Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מיקרוסופט ניצחה בגדול את כותבי ומפיצי הווירוסים ?

מזה מספר שנים מאז שהתקנתי את חבילת העידכונים SP2 עבור XP-HOME והקפדה על

התקנת עידכונים חודשים, המחשב שלי לא נדבק בשום ווירוס או תוכנה זדונית שחוטפת דפדפנים.

בעיקרון תוכנת ההגנה היחידה שמותקנת כיום אצלי במחשב היא Windows Defender.

האם גם אצלכם זה המצב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה אתה דפוק, לפתוח לכולנו עין הרע?

טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, חמסה, עיגולים, עיגולים...מלא וירוסים המחשב, מללללאאא, וירוסססייים, באמ-אמא שלי מללללא...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא מתקין אנטיווירוסים, לא מתקין פיירוולים וגם לא שידרגתי את הווינדווס בחיים.

אין לי ווירוסים והמחשב שלי עובד מהר. לא פירמטתי נראה לי יותר משנה.

הכל עניין של שימוש נכון במחשב.

אני לא גולש לאתרים שנויים במחלוקת, אני לא מוריד דברים מאתרים שנויים במחלוקת ואני לא פותח קבצים עם אייקון של תמונה אבל עם סיומת EXE.

האוייב הכי גדול של מחשב זה לא הווירוס, אלא המשתמש עצמו ושום דבר לא יעזור פה.

פורסם

תוך שנייה ניתן להדביק את המחשב שלך בסוס טוריאני שמראה לזה ששלח אתו מה הסיסמאות שלך לחשבון העו''ש באינטרנט ועד כל סיסמה שאתה משתמש בה.

גם אתרים תמימים כביכול יכולים להיות מותקפים ולהסב לנו נזק מבלי שנדע.

מי שיש לו אינטרנט חייב להיות מוגן ב פיירוול ובאנטי וירוס.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לא מתקין אנטיווירוסים, לא מתקין פיירוולים וגם לא שידרגתי את הווינדווס בחיים.

אין לי ווירוסים והמחשב שלי עובד מהר. לא פירמטתי נראה לי יותר משנה.

הכל עניין של שימוש נכון במחשב.

אני לא גולש לאתרים שנויים במחלוקת, אני לא מוריד דברים מאתרים שנויים במחלוקת ואני לא פותח קבצים עם אייקון של תמונה אבל עם סיומת EXE.

למה לפני זה היית מפרמט כול שנה בחג הפסח ? בפעם החארונה שפירמטתי את דיסק המערכת C היה לפני 3 שנים מסיבה אחת שהחלפתי דיסק קשיח לגדול יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה לפני זה היית מפרמט כול שנה בחג הפסח ?

ברור, צריך להגעיל הארדיסקים ולנקות חמץ מהמקלדת.

אגב, מה עושה באמת לפני פסח מי שאוכל מול המחשב אבל שומר כשרות? מפרק את המקלדת ומנקה אותה, או שקונה חדשה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

Word!

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
ברור, צריך להגעיל הארדיסקים

כדי להגעיל הארדיסק אני מוריד תמונה של ירושליים.

Word!

Powerpoint!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תוך שנייה ניתן להדביק את המחשב שלך בסוס טוריאני שמראה לזה ששלח אתו מה הסיסמאות שלך לחשבון העו''ש באינטרנט ועד כל סיסמה שאתה משתמש בה.
עברו בערך המון שניות מאז שאין לי פיירוול ואנטיווירוס :)

למה לפני זה היית מפרמט כול שנה בחג הפסח ? בפעם החארונה שפירמטתי את דיסק המערכת C היה לפני 3 שנים מסיבה אחת שהחלפתי דיסק קשיח לגדול יותר.

חייב לפרמט, על מנת לנקות את כל הזבל שנצבר ברגיסטר ובמקומות נסתרים בC.

אתה יכול גם לא לפרמט 20 שנה, אבל הביצועים של המחשב ירדו.

אגב, מה עושה באמת לפני פסח מי שאוכל מול המחשב אבל שומר כשרות? מפרק את המקלדת ומנקה אותה, או שקונה חדשה?
תהפוך את המקלדת ותתחיל לדפוק עליה, כל החמץ יצא :)

פעם היתה את התולעת של הזאת 30 שניות ואז המחשב עשה רסטרט, כל העולם היה בלחץ , אף אחד לא יכל לעבוד, היו אין סוף כתבות על זה, אין סוף תיקונים יצאו לכל האנטיווירוסים ופיירוולים, מדרכים של מה לעשות. זה הופיע בכל החדשות ואפילו התמיכה של נטוויזן הסבירו איך להסיר אותו.

כשהוא הופיע אצלי, בזמנו, הקלדתי shutdown -a בRUN, בזה הכל נגמר, באמת שלא הבנתי למה כולם נלחצו.

viruse.jpg

פורסם

חבל לקשקש,

התולעת היתה מריצה

shutdown -s -t 30

ברור שאם תעשה

shutdown -a

זה יעצור את התהליך, אבל לא הסרת את התולעת שזאת רק אחת התופעות שלה

(היו כמה אגב, ססאר, בלאסטר ועוד)

גם הפעלת ה-FW של XP היה עוצר אותה, כיוון שהיא היתה מריצה את הסטרינג רק ברגע

שהיתה מוצאת קונקשיין חי בחוץ.

