Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין להוסיף תוסף דלק לאודי 80 שלי. מדובר באוטו 1991 עם הזרקה מכאנית 1.6 (ללא ממיר).

ברכבים שהיו לי בעבר תמיד השתמשתי ב BG44 והייתי מרוצה. יחד עם זאת, הם היו יותר חדישים. ברכב זה אני מוסיף תוסף אשלגן כל תדלוק שלישי, ואני רוצה להיות בטוח שזה בסדר להשתמש בתוסף כגון BG44 או גולדלייבל ביחד עם התוסף האשלגני.

אם יש המלצה מיוחדת לתוסף ספציפי אני גם אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

מדוע להשתמש בשני התוספים באותו תדלוק? אינך יכול לדעת אם יש השפעה הדדית בין הרכיבים.

תוסף כמו K44 או גולדלייבל שמים כל 10000 ק"מ (אם בכלל :roll:) על מיכל מלא. אחרי שני תדלוקים, כבר לא תישאר במיכל כמות משמעותית של תוסף ותוכל לחזור לתוסף הדלק הרגיל בו אתה משתמש.

פורסם

שלום רב !

מדוע אתה בשתמש ברכבך בתוסף אשלגן, רכבך לא זקוק לכך? !

מדוע אתה זקוק לתוסף דלק, אין בכך צורך לא ברכב חדש, ובבודגאי לא בישן.

האם אתה מודע לכך, שהדלק הנמכר בתחנות הדלק, מגיע כבר מתוסף מבתי הזקוק?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

מדוע אתה בשתמש ברכבך בתוסף אשלגן, רכבך לא זקוק לכך? !

מדוע אתה זקוק לתוסף דלק, אין בכך צורך לא ברכב חדש, ובבודגאי לא בישן.

האם אתה מודע לכך, שהדלק הנמכר בתחנות הדלק, מגיע כבר מתוסף מבתי הזקוק?

בברכה

צביקה

צביקה,

תחילה תודה על התשובות המלומדות שלך.

בעצתך, החל מהתדלוק הבא אני עובר ל 95 נט"ע.

הרכב תודלק במשך 18 שנה ב 96 עם עופרת, וכשהפסיקו למכור את זה הבעלים הקודמים עבר ל 96 נט"ע מתוסף באשלגן. כיוון שלאורך כל הדרך הרכב תודלק ב 96 מתוסף, חשבתי אם אני עובר ל 95 אז אולי כדאי להמשיך לפחות את התוסף האשלגני.

למה?

כי הדגם הספציפי שיש לי, בניגוד לשאר האודי שנמכרו באותן שנים - לפי הוראות היצרן הדלק שאני אמור להשתמש בו הוא בכלל 98 (בדגמים אחרים של אודי מאותן שנים כתוב 95 ומעלה). אני לא יודע אם זה קשור לעובדה שזה בעצם הדגם הראשון של אודי שעבר מקרבורטור למערכת הזרקה.

בנוסף, הוסבר לי שאני יכול לותר על התוסף האשלגני רק אם תושבות המנוע עשויות אלומניום - וזה אינו המקרה ברכב שלי (תקן אותי אם אני טועה?).

עכשיו לגבי תוסף הדלק (דוגמת K44 וגולדלייבל) -

אני מרגיש שהאוטו קצת "מגמגמם". חשבתי שזה יכול להיגרם מסתימה חלקית במזרק או בשסתומים. תוסף יכול לעזור במקרה כזה.

האם יש נזק שעלול להיגרם משימוש בתוסף דלק לרכב ישן?

זה הכל, אם יש לך הערות אני מאוד אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

שלום רב !

לא היה צורך להשתמש בעבר באוקטן 96, מכיוון שהרכב לא היה זקוק בעבר לעופרת ,ובוודאי לא זקוק היום לאשלגן שהחליף את העופרת.

אין צורך באשלגן במנועים עם ראשי אלומניום, ובוודאי לא בשנתון שלך.

לגבי תוספי דלק, אני ידוע בתור אחד ששולל אותם, בכל מקרה במצבים מסויימים, אני בדעה שהנזק עולה על התועלת, במקרה אחר אני טוען אם לא הזיק גם לא הועיל.

בברכה

צביקה

פורסם

תוסף יכול להזיק במקרה כזה....

יש נזק שעלול להיגרם לקרבורטור משימוש בתוסף .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

אל תוסיף שום דבר.

