Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

ראשית, אציין שההתלבטות אינה מבחינתי, אלא מבחינת אימה של אישתי. אני, באופן אישי, מאוד אוהב ומעריך את שני היצרנים, אך אם אני זה שהייתי אמור לבחור, לא היה לי ספק שמבחינת הסחירות הייתי בוחר בפולו (כך על פי התרשמותי משוק האופלים בארץ). למרות הנתון הדי משכנע הזה, איני מצליח לשכנע את חברי המשפחה שזוהי אכן הבחירה הנכונה.

ושלא תבינו לא נכון, אני באמת מאמין שהקורסה מצוינת ואף אינה נופלת (ברוב הפרמטרים) מהפולו. העניין הוא שניסיון של 20 שנה עם רכבי אופל במשפחתה של אישתי, פלוס העובדה שהם תמיד מקבלים מחיר מחירון עבור הרכב אותו הם מחזירים לחברה (דבר שצ'מפיונס אינה מציעה עבור שברולט אבאו בת שנה עם 6000 קילומטרים במונה, והאמת אולי די בצדק), כל אלו אינם עוזרים לי לשכנעם אפילו את שקילת הנושא ולקחת את אופציית הפולו בחשבון.

כפי שציינתי, אני מתבונן על עניין הסחירות בעוד 3-4 שנים. האם ישנם פרמטרים נוספים ששווה להתעלק עליהם בעת נסיונות השכנוע לצד הפולו? לפני כל הצגת פרטי הנוחות, ההתנהגות, הדלק והכוח שאני מניח שתציינו בפניי, אנא קחו בחשבון שכל אלו הינם פרמטרים שכמעט ואינם משחקים תפקיד עבור חמתי בת ה-60 (הרכב מיועד בעיקר עבורה).

אשמח לחוות דעתכם העניינית. תודה רבה מראש, סופ"ש נעים ומונדיאל מעולה.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

ללא כל מחשבה עמוקה במיוחד, אני אומר לך פולו החדשה 1.2

הרכב הזה, פשוט מדהים, ויחסית ממש זול לרמה שלו.

בכל זאת פולקסוואגן...

הרכב לא קטן כמו שיש לנו את ההשראה על הפולו, אך היא לא הכי גדולה שיש, הרכב פשוט יושב בול לאישה.

בהצלחה!!

rhpe6t.jpg
פורסם

אחד היתרונות ב-UMI זה שהם בד"כ עוזרים לך להפטר מהרכב הישן שלך במחיר טוב על מנת שתרכוש אחד חדש מהם, וזה יתרון עצום!

תוסיף לנוחות הזאת את העובדה שהם מרוצים מהמותג כבר המון שנים, שיש להם כבר ניסיון והכרות עם רשת המוסכים, שהיא כנראה חיובית ובנוסף את העובדה שסה"כ מדובר ברכב טוב (אני מקווה שלא מדובר בדגם עם תיבה רובוטית - אם יש דבר כזה עדיין..) ותראה שהכף נוטה לכיוון ההוא.

אני במקומך לא מתערב יותר מדי, אם הם נעולים ותסיט אותם מזה, אז כל בעיה שתהיה ישר אתה אשם - למה לא קנינו אופל, למה הקשבנו לך...

זה לא שהם הולכים לקנות עוד איזה אוואו, וגם קורסה במצב טוב יד 2 תמכר די טוב כמשומשת - כנראה שהמחירון יירד יותר משל הפולו אבל עדיין.

פורסם

אם להסתכל לעתיד, קורסה עשויה להיות רכב ליסינג די נפוץ ב4 שנים הקרובות, המטרה של UMI להפוך את הקורסה למשהו דומה לאופטרה ואוויאו של היום. עכשיו, לפי מה שאני זוכר UMI מייבאת רק את הגירסא הפשוטה של הקורסה, בקיצור, מיועדת לליסינג. מה שאומר שבשוק עוד 3-4 שנים קורסה תימכר במחירי זנות, והקורסה הבודדות שיהיו פרטיות לא יהיו אטרקטיביות כמו אלה עם עבר ליסינג (בוא ניהיה רצינים, כי נדירים האנשים שמחפשים באמת אופל, ככה שזה לא ממש משנה ל95% מאלה שיתעניינו ברכב, הם יקנו אותו כי הוא זול).

