Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5740 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב מודל 2010 עם בקרת יציבות לא אמור לאבד את נתיב הנסיעה שלו ולזרוק את התחת כמו שהלקסוס הזאת עשתה.

כל מי שהרגיש אי פעם מערכת בקרת יציבות יודע שהיא פועלת בהחלטיות ופשוט "שותלת" את הרכב ומייצבת אותו ומונעת ממנו להגיע בכלל לאזור של זריקת תחת כזו. אפילו ברכבים ספורטיביים בעלי בקרת יציבות שנתונת "מרחב מחיה" גדול יותר אני לא יודע אם זה היה מגיע למצב כזה.

המבחן נעשה בכביש יבש וסלול היטב. תחשבו איך בקרת היציבות הזאת היתה מגיבה בכביש רטוב? בוץ? קרח? אני מהמר על סבסוב רציני ביותר. מספיק אפילו שקע אחד בכביש כדי שהחלקה כזו תהפוך להתהפכות.

בקרת יציבות תפקידה להציל את הנהג ממצבי חירום בכביש. מה שרואים בסירטון הזה הוא ממש לא תסריט דמיוני והוא מאוד רלבנטי לכל רוכש רכב כזה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה לא שלא ציפיתי לראות את תגובתך, אבל כיאה להיכרות איתך אני לא מתרגש..

(מה גם שכנראה לא טרחת לקרוא את שכתבתי, כי ברגע שאתה רואה שרשור על טויוטה אתה מיד מחפש את ה"מסומנים" הקבועים שלך)

אל תטען באופן כולל שכל מי שמגיב בכל נושא שבו מוזכרת טויוטה הוא עיוור, ובטח לא שכל אחד כזה לא היה מגיב ככה על כל יצרן אחר או שומר על כבודו של היצרן.

כשאני קורא כל הודעה שלך שבה אתה משמיץ לרעה כותב אחר, כי אינו חושב כמוך (אחרי השמצת טויוטה כמובן), אני אומר שאלו המסכנים שרכשו מכונית כה בינונית ומסוכנת כמו טויוטה, צריכים לחשוב שיש אנשים עם בעיות יותר רציניות בחיים ולשמוח בחלקם.

אתה כרגיל מתקשה לדבוק בעובדות, לא השמצתי אף אחד, דבקתי בעובדות של CR , אתה משום מה מתקשה לעשות כן.

ובלקסיקון שלי GETA LIFE זה רחוק מלהשמיץ , או אולי זה פגע בנפשך העדינה ?

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אתה כרגיל מתקשה לדבוק בעובדות, לא השמצתי אף אחד, דבקתי בעובדות של CR , אתה משום מה מתקשה לעשות כן.

ובלקסיקון שלי GETA LIFE זה רחוק מלהשמיץ , או אולי זה פגע בנפשך העדינה ?

אני מתקשה לדבוק בעובדות? העובדות אומרות שמגזין כלשהו נתן את דעתו! ע"כ כתבתי:

כל עוד מדובר בבדיקה שנעשית בגלל מגזין נחשב כזה או אחר, אין הודעה מפורשת שישנה בעיית בטיחות חמורה וקריטית בלקסוס (כמו שהיה בעניין הדוושה, וקיים סיכוי שגם הודעה כזאת תצא באיחור בגלל ההתנהלות של טויוטה במקרים האחרונים).

אם מערכת ה-ESP שמותקנת בלקסוס באמת מציגה יכולת אקטיבית ירודה שתואמת את המערכות הראשונות שיוצרו, אולי אפילו כפיילוט, אזי מדובר בביזיון בקנה מידה עצום!

אולי אתה מתקשה לדבוק בעובדות שאני לא (ומעולם לא הייתי) מעריץ עיוור ולא אובייקטיבי?

לגבי ההערה שלך למציאת חיים, לא ידעתי שזה היה מכוון אלי

אגב, כספר, זה לא שאני לא מסכים עם רוב הדברים שרשמת, אבל בהתייחס לעובדה שמדובר ב-SUV שמן וגדול מימדים בעל מרכז כובד גבוה, אני באמת חושב שתוצאות הניסוי הגרועות עדיין לא מגדירות את הרכב כרכב מסוכן להתהפכות עד רמת האזהרה שנתן המגזין.

כלי רכב בבסגמנט הזה לעולם יהיו פגיעים במקרה של סחיפה צדדית משולבת בכפל קרקע או סלע איתן.

אני חוזר למה שכתבתי לבגירה- ישנה האפשרות שמדובר במערכת ESP שאינה עומד בסטנדרט של היום, שכן רכבים דומים שנבדקו נתנו תוצאות טובות ומרשימות בהרבה וזה בהחלט יכול להראות על זלזול או טמטום של טויטה.

