Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשפניתי לפורום סמארט אמריקה - הפורום הכי גדול בעולם לסמארט, ושאלתי איך מאריכים את חיי המנוע של הסמארט שנשפך אצל הרוב אחרי 100K-150K ק'מ.

ענו לי למה זה קורה ואיך אפשר לטפל בזה והכל עד שבא אחד וכתב לי משהו הגיוני מאוד שבתור אחד שלומד ומרחיב גאוגרפיה זה גם מאוד מאוד נכון איפשהו:

בישראל חיי המנועים קצרים במיוחד משאר העולם, לא רק בישראל- בכל מזרח התיכון שידוע באזור מלא אבק וחול, במקום כמו זה חשוב להקפיד להחליף כל מספר חודשים בודדים פילטר אוויר כיוון שהוא מזדהם במהירות ומקצר את חיי המנוע.

עכשיו, גאוגרפית זה נכון שהמקום נחשב מלא אבק ממצרים בעיקר ועוד כל מדינות ערב מסביב. האם זה באמת דרך שמשפיעה על חיי המדף של המנוע?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

ישראל היא לא מדינה מדברית. אין לנו כאן דרכי עפר, סופות אבק כל יומיים וטמפ' קיצוניות. זה שבעולם משוכנעים שלא שמענו על המושג "אספלט" וחושבים שאמצעי התחבורה המקובל כאן הוא גמל זו בעייה שלהם.

כל זמן שאתה משתמש בפילטר אוויר מאיכות טובה (מקורי או תחליפי איכותי) - אין עם זה שום בעייה, שום לכלוך זר לא יחדור למנוע. רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור? החלף פילטר אוויר בתדירות כפולה מהמלצת היצרן.

לשימוש בשמן מנוע איכותי, פילטר שמן מקורי והחלפת פלאגים בזמן יש השפעה הרבה יותר קריטית על תפקוד וחיי המנוע מאשר פילטר אוויר סתום במקצת. כמובן שמי שקורע את המנוע (סל"ד גבוה לאורך זמן, האצות חזקות כאשר המנוע קר ולא נמצא בטמפ' עבודה, הנעות תכופות) שלא יתפלא שהמנוע ימות מוקדם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מה שאמרו לך הוא נכון! ישראל אמנם לא מדינה מידברית ברובה,אך היא נמצאת בגבול מדברי ורוב חלקה הדרומי מאוד מאובק.

גם ימי שרב עם רוחות מזרחיות מכניסות אבק רב למרכז הארץ ולכן בדיקת מסנן אויר כלי חצי זמן מתדירות הטיפול המומלצת והחלפה לפי צורך, מאוד הכרחית ובהחלט יתרמו להארכת חיי המנוע.

הבעיה כמובן עם מסנן אויר זה שהוא נסתם, אבק מצליח לחדור דרך הפינות שלו, יחד עם עליה בתצרוכת הדלק, מה שגורם לדילול שמן מנוע ושחיקת יתר של רינגים.

פורסם
ישראל היא לא מדינה מדברית. אין לנו כאן דרכי עפר, סופות אבק כל יומיים וטמפ' קיצוניות. זה שבעולם משוכנעים שלא שמענו על המושג "אספלט" וחושבים שאמצעי התחבורה המקובל כאן הוא גמל זו בעייה שלהם.

כל זמן שאתה משתמש בפילטר אוויר מאיכות טובה (מקורי או תחליפי איכותי) - אין עם זה שום בעייה, שום לכלוך זר לא יחדור למנוע. רוצה להיות יותר צדיק מהאפיפיור? החלף פילטר אוויר בתדירות כפולה מהמלצת היצרן.

לשימוש בשמן מנוע איכותי, פילטר שמן מקורי והחלפת פלאגים בזמן יש השפעה הרבה יותר קריטית על תפקוד וחיי המנוע מאשר פילטר אוויר סתום במקצת. כמובן שמי שקורע את המנוע (סל"ד גבוה לאורך זמן, האצות חזקות כאשר המנוע קר ולא נמצא בטמפ' עבודה, הנעות תכופות) שלא יתפלא שהמנוע ימות מוקדם.

איתמר.

אני האיתי לוחץ עם מנוע קר אני כניראה לא יעשה את זה יותר. גם שמנוע קר קשה לו להאיץ.אני חושב ש-ABS גורם לזה שלא תיקרע תמנוע כשהו קר אני טועה?

פורסם

כשהמנוע קר לרוב מחשב ניהול המנוע מונע ממך להגיע לסלד גבוהה (במכונוית מודרניות) בכדי שלא יעשה נזק וכנראה מכאן אתה חושב שלמנוע קשה להאיץ כשהוא קר, הדרך הכי טובה לחמם את המנוע היא להניע את הרכב, ולהתחיל את הנסיעה מיידית באופן רגוע למשך 5 דקות או פחות עד שהמנוע מתחמם..

נסיעה רגועה הכוונה לא לעלות מעל ל2700 סל"ד

פורסם

החלפת פילטר כל חודש לא תאריך את חיי המנוע .

היא תחסוך לך דלק במקרה שהפילטר סתום .

מה שחשוב זה לשים פילטר מאיכות טובה כדי שיסנן את האוויר

וכמו כן לדאוג שהבנדים סגורים היטב ואין כניסת אוויר שלא דרך הפילטר .

פורסם

אבא שלי תמיד אומר לי לנהוג הכי רגוע שיש כשאני מניע רכב קר, אז תמיד עד 40 מעלות ככה אני נוסע רגוע עד שהמנוע מתחמם וגם אז עדיין אני לא קורע.

ולפני לא הרבה זמן קראתי פה אני חושב שמדי כמה שבועות מומלץ לסוע חזק עם הרכב כדי להגיע עם השמן למקומות שהוא לא מגיע בנסיעות רגילות, זה נכון?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

סע רגיל ובדוק מסנן אויר פעם בתקופה, השתמש במסננים מקוריים ובשמן מנוע איכותי ועשה טיפול בזמן לפי תנאי הנסיעה.

פורסם

כמה מחזיק מנוע בסמארט אצל החברה' מארצות הברית? אם הם חושבים, ש150 אלף זה קצת, בטח המנועים שלהם מחזיקים 300. השאלה איך הם מגיעם לזה? כי הרי שם משתמשים באוטו הזה על פי היעוד שלו, כלומר פנים עירוני נטו ולא אמורים לעשות איתו אוטוסטרדות.

פורסם

אני חושב ש buki נגע בנקודה, המנועים האלו לא בנויים לנסיעה בסל"ד גבוה לאורך זמן וזה האוייב הכי גדול למנועים האלו.

יחד עם זאת, נושא המסנן אויר בהחלט חשוב ויש לבדוק תקופתית את מצבו יותר מוקדם מאשר מומלץ ע"י היצרן, עקב האבק והחול המצויים בשפע באיזורינו.

• תוכן חדש...