בעולם של היום כן צריך FW, אתה יכול להתכחש לזה, ולחיות בסרט שלא צריך,

אבל סביר להניח שאתה בכלל לא מבין שאתה אחרי FW

אתה מתחבר לאינטרנט עם חייגן או עם ראוטר ? בוא נגיד שב-99 אחוז שהתשובה זה ראוטר

הריי לך שאתה אחרי אחד ה-FW הכי חזקים שלטכנולוגיה יש להציע לך - טבלת PAT,

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

לי לא היה אף פעם ווירוס אבל זה לא חוכמה כי אני משתמש בלינוקס. :lol:

אבל אצל ההורים שלי היה איזה שנתיים שלוש ווינדוס xp בלי אנטי ווירוס ומה שקרה בסוף זה שהגיעה כזה ווירוס שכל קובץ מסמך\תמונה\תקיה במחשב הוא ייצר קובץ עם שם זהה+מלא רווחים+.exe וככה הם נכנסו מלא פעמים לקובצי exe האלה.

עכשיו התקנתי להם ווינדוס 7 + האנטי ווירוס החינמי של מייקרוסופט, הוא דיי עושה את העבודה של הזיהוי המיידי של ווירוסים וסריקות למינהם וזה בחינם.

אבל בסופו של דבר המערכת בנויה בצורה עקומה ומפגרת, ותמיד יכתבו לה ווירוסים בגלל זה. מי שראה איך בנויות מערכות מבוססות unix ישר מבין איפה מייקרוסופט טעו... היחדים שלא מבינים זה מייקרוסופט עצמם. בלינוקס הדרך היחידה שתקבל ווירוס זה אם תתקין תוכנה דרך האינטרנט שבאה קומפלט עם ווירוס, רק שאף אחד לא מתקין מהאינטרנט, יש מה שנקרא מנהל חבילות בשביל ההתקנות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
לי לא היה אף פעם ווירוס אבל זה לא חוכמה כי אני משתמש בלינוקס. :lol:

אבל אצל ההורים שלי היה איזה שנתיים שלוש ווינדוס xp בלי אנטי ווירוס ומה שקרה בסוף זה שהגיעה כזה ווירוס שכל קובץ מסמך\תמונה\תקיה במחשב הוא ייצר קובץ עם שם זהה+מלא רווחים+.exe וככה הם נכנסו מלא פעמים לקובצי exe האלה.

עכשיו התקנתי להם ווינדוס 7 + האנטי ווירוס החינמי של מייקרוסופט, הוא דיי עושה את העבודה של הזיהוי המיידי של ווירוסים וסריקות למינהם וזה בחינם.

אבל בסופו של דבר המערכת בנויה בצורה עקומה ומפגרת, ותמיד יכתבו לה ווירוסים בגלל זה. מי שראה איך בנויות מערכות מבוססות unix ישר מבין איפה מייקרוסופט טעו... היחדים שלא מבינים זה מייקרוסופט עצמם. בלינוקס הדרך היחידה שתקבל ווירוס זה אם תתקין תוכנה דרך האינטרנט שבאה קומפלט עם ווירוס, רק שאף אחד לא מתקין מהאינטרנט, יש מה שנקרא מנהל חבילות בשביל ההתקנות.

מיקרוסופט אולי לא מבינים שהמערכת שלהם עקומה, אבל הם מבינים שיש מספיק אנשים שמשלמים על המערכת, אז למה להם להתאמץ אם קונים מהם גם את המערכת העקומה? את הכסף שלהם הם עושים וזה מה שמעניין אותם כחברה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות שהם מבינים, אבל כשהם כותבים מערכת הפעלה חדשה, הם צריכים להתחשב ב:

א) יצרני חומרה שכותבים דרייברים קודם כל ל-WINDOWS. טוב, אבל זה פתיר, כי ברגע שיוציאו מע"ה חדשה, יצרני החומרה יכתבו דרייברים חדשים מהר מאוד. מה גם שחלונות כוללת הרבה מאוד דרייברים לכל מיני ציודים של כל מיני יצרנים.

ב) תמיכה בתוכנות - כאן כבר יותר מסובך, כי אם מייקרוסופט יוציאו מע"ה חדשה לגמרי בלי תמיכה אחורה, הרבה מאוד אנשים שהיו רגילים להשתמש בתוכנה מסויימת לא יקנו עותק של מע"ה חדשה, או שפשוט יעברו למתחרים (לדוגמא פוטושופ - יש גירסא חלונאית, ויש גירסת מק. אם מישהו עובד עם פוטושופ בחלונות, ויוציאו גירסת חלונות שפוטושופ לא עובד בה, הוא יעבור למק). כנ"ל גיימרים - רוב המכריע של משחקי מחשב בנויים לחלונות, אז אם מוציאים גירסת חלונות חדשה לגמרי על בסיס UNIX, המשחקים פשוט לא יעבדו כאן.

בקיצור, אם מייקרוסופט יבנו מערכת הפעלה חדשה לגמרי, צופה להם כישלון, ואת זה הם יודעים טוב מאוד. כאן הם לכודים בבועה שיצרו בעצמם.

נ.ב. ביל גייטס גם גרם בעקיפין להיוולדות לינוקס, אבל זה כבר סיפור אחר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...