פורסם

אז זהו שהייתה הודעה על פגם בטיחותי חמור, והמלצה של המגזין להימנע מרכישת הרכב הנ"ל.

פורסם

המלצה של המגזין?? וואוו!! ואם מגזין "אוטו" ימליץ לא לרכוש סיטרואן כי היא פחות בטיחותית מהמתחרות? אתה לא תרכוש יותר סיטרואן?

כרגיל, תשובה שטחית שלא קשורה לכלום.

פורסם
רכב מודל 2010 עם בקרת יציבות...

ומה שמחמיר את המצב היא העובדה שלא מדובר ברכב מודל 2010 שהוצג לפני 5-6-10 שנים אלא מדובר בדגם חדש דנדש שהטכנולוגיה בו אמורה להיות החדשנית ביותר.

בקיצור, לא מעניין אותי מסוכן או לא, תמרון הזוי או שפוי, מה שכן מעניין הוא שעבור טויוטה במצבם היום להוציא כזה דבר לשוק זה או "לא ידענו שזה מתנהג ככה" ואז זה ממש חמור שהם לא בודקים רכבים, או שזה "ידענו אבל זה לא מעניין לנו את האשך השמאלי" ואז זה עוד יותר חמור.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שיותר מכל צריך להדאיג את טויוטה זה שעד עכשיו, מתחילת פרשת טויוטה, רכבי השטח שלה לא היו כלולים בכותרות הראשיות בעולם אם כי הרכבים הפרטיים בלבד.

סגמנט השטח וה-SUV היה מחוץ לתמונה ומדובר בנתח אולי החשוב ביותר עבור טויוטה (בעיקר בארה"ב) שלא נכנס לרשימה.

אם אכן יוכרז רשמית שרכבי השטח/SUV/4X4 של טויוטה כוללים בעיות ו/או תכנון לקוי, באופן רשמי ומסודר (כפי שהיה בדוושה למשל, ולא דעתו של מגזין) זה בהחלט הולך להיות סיפור מעניין להיסטוריה.

פורסם

CX25GTI ו- BMW, שניכם ותיקים ותורמים מאוד לפורום ולא נראה לי שיש טעם להפעיל את מלוא סמכויות המנהלים פה, תמשיכו את ההתנצחות הזאת בה"פ.

אגב, כספר, זה לא שאני לא מסכים עם רוב הדברים שרשמת, אבל בהתייחס לעובדה שמדובר ב-SUV שמן וגדול מימדים בעל מרכז כובד גבוה, אני באמת חושב שתוצאות הניסוי הגרועות עדיין לא מגדירות את הרכב כרכב מסוכן להתהפכות עד רמת האזהרה שנתן המגזין.

כלי רכב בבסגמנט הזה לעולם יהיו פגיעים במקרה של סחיפה צדדית משולבת בכפל קרקע או סלע איתן.

אני חוזר למה שכתבתי לבגירה- ישנה האפשרות שמדובר במערכת ESP שאינה עומד בסטנדרט של היום, שכן רכבים דומים שנבדקו נתנו תוצאות טובות ומרשימות בהרבה וזה בהחלט יכול להראות על זלזול או טמטום של טויטה.

דווקא בגלל שמדובר ברכב כזה שכל כך מועד לפורענות, בקרת היציבות שלו צריכה להיות חריפה יותר ולא לתת לרכב להגיע לכיוון של איבוד כיוון של הסרן האחורי.

ולמי ששאל, ה-GX460 מבוסס על הלנד קרוזר המחודש של טויטה שנמכר בארץ. לא ברור כל כך האם גם הלנד קרוזר המקומי יתנהג אותו הדבר במקרים כאלו כי אני חושב שמדובר במערכת מיתלים שונה (אני מניח שה-GX460 מגיע עם מתלי האויר שהם אופציה נדירה בארצנו) ומנוע שונה (ולכן אולי כיול שונה למיתלים). מה שמעניין הוא שתגובת יבואן טויוטה לישראל אמר שהכל לא רלבנטי לישראל כי הדגם הזה אינו נמכר בישראל...לי זה נראה די מתחמק ונחרץ מדי, אבל זה רק אני.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
המלצה של המגזין?? וואוו!! ואם מגזין "אוטו" ימליץ לא לרכוש סיטרואן כי היא פחות בטיחותית מהמתחרות? אתה לא תרכוש יותר סיטרואן?

כרגיל, תשובה שטחית שלא קשורה לכלום.

מעניין שכאשר המגזין קובע שטויוטה אמינה, ונותן לה המלצת קניה, עם זה אתה חי בשלום, אבל כאשר המקרה הוא הפוך לפתע פתאום אותו מגזין שמהווה את האורים ותומים , אותו מגזין הופך להיות מצורע כאשר ישנה בעיה והדעה לגבי הרכב והיצרן הופכת להיות שלילית.

