Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום.

יש לי שאלה בקשר למעבר מים שיוצא מסעפת יניקה.

ראיתי כי יוצא מעבר מים מסעפת יניקה והולך דרך צינורית לתוך שסתום כלשהו,

שסתום זה מחובר ע"י צינור וואקום(?) למערכת ההזרקה האלקטרונית EFI.

1-ברצוני לדעת מה תפקיד המעבר הזה? אולי צ'וק אוטומטי?

2-האם יש חשיבות לכך שההזרקה מקבלת את המים דווקא מסעפת היניקה ולא ממקום אחר שבו עוברים מים במערכת הקירור?

תודה רבה מראש! :-o

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

מה שסימנת בתמונה זה לא צינור מים, אלא החליל של המזרקים, ווסת הדלק המחובר אליו וצינור ואקום סעפת המחובר לווסת.

פורסם

דניאל תודה על התגובה,

במקביל לחליל של המזרקים עובר צינור מים (לא רואים אותו בתמונה, אך עוברים בו מים בוודאות), אשר מתחבר לשסתום שסימנתי בתמונה הראשונה,וכפי שרואים שסתום זה מחובר ע"י וואקום לגוף הEFI .

אני שואל מכיוון שהייתה לי נזילה רצינית מהמחבר מתכת שיוצא מסעפת היניקה. המכונאי, ביטל את היציאה מסעפת היניקה

ובמקומו התחבר לצינור של רדיאטור החימום. המצב כרגע הוא שהשסתום המדובר מקבל מים מהצינור של רדיאטור חימום.

כתוצאה:

סל"ד של הרכב בהתנעה קרה נמוך ממה שהיה קודם.

סל"ד סרק כשהמנוע חם קצת עלה.

אם אלה נובעים מהשינוי שנעשה אז אני מניח שאצטרך לשחזר את המערכת כפי שהייתה במקור.

תודה

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

אולי הצינור מים שאתה מתכוון אליו אינו גלוי, אך בודאות השסתום שסמנת הוא הווסת של מערכת הדלק, המחובר לחליל בצד העליון שלו ובצד האחורי של הווסת מתחבר צינור דלק , העודפים שחוזר למיכל הדלק.

פורסם

שבת שלום !

מראש סליחה שאני מעמיס, אשמח לעזרה.

בדקתי את העניין קצת יותר לעומק,

בהודעה הקודמת טעיתי בצינור ואכן זהו צינור דלק, אשר לא קשור לבעיה, כמו שאמר דניאל.

בדקתי טוב, סימנתי בתמונה את הצינור שלפני כן (לפני שהמכונאי שינה) היה מחובר למעבר המים שיצא מסעפת היניקה.

ניתקתי את הצינורית, הנעתי את המנוע והמצב הוא שבסל"ד סרק ,לחץ המים כנראה לא מספיק ולנקודה שסימנתי בתמונה 2 לא מגיעים מים, כאשר אני מעלה סל"ד אז מתחילים לזרום מים.

אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה התפקיד של כניסת המים כפי שמסומן בתמונה 2.

תודה

new2.jpg

new1.jpg

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

עכשיו הכל ברור. המכונאי שלך ניתק את מנגנון מגביר סל"ד תרמוסטטי. זהו מנגנון שאחראי על הרמת סל"ד כשמנוע קר.

פורסם

בודאי. ממליץ לך להחזיר את המצב לקדמותו ותטפל בבעית הנזילת מים בדרך המוקבלת ולא ע"י ביצוע מעקפים ואילתורים.

פורסם

שאלה אחרונה: האם זה משמעותי שהמים לווסת זה יגיעו דווקא מסעפת היניקה? ולא ממקום אחר במערכת הקירור?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

כן, טמפ' המים בסעפת היניקה משקפת את טמפ' המנוע בשלב ההתחממות, כאשר סל"ד המנוע אמור להיות בהתאמה לטמפ' המנוע.

• תוכן חדש...