בערך 260 ק"ג מומצע אשר נע במהירות של 190 קמ"ש יחתוך את הרכב כמו איזה סכין,

איזה גיבוב שטויות.

מעוניין להביא סימוכין כלשהם למה שכתבת?:?:

מצטער, אבל אותם אופנוענים ממהרים הם גם אלה שנוסעים משמאל לקו ההפרדה, ואשר מרימים גלגל, וחוצים רמזורים אדומים ועוד הרבה עבירות שאתה מונה בין החמורות גם כאשר אתה מסיר את הפיזיקה של מהירות היתר.

סלח לי אבל אתה טועה. מאוד טועה.

אני רוכב כבר שנים רבות ובעברי היה ברשותי אופנוע כבד.

מעגל החברים שלי כולל בעיקר אופנוענים ואני חייב לנפץ לך את האשלייה. זה ממש לא נכון שמי שעובר את המהירות המותרת גם מבצע עבירות אחרות. מאיפה הבאת את זה? על סמך מה הסקת זאת?

אני לא אתחיל לכתוב פה מגילות אבל בקצרה אני חייב להסכים איתך שיש הרבה רוכבים חארות, כמו שאתה רואה אותם מבעד השמשה ומתעצבן אני רואה אותם מבעד משקף הקסדה ומתעצבן כפליים כי החארות הם אלה שיוצרים לי סטיגמה שלילית.

אבל זה ממש לא כולם. יש המון רוכבים בוגרים, אחראיים ושקולים שאמנם כן נהנים לראות בשבת בבוקר שלוח השעונים תקין והספידומטר עובד גם באיזורים הצפוניים שלו, הם עושים זאת בכבישים בהם הם לא מסכנים אף אחד, ולעולם, אבל ל-ע-ו-ל-ם לא יעברו רמזור באור אדום, לא "יגנבו" תמרור עצור, לא ישברו לך את המראה בפקק ועוד.

אגב, הם גם בדר"כ אלו שעוזרים לזקנה בסופר עם הסלים. ההכללה שלך מקוממת ומיותרת.

פורסם

אורח לרגע, עושה רושם שרק אחדים פה (ביניהם אתה ואני), רואים את התמונה הגדולה.

זה לא הISSUE שתפסו שם אופנוען על 190 קמ"ש, הISSUE הוא המאמצים והמשאבים החולניים שהמשטרה ממקדת באכיפת מהירות בכביש, בין אם הם על אופנוע או מכונית, בין אם נסעו 300 קמ"ש בכביש ריק או 115 בכביש 4.

היום בבוקר אני שומע שהמשטרה מגייסת ילדים קטנים שילכו לקנות משקאות חריפים בפיצוציות כדי להפליל את בעליהן. עכשיו, לא שאני תומך במכירת משקאות לקטינים, אבל זה בהחלט נראה שמשטרת ישראל פשוט איבדה את העשתונות ומאמצת רעיונות שנלקחו מאיזה סרט אינפנטילי.

איבוד עשתונות, אין ביטוי אחר לזה. פשוט גועל נפש.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם
מצטער, אבל אותם אופנוענים ממהרים הם גם אלה שנוסעים משמאל לקו ההפרדה, ואשר מרימים גלגל, וחוצים רמזורים אדומים ועוד הרבה עבירות שאתה מונה בין החמורות גם כאשר אתה מסיר את הפיזיקה של מהירות היתר.

.

ומה עם נהגי רכבים ממהרים ?

גם הם אלה שחוצים רמזור באדום,עוקפים על פס לבן ומרימים בלם יד בכל פנייה ?

אתה עושה הכללות מיותרות.

לי לא היה מעולם אופנוע כבד, כן היה לי רכב ספורטיבי.

אני אפילו לא מנסה לומר שצייתתי לחוקים ב-100%,אין נהג בעולם שמקיים 100% מחוקי התנועה.

כן, הייתי נוהג מהר, על איילון מעולם לא נהגתי פחות מ-110 קמ"ש (כמובן כאשר התנועה היתה פתוחה ואיפשרה את זה), את הנסיעות של בת ים-אילת הייתי מסיים בהרבה פחות מ-3 שעות וכו'.

היתה פנייה אחת אהובה עלי במיוחד בבת ים (ביציאה לאיילון צפון) שכמה שניסיתי, מעולם לא הצלחתי לקחת אותה בנסיעה נורמלית, תמיד הזנב ברח לו החוצה...(שוב, כאשר הייתי ראשון ברמזור ללא רכבים בטווח שלי לפחות 4-5 מ' מאחורי או מצדדי).

מעולם לא חציתי פס לבן לצורכי עקיפה או לכל צורך אחר.

מעולם לא עברתי רמזור באדום (כן עברתי רמזור בכתום,אני לא מתחסד).

מעולם לא עברתי על פני תמרור עצור מבלי לעצור ולהביט לצדדים (בעצם פעם אחת זה קרה לי,זה היה תמרור חדש ברחוב שהייתי עובר בו כל יום,המתנדבים ויתרו לי על דו"ח אחרי שהסכימו איתי שהתמרור מיותר בנקודה בה הוא מוצב).

אני תמיד מאותת ומסתכל במראות (צד+מרכזית) לפני עקיפה.

אני תמיד מסתכל במראה טרם בלימה ומעיף אליה מבטים תו"כ בלימה.

