Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, אני מתעניין בהרכבת מערכת שלמה לגולף שתכלול סט קומפוננט קדמי, מגבר, סאב והמערכת עצמה.

התקציב של 4K הוא מקסימלי ויכלול התקנה וחיווט, אני מניח שבתקציב זה אפשר להרכיב מערכת סטנדרטית ולא מן האיכותיות ביותר שקיימות אך זה כרגע תקציבי ואני רוצה להפיק ממנו את הטוב ביותר.

חשוב לי לציין דבר אחד, אם חלק אחד אמור לבוא "על חשבון" השני אז היתרון יהיה לטובת הסאב. ז"א אני אעדיף סאב יותר טוב אפילו על חשבון איכות רמקולים. עוד דבר לגבי הסאב, ממש חשוב לי עוצמתו, יותר מהדיוק שלו.

לאחר חיפוש בפורום הבנתי שהרמקולים המומלצים לתקציב בסדר גודל זה הם בפה אחד - מורל טמפו 6 .אם כן אנא עזרו לי להרכיב את שאר החלקים.

תודה למייעצים ושבוע טוב לכולם.

פורסם

חילקת נכון את רשימת הקניות, כבר צעד ראשון נכון.

ר"ד- יש לך כמה אפשרויות טובות ללכת עליהן. בעיקרון, חפש ר"ד שייתן לך את מה שאתה מחפש מבחינת פונקציות. אני הייתי ממליץ לקחת אחד עם שליטה על הסאב ו preout חזק יחסית. אחד המומלצים פה בפורום זה פיוניר מסדרה 4. יעלה בסביבות ה- 650-700 שקלים.

מגבר- הייתי ממליץ ללכת על מגבר 4 ערוצים עם דגש להספק חזק בגישור, בסביבות ה-1000 שקל כדוגמת:

JBL GTO 1004

Infinity REF475A/7541

Phoenix gold Octane R 8:0.4

ועוד דוגמה יותר זולה קצת:

Mac Audio Z4200

קומפוננט בסיסי סביב ה- 500-600 שקלים. רצוי מאוד שתשמע את הקומפוננט מותקן ברכב לפני קניה כי אופי סאונד של חברה אחת יכול להיות מאוד שונה משל חברה אחרת ויכול להיות שתאהב ויכול להיות שלא.

בכל מקרה, נסה לחפש רכבים שמותקנים בהם הקומפוננטים הבאים:

Morel Tempo

JBL GTO 6507/8

DLS K6/B6

HERTZ Energy (למרות שהמחיר שלו הוא יותר יקר, יותר קרוב ל- 1000).

Rainbow SLX265 (צריך לחפור טיפה בשביל למצוא אותו במחיר טוב).

Rockford P162S (שאני לא אוהב אותו אבל יש כאלה שאוהבים).

סאב חזק- יש כמה אפשרויות מומלצות:

Kicker CVR- חזק אך לא מדוייק בכלל וגם לא נצלי, משמע שהמגבר שלך לא ינצל אותו לחלוטין.

Hertz ES- די חזק, די נציל ויישב יפה מאוד על מגבר של 250-300RMS בגישור. יעלה כפול מהקיקר.

עוד סאב עם נצילות לא מרשימה אך תוצאה טובה בתיבה פורטד זה ה GZTW של גראונד זירו. יעלה בערך כמו ההרץ.

התקנה וחיווט- לדעתי יותר חשוב מרכיבים יקרים. נתקנה טובה היא הבסיס לכל מערכת. תתפלא איך רמקולים מקוריים יכולים להישמע עם יריעת דיינמאט וטבעת עץ.

המלצה על מתקין אי אפשר לתת ע"פ חוקי הפורום.

חיווט- ישנם קיטים טובים יותר וטובים פחות, דאג שהקיט יהיה 4G אמיתי ולא דק יותר (כל שיורדים ב G=גייג', כך הכבל עבה יותר).

ממליץ בחום להשתמש בבידוד אקוסטי במידת האפשר. אם באס חזק חשוב לך, תקצה לדעת שיום שישי עזרתי לחבר לבודד את הבגאז' שלו בבידוד אקוסטי והוא השיג שיפור של 3 דציבלים לאחר האיטום (ועוד לא סיימנו לבודד). 3 דציבלים מתפרשיפ באופן גס להכפלה בעוצמה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אוקיי תודה סרול קבלתי תמונת מצב קצת יותר ברורה.

עוד שאלה לגבי הסאב, הבנתי שיש סאב שנותן צליל "פאנצ' " ויש סאב עם צליל מתמשך, לגבי הסאבים שהמצלצת לי עליהם, איזה מהם נותן מה? ( מחפש את הצליל המתמשך).

פורסם

הגראונד זירו.

אבל בגדול זה גם תלוי בתיבה. סוג התיבה (פתוחה או אטומה) גודל התיבה וצורת הבניה הם חלק קריטי מהסאונד של הסאב.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...