Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן גיר סינתטי חד דרגתי לתיבת הילוכים רובוטית.

matanfr
שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכם,

מתוך סקרנות,בדקתי בספר הרכב (יאריס 2009, תיבת הילוכים רובוטית) רשום שסוג שמן הגיר הוא

toyota genuine gear oil 75W API 4

ורשום שניתן להחליפו במידת הצורך.

החברה היחידה בישראל שמוכרת שמן כזה חד דרגתי היא פז, והשמן הוא paz mtf 75W .

אני מעוניין בעוד יצרנים.

עשיתי חיפוש בפורום אך כל ההתייחסויות לשמן גיר הן לשמנים רב דרגתיים עם דרגות של 75W80 - 75W90 - 75W140 מינרליים או חצי סינתטיים.

האם יש אפשרות לשים שמן אחר בתיבה בצמיגות רב דרגתית ללא חשש לבעיות בהעברת ההילוכים? (התיבה עם קלאץ' שבנוי מדיסקיות שנשלט על ידי מחשב).

האם מישהו מכיר היכן ניתן לרכוש שמן גיר חד דרגתי בדרגה זו(ורצוי סינתטי)?

תודה,

מתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

והופ! :shock:

מקפיץ ומוסיף-האם שמן גיר לא חד דרגתי אלא דו דרגתי (כגון 75W80 API GL4) יתאים לרכבי? או שאני מחויב לשים שמן חד דרגתי?

אשמח לתשובות..

מתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 11 חודשים מאוחר יותר...

מקפיץ את הקפצת השנה בשביל לשאול את חכמי הפורום כמה שאלות לרגל החלפת השמן בשבוע הבא.

אציין כי השמן בן שנתיים, ואני משתמש בהחלפות הילוכים תכופות-כך שלטעמי יש מקום להחלפה שתשמור על הגיר במצב אופטימלי.

1.אני יודע שקיימת מכונה להחלפת שמן בגיר אוטומטי (שמבצעת את ההחלפה בוואקום). האם גם בגיר ידני ניתן לבצע את ההחלפה עם המכונה הנ"ל?

2. במוסך אמרו לי שפותחים בורג ריקון, מרוקנים את השמן ולאחר מכן מוסיפים שמן חדש. האם ההחלפה הזו תקינה או שצריך להשתמש בציוד מיוחד? המבנה של הגיר הרובוטי דומה לגיר ידני-דיסקיות קלאץ', ללא ממיר מומנט כמו בגיר האוטומטי.

3. בספר הרכב מצויין שצריך להשתמש בשמן גיר בעל צמיגות 75W תוצרת טויוטה, בתקן API GL 4. הניסוח לא ברור כל כך-מכיוון שלא רשום האם ניתן להשתמש בשמן גיר בעל צמיגות רב דרגתית כגון 75W80 או 75W90. האם ניתן להשתמש בצמיגויות הנ"ל או שאני מחוייב לקנות את השמן של היצרן?

תודה רבה,

מתן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ושוב אני שואל - למה לא להשתמש בשמן מקורי? יש בארץ ואפילו המחיר שלו סביר. תאמין לי שזה ההימור (בעצם זה אפילו לא הימור) הכי בטוח.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים איתך שזהו ההימור הכי בטוח, אך השמן הזה הוא בעל צמיגות חד דרגתית-דהיינו, יש טווח טמפרטורות מאוד מצומצם שהוא יכול לעמוד בו. ביאריס שלך כמדומני יש שמן דו-דרגתי של 75W90 שעובד על טווח טמפרטורות יותר רחב.

מה לגבי ההחלפה עצמה? האם מספיק לרוקן את השמן ולשים חדש או שצריך להשתמש במכונה? עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שיש טענות שלא כל השמן מוחלף ב"מכה" הראשונה אלא צריך לבצע את ההחלפה שוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי הידוע לי הצמיגות של שמן גיר כמעט ולא משתנה, גם בצמיגים רב-דרגתיים שאמורים כביכול לשנות את צמיגותם בהתאם לטמפרטורה השינוי מזערי.

בכל מקרה, שמן מקורי יגיע בצמיגות המתאימה וסביר להניח שזה בדיוק מה שיש כרגע בגיר, כך שמבחינתך זו ההחלפה הטובה ביותר שתוכל לבקש. לגבי פרוצדורת ההחלפה, אני בטוח שמסתובב ברשת מדריך אחזקה לתיבת ההילוכים ובו רשום איך יש לבצע את ההחלפה. אני נוטה להאמין שהפרוצדורה פשוטה וכוללת ריקון השמן הישן ומילוי חדש דרך פתח מילוי עליון. בכל רכבי טויוטה הידניים שאני מכיר זה עובד ככה ואין סיבה שברובוטית הפרוצדורה תהיה שונה. לא יקרה שום דבר אם ישאר מעט נוזל ישן במערכת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4852 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...