אני יכול לומר בכנות מתוך אמונה אמיתית שאני נהג הרבה יותר טוב מ-95% מהנהגים שיש על הכביש.

אז בגלל שאני אוהב להרביץ 180 קמ"ש בכביש 6 ב-6:30 בבוקר כשהוא ריק צריך להביא 15 שוטרים, ציוד הסוואה, ג'יפ+אופנועים דו"ש+מכוניות (חוץ מרחפת ורכבים אמפיביים נוספים הביאו שם הכל)+3 תחנות תצפית ולזירה שממוקמות כמארב+חסימת עורק תנועה ראשי ?!?!?!?!?!

ידידי, צה"ל יוצא לבצע מעצרים של מבוקשי שב"כ עם פחות סד"כ ואמצעים.

בארה"ב משתמשים בסד"כ כזה כדי לתפוס מישהו ששדד בנק ועשה שימוש בנשק חם ועכשיו הוא בורח על איזה כביש ראשי עם חטופה בתוך הרכב.

למה אני, שכל פשעי זה שאני אוהב מהירות, צריך לקבל יחס שבמדינות נאורות שמור לעברייני צמרת ?

שוב, מקובל עלי שאם תפסו באקראי רוכב אופנוע או נהג רכב במהירות כזו הוא צריך לקבל דו"ח, אבל לא להפוך את זה למסע ציד כזה מתוקשר וזול,זה פשוט זילות של המשטרה.

פורסם
איזה גיבוב שטויות.

מעוניין להביא סימוכין כלשהם למה שכתבת?:?:

.

מה גיבוב שטיות? הכי פשוט תיקח כל חפץ במשקל רבע טון במהירות של 190 קמ"ש, תפגיש אותו חזתית עם רכב שנע ב-100 קמ"ש, הנזק לרכב יהיה עצום במהירות כזאת וכמובן גם לחפץ שנע ב-190 קמ"ש.

אולי טעיתי בניסוח ולא הייתי צריך לרשום יחתוך אותו כמו סכין, אבל מה שכן הוא בהחלט יגרום נזק דיי משמעותי לרכב שלא נדבר על זה שהסיכוי שהרוכב יהפוך להיות אחד מנוסעי הרכב (יעוף דרך השמשה הקידמית).

פורסם

בקשר לאופנועים אני חייב לומר שאני מעדיף את הרוב של הרוכבים על הכלים הכבדים כל יום בשבוע מאשר רוב רוכבי הטוסטוסים למינהם.

מתצפיות, שמתי לב שהרוכבים על הכבדים מתנהלים באופן עירני יותר על הכביש מאשר רוכבי הטוסטוסים שעושים קרקס ואין איתם שום תקשורת whatsoever.

פורסם
נראה לי שהתבלבלת, אותם רוכבים שנתפסו בסרטון של המשטרה זה לא אותם "משליטי טרור" שמסתובבים בעיר (יש הבדל בין סאן יונג דיוק לבין קוואסקי נינג'ה).

התייחסתי לטוסטוסים למינהם ולא לאופנועים.

פורסם

את זה הבנתי, אבל אתה זה שכתבת שאותם ממהרים (קרי אופנוענים) הם אלה שחותכים על מעברי חציה,מדרכות וכו', לכן כתבתי את מה שכתבתי.

לא נורא.

פורסם

העיקר בכאלה שנוסעים מהר הם מטפלים

אבל בכל דבר אחר הם לא.

כמו גניבת מכוניות, פריצות לבתים, עבריינים, רוצחים וכו.

חרא של מדינה

פורסם

עידן 82, אני מברך אותך אם אתה שומר חוק(??!). לצערי הרב אני נתקל יום-יום בנהגי דו"ג שאינם מתחשבים בשום רכב, כולל לא בעצמם. זכיתי להעקף במהירויות יחסותיות על ידי אופנוענים כבדים בכבישים מפותלים וגבעיים בשטח בנוי, למצוא עצמי בעיקול מול אופנוענים שחוצים קו הפרדה רצוף במקום שבו שדה הראיה מוגבל מאד (מקום קלאסי - העיקול שמאלה בירידה מרמת ישי לכיוון צומת נהלל, שם מקומם של האופנוענים היה או בנתיב הנגדי או זרוקים בשדה מימין) ומדובר בהתנהגות יום יומית, שאין ספק שנובעת ממהירות מופרזת לתנאי הדרך (ללא קשר למהירות המותרת).

והערה שניה - אילו טרחת לקרוא את הפוסט שלי עד הסוף היית מוצא שאיני פוטר את הצורך באכיפת כללי התנועה על כל אחד אחר. פשוט פירטתי לגבי נושא האופנועים שעלה כאן.

ובנוגע לסגנון הנהיגה שאתה מתאר לגבי עצמך - נהיגה במהירות 180 קמ"ש הינה סכנה לעצמך ולציבור גם בכביש 6 בבוקר שבת. אינך יכול לצפות איזה נהג שתוי יגיח מולך (והיו דברים מעולם, לא מזמן בכביש 2), ומי יסטה לצורך עקיפה במהירות 140 קמ"ש "בלבד" בלא שיבחין בך מגיח מאחוריו במהירות שלך. בהחלט יש מקום לאכוף עליך את המהירות המותרת, גם באמצעים הנראים לך מוגזמים. לטעני הם בהחלט אינם מוגזמים. מי שמפר את החוק במודע צריך לצפות לתוצאות ההפרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...