הגיע הזמן להחליט מאמין למגזין או לא ?

אתה מתעלם מהעובדה שהרכב לא פחות בטיחותי, אלא מסוכן לנהג הממוצע וזה בכביש יבש לחלוטין, עקרת הבית האמריקאית ביום גשום ואו מושלג תמצא את עצמה על הצד במקרה הטוב.

פורסם
בגלובס רשום על הפסקה זמנית של מסירת הרכבים האלו.

חוץ מגלובס, לא ראיתי שום התייחסות מצד טויטה או התייחסות רצינית אחרת ברשת לגבי הימצאות הבעיה באופן ממשי.

http://www.autoblog.com/2010/04/17/report-toyota-confirms-lexus-gx-handling-issue-hoping-to-isola/

סתם לינק לידיעה בחו"ל שבטח אף אחד לא ראה, כי זה אתר זניח, בדיוק כמו קונסיומר ריפורט. :lol: וזו רק הידיעה האחרונה בנושא, שמודיעה שטויוטה אכן מצאה (!) את הבעיה ומטפלת בה. אם תריץ שם חיפוש, תמצא את כל ההיסטוריה של העניין.

פורסם

אני חייב להסכים עם CX.

לטעון ש CR רציניים או לא רציניים בהתאם לאיך שמתאים לך זה פשוט מגוכך.

אין ספק שיש כאן עוד פאשלה, אחת מיני רבות, של טויוטה.

emotion of motion

פורסם
מעניין שכאשר המגזין קובע שטויוטה אמינה, ונותן לה המלצת קניה, עם זה אתה חי בשלום, אבל כאשר המקרה הוא הפוך לפתע פתאום אותו מגזין שמהווה את האורים ותומים , אותו מגזין הופך להיות מצורע כאשר ישנה בעיה והדעה לגבי הרכב והיצרן הופכת להיות שלילית.

הגיע הזמן להחליט מאמין למגזין או לא ?

אתה מתעלם מהעובדה שהרכב לא פחות בטיחותי, אלא מסוכן לנהג הממוצע וזה בכביש יבש לחלוטין, עקרת הבית האמריקאית ביום גשום ואו מושלג תמצא את עצמה על הצד במקרה הטוב.

אני לא קראתי כתבות נוספות של המגזין הנ"ל מעולם ובין היתר לא קראתי המלצות שלו על טויוטה בפרט, אם היא אמינה או לא ואם היא כדאית לקניה.. זה גם לא מעניין אותי האמת כי אני לא ארכוש לי רכב כזה ולעולם לא יהיה רוכש פוטנציאלי.

לא הפכתי את CR לשפלים/מצורעים/ראויים לגנאי ולא המשצתי אותם ולו לרגע.

אמרתי שזה לגיטמי שמגזין רכב יבחן רכב מסויים ויביע דעתו, אך כל עוד לא מדובר במשהו מוכח , הכתבה הזאת יכולה להיות בגדר המלצה (או אי המלצה לקנייה).

כשהסיפור הזה יהיה עובדתי, למשל ברמת דוושת התאוצה ששם ידענו בפירוש שיש תקלה מסוכנת בדוושה, אזי יהיה אפשר לנהל שיחה אינפורמטיבית עובדתית.

דווקא בגלל שמדובר ברכב כזה שכל כך מועד לפורענות, בקרת היציבות שלו צריכה להיות חריפה יותר ולא לתת לרכב להגיע לכיוון של איבוד כיוון של הסרן האחורי.

מסכים לגמרי וזה לא שונה מכוונתי בתחילת השרשור,

ועל זה אמרתי קודם לבגירה:

1) רוצים להגיד שבלקסוס מערכות הבטיחות האקטיביות גרועות ולא מיישרות קו ברמתם מול המתחרים? תפאדל! מסכים לחלוטין אם אכן הניסוי הוא בלתי תלוי ונבדקו רכבים דומים.

אבל בין זה לבין להגיד שהלקסוס מסוכנת? בגלל הניסוי הקיצוני הזה?

2) אם מערכת ה-ESP שמותקנת בלקסוס באמת מציגה יכולת אקטיבית ירודה שתואמת את המערכות הראשונות שיוצרו, אולי אפילו כפיילוט, אזי מדובר בביזיון בקנה מידה עצום!

3) ישנה האפשרות שמדובר במערכת ESP שאינה עומד בסטנדרט של היום, שכן רכבים דומים שנבדקו נתנו תוצאות טובות ומרשימות בהרבה וזה בהחלט יכול להראות על זלזול או טמטום של טויטה.