אני נוסע מאות אלפי קילומטרים עם מערכת הזרקה זהה לזו שבמכוניתך. הפעם האחרונה שנגעתי במערכת היתה כאשר החלפתי מזרקים, ומאז עברו כמעט 400,000 ק"מ. לא כוונים, לא תוספים ורק בנזין 95 ב 18 שנים ו- 600,000 ק"מ שהאוטו אצלי. אני מציע לך לבדוק את מערכת ההצתה, ואת האטימה של מערכת היניקה (צנרת וסעפת) על מנת לוודא שהכל תקין. אחרי כן רק לנסוע ולהנות.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
Daaavid,

הרכב שלך אינו מופיע כלל ברשימת הדגמים אשר צריכים להוסיף אשלגן.

ראה קישורים למידע של משרד התחבורה.

http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/7EF1DB7D-83FB-412F-9033-6E2E233FDD68/0/96Fuelforcars.pdf

http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/CCCC53AE-55A9-4DF8-AF29-CACB907EDEBE/0/fuel.xls

תודה רבה על הרצון הטוב, אבל לצערי זה כן מופיע. זאת הסיבה שאני מוסיף אשלגן.

תסתכל על שורה 28 בקובץ האקסל. זה בדיוק האוטו שלי עם דגם מנוע ABB.

כתוב שם שאפשר לעבור ל 95, אבל צריך כיוון הצתה (איחור) וכתוב גם (3+1), שזה - אני מניח - אומר שצריך להוסיף תוסף אשלגני כל תדלוק שלישי.

AUDI801595פרטי84-92ABB989895 איחור (3+1)

פורסם
שלום רב !

לא היה צורך להשתמש בעבר באוקטן 96, מכיוון שהרכב לא היה זקוק בעבר לעופרת ,ובוודאי לא זקוק היום לאשלגן שהחליף את העופרת.

אין צורך באשלגן במנועים עם ראשי אלומניום, ובוודאי לא בשנתון שלך.

לגבי תוספי דלק, אני ידוע בתור אחד ששולל אותם, בכל מקרה במצבים מסויימים, אני בדעה שהנזק עולה על התועלת, במקרה אחר אני טוען אם לא הזיק גם לא הועיל.

בברכה

צביקה

צביקה,

אתה בטוח שהראש אצלי אלומניום? כיצד אפשר להיות בטוחים?

פורסם
אל תוסיף שום דבר.

אני נוסע מאות אלפי קילומטרים עם מערכת הזרקה זהה לזו שבמכוניתך. הפעם האחרונה שנגעתי במערכת היתה כאשר החלפתי מזרקים, ומאז עברו כמעט 400,000 ק"מ. לא כוונים, לא תוספים ורק בנזין 95 ב 18 שנים ו- 600,000 ק"מ שהאוטו אצלי. אני מציע לך לבדוק את מערכת ההצתה, ואת האטימה של מערכת היניקה (צנרת וסעפת) על מנת לוודא שהכל תקין. אחרי כן רק לנסוע ולהנות.

אורן

תודה רבה על התשובה.

יש ריח של דלק באוטו כל הזמן (ממש חזק). הלכתי לבחור שמתעסק עם אגזוסטים, והוא אמר לי שלא נראה לו שיש בעיה באגזוסט. בעיה במערכת היניקה או בהצתה יכולה לגרום לריח חזק של דלק בתוך הרכב?

פורסם

ריח דלק לא בא ממערכת פליטה, אלא ממערכת דלק או מערכת יניקה לא אטומה היטב.

לגבי הרשימה המפורסמת של משרד האנרגיה עם ההפניה ממשרד התחבורה, זו רשימה שמי שכתב אותה אינו מבין דבר וחצי דבר במנועי בנזין !

מנועי פולקסווגן ואודי מוידים מאז ומעולם בראשי מנוע מאלומיניום ! מעולם לא היה להם ראש ברזל, והם אינם צריכים אשלגן או עופרת בעבר.

לא אמור להיות שום צורך בכוון הצתה, אולם כדאי מאוד שתבדוק את הכוון פעם אחת, וכן את הסוג והמצב של המצתים וחוטי ההצתה.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אורן קיפניס שלום רב !

אפוא היית עד עכשו נרדמת במשמרת?!

המתנתי לך עד עכשו לתשובתך המקצועית והמוסמכת, ולא הכזבת אותי.!

תודה

צביקה

• תוכן חדש...