כלומר, לקנות קורסה מיד פרטית אלא אם כן אתה מקבל עסקה ממש טובה מUMI על הרכב הקודם שלך, לא משתלם בכלל. חוץ מזה, שפולו רכב עדיף על הקורסה הספיציפית שמיובאת ארצה. אחת הסיבות של השוק הגרוע מאוד של אופל בישראל היום היא הנפילה של המארק בזמנו, המחירים עלו, המכירה לידיים פרטיות ירדה דרסטית ואופל הגיעה למצב מאוד רע היום (בישראל). לדעתי UMI פועלת נכון, אל השוק הישראלי מדבר זול, כלומר, ליסינג. אולי אחרי עליה במוניטין עם התפשטות אופל בארץ דרך ליסינג יתעניינו גם באופל פרטיות בעתיד.

אבל השאלה היא איך UMI מצפה לקדם את הרכבים שלהם כשהאתר של אופל כבר חצי שנה אם לא יותר נראה ככה - http://opel.co.il/

פורסם

אין ספק שהפולו מכונית מצויינת וניתן למצוא בה יתרונות לעומת האופל .

אף על פי כן אני ממליץ להעדיף את בחירת החמות מכמה סיבות.

1. ראשית , החמות תמיד צודקת....

2. האופל רכב מצויין , הגם שאינו מוערך דיו בארץ. בקייץ שעבר נסעתי בצרפת עם אופל קורסה מושכרת , מנוע 1200

85 כ"ס. הרושם ממש מצויין. למשפחה השנייה מרובת הוולדות איתה נסענו היה פורד S-MAX טורבו דיזל.

האופל הצנועה גילתה נוחות וביצועים מפתיעים לטובה למול הפורד.

3. לאופל רכיבים מכניים פשוטים ומוכחים . לפולו (מניח שמדובר בפולו 1.2 TSI) אלמנט סיכון מסויים. הפולו חדשנית ומתקדמת מבחינת

מנוע וגיר . הדבר עלול להתגלות כחסרון בתום שנתיים אחריות אם יש מזל רע....

4. אם יהיו בעיות באופל תמיד תוכל לומר לחמות : "אמרתי לך לקנות פולו"....

IMG_0230.JPG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נסעתי הרבה על הקורסה המדוברת בארץ (גם נעולים על אופל), אין מה להשוות לפולו מבחינת נוחות ופאר לדעתי, הפולו (במיוחד החדשה) רמה אחת יותר לפחות.

הכי טוב לעשות נסיעות מבחן.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

תודה רבה על התגובות. חיזקתם בי את התחושה שכנראה אכן אין צורך להתערב. בכל אופן, מבחינת המחיר, אומנם מדובר ב-5000 ש"ח יותר עבור הפולו (דגם אוטומט 1.2 המאובזר), אך העתיד אינו מבשר טובות עבור האופל מבחינת הסחירות, למרות הרצון של היבואן להטמיע את הדגם בקרב חברות הליסינג (כפי שהוזכר באשכול זה).

בקורסה יש אך ורק דגם אחד, בלי חבילות איבזור, הוא אפילו אינו כולל חישוקי סגסוגת. מחיר של 100 אלף ש"ח, לטעמי, היה אמור לכלול לפחות חבילה מאובזרת יותר. מצד שני, עד לפני מספר חודשים מחיר הקורסה עמד על בערך 115 אלף ש"ח, כך שירידת המחיר שמאפיינת את הקורסה 'מעט' אטרקטיבית יותר ביחס למה שהוצג לפני מספר חודשים (אגב, בגלל הדייהולט אבאו והחוסר בבקרת יציבות).

מצד שלישי, לפני כחודש רכשתי את האיביזה 1.4 מהמבצע המדובר (88,800 ש"ח), עם חבילת איבזור גבוהה מאוד, כך שיכול להיות שנהייתי מפונק ופיתחתי ציפיות שכך יקרה גם עם רכבים אחרים מהסגמנט הנ"ל בארץ.

שוב, תודה רבה על התגובות.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

לפי דעתי שני הרכבים די קרובים אחד לשני מבחינת החבילה הכוללת ומה שהם מציעים.

ומצטרף לכל מי שמעליי שאמר לך ללכת עם ההרגשה הכללית בבית [אופל].

דוגמא קטנה שקרתה לי:

אני המלצתי לחברה לקנות 307 שהייתה מזקן שטיפל ברכב כמו אחד עם שריטה די עמוקה, הרכב עמד בחניה פרטית מכוסה רוב הזמן , אף אחד חוץ ממנו לא הורשה לנהוג על הרכב [גם היא כשרצתה נסיעת מבחן לפני הקניה], טיפול מכל הלב ובקיצור נראה רכב מציאה.

בערך חודשיים אחרי ההמלצה הלך הגיר ומאז תמיד מזכירים לי את המלצתי, [באופן אישי אני חושב שה307 מציע חבילה טובה מאוד לאור המחיר שלו אבל לכל מי שמתעניין אני ישר מעלה את נקודת הגיר, כנ"ל לגבי ה 206 של אישתי].

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...