Arco-שים לב למה שכתבתי:

בנוסף, משיטוט קל ברשת ראיתי עוד מספר כתבות בינ"ל שמדברות על בדיקה שמבצעת טויוטה ברכבי הלקסוס, אולי ברמת עצירת המשלוחים עד לבירורים סופיים.

alexk-

מגוחך זה להמציא דברים שאין להם ביסוס למרות שהכל כתוב וגלוי לאורך 3 עמודים כתובים.

לא טענתי לרגע בשרשור ש-CR הם לא רציניים!

CRיכולים להיות גם מגזין בעל רזומה עשיר, אין זה משנה את העובדה שמדובר במגזין, שלו יש כותבים ובוחנים משלו והם יכולים להרשות לעצמם, בחופש הביטוי, לטעון מה שהם מאמינים בו או מה שהחליטו לחשוב בעת הניסוי.

אם הלקסוס אכן מוגדרת כביזיון טכני בכל הקשור למערכת בקרת האחיזה, הדבר הזה יצא לכותרות כידיעה מאנשי התחום/חוקרים רציניים בתחום הרכב ויהפוך למשהו עובדתי!

כרגע, כשכתבי מבחן רכב של מגזין כלשהו טוענים את זה, אתה יכול להגיד לי שמדובר בעובדה? (שהרכב מסוכן! לא שהוא מתקן שגיאת נהג כמו פיאסטה 94).

(הכתבים יכולים להיות מקצועיים מאוד ומשופשפים בתחום, אך עדיין אינם מהנדסים)

תקרא כמה שורות למעלה, זה לא שאין הסכמה לגבי סיכוי הימצאות פאשלה.

שבוע טוב לכולם,

אישימוטו, הבן המאומץ של אקיו טויודה.

יפן.

פורסם

טוב, מעניין אותי למה אתה טוען את המשפט הבא: "כרגע, כשכתבי מבחן רכב של מגזין כלשהו טוענים את זה, אתה יכול להגיד לי שמדובר בעובדה?" אם בלינק ששמתי ושאולי ראית אותו בעצמך עוד לפני, כתוב שטויוטה מאשרת שיש את הבעיה ושיחזרה אותו אצלה. וגם אנשי ה-CR לא סתם יצאו בהצהרה אלא גם עבדו יחד עם לטויוטה בשביל להסביר את תנאי הניסוי שלהם, ציטוט:

" Toyota engineers in Japan have apparently replicated the lift-throttle oversteer problem recently found by Consumer Reports on the new 2010 Lexus GX460 and are working on a fix. Toyota spokesman Bill Kwong has confirmed the existence of the handling problem to The New York Times. According to the NYT, as soon as CR discovered the problem, they contacted Toyota and worked with the automaker to make sure it understood the organization's test conditions. The engineers in Japan are currently trying to understand the root cause and come up with a robust solution"

פורסם

alexk-

מגוחך זה להמציא דברים שאין להם ביסוס למרות שהכל כתוב וגלוי לאורך 3 עמודים כתובים.

לא טענתי לרגע בשרשור ש-CR הם לא רציניים!

CRיכולים להיות גם מגזין בעל רזומה עשיר, אין זה משנה את העובדה שמדובר במגזין, שלו יש כותבים ובוחנים משלו והם יכולים להרשות לעצמם, בחופש הביטוי, לטעון מה שהם מאמינים בו או מה שהחליטו לחשוב בעת הניסוי.

אם הלקסוס אכן מוגדרת כביזיון טכני בכל הקשור למערכת בקרת האחיזה, הדבר הזה יצא לכותרות כידיעה מאנשי התחום/חוקרים רציניים בתחום הרכב ויהפוך למשהו עובדתי!

כרגע, כשכתבי מבחן רכב של מגזין כלשהו טוענים את זה, אתה יכול להגיד לי שמדובר בעובדה? (שהרכב מסוכן! לא שהוא מתקן שגיאת נהג כמו פיאסטה 94).

(הכתבים יכולים להיות מקצועיים מאוד ומשופשפים בתחום, אך עדיין אינם מהנדסים)

תקרא כמה שורות למעלה, זה לא שאין הסכמה לגבי סיכוי הימצאות פאשלה.

שבוע טוב לכולם,

אישימוטו, הבן המאומץ של אקיו טויודה.

יפן.

מעניין ש CR הם "סה"כ מגזין" כשמדובר בבעיות בטויוטה אבל אורים ותומים כשרוצים לקפוץ ולהציג את טויוטה כיצרן הכי אמין עלי אדמות.

העובדה שיש לך יאריס לא הופכת אותך לאובייקטיבי יותר. נכון, הדיסוננס לבעלי טויוטה הוא בהחלט קשה כשהם שומעים על פאשלה אחרי פאשלה אחרי פאשלה.

emotion of motion

• תוכן חדש...